Met de Vespa langs de Amalfikust: Vesparoute + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Met de Vespa langs de Amalfikust: Vesparoute + kaartje

Alle info voor je 6-daagse Vesparoute langs de Amalfikust

De Amalfikust staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. Met zijn schilderachtige dorpjes, kraakhelder water en steile kliffen die dramatisch uit de zee oprijzen, is het een bestemming die bij veel reizigers hoog op het wensenlijstje staat. Een van plezierigste manieren om deze kustlijn te verkennen, is op de Vespa. Terwijl je over de iconische kustweg slingert, kom je langs pittoreske stadjes en verborgen pareltjes die je anders zou missen.

Praktische info voor je Vespa tour langs de Amalfikust

Duur6 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven tijdens deze Vespa tour
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de Vespa route langs de Amalfikust

Voor reizigers die van plan zijn om de Amalfikust op twee wielen te verkennen, hebben we een geweldige Vespa-route samengesteld. Deze trip biedt een unieke ervaring waarbij het rijke erfgoed, de culinaire hoogtepunten en de adembenemende vergezichten samenkomen voor een onvergetelijke reis langs een van de mooiste kusten ter wereld.

Dag 1: Dag van aankomst in Sorrento

Na aankomst in Napels vervolg je je reis naar het charmante Sorrento. Hoewel Sorrento geen deel uitmaakt van de Amalfikust, is het de perfecte startplaats om de regio op een tweewieler te verkennen. Met een prachtig uitzicht op de Vesuvius, Napels en het eiland Capri, is Sorrento een aangename plek om te vertoeven en heeft het stadje zelf ook veel te bieden. Gebruik deze dag om te acclimatiseren, verken alvast de stad en dompel je onder in de heerlijke Zuid-Italiaanse sfeer.

OVERNACHTINGSTIP: Hotel Central biedt alle comfort die je nodig hebt en heeft bovendien een fraai uitzicht op de Vesuvius en baai van Napels. Meer info en boeken

VESPA VERHUUR: Huur jouw Vespa voor de komende dagen bij Jollyrent. Ze kunnen de Vespa indien gewenst bij jouw accommodatie afleveren. Wie liever een volledig uitgewerkte Vespa reis boekt kan terecht bij The Vespa Trip Amalfi va. € 630. Onze tip: wacht niet te lang met reserveren.

Dag 2: Sorrento, Positano, Praiano en Minori

Tijd om op avontuur te gaan op de Vespa! De Vespa wordt bij het hotel afgeleverd, het enige wat je hoeft te doen, is je helm opzetten, op de Vespa springen en jezelf overgeven aan het plezier.

Vespa route van vandaag

  • Stel de navigatie in op Sant’Agata sui Due Golfi voor een korte stop. Hier word je namelijk verrast met een adembenemend uitzicht op zowel de Golf van Napels als de Golf van Salerno.
  • Daarna scheur je heerlijk over kronkelende kustweg richting het kleurrijke Positano. Stop hier voor de lunch en ga vervolgens naar het nabijgelegen Praiano voor een verfrissende duik (zie ligging hier).
  • Daarna vervolg je je weg over de kustweg in zuidelijke richting en sluit je de dag af in het charmante Minori.

OVERNACHTINGSTIP: : Bij B&B Orto Paradiso in Minori zijn er moestuinen, citroen- en olijfboomgaarden rondom, met diverse zitplekken zoals tafels, stoelen en bankjes versierd met keramiek. Hier kun je ontspannen en genieten van het panoramische uitzicht op de kust. Meer info en boeken

Dag 3: Amalfi, Ravello, Tramonti, Maiori en Minori

Na een verkwikkende nacht is het weer tijd om op de Vespa te stappen en nieuwe prachtige plekken langs de kust te ontdekken.

Vespa route van vandaag

  • Navigeer richting Amalfi voor een sfeervolle verkenningstocht door het stadje waar de kust haar naam aan heeft te danken.
  • Rijd na deze stop verder naar het hoger gelegen Ravello waar je je vergaapt aan de adembenemende panorama’s. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om een van de villa's (Villa Rufolo en Villa Cimbrone) te bezoeken, waar de uitzichten en doorkijkjes alleen maar schilderachtiger lijken te worden.
  • Vanuit Ravello ga je de bergen in om de gemeente Tramonti te verkennen, ook bekend als de ‘groene long van de Amalfikust’. Dit is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de kust en te genieten van de authentieke sfeer die hier overal aanwezig is.
  • Na een tussenstop in Tramonti, rijd je via Maiori terug naar Minori.

Dag 4: Minori, Furore, Castellammare di Stabia, Vico Equense en Sorrento

Vandaag is het tijd om Minori achter je te laten en terug te keren naar Sorrento. Je zult langs een schitterende route rijden, waarbij je onderweg kunt genieten van unieke plekjes en panoramische uitzichten.

Vespa route van vandaag

  • Zet de navigatie op Agerola en volg de route die je door de bochtige wegen van het dorp Furore leidt, bestaande uit verschillende niveaus.
  • Naarmate je hoger komt, wordt het uitzicht steeds spectaculairder, met de terrassen van de kust die zich onder je uitstrekken.
  • Op zo'n 600 meter hoogte bereik je Agerola, bekend van het beroemde Pad van de Goden. Vervolg de route richting Castellammare di Stabia. Zodra je de tunnel uitkomt en Agerola achter je laat, ontvouwt zich opnieuw een prachtig uitzicht, ditmaal met de Vesuvius als hoogtepunt.
  • Eenmaal in Castellammare aangekomen, zet je je tocht voort richting Sorrento, waar je de nacht zult doorbrengen.

Wil je graag de Vesuvius beklimmen? Je kan tickets voor een tour naar de Vesuvius online boeken voor € 45, handig vervoer van en naar de Vesuvius. (en sla je de wachtrij over)

Dag 5: Vrije dag naar invulling

Vandaag staat de agenda helemaal open zodat je de dag kunt invullen zoals jij dat wilt

  • Misschien wil je wel de Vespa even laten staan en een boottochtje maken naar het betoverende eiland Capri, maar er zijn ook tal van andere mooie plekjes in de buurt die je kunt ontdekken met de tweewieler.
  • Denk bijvoorbeeld aan het beeldschone Bagni Regina Giovanna, een schilderachtig baaitje op slechts een steenworp afstand van het centrum van Sorrento.
  • Met de Vespa kun je ook gemakkelijk op eigen tempo naar Pompeii rijden, waar je de opgravingen kunt verkennen en daarna kunt genieten van een heerlijke wijnproeverij.
  • Als je op zoek bent naar een avontuur op deze laatste volle dag, waarom dan niet de bergen in trekken en de top van Monte Faito bereiken? De route er naartoe is spectaculair, met kronkelende wegen die door het groen omhoog slingeren.
  • Maak een stop bij Santa Maria del Castello, waar je op 650 meter hoogte geniet van een uniek uitzicht op Positano ver onder je.
  • Vervolg dan je weg naar de top van Monte Faito, waar je wordt beloond met een panoramisch terras dat een fenomenaal uitzicht biedt op het Sorrentijns schiereiland, de eilanden, de Golf van Napels en de Vesuvius.

Dag 6: Dag van vertrek

Vandaag komt er helaas een einde aan deze fantastische Vespatour. Maar je bent natuurlijk vrij om je vakantie in de Campania regio te verlengen; er wachten nog talloze schatten om ontdekt te worden! Bekijk onze uitgebreide reisplanning voor meer inspiratie, boordevol tips over bezienswaardigheden en locaties in dit prachtige gebied.

Extra tip: Koop de ArteCard Napels

  • Ben je van plan om niet één maar verschillende musea te bezoeken?
  • Dan kan je geld besparen met de Artecard van de stad Napels.
  • Met de kaart krijg je gratis toegang tot 2 musea naar keuze en korting op alle andere bezienswaardigheden.
  • Bovendien mag je ook 3 dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo reis je snel van het ene naar het andere museum. Kortom: alleen maar voordelen.

TIP: Koop hier je Artecard van de stad Napels online en bespaar flink wat geld uit.

Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels & Amalfi downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?