Raften op de Tara rivier in Montenegro: alle info voor je raftingavontuur + tickets

Koop de volledige reisgids voor € 10

Raften op de Tara rivier in Montenegro: alle info voor je raftingavontuur + tickets

23 december 2023 in Montenegro0 reacties

Voel, zie en proef de pure en wilde Montenegrijnse natuur: boek een raftingavontuur op de Tara rivier

Op zoek naar een sportieve activiteit met de nodige adrenaline tijdens je vakantie in Montenegro? Een niet te missen activiteit in het noordoosten van Montenegro is een rafting op de Tara rivier, zo voel en zie je wilde natuur van dichtbij. Geen paniek, dit er voor elk niveau, zowel voor families als voor gevorderden.

In deze blogpost lees je alles voor jouw raftingavontuur op de Tara-rivier in Montenegro.

Praktische info & tickets voor je rondreis Montenegro

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Tivat (enkel in het hoogseizoen) of Podgorica, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets
HuurautoIn Montenegro is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Roadtrip 4x4Op zoek naar een avontuurlijke roadtrip van 7 dagen dwars door Montenegro, Bosnië en Kroatië? Boek je roadtrip bij Balkan Nomads (va. € 690)
PakketreizenEen pakketreis naar Montenegro boeken? Kijk bij Sunweb (va € 394) of Prijsvrij (va € 297)
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Raften in Montenegro

Raften is een van de populairste watersporten die je kan ondernemen in Montenegro. Bovendien kan een namiddagje raften ook erg verfrissend zijn bij snikhete zomerdagen. Een populaire raftingbestemming in Montenegro is de Tara-rivier, die door de Tara-kloof stroomt, een van de diepste kloven ter wereld.

  1. Rafting op de Tara rivier

De Tara rivier is een spectaculaire rivier die door de westelijke Balkan stroomt en vormt de natuurlijke grens tussen Bosnië en Herzegovina en Montenegro. Op de Tara rivier kan je onder andere kanovaren en kajakken maar het allerleukste? Dat is toch wel een namiddagje raften! De Tara-rivier is bijna 160 kilometer lang en heeft een sterke en snelle stroming, wat ideaal is voor een spannend raftingavontuur.

Op Tara kan je raften vanaf het bovenste deel of vanaf het onderste deel van de rivier. Het meest opwindende deel is het lagere deel, de laatste 40 km - op dat stuk zijn meer stroomversnellingen en de snelheid van de tocht kan oplopen tot 30 km/u.

Terwijl je door de snelle stroomversnellingen en kronkels van de rivier navigeert, word je omringd door een prachtig uitzicht op de dramatische rotswanden van de kloof, de watervallen (ongeveer 40 in totaal) en de weelderige bossen langs de oevers. Hier en daar zal je - als je de tijd vindt - ook vissen en een verscheidenheid aan dieren in het wild kunnen spotten zoals beren en wolven.

Boek je raftingavontuur op de Tara rivier

  1. Dwars door de Tara Canyon

De Tara-rivier doorkruist de Tarakloof, ook wel bekend als de Tara River Canyon. Het is de diepste kloof in Europa en de op een na diepste ter wereld, na de Grand Canyon aan de Colorado rivier in de Verenigde Staten. De steile wanden stijgen hier tot 1300 meter boven de rivier uit en ook watervallen, grotten en andere natuurwonderen zijn in overvloed aanwezig. Als je maar één van de natuurwonderen van Montenegro kan bezoeken, doen moet het deze wel zijn.

Het raften op de Tara-rivier is een opwindende en avontuurlijke activiteit die je de kans geeft om de adembenemende natuur van de kloof te ervaren. Er zijn verschillende rafttochten die variëren in moeilijkheidsgraad, dus er zijn opties voor zowel beginners als ervaren rafters. Meer info over raften in het Durmitor Nationaal Park.

De Tara-rivier stroomt door het Durmitor Nationaal Park, een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn indrukwekkende bergen, diepe kloven, heldere meren en diverse flora en fauna. Absoluut de moeite waard om het nationaal park even te ontdekken. Lees meer over het Durmitor Nationaal Park.
  1. Bewonder de Tarakloof ook van bovenaf

Wanneer je door de klooft raft, geniet je natuurlijk van enkele bijzonder mooie uitzichten, maar mocht je voldoende tijd hebben, raden we ook aan om de kloof van bovenaf te bezichtigen. Vanuit Žabljak kan je een uitdagende wandelroute volgen naar de top van de Ćurevac berg (1625 m). Die biedt een spectaculair uitzicht over de hele lengte van de kloof en laat je toe de diepte in te kijken beneden je.

  1. Durdjevica Tarabrug

Een andere plek vanwaar je een prachtig zicht hebt op de Tara rivier ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Žabljak. Daar pronkt de Durdjevica Tara-brug glorieus boven de Tara-rivier. Deze brug werd gebouwd tussen 1937 en 1940 en herbouwd in 1946 nadat hij was opgeblazen om de Italiaanse opmars tijdens de Tweede Wereldoorlog te stoppen. Toen de brug werd gebouwd, was het de grootste betonnen boogbrug in Europa. De brug is 365 meter lang en heeft vijf bogen. De grootste boog overspant een afstand van maar liefst 116 meter. Het uitzicht vanaf de brug, zo’n 172 meter boven de rivier de Tara, is spectaculair.

Waaghalzen durven soms bungeejumpen vanaf de hoogste boog boven de Tara, maar dat gebeurt slechts uitzonderlijk. De meeste passanten steken gewoon de brug over, stoppen met de auto bij de parkeerplaats (bekijk ligging) en genieten van het uitzicht op de kloof.

  1. Wat is de beste periode om te raften in Montenegro?

  • Het raftingseizoen op de Tara-rivier loopt meestal van begin april tot oktober, met de beste omstandigheden in het voorjaar wanneer het smeltwater zorgt voor een krachtige stroming.
  • In juli en augustus is het waterpeil niet zo hoog en is de rivier relatief rustig.
  • Als je de mogelijkheid hebt, kan je best je rafting op een zonnige dag plannen, zo kan je optimaal van het prachtige landschap genieten.

RONDREIS: Ontdek nog meer van Montenegro tijdens onze uitgestippelde rondreis door Montenegro.

  1. Tips voor je raftingavontuur in Montenegro

  • Vergeet je zwemkledij niet. Bij de meeste organisaties krijg je een wetsuit, zodat je het niet koud hebt.
  • Breng voor alle zekerheid ook extra, droge kleren mee.
  • Zorg ervoor dat je een raftingavontuur boekt die bij jouw vaardigheden past. Als beginneling kies je best voor een tocht met weinig stroomversnellingen. Ben je iets meer ervaren, dan kan je een uitdagende tocht boeken. Boek hier je raftingavontuur in Montenegro.
  • Raften kunnen kapseizen. Bereid je hier mentaal op voor, zodat je niet panikeert wanneer je in het water beland.
  • Vergeet natuurlijk niet te genieten van het uitzicht op de adembenemende natuur tijdens je raftingstocht.
  • Als alternatief voor de Tara kan je ook raften op de rivier de Moraca.
  • Ontdek nog meer tijdens je vakantie met onze reisgids Montenegro.
  1. Boek je raftingavontuur op de Tara rivier

In de buurt van de Tara rivier zijn er verschillende organisaties die georganiseerde raftingtochten aanbieden, inclusief professionele gidsen, benodigde uitrusting en veiligheidsinstructies. Zelfs als je geen ervaring hebt met raften, kun je deelnemen aan tochten voor verschillende niveaus. Wil je liever zeker zijn, boek dan je raftingsavontuur op de Tara rivier online op voorhand. Hieronder vind je alvast enkele interessante raftingtochten die je kan boeken tijdens je vakantie in Montenegro.

  1. Waar overnachten in de buurt van de Tara rivier?

Voor een bezoek aan het Durmitor Nationaal Park of een rafting avontuur op de Tara Rivier zijn er verschillende accommodatieopties beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Hieronder vind je alvast enkele suggesties of bekijk meteen het volledige aanbod hotels & appartementen.

  • Zabljak: Zabljak is een stad in de buurt van het Durmitor Nationaal Park en is een populaire uitvalsbasis voor reizigers. Je vindt hier diverse hotels, hostels en pensions. Enkele populaire opties zijn Hotel Soa, Hotel Polar Star, en Casa di Pino Eco Lodge.
  • Kampen langs de Tara Rivier: Voor een avontuurlijke ervaring kan je overwegen om te verblijven in een van de kampen langs de Tara Rivier. Deze kampen bieden vaak eenvoudige hutten of tentaccommodaties en zijn omgeven door de schitterende natuur. Camp Encijan en Camp Grab zijn bekende kampen langs de Tara Rivier
  1. Filmpje: sfeerbeelden van raftingavontuur op de Tara-rivier

Benieuwd naar wat je mag verwachten van een namiddagje raften in Montenegro? Bekijk alvast onderstaand filmpje en krijg een idee hoe het is om te raften op de Tara-rivier. Wil je graag zelf de stroomversnellingen van de Tara-rivier tegengaan? Dan zal je natuurlijk moeten afreizen naar Montenegro.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Montenegro met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Montenegro? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Montenegro met een volledige uitgestippelde rondreis Montenegro, en meer dan 70 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Montenegro.

Montenegro

Gratis reisgids Montenegro downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?