Waar overnachten in het Pajottenland? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in het Pajottenland? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Overzicht van de leukste verblijven in het Pajottenland

Tijdens je bezoek aan het charmante Pajottenland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in het Pajottenland!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hallerbos B&B in Bluebell Forest

Overnachten bij het Hallerbos? Dan is Hallerbos B&B in Bluebell Forest een absolute aanrader. Geniet 's ochtends van een heerlijk ontbijtje op je eigen terras met een schitterend uitzicht over het Hallerbos en de fluitende vogeltjes op de achtergrond. Verder biedt de B&B ook een seizoensgebonden zwembad, gratis fietsen en de mogelijkheid om een ballonvaart te maken over het Hallerbos. Meer info en boeken.

  1. B&B Het Verblijf in Gaasbeek

B&B Het Verblijf, gevestigd in een authentieke Brabantse 3-kantshoeve, bevindt zich op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek. De eigenaars realiseerden hun droom om een eigen yogazaal te openen, en dat is een beetje uit de hand gelopen. Vandaag kan je er overnachten in charmante kamers, genieten van een vers bio-ontbijt met streekproducten op de zonnige binnenkoer en de omgeving vanop de fiets verkennen. Meer info en prijzen.

  1. B&B T'Rest - Park ter Rijst

B&B T'Rest doet misschien een belletje rinkelen. Dit verblijf was namelijk een van de droomlocaties uit Blind Getrouwd en won in 2023 het Vlaamse televisieprogramma "Met vier in Bed". Een bijzondere overnachting in het Pajottenland gaat je hier tegemoet!

De B&B is gelegen in Heikruis en biedt ruime kamers die charmevol zijn ingericht waarbij rekening gehouden werd met het authentieke karakter van het kasteel. Bovendien bieden de meeste kamers uitzicht op het parkdomein rond het kasteel. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en 's avonds, na een mooie wandel- of fietstocht in de nabij omgeving, kan je gastronomisch dineren in het eigen restaurant in het prachtig kader van kasteel Ter Rijst. Meer info en boeken.

  1. Villa Servais in Halle

Op zoek naar een bijzonder verblijf in Halle? Verblijf dan in de 19de eeuwse neo-palladiaanse villa van cellist François Servais. Villa Servais in Halle beschikt over 8 luxueuze gastenkamers ingericht met antiek meubilair, iedere ochtend een royaal ontbijtbuffet, een muziekzaal waar af en toe eens een klein concertje wordt georganiseerd, een gezellige tearoom, gratis fietsen, een privéparking en een terras. Meer info en boeken.

  1. Gastenhof Ter Lombeek in Roosdaal

Gastenhof Ter Lombeek, een bijzonder mooie gerestaureerde hoeve in Roosdaal in het hart van het Pajottenland, werd omgetoverd tot een prachtig hotel en een sfeervolle bistro waar je typische Belgische gerechten kan proeven (Bistro à Point). Het pension beschikt over ruime kamers, voorzien van comfortabele bedden en een eigen badkamer. Na een heerlijke nachtrust geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet alvorens je op ontdekking gaat in deze prachtige streek. Er is ook terras, een gezellige bar en een gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Roosdaal

Of wat dacht je van een gezellig natuurhuisje te midden van het Pajotse landschap in Roosdaal? Dit knusse natuurhuisje is ontstaan door de heropbouw van een gerecupereerde houtskeletbouw uit de Ardennen. Bij de bouw en inrichting van dit vakantiehuisje heeft men gebruikt gemaakt van ecologische materialen. Het is een ideale plek voor wie op zoek is naar een paar dagen rust of ontspanning in de natuur. Bij mooi weer kan je de barbecue aansteken en 's avonds kan je lekker nagenieten in de sauna. Meer info en boeken.

  1. B&B St-Hubert in Lennik

De kleine manege St-Hubert in Lennik bestaat al meer dan 60 jaar en een oude conciërgewoning op het domein werd omgetoverd tot een architecturaal pareltje waarin B&B St-Hubert gevestigd is. De bed and breakfast biedt comfortabele en romantisch ingerichte kamers, een uitgebreid en heerlijk ontbijt, een hot tub én een buitenzwembad. Oh ja, er is ook een gezellig terras met zicht op de omliggende weides waar de Friese Paarden staan te grazen. Meer info en boeken.

  1. B&B De Windheer in Lennik

B&B De Windheer, gelegen aan mooie fiets-, wandel- en ruiterroutes is dit verblijf een ideale plek om tot rust te komen en om de charme van het Pajottenland en de rand van Brussel te ontdekken. Je verblijf in prachtige, ruime kamers uitgerust met eigen badkamer en in de prachtig aangelegde tuin kan je genieten van het zonnetje met een aperitiefje. Daag elkaar uit voor een spelletje petanque.

Na een heerlijke nachtrust geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijt met streekproducten. Vraag zeker naar de unieke toast “De Windheer”, een eigen creatie waarbij je vingers en duimen zal aflikken! Meer info en prijzen.

  1. Apartment L'O Reine in Sint-Pieters-Leeuw

Ben je eerder op zoek naar een appartement waar je meerdere dagen kan verblijven tijdens je bezoek aan het Pajottenland? Dan is Apartment L'O Reine in Sint-Pieters-Leeuw een absolute aanrader. Dit modern, stijlvol ingerichte appartement is rustig gelegen en is geschikt voor 2 tot 8 personen.

Of kies voor totale verwennerij en kies voor een wellnessweekendje. Na enkele uurtjes vertoeven in de sauna, jacuzzi, hammam en een duik in het zwembad kan je heerlijk wegdromen in het luxueuze bed: wat kan je nog meer wensen? In de buurt van het appartement kan je een bezoek brengen aan het park van Gaasbeek en de rozentuin Coloma of trek er een dagje op uit naar Halle of Brussel. Meer info en boeken.

  1. Waer Waters Spa Hotel in Dilbeek

Toe aan een weekendje pure relaxatie en ontspanning? Boek dan zeker een overnachting in het Waer Waters 4* Spa Hotel, een prachtig viersterrenhotel in Dilbeek vlak bij het bruisende Brussel. Na een deugdoende nachtrust geniet je van een royaal ontbijtbuffet, waarna je kan genieten van een ontspannen spadagje in het het wellnessparadijs van maar liefst 12000 m². Bovendien zijn er gezellige bars en er zijn ook verschillende restaurants aanwezig (van een all-you-can-eat buffet tot een gastronomisch diner), zodat je helemaal niets tekort komt tijdens uw verblijf! Meer info en boeken.

  1. B&B Hof te Spieringen in Vollezele

Hof te Spieringen is een charmante bed & breakfast in een vakantieboerderij, rustig gelegen in het dorp Vollezele. Iedere ochtend wordt er een ontbijt geserveerd en 's avonds kan je een 3-gangenmenu verkrijgen op verzoek. Verder biedt deze B&B een terras, een groene tuin en gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. B&B Kamerrijk in Pepingen

Een prachtige vierkantshoeve in Pepingen werd omgebouwd tot een gezellige B&B met gevoel voor luxe en een knipoog nostalgie. B&B Kamerrijk beschikt over ruime, kleurrijke kamers (vernoemd naar de deelgemeentes van Pepingen) elk voorzien van een eigen badkamer, King Size boxspringbedden en gratis wifi. Bij het reserveren van een kamer, kan je ook ontbijt bijboeken.

Na een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving, kan je nog een drankje drinken bij het fietscafé RUSTinneke op het terrein. Zowel de drankenkaart als de gerechten zijn gebaseerd op de talrijke streekproducten die het Pajottenland rijk is; denk maar aan de traditionele lambiek/geuze! In 2023 werd het fietscafé verkozen tot meest fietsvriendelijke onderneming 2023. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuisje in een voormalige paardenstal in Heikruis

Dit natuurhuisje in Heikruis biedt accommodatie voor twee personen in een voormalige paardenstal. Deze werd omgebouwd tot een charmante vakantiewoning met een ruime leefruimte waar de houtkachel zorgt voor extra gezelligheid, een volledig uitgeruste keuken, een ruime slaapkamer met badkamer.

Belangrijk weetje: er is geen televisie of wifi aanwezig, maar dat is niet nodig. Het natuurhuisje ligt in het landelijke Heikruis (deelgemeente van Pepingen), te midden van een parktuin van 12.500m². Je kan er dus uren wandelen en/of fietsen of het Kasteel Ter Rijst (op 4km), Gooik (op 7 km) of het Hallerbos (op 15 km) bezoeken. Kortom, de ideale getaway voor een romantisch uitje met z'n tweetjes. Meer info en prijzen.

  1. Download je gratis reisgids Pajottenland

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in het Pajottenland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Pajottenland en Zennevallei met meer dan 75 beschreven bezienswaardigheden, tal van natuur- en boswandelingen en mooie fietsroutes (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Pajottenland met een gratis stadswandeling in Halle.

Pajottenland en Zennevallei

Gratis reisgids Pajottenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?