Winterwoods Drenthe: Bijzonder overnachten in een Yurt

Volledige reisgids kopen voor € 10

Winterwoods Drenthe: Bijzonder overnachten in een Yurt

3 december 2023 in Noord-Nederland0 reacties

Ontspannen in de natuur bij Winterwoods in Drenth: ga op micro-avontuur in een Yurt

Ben je op zoek naar een micro-avontuur dichtbij huis deze winter? Ook tijdens je koudere maanden kan je gaan kamperen, wij gingen op een 3-daagse winterse retraite in de dichte bossen van Drenthe met Winterwoods.

Winterwoods op het Uteringskamp ligt in Grolloo in het Hart van Drenthe (Noord-Nederland). Hier staan een 20-tal authentieke Mongoolse Yurts waar je kan digitaal detoxen. Back-to-basic, zelf je potje koken op een houtvuurtje, hout klieven, mediteren, koude training en lekker genieten in en van de natuur.

In de omgeving zijn tal van wandel- en fietsmogelijkheden en vlakbij ligt de Ieberenplas, een zwemvijver met zandstrand waar je het hele jaar door een duik kan in nemen.

Praktische info voor je WinterWoods avontuur Drenthe

Duur2-5 dagen ()
OvernachtenUteringskamp aan de Ieberen 1, Schoonloo, Nederland (zie ligging hier)
Pakket boekenBoek dit yurt avontuur bij WinterWoods hier online (va. € 133/pp), je kan starten op woensdag, vrijdag of zondag

Inhoud artikel

  1. Wat is Winterwoods precies?

Winterwoods is een unieke pop-up camping ervaring, midden in de natuur van Drenthe. Ga er overnachten in een authentieke Mongoolse yurt, traditioneel gebruikt door nomaden. Tijdens de dag kan je deelnemen aan verschillende activiteiten, van yoga en meditatie tot mountainbiken en koudetraining. 's Avonds kan je ontspannen bij een kampvuur, genieten van een Finse sauna of de hot tub.

Op het terrein staan een 20-tal traditionele Mongoolse yurts, verspreid tussen de bomen. Elke yurt heeft een nummer en een eigen naam, sommige blauw, andere oranje gekleurd. Binnen vind je comfortabele bedden, een houtkachel en alle kookgerei voor je verblijf.

In de yurts is geen elektriciteit beschikbaar, breng dus je eigen powerbank mee of ga je smartphone opladen bij de oplaaddockers. Het terrein biedt moderne voorzieningen waaronder een centrale flextent, gezamenlijke vuurplaatsen en een sanitair gebouw met heerlijke douches en verwarming.

Bij aankomst is er een korte briefing met praktische info en tips over de activiteiten en de faciliteiten terwijl we genieten van een welkomstdrankje. Daarna is het tijd om de yurt te ontdekken, deze is warm aangekleed en er staat een kleine verrassing op ons te wachten.

Je eigen potje koken op het kampvuur of maak gebruik van een gasvuurtje, ideaal om je soep op te warmen of een verse pannekoek te bakken. Breng wel je eigen ingrediënten mee. Heb je even geen inspiratie? Dan kan je gebruik maken van het digitale receptenboek, hierin staan tal van eenvoudige maaltijden om te koken in openlucht.

Deze pop-up camping is geopend van eind oktober tot eind maart en een ideale ontspanning in de natuur op een bijzondere manier. Lees hier meer

  1. Activiteiten op Winterwoods

Bij Winterwoods draait alles om het ervaren en waarderen van de natuur, onder het motto: alles kan, niets moet. Je kan deelnemen aan koudetraining, mountainbiken door de omliggende bossen, mediteren in een grote tipi tent en ontspannen in een traditionele Finse sauna die uitkijkt over het bos. Ga er op ontdekking in de natuur via de verschillende wandelroutes. Wie graag wil kan gebruik maken van de gratis mountainbikes.

Yoga & Meditatie

Bij Winterwoods is er naast de yurts ook een grote tipi tent speciaal voor yoga & meditatie. Yoga beoefenen naast een warm houtvuur biedt een unieke, rustgevende ervaring.

Boek hier je Winterwoods Yurt avontuur

Finse Sauna

Tot rust komen in een idyllische Finse sauna met uitzicht op het bos. Met een houtkachel wordt de sauna verwarmd, wie durft kan zich tussendoor afkoelen in een dompelbad.

Hot tub

Lekker ontspannen voor het slapengaan? Niets heerlijker dan een warme hout gestookte hot tub, onder een heldere sterrenhemel, midden in de bossen.

Koudetraining

Wil je graag leren hoe je voor een langere tijd in koud water onder te dompelen? Op Winterwoords kan je deelnemen aan een koudetraining in de Ieberenplas. Onder begeleiding van een deskundige trainer leer je ademhalingstechnieken en oefening om het koude water te trotseren. Een bijzondere ervaring!

Mountainbiken

Wil je graag gaan fietsen op een MTB in de de bossen van Drenthe? Ga rijden door het Hondsruggebied, een korte maar leuke route van 30 km voert je langs bochtige zanderige paden. Bekijk deze MTB route hier.

Wandelen in de bossen

Vanaf de camping starten verschillende wandelroutes. De wandelroutes variëren van 5 km tot 21 km. Wie weet spot je wel een hert terwijl je op stap bent.

Zelf hebben we het Wolvenspoor gewandeld (5 km), deze prachtige wandeling brengt je door een bijzonder bos en langs heidevelden.

Broodbakken

Traditioneel brood bakken boven een open vuur, een leuke activiteit en daarna kan je je zelfgebakken brood opeten.

Zweethut ceremonie

De zweethut is een soort ‘iglo’ gemaakt van wilgentakken en dikke dekens, verborgen in het bos. Hier beleef je een 3 uur durende spirituele ceremonie, gestookt met kolen. Deze activiteit dien je wel apart te bij te betalen, alle andere activiteiten zijn inbegrepen bij je verblijf.

Hout hakken

Wil je graag een actieve bezigheid? Wat dacht je van houthakken? Het hout voor je kachel in de yurt kan je alvast in kleinere stukken hakken. Kan je er niet genoeg van krijgen, vraag de chopmaster van Winterwoords of je kan helpen om nog wat houtblokken te klieven. Nog meer activiteiten vind je op de website

  1. Wat neem je zeker mee?

Wat neem je zeker mee?

  • Zaklamp
  • Pinpas (voor betaling extra hout & zweethut)
  • Handdoek
  • Shampoo
  • Zwemkleding & slippers
  • Wandelschoenen
  • Leuke spelletjes
  • Aansteker of lucifers
  • Warme trui en jas
  • Powerbank om je mobiele telefoon op te laden
  • Ingrediënten voor je ontbijt, middagmaal en avondeten

Kan mijn hond mee?

  • Neen, spijtig genoeg niet

Is Winterwoods geschikt voor kinderen?

  • Het is een kinderparadijs! Ze kunnen zich vermaken met natuurlijke activiteiten zoals een kamp bouwen, houthakken, sterrenkijken of marshmallows roosteren.
  1. Is een verblijf op Winterwoords aan te raden?

Winterwoods is een ideale winterbestemming voor zowel avonturiers als rustzoekers. Met authentieke Mongoolse yurts, een breed gamma aan activiteiten in deze prachtige omgeving van Drenthe is het een verblijf die je nog lang zal herinneren. Dus wacht niet langer en boek je verblijf hier online.

Het is meer dan alleen kamperen. Het idéale moment om samen te zijn met vrienden of gezin, even je smartphone of laptop aan de kant te laten en back-to-basics te gaan, één worden met de natuur en genieten vande rustige omgeving. Een ideale mix van avontuur en ontspanning.

Travelbase heeft nog meer avontuurlijke arrangementen

Boek hier je Winterwoods Yurt avontuur

  1. Prijs en reservatie

Deze bijzondere kampeerlocatie is open van oktober 2023 tot maart 2024, een ideale winter retreat dicht bij huis, vanaf € 133/pp. Meer info en reserveren kan via deze link.

  1. Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Kaartje met bezienswaardigheden rond Winterwoods

Radio sterrenwacht

De radiosterrenwacht vind je op het terrein van het voormalig Kamp Westerbork, een plek waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De Westerbork Synthese Radio Telescoop, kortweg WSRT is een uit 14 losse parabolische antennes bestaande radiotelescoop in de bossen. Gratis entree, meer info op de website.

Het Melkwegpad (4 km)

Wandelroute waarin de wereld van het heelal en de grootste radiotelescopen van Europa centraal staan. Tijdens het wandelen over dit pad leer je over het heelal, de sterren en het universum. Het melkwegpad loopt langs de grootste zandbak van Drenthe, een speelplaats zo groot als een voetbalveld. Meer info op de website

Kamp Westerbork

Op 6 km wandelen van het Winterwoords terrein ligt Kamp Westerbork. Dit herenneringscentrum is een plek met geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Op het buitenterrein zijn de sporen van het voormalig kamp nog zichtbaar.

Uitkijktoren

Holmers-Halkenbroek Midden in Drenthe, in het beekdal Holmers en Halkenbroek, staat een 14 meter hoge uitkijktoren. Vanaf Winterwoods wandel in ongeveer 1 uur naar de uitkijktoren vanwaar je het Hart van Drenthe kan bewonderen. Wie bovenop de toren staat ziet ook 2 sterrenwacht telescopen in de verte staan. Het beklimmen van deze toren is gratis en is een mooi hoogtepunt van je boswandeling. Zie ligging op de kaart

Boomkronenpad

In het bezoekerscentrum kan je terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkeltje. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het speelbos Lorken. Zie ligging op de kaart

Het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland, Dolm D27. Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum. Meer info op de website.

Lees ook onze blogpost voor wie nog meer wil weten over de hunebedden in Drenthe, wie wil kan er ook de Hunebed Highway N34 volgen.

TIP TICKETS: Wacht niet langer en bestel je tickets voor een bezoek aan het Hunebedcentrum online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

  1. Filmpje: Ga mee Winterwoods avontuur in Drenthe

Ben je benieuwd wat je mag verwachten tijdens je Winterwoods avontuur in de Drenthe? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken van ons wandel- en yurt avontuur. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken kan je dit hier zelf boeken online.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Nederland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Nederland? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Nederland met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Nederland.

Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?