Dé 15 x leukste rooftop bars van New York City + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dé 15 x leukste rooftop bars van New York City + kaartje

2 februari 2024 in New York0 reacties

Hoogvliegers: Waar vind je de 15 beste rooftopbars van NYC + kaartje

Het zit in de lucht van New York City: de energie, de passie en avontuur. Waar kun je die sensatie beter beleven dan hoog boven de avenues, met een panoramisch uitzicht op de iconische skyline van de stad?

Van het oogverblindende licht op Times Square tot het majestueuze silhouet van het Vrijheidsbeeld, er zijn weinig ervaringen die kunnen tippen aan het genieten van een cocktail terwijl je uitkijkt over de Big Apple. Ga met ons mee op een tocht langs de hoogste, meest exclusieve en absoluut onvergetelijke roofbars die de Big Apple te bieden heeft.

Dus pak je glas, stap in de lift en bereid je voor op een onvergetelijke rooftopbar avond boven New York City.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

  1. The Press Lounge (Kimpton Ink48 Hotel, Hell's Kitchen)

The Press Lounge wordt vaak geprezen als een van de beste rooftopbars in New York City, en het is gemakkelijk in te zien waarom. Gelegen op de bovenste verdieping van het Kimpton Ink48 Hotel, biedt deze verfijnde ruimte een ongehinderd 360-graden uitzicht op Manhattan en de Hudson River. De glazen muren en ruime zithoeken zorgen voor een luxe ervaring. De drankkaart bevat een scala aan ambachtelijke cocktails, wijnen en bieren. Naast de indrukwekkende drankjes, heeft The Press Lounge een elegante ambiance die perfect is voor een avondje uit.

  1. Bar SixtyFive (Rockefeller Center)

Op een steenworp afstand van de beroemde Top of the Rock-uitkijkpunt, is Bar SixtyFive de bar bij het Rainbow Room in het Rockefeller Center. Bezoekers kunnen verwachten een verfijnde sfeer te vinden, vergezeld van een adembenemend uitzicht op de skyline, waaronder een prachtig beeld van het Empire State Building. De bar biedt een uitgebreide selectie van cocktails, wijn en lichte hapjes.

  1. Le Bain (Standard High Line, Meatpacking District)

Le Bain, gelegen in het Standard High Line hotel, staat bekend om zijn levendige sfeer en DJ-sets. Een van de unieke kenmerken is het kleine zwembad dat zich direct op het dak bevindt, waardoor gasten tijdens de zomermaanden een verfrissende duik kunnen nemen. Naast het zwembad biedt het dakterras ook comfortabele ligstoelen en een panoramisch uitzicht op de Hudson River en Manhattan.

  1. The Ides (Wythe Hotel, Williamsburg, Brooklyn)

Williamsburg, ooit een industriële buitenwijk, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een hipsterparadijs, en The Ides bij het Wythe Hotel is daar een perfect voorbeeld van. De rooftopbar biedt een onbelemmerd uitzicht op de skyline van Manhattan en de East River. De retro-chique sfeer en ambachtelijke cocktails maken dit tot een populaire keuze voor zowel locals als toeristen.

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple !

  1. Ophelia (Beekman Tower)

Ophelia is doordrenkt van geschiedenis. Dit historische gebouw, ooit bekend als de Beekman Tower, is nu de thuisbasis van een van de meest stijlvolle rooftopbars in de stad. Bezoekers kunnen genieten van het 360-graden uitzicht op de stad en de East River terwijl ze nippen aan expertly crafted cocktails in een setting die de grandeur van het verleden van New York uitstraalt.

  1. Pod 39 Rooftop Lounge & Bar (Murray Hill)

Pod 39, van the Pod Hotels, is zowel kleurrijk als sfeervol, met zijn terracotta bogen en een uitzicht dat zich uitstrekt over de East River naar Queens. Het biedt een minder formeel en levendig alternatief voor sommige van de meer chique dakterrassen van de stad, met een uitstekende selectie aan cocktails en taco's.

  1. Westlight (William Vale Hotel, Williamsburg, Brooklyn)

Een ander bijzondere rooftopbar in Williamsburg, Westlight op het William Vale Hotel biedt een prachtig panoramisch uitzicht op Empire State Building en de Rockefeller. De bar is modern en chique, en de drankkaart is samengesteld door gerenommeerde mixologen. Naast drankjes biedt Westlight ook een selectie van gastronomische hapjes.

  1. Rooftop 93 Bar & Lounge (Chinatown)

Rooftop 93, gelegen in het hart van Chinatown, is een tweeverdiepingsbar die een intieme setting combineert met een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Hoewel het misschien niet zo bekend is als sommige van de andere bars op deze lijst, is de sfeer er zowel gezellig als levendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor een avondje uit in de stad.

Wandeltip: Wil jij graag SoHo, East village, Little Italy & Chinatown verkennen? Download hier onze wandeling.
  1. Magic Hour Rooftop Bar & Lounge (Moxy NYC Times Square)

Magic Hour is New York City's grootste hotelrooftop lounge en biedt een speelse draai aan het traditionele rooftopconcept. Met een minigolfbaan, een draaiende carrousel en een eclectische decoratie, is het een plek voor zowel amusement als ontspanning.

  1. Gallow Green (McKittrick Hotel, Chelsea)

Gallow Green, gelegen bovenop het McKittrick Hotel in Chelsea, heeft een sfeer die doet denken aan een geheime tuin. Overwoekerde planten en vintage treinstoelen vullen de ruimte, en de bar serveert een scala aan seizoensgebonden cocktails.

  1. Jimmy at the James (SoHo)

Op de 18de verdieping met een 360-graden uitzicht op de stad, een modern design en een zwembad dat het hele jaar door geopend is, biedt Jimmy at the James in SoHo een chique en ontspannen ambiance.

  1. SERRA by Birreria (Eataly NYC Flatiron)

Dit seizoensgebonden dakterras, gelegen bovenop restaurant Eataly in Flatiron, verandert regelmatig van thema om gasten een nieuwe ervaring te bieden met elke verandering van het seizoen. Van weelderige bloemen in de lente tot de warme kleuren van de herfst, SERRA by Birreria biedt een unieke Italiaanse sfeer. Je hebt er een perfect zicht op de bijzondere flatiron building.

  1. Refinery Rooftop (Refinery Hotel, Bryant Park)

Refinery Rooftop, gelegen in het Refinery Hotel, is zowel binnen als buiten een verfijnde ruimte met een indrukwekkend uitzicht op het Empire State Building. Het is een favoriet bij zowel locals als toeristen en biedt een uitgebreide cocktailkaart en lichte maaltijden.

  1. Electric Lemon ( Equinox Hotel)

Hudson Yards is een van de nieuwste en meest prominente wijken in NYC, waar je op de 24ste verdieping van het Equinox Hotel de Electric Lemon rooftopbar kan vinden. Geniet er van een cocktails of geniet van een lekker bordje in het restaurant. Je kan er genieten van het zicht op The Vessel.

  1. 230 Fifth Rooftop Bar

230 Fifth is een beroemde rooftop bar en lounge gelegen aan Fifth Avenue in New York City. Het biedt een indrukwekkend uitzicht op de skyline van Manhattan, met name het Empire State Building en One World Observatory. De rooftopbar bestaat uit twee niveaus: de openlucht dakbar en de penthouse lounge. Hoewel chique, hanteert de bar een casual dresscode, maar netjes kleden wordt aanbevolen.
De plek serveert een scala aan cocktails, bieren, wijnen en lichte maaltijden. Vanwege zijn populariteit kan het vooral in de weekenden druk zijn, dus vroeg arriveren of reserveren is raadzaam.

  1. Kaartje met de leukste rooftopbars in NYC

  1. Maak een helikoptervlucht boven New York

Voor een onvergetelijke ervaring in New York kan je een helikoptervlucht boeken. Deze activiteit is misschien iets duurder, maar je geniet wel van het beste uitzicht op de stad. Je kan de meest unieke bezienswaardigheden en wolkenkrabbers van bovenaf bezichtigen.

HELIKOPTERVLUCHT: Boek je helikoptervlucht in New York.

  1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?