6 leukste stadjes in New York State die het bezoeken waard zijn

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

6 leukste stadjes in New York State die het bezoeken waard zijn

28 november 2023 in New York0 reacties

Wie aan New York denkt, denkt aan hoge wolkenkrabbers, Central Park en Times Square. Maar de staat New York heeft veel meer te bieden dan alleen de hoofdstad die nooit slaapt. Huur een auto of reis met Amtrak door de regio en ontdek talloze verborgen pareltjes. Om je op weg te helpen, vind je hier enkele stadjes die je absoluut gezien moet hebben.

Inhoud artikel

Voordelig boeken

Een trip naar New York vergt de nodige voorbereiding. Om te beginnen moet je een vlucht boeken. Hotels in New York zijn behoorlijk prijzig. En als je je in de VS wilt verplaatsen, ben je vaak aangewezen op de auto. Het is dan ook verstandig om uit te kijken naar goede aanbiedingen en voordelige pakketreizen. Maar er is nog een manier waarop je geld kunt besparen op je reis. Met een VPN kun je namelijk boeken tegen lokale prijzen, en die zijn meestal lager dan tarieven voor buitenlandse toeristen.

De truc is om verbinding te maken met een VPN-server in de VS, in plaats van met een Nederlandse VPN-server. Websites baseren zich bij het tonen van prijzen op de IP-adressen van hun bezoekers. Bezoek je de website via een Amerikaanse VPN-server, dan lijkt het voor de website net alsof jij zelf in de VS bent. Voor hen is alleen het IP-adres van de VPN-server zichtbaar. Je eigen IP-adres wordt dus afgeschermd. Wil je weten wat jouw IP-adres is? Typ dan ‘wat is mijn IP-adres’ in een zoekmachine en binnen een paar tellen krijg je antwoord op je vraag.

6 leukste stadjes

New York City is een smeltkroes van culturen. Na 5 minuten op Times Square heb je al een tiental talen om je heen gehoord. Het gros daarvan wordt gesproken door toeristen. Voor het authentieke New York laat je de hoofdstad dus liever voor wat het is. Huur een auto en ga op verkenning door de Hudsonvallei. Rij over slingerende landweggetjes, langs pittoreske stadjes en grandioze watervallen.
Of ga naar het oosten en bezoek de beroemde wijngaarden in de Hamptons. Welke route je ook kiest, onderweg kom je talloze interessante bezienswaardigheden tegen. Om je te inspireren, zetten we de leukste stadjes hieronder op een rij.

Hudson

Hudson ligt op ongeveer twee uur rijden vanaf Manhattan. Er is ook een rechtstreekse trein die je vanuit New York City naar dit stadje aan de Hudsonrivier brengt. Geschiedenis- en kunstliefhebbers kunnen hier werkelijk hun hart ophalen. Ga schatzoeken in de talloze antiekwinkeltjes. Of proef van hedendaagse kunst in de vele kunstgalerieën. Op Warren Street vind je veel goede restaurants en cocktailbars, waar je weer even kunt opladen. Sluit je dag af door je onder te dompelen in het bruisende nachtleven. En als je de volgende dag weer goed uitgerust bent, mag je een zeiltocht naar de Athens Lighthouse zeker niet overslaan.

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple !

Tivoli

Op 20 minuten rijden vanaf Hudson, ligt Tivoli. Dit piepkleine stadje telt iets meer dan 1000 inwoners, en daaronder scharen zich veel kunstenaars. Je kunt hun werken bewonderen in de Tivoli Art Gallery. In de zomer kun je er fantastisch wandelen en kajakken. Trakteer jezelf na alle inspanning op een ijsje bij Fortunes. Creatievelingen kijken hun ogen uit bij Fabulous Yarn. En dansliefhebbers moeten zeker proberen om een kaartje voor een voorstelling in het Kaatsbaan International Dance Center te bemachtigen. Als je ‘Tivoli’ achterstevoren leest, krijg je ‘i-lov-it’ en dat is geheel terecht.

Skaneateles

Dit stadje ligt aan de oevers van het Skaneateles Lake. De naam komt uit het Irakees en betekent ‘groot meer’. Het is dan ook een perfecte locatie voor diverse watersporten. Het mooiste uitzicht heb je vanuit het Cliff Park. Je kunt hier ook goed wandelen. De Charlie Major Nature Trail is geschikt voor alle wandelaars, of je nu ervaren bent of niet. Bij Angela’s Vineyards proef je de lekkerste lokale wijnen en in het najaar kun je hier overal appels plukken. Het stadje zelf lijkt op het decor van een romantische film.

Aurora

Ook dit plaatsje is gelegen aan de rand van een groot meer, het Cayuga Lake. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen, zeilen en peddelen. Maar ook ’s winters valt er genoeg sneeuw om je te vermaken. De belangrijkste troef van Aurora is echter het spa- en wellnesscentrum van de Inns of Aurora. Deze holistische spafaciliteit is het hele jaar geopend en toegankelijk voor zowel hotelgasten als dagbezoekers.

Cold Spring

Een bezoek aan Cold Spring staat garant voor een reis terug in de tijd. En dat met een reistijd van ongeveer een uur vanuit New York City. De 19e-eeuwse architectuur is hier uitstekend bewaard gebleven. Voorbeelden hiervan zijn de West Point Foundry Preserve en de Julia L. Butterfield Memorial Library. De Stonecrop Gardens zijn een waar walhalla voor liefhebbers van planten en mooi aangelegde tuinen. Ook kun je per boot een bezoek brengen aan het Bannerman Castle, dat gelegen is op een eiland op de Hudsonrivier. Avonturiers begeven zich naar de Hudson Highlands, waar ze vanaf de Breakneck Ridge een fantastisch uitzicht hebben op de omgeving.

New Paltz

New Paltz is een van de oudste stadjes in de VS. Sommige gebouwen dateren nog uit de 17e eeuw, toen de regio nog bekendstond als Nieuw-Nederland. De oude Nederlandse invloeden zijn duidelijk terug te zien in de Huguenot Street. Wie wil ontsnappen aan de bewoonde wereld, begeeft zich naar de Mohonk Preserve. Daar kun je ook heel bijzonder overnachten in het Mohonk Mountain House, een Victoriaans hotel dat eruitziet als een kasteel.

Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?