Waar overnachten in Mecklenburg-Vorpommern 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Mecklenburg-Vorpommern 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Tijdens je bezoek aan Mecklenburg-Voor-Pommeren heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Mecklenburg-Vorpommern.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Anno 1216 (Lübeck)

Naast de Holstentorpoort (de oude stadspoort), in het oudste bakstenen gebouw van Lübeck kan je overnachten in het elegante Hotel Anno 1216. Alle kamers beschikken over unieke antieke stijlelementen. Zo hebben sommige kamers houten balken aan het plafond, terwijl andere enkele mooie barokke plafondschilderingen hebben. 's Avonds na je stadswandeling door het historische centrum, kan je nog even nagenieten op het gezellige terras van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Haase (Lübeck)

Het charmante Hotel Haase dateert uit 1304 en ligt in het hart van Lübeck. Je verblijft in een van de ruime suites, voorzien van gratis WiFi, een minibar en zithoek. Iedere badkamer is uitgerust met een bad of douche. Voor een heerlijk ontbijt word je verwacht in de historische eetzaal met houten balken aan het plafond.

Na je ontbijt kan je nog even nagenieten met een kopje koffie in de privétuin achter het hotel. Haase bevindt zich in een van de oudste gebouwen in de stad en ligt op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum en het historische marktplein. Meer info en boeken.

  1. Hotel Knöpel (Wismar)

Het gastvrije Hotel Knöpel ligt op slechts 10 minuten wandelen van het historische marktplein en is gevestigd in een zorgvuldig gerenoveerde villa. Het hotel biedt ruime kamers en suites op een rustige maar centrale locatie. Sommige kamers beschikken zelfs over een eigen balkon.

‘s Ochtends kan je genieten van een vers bereid, gevarieerd ontbijtbuffet. Tijdens de zomermaanden, kan je bij mooi weer ook genieten op het terras eten. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je altijd fietsen huren bij de receptie van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schloss Gamehl (Wismar)

Op slechts 10 minuten rijden van de UNESCO-stad Wismar, vind je het elegante Schlosshotel Gamehl. Het hotel zit gevestigd in een neogotisch kasteel en biedt elegant ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer met regendouche. Tijdens je verblijf geniet je iedere ochtend van een heerlijk gevarieerd ontbijt met traditionele specialiteiten. Verder biedt het kasteelhotel ook een spa, fitnessruimte en gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Hotel Stadtperle Rostock (Rostock)

Verblijf in het charmante Hotel Stadtperle Rostock, gevestigd in een historische art nouveau-villa. Het hotel biedt comfortabele accommodatie in het centrum van Rostock, op wandelafstand (300 meter) van het centraal station. Je overnacht in een van de comfortabel ingerichte kamers en iedere ochtend geniet je van een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel Scheelehof (Stralsund)

Het historische Hotel Scheelehof Stralsund is een viersterrenhotel, gevestigd in het centrum van Stralsund. Dit romantische hotel heeft individueel ingerichte kamers met verschillende plafondhoogten voorzien van alle luxe en comfort. Verder heeft het hotel ook een wellnesscentrum met drie sauna's en een gezellig restaurant waar je kan genieten van zowel regionale als internationale gerechten. Meer info en boeken.

  1. COSY Explorer (Schwerin)

In Schwerin kan je overnachten in een woonboot met uitzicht op het kasteel en het meer. Cosy Hausboote biedt accommodatie voor voor 4 - 6 personen. Vanaf het bemeubelde terras kan je genieten van een schitterende zonsondergang vergezeld door een heerlijk glaasje wijn. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je altijd bij de accommodatie fietsen huren. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bernstein (Sellin)

Overnacht tijdens je bezoek aan Sellin in het Hotel Bernstein, hoog boven de Baltische Zee. Het hotel beschikt over gezellige kamers in zachte pastelkleuren, een spa om helemaal tot rust te komen, een gastronomisch restaurant en een schitterend uitzicht op zee. Meer info en boeken.

  1. Marina Martinshafen (Sassnitz)

Op zoek naar iets knus en klein tijdens je bezoek aan Sassnitz? Wat dacht je van een overnachting in een Strandkorbe met z’n tweetjes onder het rieten dak? Marina Martinshafen beschikt over deze unieke accommodatie op 8 km van Krijtrotsen van Jasmund en 11 km van de badplaats Prora. Meer info en boeken.

  1. Slube am Yachthafen (Greifswald)

Tijdens je bezoek aan Hanzestad Greifswald kan je kiezen voor een bijzondere overnachting in de knusse cocons aan de jachthaven van Greifswald. 's Ochtends kan je genieten van een kopje koffie en zicht op de zonsopgang in de haven. Deze accommodatie is geschikt voor twee personen. Meer info en boeken.

  1. Kapitaenshaus in Wasserlage (Warnemünde)

Aan de boulevard van Warnemünde en in de buurt van de stranden, werd een kapiteinshuis uit 1789, volledig omgetoverd tot een gezellig appartement. Het appartement is modern ingericht, voorzien van een ruime woonkamer en volledig uitgeruste keuken en een gezellig terras met uitzicht op de boten. Meer info en boeken.

  1. Download je reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Mecklenburg-Vorpommern? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Mecklenburg-Vorpommern.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?