3 x fietstours in Lille (Rijsel) (met gids) + hoe je fiets huren in Lille (Rijsel)?

Volledige reisgids kopen voor € 10

3 x fietstours in Lille (Rijsel) (met gids) + hoe je fiets huren in Lille (Rijsel)?

1 december 2023 in Lille - Rijsel0 reacties

De leukste fietstours in en rond Lille (Rijsel) (met of zonder gids) + waar een fietstocht boeken?

Een fietstocht door Lille (Rijsel) is een geweldige manier om kennis te maken met deze mooiste plekjes in de Noord-Franse stad. Fiets door de charmante wijken en parken en genieten van de mooiste uitzichten op de stad.

We zetten in deze blogpost alvast de mooiste fietsroutes in Lille (Rijsel) op een rijtje + bestel je fietstours door Lille (Rijsel) meteen online.

Inhoud artikel

  1. Lille bezoeken? Koop je City Pass online

Op citytrip naar Lille? Wil je graag meerdere musea bezoeken en gratis gebruik maken van het openbaar vervoer (metro, bus en tram)? Dan is het zeker een goed idee om de Lille City Pass aan te schaffen.

Meerdere bezienswaardigheden in Rijsel/Lille bezoeken? Koop een Lille City Pass voor € 30 en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden en de musea voor Schone Kunsten, La Piscine-Musée d'Art et d'Industrie André Diligent in Roubaix, het LaM in Villeneuve d'Ascq. Je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Boek je Lille City Pass hier.

  1. Fietstour langs de highlights van Lille

Ontdek dé mooiste plekjes van deze charmante stad aan het water met deze privé fietstour door Lille. Een lokale gids, die de stad als geen ander kent, brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en vertelt je de leukste verhalen over Rijsel. Behalve de geschiedenis van de stad, weet de gids ook alles over de leukste uitgaansplekjes, beste restaurants en waar je moet zijn om te shoppen.

Op een leuke, veilige en informatieve manier fiets je tijdens deze fietstour door Lille langs de highlights van de stad. Spring op je authentieke tweedehands Nederlandse fietsen en geniet gedurende 2 uur van wat deze plaats zo bijzonder maakt.

  1. Bezoek de regio Lille per elektrische bakfiets

Op stedentrip in Lille met kinderen? Dan is het misschien leuk om Lille en omgeving te verkennen per elektrische bakfiets. Dankzij de elektrische ondersteuning, hoef je niet teveel inspanning te leveren en kan je je nog beter concentreren op de baan. Fiets door het historische centrum van Lille en verken ook zeker de buitenwijken, maar ook de Veloroutes en de groene wegen in de nabije omgeving.

HUREN: Je kan deze elektrische bakfiets huren van 4 uur tot 7 dagen.

  1. Segwaytour door Lille boeken

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een Segway. Bij een Segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een Segwaytour door Lille kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Ga langs de wanden van de goedbewaarde Citadelle en maak kennis met de 17de-eeuwse militaire architectuur. Vervolgens rijd je door het hart van de oude stad en geniet je van de elegante sfeer van 'le Vieux-Lille'. Vanaf de neogotische Notre-Dame de la Treille zoef je naar het oudste monument van Lille: de Hospice Comtesse. Boek hier je segwaytour van twee uur door Lille.

BESPAARTIP: Verken de must-see monumenten van Lille met de Lille City Pass, deze pas is geldig gedurende 24, 48 of 72 uur, geeft gratis toegang tot meer dan 30 bezienswaardigheden en laat je gratis en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Boek hier je Lille City Pass.

  1. Kan je veilig fietsen in Lille?

Fietsen door het centrum van Lille is tegenwoordig wel veilig, maar natuurlijk moet je wel steeds aandachtig zijn. Het verkeer kan soms erg druk worden, zeker tijdens de spitsuren en voornamelijk op de grote hoofdwegen en in het toeristische Vieux-Lille. Wanneer je een privétour door Lille met gids boekt, zal de gids ook telkens een oogje in het zeil houden om ervoor zorgen dat de tour heel veilig verloopt. In het oude stadscentrum, liggen er in de straten nog enkele kasseien, wat het fietsen misschien iets lastiger kan maken maar zeker niet minder de moeite waard.

  1. Waar overnachten in Lille/Rijsel?

Wil je graag in Rijsel/Lille overnachten tijdens je bezoek? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Rijsel/Lille. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
  1. Verken Lille met onze stadswandeling Rijsel

Download hier je de preview reisgids met wandeling Lille die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten gidst. Op die manier ben je er zeker van dat je niets mist! In de reisgids vind je ook een wandelroute door Roubaix. Deze wandeling is onderdeel van onze betalende reisgids Noord-Frakrijk. Koop de volledige reisgids en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Lille stadswandeling

Gratis reisgids Lille (Rijsel) downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?