Adembenemende skiparadijs Ruka in Fins Lapland

Adembenemende skiparadijs Ruka in Fins Lapland

12 juli 2023 in Lapland0 reacties

Het Finse gedeelte van Lapland kent veel trekpleisters. Van knusse dorpen tot ware toeristenoorden. Zoek je een unieke locatie in het Lapse deel van Finland? Overweeg dan zeker Ruka. Hier kun je adembenemende tochten afleggen. Te voet, op de slede, de ski’s of op rendiertocht? We vertellen je meer over de must-do’s in dit gebied.

Inhoud artikel

  1. Ideaal voor rustzoekers in ieder seizoen

Ruka, gemeente Kuusamo, is een aantrekkelijke hotspot voor mensen die het authentieke Fins Lapland willen ontdekken. Je verblijft er bij voorkeur in een Mökki, een typisch Fins vakantiehuisje van hout. Deze zijn vaak voorzien van een gezellige houtkachel en een heerlijke Finse sauna. De plek Ruka staat daarnaast bekend om de prachtige natuur, de relatief rustige omgeving en om het geweldige skigebied.

  1. Wanneer skiën in Ruka?

Het skigebied in Ruka werd door de World Ski Awards zelfs uitgeroepen tot beste skigebied van Finland. Er zijn pistes voor ieder niveau, van beginners tot gevorderden. Bovendien is het juist omdat het een relatief rustige locatie is, ideaal voor iedereen die niet op een overvolle piste wil staan. Beste reistijd Lapland als je wilt skiën? In januari is het landschap witter dan ooit! Het sneeuwseizoen duurt normaal gesproken van begin oktober tot eind april.

LEESTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Fins Lapland? Download je reisgids Lapland en mis niets tijdens deze onvergetelijke reis.

  1. Bijzondere Lapland excursies

Om je vakantie extra speciaal te maken, mogen typische Lapland excursies niet op je to-do list ontbreken.

  • Wat dacht je van een rendiersafari of een huskysafari? Als het van jou wat rustiger mag dan kun je ook gewoon een uitstapje maken naar een rendier- of huskyboerderij.
  • Ervaar een ritje op de sneeuwscooter of ga buggee rijden.
  • Zoek je een avontuurlijke, verticale reisroute? Dan is ijsklimmen echt iets voor jou.
  1. Activiteiten en overnachting boeken

We winden er geen doekjes om, een vakantie in Fins Lapland met meerdere excursies is vaak relatief prijzig. Gelukkig zijn er aanbieders die afspraken maken met de lokale aanbieders van vakantiehuizen en excursies. Vaak is het slim om je vakantie Lapland inclusief excursies te boeken, bijvoorbeeld bij Mökki Travel, specialist in Lapland reizen. Met een package deal kom je onder de streep vaak voordeliger uit en hoef je tijdens je vakantie niets meer uit te zoeken. Alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld.

  1. Beste reistijd voor spotten Noorderlicht

In principe zijn de dagen rond de equinox, de momenten van het jaar waarin de zon loodrecht boven de evenaar staan, de beste tijden om het Noorderlicht te zien in Lapland. Dit is meestal rond 20 maart en 23 september. Maar niet alleen dan! De beste kans om het Noorderlicht in Ruka te zien is tussen november en half april.

  1. Proef de kerstsfeer in Ruka of Rovaniemi

Ben jij gek op de kerstperiode? De vrolijke lichtjes en prachtige sfeer? Overweeg dan om in de kerstvakantie naar Ruka te gaan. Proef de kerstsfeer en geniet van het sprookjesachtige landschap. Mag het van jou altijd Kerst zijn? Dan maak je vanaf Ruka een uitstapje naar Rovaniemi, het dorp waar de Kerstman woont. In Santa Claus Village is het elke dag feest. Hier kun je overigens ook overnachten, maar houdt er dan rekening mee dat het hier stukken toeristisch is dan in Ruka. Aan jou de keuze welke reisroute het beste bij je past.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Lapland

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het bijzonder mooie Lapland? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Lapland voor je uitgewerkt met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Download je gratis reisgids Lapland hier.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?