Fins Lapland - 5 daagse Arctic Adventure Break

Fins Lapland - 5 daagse Arctic Adventure Break

27 oktober 2023 in Lapland2 reacties

Fins Lapland avontuur - all inclusive - Vol pension, incl. vlucht van Brussel of Amsterdam

Ga met ons mee op deze avontuurlijke 5-daagse shortbreak naar Finland. Een kort maar krachtig programma met halve dagactiviteiten: Via een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling leer je de ongerepte natuur van Fins Lapland kennen, tijdens de huskytocht kan je zelf mushen en wordt er 's middags een outdoor lunch voorzien.

De vrije momenten kan je op verschillende manieren invullen. Zin in een bezoek aan Santa Claus Village of een andere optionele excursie? Of verken je de omgeving liever op eigen houtje met langlaufski’s of sneeuwschoenen? Voor wintersportfans is er een kleine skipiste naast de lodge.

In de Valkea Lodge verblijf je in gezellige en moderne halfopen chalets. Deze hebben allemaal een comfortabele zitruimte met knetterende houtkachel en sofa, keuken en aparte slaapkamer. Mits supplement kan je een eigen sauna hebben in de chalet! In het hoofdgebouw geniet je van de lekkere en authentieke Scandinavische keuken.
Tijdens het hele verblijf kan je gebruik maken van warme buitenkledij. Je kan inschrijven via deze link

Vertrek vanuit Amsterdam (11 januari 2024) of Brussel (23 maart 2024)

  • Vertrek op donderdag 11 januari 2024 vanuit Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Kittilä om 7u, terug op maandag 15 januari om 12u10 in Kittilä: Prijs € 1685, all incl. inclusief vlucht
  • Vertrek op zaterdag 23 maart 2024 vanuit Brussel met een rechtstreekse vlucht van SN Brussels Airlines naar Kittilä, vertrek om 9u40 - Kittilä 14u, terug op maandag 27 maart, vertrek om 14u10 in Kittilä: Prijs € 1945, all incl. inclusief vlucht

Hoogtepunten van de 5-daagse Lapland reis

  • Halve dagtocht met de huskyslede
  • Sneeuwschoenwandeling en sneeuwscootertocht
  • Bezoek aan de rendierboerderij en korte rendiertocht
  • Optionele excursies zoals langlaufen, skiën...
  • Grote kans op noorderlicht
  • Eigen chalet met of zonder sauna
  • Kleinschalig en afgelegen verblijf met een prachtig uitzicht over het Valkeasjärvi meer
  • Gebruik van thermische kledij is inbegrepen

Inschrijven voor deze reis

Onze rechtstreekse vlucht brengt je in een mum van tijd van Amsterdam of Brussel naar Fins Lapland (Kittilä)! Eenmaal aangekomen wordt er een transfer voorzien die jullie naar het hotel brengt (ongeveer 2 uur rijden vanuit Kittilä Airport).

Check-in bij de lodge in je eigen cabin, overlopen van het programma. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in de lodge.

Na een stevig ontbijt neemt de gids je mee met de huskyslede (4 u, 2 pers./slee). Met je eigen huskyslede van vier tot zes Alaskan husky’s trek je op pad voor ongeveer 20 km.

Afwisselend kan je deze besturen, terwijl de andere plaatsneemt in de slede en geniet van het landschap. Onderweg stop je voor een outdoor lunch bij het kampvuur, lekker ‘back to basics’. Verder geniet je van een vrije namiddag.

’s Avonds is er diner in de lodge.

Klaar voor een heuse sneeuwscootertocht? (3 u, 2 pers./scooter) Hét Lapse transportmiddel bij uitstek! Je oefent eerst een paar rondjes op het meer en dan ben je vertrokken voor een prachtige tocht. We rijden langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Adrenaline troef!

Warme lunch in de lodge.

Na de middag maken we ons klaar voor een wandeling met sneeuwschoenen (3 u), langs de prachtige witte feeërieke bossen en genieten we van de overweldigende ongerepte natuur. Onderweg toont de gids ons alles over de fauna en flora in de Lapse wildernis. Haal diep adem, in Lapland vind je de puurste lucht ter wereld!

Om je Lapse shortbreak compleet te maken, breng je nog een bezoek aan een rendierboerderij. Je kan er de dieren voederen en foto's maken. Nadien staat nog een sledetocht op het programma. Je legt ongeveer 1km af met de rendierslede. 's Middag lunch je in de lodge en nadien geniet je van vrije tijd.

Geniet voor de laatste avond nogmaals van het heerlijke diner in de lodge.

Het avontuur zit er alweer op! Een transferbus brengt je naar Kittilä (ongeveer 2 uur rijden) en dan neem je een rechtstreekse terugvlucht naar Brussel of Amsterdam (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

De Valkea lodge ligt op enkele kilometers van de grens Finland-Zweden, op 9,3km van het Finse dorpje Pello. De locatie op een heuvel straalt meteen rust en gezelligheid uit. De lodge ligt aan de voet van een klein skigebied en aan de rand van echte oerbossen. Het bevroren Valkeajärvi (järvi = Fins voor “meer”) is de ideale plek om noorderlicht te spotten en voor een kennismakingsrondje met de sneeuwscooter!

De lodge bestaat uit een hoofdgebouw en de halfopen chalets die iets hoger gebouwd zijn. In het hoofdgebouw kan je terecht voor een heerlijke Scandinavische maaltijd, een lekker drankje bij het haardvuur of kleine souvenirs uit de shop. De chalets zijn een oase van rust. Ze beschikken allemaal over een uitgeruste keuken, een ruime badkamer, een haardvuur en een slaapkamer voor twee personen. In de chalet is een koffiezet/waterkoker aanwezig, maar je dient wel zelf filterkoffie/theezakjes mee te nemen.

De halfopen chalets (twee onder een dak) zijn zo'n 35-37m² groot en beschikken allemaal over een slaapkamer, leefruimte met sofabed (140x200cm), badkamer met toilet en douche, keuken en haardvuur.

Het sofabed is groot genoeg voor 1 volwassenen of 2 kinderen 4-11 jaar.

De chalets beschikken over twin bedden die tegen elkaar gezet kunnen worden.

In de chalet is een koffiezet/waterkoker aanwezig, maar je dient wel zelf filterkoffie/theezakjes mee te nemen.

Chalettype

  • Chalet met sauna
  • Chalet zonder sauna

Highlights

  • Wildernislocatie met grote kansen op noorderlicht
  • Prachtig uitzicht op het Valkeajärvi (meer)
  • Authentieke Scandinavische keuken
  • Kleine activiteitengroepjes van maximum 12 personen
  • Gebruik van thermokledij inbegrepen

Op zo'n 9,3km ligt het dorpje Pello, aan de Fins-Zweedse grens. Hier is niet veel te zien, maar mensen met wat extra tijd kunnen hier wel terecht in het kleine winkelcentrum of een van de supermarktjes.

Naast de lodge ligt een klein skigebied dat te voet te bereiken is. Het is echter niet elke dag open. Er zijn 5 pistes van zo'n 800-1000m lang, waaronder een piste voor kinderen. Let wel, er zijn enkel sleepliften. Materiaal kan je zelf meenemen of ter plaatse huren. Lees hier meer info

De stad Rovaniemi (en het dorp van de Kerstman) liggen op ongeveer een uurtje rijden. Je kan een taxi of excursie boeken die je naar daar brengt.

Optioneel / supplement / activiteit

Supplement/activiteitSupplement/prijs per persoon
Single sneeuwscooter€ 84
Upgrade naar chalet met sauna€ 240 (per cabin)
Single toeslag cabin zonder sauna€ 375
Single toeslag cabin met sauna€ 570

Inschrijven voor deze reis

Inbegrepen

  • Rechtstreekse vluchten met Corendon (CD) van Amsterdam of SN Brussels Airlines vanuit Brussel naar Kittilä Airport en terug incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
  • Luchthaventransfers ter plaatse (ongeveer 2u rijden van Kittilä Airport naar de Valkea Lodge)
  • 4x overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
  • Bij chalets elektriciteit, water, lakens en handdoeken, eindschoonmaak
  • Maaltijden in volpension (ontbijtbuffet, klein lunchbuffet en saladebar, 3-gangen diner) vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
  • Alle excursies zoals beschreven in het programma
  • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
  • Gebruik warme thermische kledij (thermische overall, winterboots, donswanten, balaclava en helm) gedurende het activiteitenprogramma
  • Gebruik van sneeuwschoenen is gratis op de vrije dag in het programma (‘optional day’)
  • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen
  • Uitgebreide Nordic reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
  • Lokale verzekering voor het gebruik van de husky- en rendierslede, alsook warme kledij. Deze verzekering verlaagt ook het eigen risico bij materiaalschade aan een sneeuwscooter van €900 naar €300 per persoon.
  • CO²-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

  • Optionele excursies
  • Alcohol, frisdrank en andere persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering, annulatie- en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

  • De volgorde van het programma is een voorbeeld en kan gewijzigd worden.
  • Deze reis is mogelijk voor jonge kinderen vanaf 3 jaar, maar wordt aangeraden voor kinderen vanaf 10 jaar.
  • De chalets zijn altijd halfopen gebouwd. De chalets beschikken over een aparte kamer met twee bedden (opgemaakt als double of twin op aanvraag). In de leefruimte staat een houtkachel en sofabed voor max 1 volwassene of 2 kinderen. Uitgeruste keuken en badkamer.
  • Let op: tochten zijn op basis van self drive. D.w.z. dat je de kans krijgt om zelf de huskyslede en de sneeuwscooter te besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt (iemand als bestuurder en iemand als passagier). Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger. Je kan eventueel een supplement betalen om een eigen sneeuwscooter te hebben. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
  • Kinderen tussen 3-11 jaar zitten in een slede bij de gids tijdens een sneeuwscootertocht. Bij een huskytocht zitten ze in de slede van de gids of de ouders.

Inschrijven voor deze 5 daagse Lapland reis

  • Prijzen op basis van een chalet zonder sauna.
  • Prijzen voor kinderen op aanvraag. Kinderkorting 3-11 jaar : 40% op de lokale prijs (alles buiten de vluchten) bij 2 volwassenen in dezelfde chalet. Bij slechts 1 volwassene in de chalet betaalt 1 kind de volwassenenprijs.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 november 2023 - Gerry Vermeer

Zelden zo’n uitgebreide gids gezien. Duidelijke kaartjes en mooie foto’s. Ook de verwijzingen naar onderkomens is prettig. Ik wil samen met mijn man er naar toe met jullie gids in de pocket.

- 15 november 2023 - Dianne Schreur

Een Super mooi en uitgebreid document. Hier kun je een super mooie reis mee maken

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?