Beste hotels onderweg naar Italië: 5 tussenstops langs de snelweg naar Italië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Beste hotels onderweg naar Italië: 5 tussenstops langs de snelweg naar Italië

25 februari 2024 in Italië0 reacties

Overzicht met de beste hotels onderweg naar Italië + tussenstops

Reis je met de wagen naar Italië en wil je deze afstand niet in één keer afleggen? Dan kan het best handig zijn om op voorhand een verblijfplaats voor onderweg te boeken. Het is een ideale tussenstop en het zorgt ervoor dat jij ontspannen en zonder stress op je eindbestemming aankomt.

Hieronder vind je een handig overzicht met de beste hotels op je route naar Italië.

Overzichtstabel met hotels op je route naar Italië

Tussenstop (km vanaf Brussel)OvernachtingPrijs en info
Faido (760 km) - ZwitserlandHotel Albergo FaidoBekijk prijs en info
Bellinzona (800 km) - ZwitserlandHotel GamperBekijk prijs en info
Bellinzona (800 km) - ZwitserlandHotel Liberty Self Check-InBekijk prijs en info
Brunate (860 km) - ItaliëRistorante Hotel FalchettoBekijk prijs en info
Cernobbio (850 km) - ItaliëHotel Terzo CrottoBekijk prijs en info
Innsbruck (855 km) - OostenrijkHotel CentralBekijk prijs en info
Innsbruck (855 km) - OostenrijkHotel KögeleBekijk prijs en info
Mieders (850 km) - OostenrijkHotel WiesenhofBekijk prijs en info
Ehrwald (770 km) - OostenrijkBaum Mountain Boutique HotelBekijk prijs en info
Lechaschau (750 km) - OostenrijkHotel Goldene RoseBekijk prijs en info
Kempten (705 km) - DuitslandCityHotel KemptenBekijk prijs en info
Kempten (700 km) - DuitslandDer FuerstenhofBekijk prijs en info

Inhoud artikel

Waar overnachten op doorreis naar Italië?

Afhankelijk van je eindbestemming, leg je heel wat kilometers af. Zo leg je vanuit Brussel zo'n 900 kilometer af tot Milaan (noorden van Italië) en 1470 km tot Rome (midden Italië). Voor de meesten is dit best veel om in één keer te doen.

Het is dan ook aangeraden om je reis op te splitsen en onderweg even een tussenstop te maken. En vooraleer je op zoek gaat naar een overnachtingshotel voor je tussenstop, raden we aan om te kijken naar de route die je zal afleggen. Waar je het best overnacht op doorreis naar Italië, hangt af van je bestemming.

Er zijn twee routes die we onderscheiden

Hieronder geven we je tips voor de beste hotels voor elk van beide routes. We houden daarvoor rekening met de ligging van het hotel, parkeergelegenheid en de prijs. Je wil aan je doorreishotel natuurlijk geen fortuin uitgeven en het liefst ook makkelijk je auto kwijtraken. Ontbijt en diner in het hotel zijn bonuspunten. En het is natuurlijk ook mooi meegenomen als er enkele bezienswaardigheden in de buurt liggen.

LEESTIP: Bekijk hier alle gratis reisgidsen Italië, download ze en mis niets tijdens je vakantie!

Overnachting in Zwitserland op doorreis naar Italië

De snelste route voor heel wat bestemmingen in Italië gaat via Zwitserland. We hebben het dan onder andere over bestemmingen als Toscane, Milaan, het Comomeer en het Gardameer. De meest logische beslissing is dan om te overnachten in Zwitserland, in de buurt van de gevreesde Gotthardtunnel, waar het meeste fileleed veroorzaakt wordt.

Een goede plek voor een overnachting is het dorp Faido of stadje Bellinzona

  • Faido en Bellinzona in Zwitserland liggen ten zuiden van de Gotthardtunnel. Je hebt de zwaarste rit dan al achter de boeg, kan ontspannen in een hotelletje en dan de volgende dag je tocht verderzetten naar je eindbestemming in Italië.
  • Vanuit Brussel is het zo’n 8,5 uur rijden naar Faido. Rijd je daarna verder naar Firenze, dan wacht er je nog een autorit van 6 uur, naar Garda is het nog zo’n 3,5 uur rijden.
  • Je komt dan dus in de vroege namiddag aan op je finale bestemming, ideaal. We raden de volgende hotels aan ten zuiden van de Gotthardtunnel:

Hotel Albergo Faido (760 km van Brussel)

Een uitstekende optie in Faido is Albergo Faido. Dit hotel, met gratis parking, ligt in het centrum van Faido. Overnachten is er comfortabel en de prijzen zijn zeer redelijk. Een uitstekende optie dus voor wie langs de snelle Zwitserse route naar Italië wil rijden en na de stresserende Gotthardtunnel wil rusten.

Hotel Gamper (Bellinzona op 800 km van Brussel)

Hotel Gamper heeft budgetkamers voor redelijke prijzen in hartje Bellinzona. Je overnacht er in moderne kamers op amper tien minuten wandelen van de beroemde UNESCO-werelderfgoedsite Castelgrande. Dit imposante middeleeuwse bolwerk is dé toeristische attractie van de stad. In de nabije omgeving vind je alles wat je nodig hebt en er wordt ook parking aangeboden.

Hotel Liberty Self Check-In (Bellinzona op 800 km van Brussel)

Iets verder van het centrum ligt Hotel Liberty Self Check-In. Dit hotel beschikt eveneens over parking, maar ligt wel buiten het stadscentrum. Het voordeel: je overnacht hier voor een prikje, naar Zwitserse termen, en er wordt ontbijt geserveerd. Ideaal voor wie een snelle stop wil maken in Zwitserland, tegelijkertijd een toeristische trekpleister wil bezoeken en daarna verder cruisen naar Italië.

Overnachten net over de grens met Italië

Overnachten in Zwitserland heeft wel een keerzijde: het is duur. Wil je besparen, dan loont het om door te rijden tot je de grens met Italië hebt overgestoken (of de route via Oostenrijk te volgen hieronder). De eerste bestemming net in Italië is Como. Deze regio, aan het prachtige Comomeer, verdient extra punten aangezien er heel wat te zien en te beleven valt (lees hier meer over je vakantie aan het Comomeer).

  • Je kan eventueel ook nog even doorrijden naar Lecco, een andere prachtige stad aan de oevers van het meer, al is het daar niet goedkoop overnachten.
  • Vanaf Como is het nog 4,5 uur rijden naar Firenze en zo’n 2,5 uur naar Garda. Er staat je dan dus een stevige rit te wachten op de eerste dag, maar op de tweede dag van je doorreis kom je wel snel aan op je bestemming.
  • Onderstaande hotels in de buurt van het Comomeer zijn aan te raden:

Ristorante Hotel Falchetto (Brunate op 860 km van Brussel)

Ristorante Hotel Falchetto ligt in Brunate. Dat is nog iets verder doorrijden na Como, maar je wordt er wel beloond met een onklopbaar uitzicht op het Comomeer. In de sfeervolle kamers, met houten balken en vloeren, kom je helemaal tot rust van de lange autorit en ben je al meteen in Italië. Dit hotel ligt op 15 minuten wandelen van de kabelbaan die je naar Como en de oevers van het Comomeer brengt. Geen betere manier om de volgende dag te beginnen. Je kan er bovendien gratis parkeren.

Hotel Terzo Crotto (Cernobbio op 850 km van Brussel)

Nog een uitstekende optie is Hotel Terzo Crotto. Dit is een gerenoveerde boerderij omgeven door een tuin vlakbij het centrum van Cernobbio, op amper 400 meter van de oevers van het Comomeer. Alle kamers zijn ingericht volgens de lokale, alpiene stijl en zijn voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Je kan er parkeren voor 10€/dag.

Ook hier staat de lokale cuisine centraal. In het restaurantgedeelte kan je heerlijk dineren en er is een bijzondere wijnkelder die fijnproevers absoluut gezien moeten hebben.

Overnachten in Oostenrijk op weg naar Italië

Voor veel bestemmingen in Italië kan je ook via Oostenrijk rijden. Je doet er dan wel gemiddeld 1 à 2 uur langer over. Ga je van Brussel naar bijvoorbeeld de Italiaanse badplaats Rimini, dan doe je daar 13 uur en drie kwartier over via Zwitserland.

Rijd je langs Oostenrijk, dan moet je daar een dik uurtje bijtellen. Waarom je dat zou doen? Zo vermijd je het dure Zwitserland en kan je stoppen in het midden van de route. Op die manier hoef je geen extra lange dag door te rijden om de grens met Italië al over te steken.

Er zijn heel wat stopplekken op de route

  • Innsbruck bereik je bijvoorbeeld na ongeveer tien uur rijden vanuit Brussel.
  • Een andere aanrader is het prachtige dorpje Ehrwald, een toeristische bestemming op zich, omringd door prachtige bergen. Het loont om hier een nachtje extra te boeken zodat je al dat natuurschoon rondom kan verkennen.
  • Het traject Brussel-Ehrwald neemt negen uur in beslag.

Hotel Central (Innsbruck op 855 km van Brussel)

Wil je Innsbruck leren kennen? Dan moet je naar Hotel Central. Dit weelderige viersterrenhotel in hartje Innsbruck zal je zeker weten te betoveren. Je kan er gratis gebruik maken van de kleine spa met een sauna, infraroodcabines, een stoombad en een fitnesscentrum. Het hotel is prachtig ingericht en roept een keizerlijke sfeer op. De kamers bieden alles wat je nodig hebt. En dat hoeft niet eens zoveel te kosten. Het enige nadeel is dat je parking in de buurt moet zoeken, dat kost je ongeveer 25€/nacht.

Hotel Kögele mit Restaurant bei Innsbruck Axamer Lizum (Innsbruck op 835 km van Brussel)

Room with a view? We got you! ‘Hotel Kögele mit Restaurant bei Innsbruck Axamer Lizum’ is precies wat je zoekt. Dit hotel ligt op een boogscheut van Innsbruck middenin de bergen. Hier word je wakker met een onklopbaar uitzicht op de Oostenrijkse bergflanken. Er wordt bovendien een stevig ontbijt geserveerd en je kan er eveneens heerlijk dineren. Ideaal voor wie niet de stad in wil trekken en meteen de vakantiesfeer wil aanwakkeren. Er is gratis parking voor gasten.

Hotel Wiesenhof (Mieders op 850 km van Brussel)

We hebben nog een aanrader voor wie de stad wil vermijden. Je kan ook uitwijken naar Mieders, dat ligt net voor je de Brennerpas oversteekt. Hier is onze aanrader het Hotel Wiesenhof. Het ligt op een prachtige locatie boven Mieders, omgeven door de bergen. In de winter kan je hier skiën, in de zomer is het een wandelparadijs.

Alle kamers hebben een knus balkon van waarop je al dat moois kan aanschouwen. In de zomer is er een buitenzwembad en je kan je ook uitleven op de beroemde zomerrodelbaan van het stadje.

Baum Mountain Boutique Hotel (Ehrwald op 770 km van Brussel)

Ehrwald is een van de mooiste bergstadjes van Oostenrijk. Het der grüne Baum Mountain Boutique Hotel ligt middenin het centrum van Ehrwald, aan de voet van de imposante Zugspitze. Er is een wellnessruimte met sauna’s en een uitstekend restaurant waar traditionele gerechten met een moderne toets geserveerd worden. Er is ook een zonneterras op de binnenplaats en je kan er gratis parkeren. Kortom, alles wat je kan verwachten van een hotel op doorreis naar Italië.

Hotel Goldene Rose (Lechaschau op 750 km van Brussel)

Je kan ook al even vroeger stoppen, in Reutte, net voor je de Oostenrijkse bergpassen intrekt. Daar raden we Hotel Goldene Rose aan. Het ligt in Lechaschau, net aan de overkant van de rivier de Lech, op ongeveer 500 meter van het centrum van Reutte. Dit hotel, met parking, kan uitpakken met een uitgebreide spa en een restaurant waar traditionele gerechten geserveerd worden. De kamers zijn ingericht volgens de lokale regels van de kunst. Ontbijt is inbegrepen in de prijs.

Verblijf boeken in Duitsland richting Italië

Wil je de route langs Oostenrijk, maar al iets vroeger halt houden? Dan kan je overnachten in de omgeving van de Duitse stad Kempten, op acht uur rijden van Brussel.

  • Is je eindbestemming Garda in Italië? Dan staat je de volgende dag nog een rit van 5u te wachten.
  • Naar Firenze is het nog 7u rijden. Kempten is dus een goede optie voor wie de autorit naar Italië netjes in twee wil splitsen, maar niet in het dure Zwitserland wil overnachten.

CityHotel Kempten (Kempten op 705 km van Brussel)

CityHotel Kempten is een driesterrenhotel vlakbij het centrum van Kempten. Het biedt een uitgebreid ontbijtbuffet aan, de kamers zijn modern ingericht en bieden alles wat je nodig kan hebben. Nog positief: kom je pas laat aan en heb je geen zin meer om de stad in te trekken? Dan kan je het Italiaanse restaurant in het hotel zelf uitproberen. Parkeren kan in de buurt van het hotel, bijvoorbeeld bij het winkelcentrum Forum Allgäu recht tegenover het hotel. Je betaalt daarvoor niet meer dan tien euro per dag.

Der Fuerstenhof (Kempten op 700 km van Brussel)

Het meest iconische hotel van Kempten is echter Der Fuerstenhof. Dit hotel in Engelse stijl valt meteen op. De kamers zijn sober ingericht en het hotel scoort uitstekend op vlak van netheid. Het continentale ontbijtbuffet is alles wat je nodig hebt om de rit naar Italië te voltooien de volgende dag. Parkeren kan bij het hotel zelf, dat hoef je niet vooraf te reserveren.

Extra tussenstops op je weg naar Italië

Bijzondere tussenstops onderweg naar Italië

Een tussenstop om te overnachten is één ding, je bent volledig uitgerust om de volgende dag je reis verder te zetten. Maar als je zin en tijd hebt, kan je ook overwegen om een meerdaagse tussenstop in te lassen en een bezoekje te brengen aan een van de mooie steden of plekken die langs de route liggen. Hieronder geven wij alvast wat inspirerende tussenstops:

Tussenstops op je route naar Italië via Duitsland & Zwitserland

Karlsruhe (450 km)

Deze karaktervolle stad wordt omgeven door beboste bergen van het Zwarte Woud en de Vogezen. Het historische centrum, de Altstadt genaamd, is zo ontworpen dat alle straten uitkomen op het slot van Karlsruhe, meteen ook de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.

De straten liggen bezaaid met barokke stadspaleizen, parken en imposante gevels die getuigen van de eeuwenlange stadsgeschiedenis.Gebruik onze stadswandeling door Karlsruhe en verken de mooiste plekjes van de stad. Zeker een stop waard dus en je kan hier ook overnachten (boek je verblijf in Karlsruhe).

Bazel (570 km)

Bazel ligt aan de Rijn op het punt waar Zwitserland, Frankrijk en Duitsland elkaar kruisen. Bazel ziet er misschien niet altijd even pittoresk uit, maar het oude centrum langs de Rijn moet zeker niet onderdoen voor pakweg Zürich of Bern.

Wanneer je in Bazel bent, moet je zeker de Mittlere Brücke, het stadhuis van Bazel en de kathedraal bezoeken. Ook Spalentor en de botanische tuinen van de universiteit van Bazel zijn aanraders. Daarnaast vind je er ook heel wat leuke musea zoals het Wereldspeelgoedmuseum, het Museum van Schone Kunsten en het Muziekmuseum.

Bellinzona (803 km)

Of bezoek het minder bekende Bellinzona, een gezellig Zwitser stadje dat gedomineerd wordt door het fort Bellinzona. Het bestaat uit drie kastelen, een verdedigingsmuur en stadswallen rond de hele vallei. Het is het enige voorbeeld van dit soort middeleeuwse militaire architectuur in Europa!

Wandel ook even door het charmante stadscentrum met pittoreske pleinen, het neoklassieke theater in Italiaanse stijl en de fraai gerestaureerde oude gebouwen die getuigen van de rijke geschiedenis. Een tussenstop in Bellinzona zal je ongetwijfeld weten te verrassen en het is bovendien de toegangspoort tot Italië.

WANDELTOCHT: Boek hier je wandeltocht door Bellinzona en ontdek alle highlights.

Leukste tussenstops via Duitsland en Oostenrijk naar Italië

Frankfurt am Main (398 km)

Frankfurt am Main is een moderne stad vol contrasten. Tijdens onze stadswandeling door Frankfurt loop je alvast tussen de betonnen, glazen en stalen wolkenkrabbers maar je geniet ook van het culturele aanbod in deze traditionele, sfeervolle stad. Van boeiende musea tot het bruisende nachtleven. Frankfurt kent voor ieder wat wils, een ideale tussenstop.

Innsbruck (836 km)

Innsbruck is de hoofdstad van het Oostenrijkse deel van Tirol. De stad heeft een mooi historisch centrum vol pastelkleurige gebouwen en wordt omringd door hoge bergen.

In het centrum vind je heel wat interessante bezienswaardigheden terug die je kan ontdekken tijdens onze stadswandeling door Innsbruck, en je kan hier onder andere de 16de-eeuwse Kaiserliche Hofburg bezoeken, langs de Goldenes Dachl lopen, of de Dom zu St Jakob kathedraal aanschouwen.

Tips: Hoe voorbereiden op een rondreis door Italië?

Inspiratieblogs en tips voor je rondreis Italië

Haal inspiratie en tips uit onderstaande blogpost voor je vakantie in Italië

Download onze gratis reisgidsen Italië

Wil jij ook graag Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

ToscaneEmilia-Romagna & GardameerLiguriëNapels-AmalfikustPugliaRomeLe Marche & AbruzzoDolomieten & Zuid-TirolSardiniëSiciliëMilaan
Reisgids ToscaneReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids LiguriëReisgids Napels-AmalfikustReisgids PugliaReisgids RomeReisgids Le Marche & AbruzzoReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids SardiniëReisgids SiciliëReisgids Milaan

Op reis naar Italië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Italië.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?