Waar overnachten in de Harz regio? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Harz regio? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

28 maart 2024 in Harz0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Harz heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Duitse Harz regio!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Travel Charme Gothisches Haus - Wernigerode

Travel Charme Gothisches Haus ligt aan het historische marktplein van Wernigerode, een ideale uitvalbasis voor een eerste bezoek aan deze stad. Het hotel zit verstopt achter een monumentale vakwerkgevel in gotische stijl en combineert moderne elementen met een historische inrichting. Het viersterrenhotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet, gastronomische gerechten en spa- en fitnessfaciliteiten, wat kan je nog meer wensen voor een ontspannen vakantie in de Harz. Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel am Brühl - Quedlinburg

Romantik Hotel am Brühl ligt ten zuiden van de Schlossberg, vlakbij het centrum van Quedlinburg. Het historische hotel zit gevestigd in een prachtig, monumentaal pand, dat de perfecte mix biedt tussen historisch design en hedendaags comfort. Begin iedere dag met een heerlijk ontbijtje, geniet van een mooie wandeling door het stadscentrum en kom 's avonds tot rust bij de open haard. Voor een lekker diner kan je in het restaurant Weinstube. Meer info en boeken.

  1. Hotel Maria Aurora - Quedlinburg

Maria Aurora is een gezellige bed & breakfast, gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Quedlinberg. Maria Aurora biedt kamers in landelijke stijl met een eigen badkamer (douche of bad) en gratis wifi. Iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet en 's avonds kan je lekker dineren in een van de restaurants in de buurt. De rivier de Bode ligt op 3 minuten lopen en het omliggende platteland van de Harz is ideaal om te wandelen en fietsen. Meer info en boeken.

  1. Tiny House - Thale OT Wendefurth

Dit gezellige natuurhuisje in Thale OT Wendefurth ligt aan de rivier en de rand van het bos en biedt accommodatie voor 2 personen. Het natuurhuisje is voorzien van een slaapkamer met comfortabel bed, een badkamer met kleine douche en toilet en een gasfornuis zodat je 's avonds gezellig kan koken.

De populaire Harzer-Hexenstieg wandelroute loopt langs het terrein en op wandelafstand ligt ook de grootste hangbrug van Duitsland Titan RT (10 minuten rijden), een drijvend restaurant en vele andere leuke bestemmingen. Na een wandeling kan je heerlijk opwarmen bij de warme open haard. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Salztal Paradies - Bad Sachsa

In de beboste heuvels van de Südharz ligt het Vakantiepark Salztal Paradies. De Harz heeft zoveel te bieden, ook de ligging van dit vakantiepark. In de winter kan je er skiën en langlaufen, terwijl je in de zomer prachtig kan wandelen door het bosrijke en bergachtige landschap.

Ook op het vakantiepark zal je je geen moment vervelen. Er is een overdekt zwemparadijs met een binnen- en buitenzwembad, een 100 meter lange bandenglijbaan, bubbelbad en wildwaterglijbaan, in het saunalandschap zijn er diverse sauna’s, ijsbronnen en massagemogelijkheden en voor de kids is er een indoorspeeltuin en kids club waar ze zich uren kunnen amuseren. Na een dag vol plezier sluit je de dag af in jullie huiselijk ingerichte woning. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnungen Burg im Zwinger - Goslar

Of wat dacht je van een verblijf in de Zwingertoren, een verdedigingstoren van de voormalige stadsversterkingen van Goslar? Ferienwohnung Burg im Zwinger ligt op slechts 5 minuten wandelen van het keizerlijk paleis in Goslar. De appartementen zijn licht, ruim en klassiek ingericht en beschikken over een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer, aparte slaapkamers en een eigen badkamer. Leuke extra, op de bovenste verdieping bevindt zich het Museum van de Late Middeleeuwen. Meer info en boeken.

  1. GDA Hotel Schwiecheldthaus - Goslar

Gevestigd in een rustige straat in de oude binnenstad van Goslar kan je overnachten in GDA Hotel Schwiecheldthaus. Het hotel biedt moderne appartementen op wandelafstand van de historische marktplein, een gezellig buitenterras, iedere ochtend een continentaal ontbijt en 's avonds traditionele gerechten in het eigen restaurant. Meer info en boeken.

  1. Torfhaus Harzresort - Torfhaus

Torfhaus Harzresort is een viersterrenhotel met een schilderachtige ligging in het Nationaal Park Harz. Het hotel biedt stijlvolle accommodatie voorzien van grote ramen en massief houten meubels. Sommige lodges beschikken over een gezellige open haard of een eigen sauna. Toch liever een gewone lodge? Geen zorgen, je kan ook altijd gratis gebruikmaken van de Finse sauna en er is ook een fitnessruimte. Verder biedt het hotel ook begeleide wandelingen en mountainbiketochten door het Nationaal Park Harz. Meer info en boeken.

  1. Casa Bella Cosa - Braunlage

Appartement Casa Bella Cosa midden in Braunlage, aan de rand van het Harz Nationaal Park biedt accommodatie voor max. 5 personen. Ben je met het hele gezin op rondreis door de Harz? Dan is dit vakantiehuisje misschien wel wat je zoekt. Het appartement beschikt over een huiselijk ingerichte woonkamer, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer en als kers op de taart een balkon met uitzicht op de stad! Meer info en boeken.

  1. Vakantiewoningen op het Waldschlößchen - Lautenthal

Ferienhäuser Am Waldschlößchen ligt in Lautenthal en biedt accommodatie voor 4 personen middenin de natuur. Ieder vakantiehuisje beschikt over een zithoek, slaapkamers en een terrasje vanwaar je prachtig zicht hebt op de omgeving. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie en de fluitende vogeltjes op de achtergrond. De vakantiehuizen liggen aan de rand van een bos dat uitnodigt tot mooie wandel- en fietstochten. Verder biedt deze accommodatie ook gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Harz

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Harz regio? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Harz met meer dan 60 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Harz met een gratis stadswandeling in Goslar.

Harz

Gratis reisgids Harz downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?