Watervallen van Algar bezoeken nabij Benidorm: alle info voor je bezoek aan Les Fonts d'Algar

Volledige reisgids kopen voor € 10

Watervallen van Algar bezoeken nabij Benidorm: alle info voor je bezoek aan Les Fonts d'Algar

3 oktober 2024 in Costa Blanca0 reacties

Op daguitstap naar Les Fonts d'Algar? Alle info & tips voor je bezoek aan de watervallen van Algar

De watervallen van Algar, ook wel bekend als Les Fonts d'Algar, zijn een indrukwekkende reeks watervallen gelegen in de provincie Alicante. Ze bevinden zich nabij het stadje Callosa d'en Sarrià, in de buurt van de Costa Blanca.

Een bezoek aan de Algar watervallen is absoluut de moeite waard: neem een duik in verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden tussen de rotsen, maak een mooie wandeling langs de watervallen en geniet van de natuur. Ontdek hier alles over je bezoek + boek hier je daguitstap naar de Algar watervallen.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan de Watervallen van Algar

Duur1 dag ()
Vliegtickets2u20 vliegen naar Alicante (ALC), vliegtickets vergelijken bij Cheaptickets
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
HuurautoGraag de omgeving verkennen? Dan is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan Les Fonts d'Algar:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Algar watervallen bezoeken bij Callosa d’en Sarria

Wanneer men aan de Costa Blanca denkt, denkt men ongetwijfeld eerst aan de bekende badplaatsen als Benidorm, Moraira en Calpe. Maar ook het binnenland van de Costa Blanca herbergt talloze prachtige locaties. Een van de mooiste plekjes vind je bij het pittoreske stadje Callosa d'en Sarria, op zo’n 15 kilometer van Benidorm.

De watervallen van Algar zijn een reeks kleine watervallen in de Algar rivier (die ongeveer 20 kilometer verder bij Altea in de Middellandse Zee uitmondt). De watervallen liggen vrij dicht bij elkaar en vormen samen het beschermde natuurgebied Les Fonts de l’Algar.

Eén van de grootste redenen dat de watervallen zo populair zijn, is omdat je in de natuurlijke poelen onder de prachtige watervallen nog steeds mag zwemmen!

TOUR: Boek hier je daguitstap naar Les Fonts d'Algar. Er zijn verschillende steden van waaruit je een begeleide tour kan boeken naar de Algar watervallen. De meeste tours zijn een combinatie van een bezoek aan de watervallen en de stad Guadelest bekend om zijn kasteel en schilderachtige stuwmeer.

Callosa d’en Sarria

Callosa d’en Sarria zelf is een middeleeuws stadje waarvan de geschiedenis na al die jaren nog steeds zichtbaar is. Wandel door het kleine maar charmante centrum, bekijk de oude gebouwen zoals het El Poador de la Font Mayor, een wasplaats gebouwd in 1786, zoek wat afkoeling op in een van de kerken en geniet van een terrasje op het plein.

De stad heeft haar faam niet alleen te danken aan de bekende watervallen maar ook aan de productie van de nispero's, een subtropisch fruit dat wereldwijd bekend is als loquat. Deze vrucht heeft een zachte, zoete smaak en wordt in de regio geteeld dankzij het milde klimaat en de vruchtbare bodem. Elk voorjaar wordt de oogst van de nispero gevierd in de stad met festivals en gezellige marktjes waar je het fruit kan proeven en kopen.

  1. Volg de wandelroute rondom de Fonts de l’Algar

De wandelroute rondom de Fonts de l’Algar is ongeveer 1,5 kilometer lang en is gode te doen in ongeveer 1 à 2 uur, afhankelijk van je tempo en de tijd die je doorbrengt bij de watervallen en natuurlijke zwembaden. Neem onderweg ook af en toe pauze om de schoonheid van deze plek in je op te nemen, sommige uitzichten zijn gewoonweg prachtig.

Het wandelpad loopt langs de bergrivier en is over het algemeen goed onderhouden. Hier en daar kunnen er enkele steile en gladde delen en trappen zijn. Een paar goede wandelschoenen (of rivierschoenen) zijn zeker aan te raden. Meer info over de wandelroute.

Vergeet bij je bezoek aan de watervallen van Algar geen handdoek mee te brengen, zodat je ietwat comfortabel op de grond kan zitten. Zonnecrème, voldoende water en een volledig opgeladen camera om deze prachtige plek vast te leggen mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij je bezoek.
  1. Duik in de natuurlijke poelen van Les Fonts d'Algar

Eenmaal je de watervallen van Algar bereikt, kan je hoogstwaarschijnlijk niet wachten om een duik te nemen in een van de natuurlijke poelen. Goed nieuws want, desondanks het feit dat dit een beschermd natuurgebied is, mag je hier wel een plonsje maken! Houd er wel rekening mee dat het bronwater het hele jaar door een constante temperatuur heeft van ongeveer 17 à 18 graden (voor sommigen kan dit net iets te koud aanvoelen).

Vooral in de zomermaanden zal je heel wat andere bezoekers een plons in het water zien maken. Bezoek je de watervallen in het voorjaar? Dan heb je de zwembaden misschien wel alleen voor jezelf! Het heldere water is bovendien diep genoeg om vanaf de bovenliggende rotsen het water in te springen. Wees natuurlijk wel altijd voorzichtig en houd rekening met andere bezoekers.

Boek hier je daguitstap naar Les Fonts d'Algar

  1. Hoe bereik je de Algar watervallen?

De watervallen zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en er zijn meerdere parkeerplaatsen de buurt. Beschik je over een huurauto voor je vakantie aan de Costa Blanca? Geef dan het adres (bekijk hier de parking op de kaart) van de dichtstbijzijnde parkeerplek in in de GPS en volg de route die wordt aangegeven. Vanaf Callosa d'en Sarrià is het slechts 10 minuten rijden (ongeveer 7 kilometer).

Parkeren in de buurt van de watervallen

Er zijn zowel openbare parkeerplekken waar je gratis kan parkeren, als privéparkings waar je een kleine toeslag van €5 dient te betalen. In het hoogseizoen kom je best zo vroeg mogelijk. Hoe later op de dag je arriveert, hoe minder kans op een parkeerplek. Je kan eventueel ook parkeren bij de restaurants, maar deze zijn natuurlijk voorbehouden voor klanten. Vanaf de parkings wandel je zo naar de ingang van Les Fonts d'Algar.

Wat is de ligging van de Algar watervallen op de kaart?

Of boek je een begeleide daguitstap naar de Algar watervallen

Ben je op vakantie aan de Costa Blanca? Verblijf je in Benidorm, Moraira of Calpe? Dan kan je eventueel ook een begeleide dagtour boeken naar de watervallen van Algar. De meeste tours vertrekken vanuit bekende badplaatsen en brengen je naar de watervallen en het stadje Guadelest. Beide absolute must-see's tijdens je vakantie aan deze Spaanse costa. Ontdek hieronder alvast enkele populaire excursies naar Fonts d'Algar.

  1. Handige tips en info voor je bezoek aan Les Fonts d'Algar

  • Tickets kan je aankopen ter plekke bij de Ticket Office, of je kan online tickets bestellen via de officiële website. Dit dien je wel 24 uur op voorhand te doen.
  • De prijzen kunnen variëren per seizoen. Raadpleeg dus zeker de website voor actuele prijzen. .
  • Niet alleen de prijzen maar ook de openingsuren variëren. In de zomerperiode (van 1 juli tem 30 augustus) werkt men ook met tijdsloten van 9u tot 13u, van 13u tot 16u en van 16u tot 20u. Bekijk de openingsuren.
  • In de zomerperiode is eten niet toegestaan in het gedeelte waar je kan zwemmen. Eten kan alleen op de picknickplaats, gelegen in het bovenste gedeelte van Les Fonts d’Algar.
  • Huisdieren zijn toegestaan van 16 september tot 14 juni, zolang ze vastgebonden zijn en niet in de rivier springen.
  • Geen picknick bij maar wel een hongertje? Dan kan je terecht bij een van de 5 restaurants in de buurt.
  • Meer info op Las Fuentes de Algar.
  1. Waar overnachten in de buurt van de Algar watervallen?

De meesten bezoeken de Algar watervallen als daguitstap vanuit Benidorm of Alicante. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het binnenland van de Costa Blanca wat beter te leren kennen en met je huurauto enkele dagen rond te trekken. In dat geval kan het handig zijn om een accommodatie dichtbij te boeken. Hieronder enkele aanraders voor een verblijf in de buurt van de watervallen of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en pensions nabij Les Fonts d'Algar.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Alicante?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Alicante? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door zowel Alicante als Valencia. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia & Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?