8 x wat te doen in Napels als het regent? De leukste tips bij slecht weer

Volledige reisgids kopen voor € 10

8 x wat te doen in Napels als het regent? De leukste tips bij slecht weer

Napels in de regen? Onze tips, wat te doen bij slecht weer in Napels

Napels is een stad die is doordrenkt met geschiedenis, cultuur en verrukkelijk eten. De stad vormt zonder twijfel een van de meest levendige bestemmingen in Italië. Terwijl de zon vaak stralend schijnt over de Golf van Napels en de majestueuze Vesuvius, kunnen reizigers soms te maken krijgen met een regenbui.

Maar geen zorgen, de regen doet niets af aan de charme van deze betoverende stad. Sterker nog, het biedt een kans om een andere kant van Napels te ontdekken, een kant die sprankelt met ondergrondse avonturen, gastronomische verrassingen en culturele schatten.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Bezoek een museum

Napels is als een schatkist vol geschiedenis die je kunt ontdekken. Maar als de regen met bakken uit de hemel komt, kun je gelukkig de droogte opzoeken in de vele interessante musea van de stad.

Nationaal Archeologisch Museum van Napels

Het Nationaal Archeologisch Museum van Napels is ideaal om tijd door te brengen op een druilerige dag. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen en archeologische vondsten uit de regio, waaronder de beroemde Pompeii-collectie.

TICKETS: Boek je ticket voor het museum online, voor € 27,5, wil je echter meer dan enkel dit museum zien kies dan voor de Napels Artecard voor € 59. Voor dezelfde prijs kan je dan 3 bezienswaardigheden naar keuze bezoeken in Napels + een 4de aan 50% korting

Museo di Capodimonte

Het Museo di Capodimonte is ook een pareltje waar je makkelijk een aantal uur door kunt brengen en het slechte weer snel vergeet. Het museum is de thuisbasis van een indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken. Je zult versteld staan van meesterwerken van kunstenaars zoals Rafaël, Pieter Bruegel de Oude, Luca Giordano en Caravaggio, tentoongesteld in de diverse zalen van het paleis.

Museo Madre

Zin in wat verfrissende kunstervaring? Bezoek dan het Museo Madre. Dit moderne kunstmuseum ligt midden in het bruisende hart van de stad en strekt zich uit over drie verdiepingen. Hier ontdek je een boeiende mix van tijdelijke en permanente exposities die elke moderne kunstliefhebber zal doen watertanden.

Zodra je de drempel overstapt, betreed je de betoverende wereld van de beeldend kunstenaar Daniel Buren. Van daaruit kun je je ogen laten rusten op een meesterwerk van niemand minder dan Andy Warhol, en zelfs het intrigerende werk van de getalenteerde Belgische kunstenares Berlinde de Bruyckere vinden. Bestel je tickets voor het museum hier online

  1. Bezoek er kerken

In de achttiende eeuw kreeg Napels de bijnaam "De Stad van de Vijfhonderd Koepels," en dat was beslist geen loze titel. Op elke straathoek lijkt zich wel een kerk(je) te verschuilen, en elk ervan onthult bijzondere architectonische details. Dus, als de zon zich achter de wolken schuilhoudt maar je nog steeds het beste uit je tijd in deze stad wilt halen, duik dan de kerken in.

Laat je betoveren door de prachtige fresco's, elegante beeldhouwwerken en het verbluffende vakmanschap van de verschillende bouwwerken. Elk kerkgebouw heeft zijn eigen verhaal en charme, van de majestueuze Duomo van Napels tot de verscholen pareltjes die alleen de meest nieuwsgierige ontdekkingsreizigers kunnen vinden.

LEESTIP: Wil je tijdens je vakantie in de Baai van Napels ook Paestum bezoeken? Download onze reisgids Napels en Amalfikust met een compleet uitgestippelde rondreis die je ook naar Paestum brengt.

Ronddwalen door de verschillende kerken die Napels kent, is niet alleen een perfecte activiteit voor op een regenachtige dag, het geeft je bovendien een dieper inzicht in de rijke geschiedenis en religieuze erfenis van de stad. Pak een paraplu en ga op een ontdekkingsreis door de stad, verpakt in prachtige koepels en historische muren.

  1. Ondergronds Napels

Diep onder het bruisende en vaak chaotische oppervlak van Napels ligt een geheimzinnige en verborgen wereld die het rijke verleden van de stad blootgeeft. Als je op een regenachtige dag op ontdekkingstocht wilt zonder nat te worden, dan is Ondergronds Napels dé plek om te zijn.

Dit ondergrondse doolhof bestaat uit een labyrint van straatjes, grotten, catacomben en tunnels, oorspronkelijk aangelegd door oude Grieken en later uitgebreid door de Romeinen. De grond onder Napels is gemaakt van tufsteen, vulkanisch materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken.

De Grieken zagen dit als een kans om de stad uit te breiden op hun eigen unieke manier. Na verloop van tijd kregen deze ruimtes allerlei functies, van waterwegen tot schuilplaatsen, van offerplaatsen tot catacomben. Een bezoek aan dit ondergrondse rijk voelt als een reis door de tijd, waarbij je tot wel 40 meter onder de grond afdwaalt, jezelf verliest in het mysterieuze verleden van Napels.

Enkele plekken in Napels waar je een bezoek onder de grond kunt brengen zijn:

  1. Ga uitgebreid tafelen

Wanneer de regenwolken zich boven Napels samenpakken, is het een goed excuus om je over te geven aan een uitgebreide lunch. Het eten in Napels is fantastisch en kent de lokale keuken verrukkelijke Napolitaanse specialiteiten. Tijdens een lange lunch kun je volop van al het lekkers profiteren dat de stad te bieden heeft.

Start met een antipasto, vervolg met een primo piatto (bord pasta), ga verder met verder met een secondo piatto, waarbij je de keuze hebt tussen vlees of vis en bestel er wat bijgerechten bij om de maaltijd compleet te maken. Verwen jezelf met een dolce en sluit de maaltijd af met een sterke espresso of een likeurtje.

Terwijl je smult van de heerlijkste maaltijden en je op deze smakelijke manier onderdompelt in een stukje authentiek Napels, ben je de regen al snel vergeten. Wie het liever bij een tradtionele pizza houdt, lees zeker onze blogpost met de beste pizza adresjes in Napels.

  1. Leer Napolitaans koken

Wanneer de weergoden je plannen dwarsbomen, waarom dan niet de geheimen van de Napolitaanse keuken ontrafelen? Midden in het hart van Napels, in het huis van een lokale expert, word je uitgenodigd om je handen uit de mouwen te steken en samen verse pasta te maken. Maar dit is niet zomaar een activiteit; het is een feest van gezelligheid en culinaire ontdekkingen. Terwijl je samen van je creatie smult, heb je de perfecte gelegenheid om al je brandende vragen te stellen en insider tips te verzamelen voor wanneer de zon weer schijnt. Lees hier alles over deze kookcursus

Leer een Napolitaanse pizza maken

En als je denkt dat je al alles weet over pizza, denk dan nog eens na. Napels is immers de bakermat van de beroemde pizza margherita, en hier kun je de kneepjes van het vak leren tijdens een pizzales. Beleg je eigen pizza met de beste ingrediënten en schuif hem in een houtoven. Enkele minuten later zit je te smullen van je zelfgemaakte meesterwerk. Dus, wie zei dat regenachtige dagen saai moeten zijn? In Napels worden ze omgetoverd tot smakelijke avonturen! Boek hier je pizzakooles.

  1. Doe een metrotour

Als de regen buiten met bakken uit de lucht komt vallen, ga dan ondergronds om aan het sombere weer te ontsnappen. Eerder tipten we al een aantal boeiende plekken ondergronds waar je letterlijk in de geschiedenis van de stad duikt, maar je kunt ook een metrotour langs de verschillende "Stazioni dell’Arte" (Kunststations) maken. Hier onthult Napels haar artistieke ziel.

Het Napolitaanse metronetwerk herbergt in totaal maar liefst 180 kunstwerken, gecreëerd door 90 diverse internationale kunstenaars. Dus, zodra je de metro instapt, begint een kunstzinnig avontuur waarbij je de wereld van de moderne kunst kunt verkennen zonder een druppel regen op je hoofd. Op deze manier worden regenachtige dagen in Napels een kunstzinnige avontuur.

  1. Ontspan in een café

Waar de Italianen vaak een kop koffie staand aan de bar drinken en je dit als bezoeker al snel oppikt, kun je op een regenachtige dag juist rustig de tijd nemen. Zoek een gezellig café op, bestel een espresso of cappuccino en geniet van het observeren van het dagelijkse leven in Napels. Zo is het iconische Gran Caffè Gambrinus (zie ligging hier) een heerlijke plek om te schuilen maar er zijn nog tal van andere gezellige lokale barretjes waar je geniet van een warme, knusse sfeer als het regent.

  1. Dwaal door de lege straten van de stad

Deins je niet terug voor een beetje regen? Schaf dan een paraplu aan en dwaal door de vrijwel lege straten van de stad. De smalle straatjes en oude gebouwen van Napels krijgen een extra dimensie op een regenachtige dag. De glinsterende kasseien reflecteren het licht, en de stad lijkt gehuld in een mysterieuze nevel. Het creëert een romantische en betoverende sfeer die perfect is voor het verkennen van verborgen hoekjes en steegjes.

Daarnaast biedt het ook tal van fotografische mogelijkheden. De reflecties van de natte straten, de kleurrijke paraplu's en de dramatische luchten bieden geweldige fotografische kansen. Vergeet je camera niet om enkele unieke en sfeervolle foto's van Napels in de regen vast te leggen. Download onze gratis stadswandeling Napels die je langs de mooiste plekjes van de stad brengt.

Trek dus je regenjas aan, neem een paraplu mee en laat je betoveren door de charmante regenachtige straten van Napels.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?