11 x mooiste stranden in Sorrento en omgeving + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

11 x mooiste stranden in Sorrento en omgeving + kaart

De 11 mooiste stranden in Sorrento en omgeving

Het schilderachtige Sorrento dient voor velen als de perfecte uitvalsbasis om Napels, Pompeii en de Amalfikust te ontdekken. Het is uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa en staat bij velen hoog op het verlanglijstje.

Bij een bezoek aan Sorrento en omgeving zul je ongetwijfeld verlangen naar een verfrissende duik in het kristalheldere water. Genieten op de mooiste stranden langs Amalfikust, maar ook op het schiereiland Sorrento vind je langs de kust talloze prachtige stranden waar je kunt ontspannen en genieten van een heerlijke dag aan zee. In dit artikel delen we de mooiste stranden in Sorrento en omgeving met je.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Sorrento

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaart met mooiste stranden in Sorrento en omgeving

  1. Strand bij Marina Piccola

In de Sorrento stad zelf kun je aan de rand van het centrum ook een verfrissende duik nemen. Onder de Villa Comunale, het stadspark, bevindt zich een smal zandstrand met een stuk vrij toegankelijk strand (zie ligging hier). Daarnaast zijn er verschillende strandtenten waar je een zonnebedje op het strand of op een van de plateaus in zee kunt huren en kunt genieten van een snack of maaltijd.

  1. Marina Grande

Een andere plek om te zwemmen in Sorrento is het vissersdorpje Marina Grande (zie ligging hier). Met zijn kleurrijke gebouwen, vissers die hun netten repareren, gezellige barretjes en knusse restaurantjes, kun je hier zonnebaden en genieten van de charme van Sorrento. Het kleine zandstrand, omringd door het dorp en hoge rotswanden, biedt een adembenemend uitzicht op de Vesuvius. Als je trek krijgt, zijn er langs het strand tal van eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

  1. Bagni Regina Giovanna

Op een steenworp afstand van het centrum van Sorrento ligt bij Punta del Capo een verborgen parel: Bagni Regina Giovanna. Deze kleine maar prachtige baai is omgeven door rotswanden bedekt met weelderige mediterrane vegetatie. Op de top van de klif die de baai omringt, liggen de indrukwekkende overblijfselen van een oude Romeinse villa. Hier komen natuurlijke schoonheid en een vleugje geschiedenis samen, waardoor je kunt genieten van de unieke pracht van het schiereiland (zie ligging hier).

Wandeling naar de baai

  • De baai is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het centrum van Sorrento. Je volgt een smal pad langs olijfbomen en fotogenieke doorkijkjes met de Vesuvius op de achtergrond. Na een korte wandeling verschijnt de klif waar de immense villa ooit stond, waarvan de sporen nog zichtbaar zijn.
  • Het pad leidt naar de top van de klif, waar je kunt ronddwalen langs de ruïnes en het spectaculaire panorama kunt bewonderen dat de voormalige bewoners van de villa dagelijks zagen.
  • Vanaf de top daal je verder af en krijg je een eerste glimp van het natuurlijke zwembad beneden. Het laatste deel van de route bestaat uit traptreden die je naar het kristalheldere water leiden.
  1. Spiaggia della Pignatella

Vlakbij Bagni della Regina Giovanna ligt Spiaggia della Pignatella (zie ligging hier). Dit strand, met zijn strook van stenen en rotsen, grenst direct aan het heldere azuurblauwe water. Omdat het een openbaar strand is, kun je gewoon je handdoek op de rotsen uitvouwen en van de zon genieten.

  • Spiaggia della Pignatella is gemakkelijk te bereiken met de bus vanuit het centrum van Sorrento, of met de auto, waarbij je kunt parkeren op een klein parkeerterrein.
  • Dit strand is een van de favoriete plekjes van de lokale bewoners vanwege het prachtige panorama en de intieme ligging, waardoor het een rustigere optie is dan veel andere stranden in de omgeving.
  1. Marina di Puolo

Marina di Puolo, ongeveer 6 kilometer buiten het bruisende centrum van Sorrento, is een goed bewaard geheim van het schiereiland (zie ligging hier). Dit charmante vissersdorpje omarmt een schilderachtige baai met kristalhelder water. Het strand, een mix van zand en kiezelstenen, is geliefd onder lokale bewoners vanwege de ondiepe wateren die vooral gezinnen aanspreken. Langs de kustlijn vind je diverse strandtenten, bars en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en verfrissende drankjes. Voor wie meer privacy zoekt, zijn er rustige plekken waar je vrij kunt liggen en kunt genieten van de zon en af en toe een duik kunt nemen in het heldere water.

  • Marina di Puolo is bereikbaar met de auto of scooter, of via buslijn 008 gevolgd door een korte afdaling vanaf de hoofdweg.
  • Dit idyllische strand biedt een perfecte ontsnapping aan de drukte van Sorrento, terwijl je toch binnen handbereik blijft van de levendige stad.
  1. Strand bij Baia di Ieranto

Baia di Ieranto in Nerano biedt een betoverende mix van natuurpracht en avontuur, toegankelijk via een pittoreske wandelroute (zie ligging hier). Het pad begint op een vlak terrein, omringd door weelderig mediterraan groen, met panoramische uitzichten over de azuurblauwe zee, het eiland Capri en de iconische Faraglioni-rotsen. Terwijl je verder wandelt, daalt het pad langs rotsachtige trappen tussen olijfbomen, cactussen en rozemarijn naar beneden. Een historische trap, ooit aangelegd door mijnwerkers in de vroege 20ste eeuw voor de winning van kalksteen, leidt je naar de idyllische baai, als uit een ansichtkaart.

  • Het kleine strand aan kristalhelder water nodigt uit tot een verfrissende duik na de enerverende wandeling.
  • Het is goed om te weten dat er geen voorzieningen zoals ligbedden of drankjes beschikbaar zijn, dus het is raadzaam om zelf een handdoek, water en snacks mee te nemen als je van plan bent hier enkele uren door te brengen.
  • Baia di Ieranto is een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar rust en natuurlijke schoonheid, ver weg van de drukte van de stad.
  1. Marina del Cantone

Marina del Cantone is een charmant vissersdorp dat geliefd is bij de lokale bevolking vanwege zijn kiezelstranden en het altijd frisse, kristalheldere zeewater (zie ligging hier). Langs de kustlijn vind je diverse restaurants waar je direct kunt genieten van de lokale specialiteit: spaghetti alla Nerano, bereid met gefrituurde courgette en caciocavallo of provolone del Monaco D.O.P.

  • Vanaf Marina del Cantone kun je een korte wandeling van ongeveer 20 minuten maken naar Baia di Recommone. Deze route brengt je naar een afgelegen baai met een klein kiezelstrand en een restaurant.
  • Recommone is beduidend rustiger dan Marina del Cantone en biedt een perfecte setting om te zwemmen en te ontspannen, beschut tegen de wind en omringd door prachtig helder water.
  • Als je geen eigen auto hebt, kun je de Sita-bus nemen vanuit Sant’Agata sui Due Golfi of Sorrento om Marina del Cantone te bereiken.
  1. Strand bij Cala di Mitigliano

In de omgeving van Sorrento ligt het verborgen pareltje Cala di Mitigliano (zie ligging hier). Hoewel het een kleine uitdaging kan zijn om deze rotsachtige baai te bereiken, is de beloning meer dan de moeite waard. Vanaf het dorp Termini volg je de kronkelende Via Campanella naar beneden over een rotsachtig pad dat uitkomt bij de baai. Eenmaal daar aangekomen, kun je genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water en een adembenemend uitzicht op het eiland Capri.

  • De baai is omgeven door hoge kalkstenen rotswanden die steil in de zee duiken. Door de geologische bewegingen in het verleden zijn veel karstgrotten ontstaan die nu door de zee worden omarmd.
  • Een opvallend voorbeeld is de Grotta di Mitigliano, een intrigerende grot die tussen de rotsen van de baai opengaat. Voor wie de grot wil verkennen, is ervaring in duiken vereist.
  • Onervaren duikers wordt afgeraden dit te proberen vanwege de mogelijke gevaren.
  1. Marina della Lobra

Marina della Lobra is een verborgen parel aan de kust, relatief onbekend maar vol charme. Dit typische Zuid-Italiaanse vissersdorpje kenmerkt zich door huizen die tegen de heuvel zijn gebouwd en verbonden zijn door trappen en kronkelende paden. Langs de kustlijn vind je gezellige restaurants en een kleine haven.

  • Hoewel er geen echt strand is, kun je hier toch zwemmen vanaf de kliffen of ontspannen op het zonneplateau. In het hoogseizoen is Marina della Lobra de ideale keuze voor wie rustigere plekken zoekt.
  • Je kunt genieten van het uitzicht op zee vanuit de vele charmante restaurants en bars.
  • Vanuit de haven vertrekken ook boottochten naar Capri of de Amalfikust, een perfecte manier om de omgeving te verkennen.
  • Marina della Lobra is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Voor wie met het openbaar vervoer reist, zijn er enkele SITA-bussen die Marina della Lobra bereiken, vertrekkend vanuit Sorrento of Sant’Agata sui Due Golfi.
  1. Spiaggia La Marinella

Aan de rand van het stadscentrum van Sorrento ligt Spiaggia La Marinella (zie ligging hier). Het charmante zandstrand is gemakkelijk bereikbaar via een lift die vertrekt vanaf het panoramische terras van La Marinella, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Golf van Napels.

Het strand bevindt zich in een schilderachtige baai aan de voet van steile kliffen, waardoor het een intieme en beschutte sfeer biedt. La Marinella heeft zowel een openbaar gedeelte waar je vrij kunt genieten van het zand en de zee, als een goed uitgeruste strandtent waar je comfortabele ligbedden en parasols kunt huren. Het donkere vulkanische zand en de ondiepe wateren maken dit strand bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen die veilig kunnen spelen en zwemmen.

  1. Spiaggia di Meta

Ondanks het ruige landschap elders op het schiereiland, met steile kliffen die uitsteken boven de zee en een voornamelijk rotsachtige kustlijn, biedt Meta een zeldzaamheid met zijn uitgestrekte strand waar je comfortabel kunt genieten van zon en zee (zie ligging hier). Het strand heeft zowel een kiezelgedeelte als een zandgedeelte en naast de strandtenten waar je een ligbed kunt huren en gebruik kunt maken van de voorzieningen, zijn er ook kleine stukjes vrij strand te vinden.

  1. Extra: download je gratis reisgids Napels

Wil je zeker niets missen tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 topbezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een volledig uitgestippelde rondreis en ga op pad. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii om in de stemming te komen!

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels en Amalfikust downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?