Dé 17 mooiste strand plekken aan de Amalfikust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 17 mooiste strand plekken aan de Amalfikust

Prachtige stranden aan de Amalfikust

De Amalfikust wordt beschouwd als een van de mooiste kustlijnen van Europa. Met weelderige kliffen, terrassen gevuld met citroen- en olijfbomen, charmante dorpjes, een azuurblauwe zee en beeldschone panorama’s schittert de kustlijn al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het is heerlijk om rond te dwalen in de sfeervolle kustplaatsen, bijzondere bezienswaardigheden te bekijken en te proeven van lokale specialiteiten. Daarnaast kent het gebied tal van wandelroutes waarmee je je op wat actievere wijze onder kunt dompelen in de schoonheid van de Amalfikust.

De Amalfikust leent zich echter ook perfect om een relaxte dag aan zee of op de camping door te brengen. Tussen de rotsachtige bergwanden en het mediterrane struikgewas ontvouwen zich prachtige strandjes. De Amalfikust strekt zich uit over zo’n 55 kilometer, van de kustplaats Positano in het westen tot Vietri sul Mare in het oosten. Wij tippen de fijnste en mooiste stranden langs dit stukje kust waar je van wat zonuren kunt genieten en een duik in het heldere zeewater kunt nemen.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Positano

Het elegante Positano staat bekend om de kleurrijke huisjes die tegen de bergwand zijn aangebouwd. Daartussen bestaat een wirwar van steegjes waar je rond kunt neuzen in snoezige winkeltjes of op een terras neer kunt strijken voor een aperitief.

Ook voor een dag aan zee kun je prima terecht in dit verticale stadje. Sterker nog: je hebt meerdere opties waar je je voeten in het zand kunt zetten.

De Amalfikust verkennen maar geen zin om zelf te rijden? Bekijk hier alle tours chauffeur langs de Amalfikust.

  • Spiaggia Grande: Dit is het belangrijkste en tevens grootste strand van Positano. Het strekt zich uit aan de rand van het stadje en biedt een spectaculair uitzicht op de kliffen en de typerende pastelkleurige huizen tegen de bergwand. Je kunt hier een zonnebedje huren of gebruik maken van het stukje vrij strand. Voor de lunch of een drankje kun je terecht bij de nabijgelegen restaurants en cafés. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia del Fornillo: dit strand ligt op een kleine 15 minuten lopen van het centrum van Positano en is te bereiken via een aangename wandeling langs de kust. Het spiaggia del Fornillo biedt een ontspannen sfeer. Omringd door weelderige vegetatie en indrukwekkende kliffen is het hier over het algemeen een stuk rustiger dan het eerder genoemde strand en tref je hier voornamelijk veel locals. Naast een stukje vrij strand zijn er een aantal strandtenten waar je een bedje kunt huren maar ook kunt aanschuiven voor een uitgebreide lunch met lokale gerechten. Tip: Op het terras van Da Ferdinando is het op warme dagen in de schaduw goed uit te houden. Goed gevulde borden pasta, verse visgerechten maar ook voor een fris fruithapje, toetje of cocktail ben je bij Da Ferdinando aan het juiste adres om je goed te laten vertroetelen. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia di Arienzo: Dit strand ligt iets verder weg van het centrum van Positano, maar is de moeite waard om te bezoeken. Het is een afgelegen strand omgeven door weelderige vegetatie en grenst aan kristalhelder water. Het strand van Arienzo is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar wat meer privacy en rust. Door de gunstige ligging geniet je hier bovendien van heel wat zonuren Houd er wel rekening mee dat het strand alleen te voet bereikbaar is via een trap met ongeveer 300 treden. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia di Laurito: een klein, afgelegen strand. Het is een verborgen juweeltje waar je kunt genieten van privacy en rust. Op het kleine strandje kun je bij Da Adolfo terecht voor een lunch met lokale gerechten. Da Adolfo biedt zijn gasten een gratis shuttleservice aan vanuit de haven van Positano. Vanaf hier vertrekt er een bootje dat te herkennen is aan de rood geverfde houten vis. Je kunt het strandje ook lopend bereiken door vanaf het plein voor Hotel San Pietro af te dalen. zie ligging op de kaart

OVERNACHTEN B&B Villa Mary Suites is een gezellige B&B gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws gebouw en ligt in het historische centrum van Positano. Deze accommodatie biedt klassiek ingerichte kamers met een panoramisch zicht op de baai van Positano. Meer info en boeken.

  1. Furore

Furore is een van de onbekendere parels van het kustgebied. Het is een piepklein dorpje met een handjevol inwoners en huizen verdeeld over verschillende niveaus. Furore strekt zich uit tot aan zee, waar je op verschillende plekken heerlijk kunt zwemmen.

  • Fiordo di Furore: een betoverende inham met smaragdgroen water en een strandje waar het hele jaar door houten vissersbootjes op het kiezelstrand liggen die zorgen voor een onvervalste sfeer. Hoewel het een klein strandje is dat in de zomermaanden al snel vol zit en een beperkt aantal zonuren heeft, is het een betoverend mooie plek voor het nemen van een duik. zie ligging op de kaart

  • Marina di Praia: een klein strandje dat ligt ingeklemd tussen hoge rotswanden en grenst aan kraakhelder water. Vanaf hier kun je een boottocht maken om de rest van de omgeving te verkennen of je kunt een SUP of kajak huren om een sportieve draai aan je dag te geven. zie ligging op de kaart
  1. Conca dei Marini

Net als buurdorp Furore is Conca dei Marini verdeeld over verschillende niveaus en telt het slechts een paar honderd gezinnen. Het centrum ligt op ongeveer 120 meter boven zeeniveau maar strekt het gemeentelijk gebied zich uit tot aan zee waar je terecht kunt voor een duik.

  1. Marina di Conca

Marina di Conca is een kleurrijk baaitje dat ligt ingeklemd tussen hoge rotswanden met mediterrane vegetatie en een groepje huizen. Het strand is enkel te bereiken over vele traptreden of over het water vanuit onder andere Amalfi. Dagelijks meren er in de kleine haven bootjes van lokale vissers aan die hun verse vangst verkopen aan de restaurants die zich direct op het strand bevinden.

Marina di Conca beschikt over een bescheiden strand en is een plek waar beroemdheden als Jackie Kennedy graag kwamen voor een duik en een typische specialiteiten van de Amalfikust in een van de restaurants. Het is een klein strand maar biedt alle voorzieningen die je nodig hebt om van een relaxte stranddag te genieten. zie ligging op de kaart

Zelf op rondreis langs de Amalfikust? Download onze reisgids Amalfi en gebruik onze compleet uitgewerkt rondreis langs de Amalfi kust
  1. Amalfi

Amalfi is het stadje waar de kustlijn zijn naam aan te danken heeft. Je kunt hier niet alleen cultuur snuiven, maar Amalfi is ook zeer geschikt om te luieren op het strand en af te koelen in het water. Wanneer het slenteren door de karakteristieke straatjes af wilt wisselen met een duik, kun je op een van onderstaande stranden terecht.

  • Spiaggia Grande: het bekendste en grootste strand van Amalfi, aan de rand van het centrum. Er is een klein stukje vrij strand maar je kunt ook een bedje huren om in de zon te relaxen. Gezien de locatie direct in het centrum is het er in het hoogseizoen altijd vrij druk. Daarnaast bevindt de hoofdweg zich op een steenworp afstand van het strand en meren er in de nabij gelegen haven voortdurend veerboten aan waardoor het op dit plekje altijd bedrijvig is (zie ligging hier).

  • Spiaggia del Duoglio: een strand dat op ongeveer een kilometer afstand van Amalfi ligt. Je daalt af over zo’n 400 treden om het strand te bereiken. Het is de inspanning waard want het zeewater is hier vrijwel altijd schoon en helder. Het strand beschikt over strandtenten waar ze de benodigdheden verhuren voor het beoefenen van verschillende watersporten. Wanneer je de wandeling naar het strand liever overslaat, kun je in de haven van Amalfi terecht waar elk uur bootjes richting het baaitje vertrekken (zie ligging hier).

  • Spiaggia Santa Croce: een klein strand dat enkel over het water bereikbaar is. Vanaf de pier in Amalfi varen er boten die je naar dit verborgen paradijsje brengen. Je kunt hier zwemen in kristalhelder water en bij een van de twee van de restaurants aanschuiven om te smullen van lokale verse visgerechten (zie ligging hier).
  1. Atrani

Het schilderachtige Atrani ligt op een steenworp afstand van het wereldberoemde Amalfi. Het is heerlijk om rond te dwalen in de kleurrijke steegjes van het dorp om vervolgens je badlaken uit te vouwen en te genieten van een stranddag. De kustplaats heeft een klein zandstrand dat vooral bij families met kinderen erg populair is. Rondom het strand zijn er verscheidende restaurants en barretjes waar je een snack kunt scoren of neer kunt strijken voor een uitgebreide maaltijd aan het einde van een zalige dag aan zee. (zie ligging op de kaart)

  1. Castiglione

Castiglione is onderdeel van de gemeente Ravello en omvat het gedeelte dat zich uitstrekt tot aan zee. Castiglione heeft dan ook een strand dat ligt ingeklemd tussen hoge rotsen, net voor het pittoreske Atrani. Vanaf de hoofdweg SS163 daal je af over ongeveer tweehonderd treden, de enige manier om het strand te bereiken. Op het strand is een strandtent en er is een klein gedeelte vrij strand. Het water is er schoon en is het op dit plekje goed toeven. Het enige nadeel is dat het strand door de omliggende rotswanden al in de vroege middaguren in de schaduw komt te liggen. zie ligging op de kaart

  1. Minori

De schilderachtige badplaats Minori is een perfect plekje om even uit te waaien. In Minori waait constant een verfrissende zeewind waardoor de temperaturen er iets aangenamer zijn in de zomer. Het is een ideale locatie voor een dagje strand. Minori heeft een klein zandstrand met enkele strandtenten waar je een bedje kunt huren of een maaltijd of verfrissend drankje kunt bestellen. Naast het fijne briesje dat hier waait, geniet je in Minori ook van heel wat zonuren. zie ligging op de kaart

  1. Maiori

Een stukje verderop kom je in Maiori terecht. Maiori is een populaire badplaats, met name onder bewoners uit de omgeving zelf. Deze kustplaats heeft namelijk alles in huis om van een lange dag op het strand te genieten zonder dat het je ook maar aan iets hoeft te ontbreken. Waar de meeste stranden langs de kust bestaan uit kiezels, heeft Maiori een zandstrand van een kilometer lang.

Strandtenten worden afgewisseld met stukken vrij strand waardoor er voor iedereen wel een plekje aan zee te vinden is. Daarnaast beschikt Maiori over een mooie en ruime boulevard waar je heerlijk kunt flaneren en waarlangs er talloze strandtenten, restaurants en barretjes zijn te vinden. De tijd op het strand en in het water kun je prima afwisselen met een kop koffie, een snack of een uitgebreide lunch en kun je de hoofdstraat induiken om wat souvenirs in te slaan. zie ligging hier

  1. Cetara

In het karakteristieke vissersdorpje Cetara proef je van lokale specialiteiten waaronder de colatura di alici, een transparante vloeistof gemaakt van ansjovis. Cetara is ideaal om een dagje sfeerproeven te combineren met wat tijd op het strand. Hoewel Cetara klein is, zijn er in en rondom het dorp verschillende locaties waar je je voeten in water kunt dippen.

  • Spiaggia della Marina: het belangrijkste strand van Cetara. Het strand ligt in het centrum van het dorp en grenst aan gekleurde huisjes, een verdedigingstoren en een kleine haven. Op warme dagen trekken veel mensen uit de omgeving naar het strand en is dan al snel vol met mensen die op zoek zijn naar verkoeling. Wil je tijdens het hoogseizoen hier genieten van een stranddag, ga dan vooral vroeg. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia del Porto: een klein strand net achter de haven van Cetara. Je bereikt het strand door de parkeerplaats over te steken waar aan het einde een opening is om op het strand te betreden. Het strand is erg klein, maar toch is er een strandtent aanwezig waar je bedjes kunt huren. Er is ook een stuk vrij strand en veel mensen maken gebruik van de rotsblokken om hun handdoekje op uit te spreiden en na een duik in het heldere water in de zon te drogen. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia della Collata: een strand met gladde kiezelstenen dat door de locatie goed is beschut tegen de wind. Het strand is enkel over het water bereikbaar. Vanaf het eerder genoemde Spiaggia del Porto kun je je met een waterfietstaxi naar het strandje laten brengen die je vervolgens op een afgesproken tijdstip weer op komt pikken. zie ligging op de kaart

  • Spiaggia del Lannio: een fijn zandstrand dat een op een paar minuten lopen van het centrum ligt. Het is een klein strand maar het biedt de mogelijkheid om zowel bij een lido een zonnebedje te huren als je eigen strandlaken uit te vouwen op het zand. Je bereikt het strand na een korte wandeling die begint bij de verdedigingstoren, waar je via een trap afdaalt naar zee en al snel een duik in het heldere water kunt nemen. zie ligging op de kaart
  1. Vietri sul Mare

Vietri sul Mare is het laatste officiële stadje aan de Amalfikust. Vietri sul Mare staat vooral bekend om het keramiek, een kunstvorm waar je tijdens een wandeling door het stadje om de paar stappen mee geconfronteerd wordt. Naast kleurrijke keramieken items shoppen, leent Vietri sul Mare zich ook perfect voor een duik in zee.

  • Marina di Vietri: een ruim strand dat op een steenworp afstand van Salerno ligt en bij locals dan ook een geliefde bestemming is om op warme zomerdagen wat verkoeling te zoeken. Er zijn meerdere lido’s waar je een zonnebedje met parasol kunt huren voor de dag en er zijn een paar stukken vrij strand waar je met je eigen strandlaken een plekje kunt vinden. Bij de verschillende restaurants die aan het strand grenzen kun je terecht voor een bord pasta met verse zeevruchten of een andere traditioneel gerecht. Daarnaast zijn er genoeg barretjes en terrasjes waar je de stranddag af kunt sluiten met een Italiaans aperitivo. zie ligging op de kaart

  • Marina d’Albori: een charmante inham met schoon zeewater en een beeldig panorama. Vanaf de hoofdweg daal je af over een lange trap waarna je vervolgens in een klein paradijs terechtkomt. Door de ligging heeft het strandje veel zonuren zodat je ook later op de dag nog een duik in het water kunt nemen en op kunt warmen in de zon. Wanneer je graag op dit plekje een relaxte dag aan zee wilt spenderen, reserveer dan een ligbedje bij een van de strandtenten. In het hoogseizoen kun je hier alleen bij een van de lido’s terecht en dien je te betalen om van de schoonheid en rust op dit bijzondere plekje te genieten. zie ligging op de kaart
  1. Mis niets tijdens je rondreis langs de Amalfikust met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis langs de Amalfikust? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Amalfikust downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?