Monschau stadswandeling

2 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Parking Glashütte, Burgau, Monschau
  • Eindpunt: Parking Glashütte, Burgau, Monschau
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,4 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Aard: Stadswandeling
  • Bewegwijzering: Geen, zie routekaart in dossier
  • Rolwagens: Niet toegankelijk, zie aangepaste versie in dossier
  • Monschau toerisme

Volg route op kaart met GPS-tracker

Een korte wandeling langs de bezienswaardigheden Monschau

Met deze korte wandelroute kom je langs alle bezienswaardigheden van Monschau. Maar we hebben ook bijzondere aandacht voor de uitzichtspunten dat het stadje Monschau rijk is. Je zal langs talrijke romantische plekjes komen. Halfweg de wandelroute kan je genieten van een mooi terrasje met het kabbelende riviertje als achtergrondgeluid. Monschau is gebouwd tegen de oevers van de rivier de Laufenbach en daardoor zijn er nogal wat trappen en hellingen. Lees meer

Een onvergetelijk en romantisch kleinschalig stadje, tussen de bergen en het groen.

Aanbevolen door ons

Monschau 3 dagen in 4* hotel va. € 90

Monschau 3 dagen in 4* hotel va. € 90

Michel & Friends Hotel (voorheen Carat Das Vitalhotel) in Monschau ligt op 5 minuten wandelen van het centrum. Inclusief ontbijtbuffet en 1x diner. Vergeet niet onze boeiende stadswandeling in Monschau te downloaden.

va.90
Boek nu
Eifel

Gratis stadswandeling Monschau downloaden

Met de auto naar Monschau

In het centrum is er een verkeersbeperking en zijn tijdens weekends en andere toeristische hoogdagen alleen voertuigen toegelaten met een bewonerskaart of tijdelijke vergunning. Alle parkings aan de rand hebben hetzelfde tarief (ca. € 9 per dag).

Wij starten met de wandeling op de grootste parking aan de Monschauer Glashütte. Adres voor de gps: Burgau. Kom je van Eupen dan moet je bij Monschau naar rechts. Je volgt deze hoofdweg en zal de pijlen zien naar deze parkplaats (boven- en ondergronds, 300 plaatsen).

Met de camper in Monschau 

Je volgt hetzelfde traject als hierboven maar net voor je het centrum moet inrijden zal je een wegwijzer zien naar de voorbehouden parking. Adres: Biesweg, Monschau. Er is elektriciteit en een sanitaire zuil. De parking en nutsvoorzieningen zijn betalend.

Reisroutes

Bezienswaardigheden in Monschau

Monschau is ontstaan in 1205 toen in de buurt een nonnenklooster werd gesticht. Om dit klooster te beschermen werd in 1217 een burcht gebouwd. Hierrond rees een dorpje uit de grond. In 1366 werd het een stad. De textielnijverheid maakte dankbaar gebruik van het schone water van de Laufenbach en de Rur. Zo kwam een zekere Scheibler in de 18de eeuw naar Monschau en bracht nieuwe technieken aan voor een betere textielproductie. Monschau werd dé textielstad en had klanten over de ganse wereld.

Met het fortuin dat Scheibler hiermee verdiende heeft hij het Rotes Haus gebouwd. Hierin is nu het Scheiblermuseum gevestigd. Na de wandelkaart vind je extra informatie over dit museum met veel foto’s en bezoektips.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis stadswandeling Monschau downloaden

Koop de volledige gids

Ontvang de reisnieuwsbrief met updates en voordelen