Rondreis Vietnam: Uitgestippelde rondreis + reisschema langs de mooiste plekken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Vietnam: Uitgestippelde rondreis + reisschema langs de mooiste plekken

23 juli 2024 in Vietnam1 reactie

Een complete rondreis door Vietnam langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Gelegen in Zuidoost-Azië, biedt Vietnam een unieke mix van oude tradities en dynamische steden, schilderachtige landschappen en exotische stranden. Wij stippelden alvast een mooie rondreis uit langs de bekendste en minder bekende plekjes in Vietnam.

We beginnen in het zuiden van het land, in de bruisende metropool Ho Chi Minh City (HCMC, vroeger bekend als Saigon), rijden we vervolgens noordwaarts naar Ha Noi en eindigen we met het spectaculaire landschap in de Sa Pa Hooglanden en de iconische Ha Long Bay. Ontdek hieronder alvast onze uitgestippelde 10-daagse rondreis door Vietnam.

Inhoud artikel

Dag 1: Ho Chi Minh City

Deze prachtige 10-daagse rondreis door Vietnam begint in de bruisende metropool Ho Chi Minh City, waar moderne wolkenkrabbers contrasteren met traditionele pagodes. Ooit was dit de voormalige hoofdstad van Vietnam (voorheen bekend als Saigon), vandaag is het de grootste stad van het land. Ho Chi Minh heeft tal van mooie bezienswaardigheden. Wij hebben slechts één dag uitgerekend hier, maar aangezien de stad zo groot is, kan je hier gerust meerdere dagen doorbrengen indien je daar tijd voor hebt.

Wat zeker zien en doen tijdens je bezoek aan Ho Chi Minh City?

  • Bekijk de Tan Dinh Kerk, ook gekend als de Kerk van het Heilig Hart van Jezus. Je zal de kerk al van ver opmerken dankzij de roze buitengevel en prachtige architectuur.
  • Het HCMC Central Post Office, een prachtig gebouw dat meteen opvalt omwille van de architectuur en de grootte. Het gebouw is geel en er hangt een gigantische klok boven de voordeur.
  • Bezoek het Onafhankelijkheidspaleis en het War Remnant Museum en kom meer te weten over de rijke en fascinerende geschiedenis.
  • Leuke souvenirs vind je bij de Ben Thanh markt en Binh Tay Markt. Hier vind je een overvloed aan verse producten, handwerk, kleding en souvenirs.
  • Voor een prachtig uitzicht over de stad moet je naar de 49e verdieping van het Saigon Skydeck, tickets kan je hier bestellen.
  • Maak een daguitstap naar de Cu Chi Tunnels, een ondergrond labyrint uit de oorlog. Boek hier je daguitstap naar de Cu Chi Tunnels.

OVERNACHTINGSTIP: District 1, het centrum van de stad, is altijd de beste plek om te verblijven in Ho Chi Minh City. Je vindt hier het grootste aanbod in hotels en andere accommodatie en je zit direct naast de grootste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City. Boek je verblijf bij Jan Hostel Central Point, gelegen in dit district.

Dag 2: Een Stranddag

Een eerste bezoek aan Ho Chi Minh City kan best overweldigend zijn. Ho Chi Minh City is een van de grootste en meest bevolkte steden in Vietnam, het is er overal en altijd gezellig druk en ook het verkeer kan erg chaotisch zijn. Na je bezoek aan de stad, laten we de drukte achter ons om de eilandjes in de buurt te ontdekken. Meer dan voldoende keuze om een perfecte stranddag in te plannen. Vertrekkend vanuit Ho Chi Minh City heb je vier keuzes: Con Dao, Mui Ne, Phan Rang-Thap Cham en Nha Trang. Elke bestemming biedt een unieke ervaring en is de moeite waard om te bezoeken

Optie 1: Con Dao

Con Dao is een prachtige eilandengroep ten zuiden van HCMC. De afgelegen archipel bestaat uit maar liefst 16 eilanden, waarvan Con Son het grootste en bekendste is. Je kan het eiland bereiken door een korte vlucht te nemen vanuit Ho Chi Minh City (1 uur). Je kan er ontspannen op een van de vele witte zandstranden, zoals Bai Nhat (bekijk ligging) of Bai Dam Trau (bekijk ligging). Daarnaast is het ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, duikers en snorkellaars. Misschien spot je wel zeeschildpadden, pijlstaartroggen en barracuda's!

Optie 2: Mui Ne

Geen zin in een korte vlucht en blijf je liever op het vasteland? Rijd dan verder richting het noorden naar de badplaats Mui Ne. Deze badplaats strekt zich uit over de lengte van 15 kilometer en heeft prachtige stranden. Je vindt er ook een tropisch woud en verschillende bezienswaardigheden zoals de Rode en Witte zandduinen, de lokale markten en de oude Cham-torens, gelegen op een heuvel met uitzicht op de zee.

Misschien maak je liever een mooie wandeling of een ritje met de jeep door de zandduinen van Mui Ne? Of breng een bezoekje aan de Fairy Stream, een roodbruine rivier die langs kleurrijke kliffen en rotsformaties loopt.

Optie 3: Phan Rang-Thap Cham

Zo'n 125 km verder van Mui Ne, ligt de badplaats Phan Rang-Thap Cham. Deze 10 kilometer lange halvemaanvormige baai biedt prachtige stranden, schitterende uitzichten en helder blauw water. Dit was ooit de hoofdstad van het Cham-rijk en is nu nog steeds het centrum van de Cham-cultuur (De Cham, een volk afkomstig uit het Indiase hindoeïsme met hun eigen unieke geloof in Vietnam). Er zijn tot op de dag van vandaag nog enkele overblijfselen van Cham-architectuur in de omgeving, waaronder de Po Klong Garai-tempels, die gewijd zijn aan de hindoeïstische goden (bekijk ligging).

Optie 4: Nha Trang

Nha Trang ligt nog meer naar het noorden van Ho Chi Minh City en heeft een echte strandresort-sfeer. Ook hier vind je verschillende stranden, waarvan Bai Dai Beach, een van de mooiste stranden van Vietnam (bekijk ligging). Net buiten de stad vind je Hon Chong Beach, deze is iets minder druk. In Nha Trang heb je ook verschillende leuke bezienswaardigheden, zoals de geneeskrachtige modderbaden of de Long Son Pagode.

SNORKELEN: Zin in een leuke excursie? Ga snorkelen en eilandhoppen vanuit Nha Trang, tijdens deze daguitstap ontdek je de rijke onderwaterwereld, proef je lokale Vietnamese gerechten in een drijvend restaurant en kan je genieten op Tranh Beach.

Dag 3: Hoi An

Na een mooie dag aan het strand, trek je naar de volgende stad: Hoi An, een stad met een rijke historische waarde en geweldige traditionele en spirituele plaatsen. Hoi An betekent letterlijk "vredige ontmoetingsplek", dat weerspiegelt meteen de historische rol van de stad als een belangrijk handelscentrum en ontmoetingsplaats voor verschillende culturen, vooral tijdens de 15e tot de 19e eeuw. Ontdek de hoogtepunten van de stad tijdens een wandeltour door Hoi An.

Enkele van de mooiste bezienswaardigheden in Hoi An

  • De Japanse Overdekte Brug, een opvallende brug met prachtige ornamenten.
  • Het Museum van Volkscultuur dat meer dan 500 artefacten van de Vietnamese cultuur bevat.
  • De Centrale Markt van Hoi An, een kleurrijke en drukke plaats waar je echt alles kan kopen. Er is ook een foodcourt.
  • De Precious Heritage Art Gallery and Museum bevat een tal van exposities in een 19e eeuw Frans koloniaal huis. Hier vind je foto's, kostuums, liederen en andere culturele schatten van Vietnam.
  • Vlakbij de Thu Bon rivier heb je verschillende opties voor boottochten, maar de leukste is toch wel een mandboottocht door het kokospalmbos. Boek hier je Hoi An Mandenboottocht.
  • De My Son Tempels, gelegen in een schilderachtige vallei tussen twee bergketens. Deze zijn een voorbeeld van het Champa-rijk. Boek hier je uitstap naar de My Son Tempels.

OVERNACHTINGSTIP: Boek je verblijf in het prachtige Angel Garden Villa hotel in Hoi An.

Dag 4: Da Nang

Vandaag brengt de rondreis door Vietnam je naar Da Nang. Da Nang is de op drie grootste na grootste stad van Vietnam. Deze stad heeft een lange en rijke geschiedenis dat terug gaat tot de tijd van het Champa-rijk. Deze stad speelde ook een rol in de oorlog als vliegknooppunt. Nu is het een van de drukste havens van het land.

  • Verder zijn er ook veel leuke bezienswaardigheden en stranden zoals My Khe Beach (het dichtst bij het centrum gelegen, bekijk ligging) en Non Nuoc Beach, in 2015 uitgeroepen als een van de zes mooiste stranden ter wereld (bekijk ligging).
  • Indien je geïnteresseerd bent in musea, dan is het Museum van Cham Sculpture, dat de grootste collectie Cham kunstwerken in de wereld bevat, een aanrader.
  • Net buiten Da Nang vind je twee spectaculaire bruggen: de prachtige Golden Hands Bridge en de Drakenbrug, deze verbindt twee delen van de stad. Boek hier je daguitstap naar de Golden Hands Bridge vanuit Da Nang.

OVERNACHTINGSTIP: Bekijk hier het Ponte Boutique Da Nang hotel, dit hotel ligt op wandelafstand van My Khe Beach.

Dag 5: Hue

Op dag 5 bezoek je Hué. Deze stad was ook tijdelijk de hoofdstad en staat sinds 1993 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Hue en de Vietnamese koningscultuur tijdens een wandeltour door de keizerlijke citadel en de Verboden Stad.

Iets verder uit het centrum vind je de Thien Mu Pagode, een prachtige pagode die door de eeuwen heen gerestaureerd werd door verschillende keizers. Bezoek de Thien Mu Pagode en andere koninklijke graftombes via een begeleide wandeling door de Koninklijke Graftombes. Een andere absolute aanrader (als je hier nog de tijd voor hebt) is een rondvaart op de Parfumrivier met een drakenboot (boek hier je boottocht op de Parfumrivier).

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf nu in het Pisces Hotel in Hue.

Dag 6: Ninh Binh

Het adembenemende wonder Ninh Binh staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het wordt wel vergeleken met Ha Long Bay, maar dan door land ingesloten. De zwarte karsttorens steken dramatisch uit boven de groene rijstvelden. We raden je aan om dit gebied te verkennen aan boord van een lange sierlijke roeiboot.

Leuke excursies en bezienswaardigheden in Ninh Binh:

  • De Trang An Boottochten bieden verschillende routes waar je verschillende tempels en grotten kan ontdekken.
  • De Tam Coc Boottochten, deze nemen je mee door de rijstvelden aan de voet van de karstformaties en kalksteengrotten.
  • Als je wil genieten van een prachtig uitkijkpunt, kan je altijd naar Hang Mua gaan (bekijk ligging). Daar krijg je een mooi panoramisch uitzicht over de provincie.
  • Er zijn verschillende pagodes waaronder de Bai Dinh Pagode. Een spiritueel en cultureel complex dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.
  • Als je een dierenliefhebber bent, breng dan een bezoekje aan het Van Long Wetland Nature Reserve.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je overnachting in het Bai Dinh Garden Resort & Spa.

Dag 7 & 8: Hanoi

De komende twee dagen spendeer je in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Hier vind je alles wat je zoekt op een vakantie: cultuur, kunst, geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Hanoi heeft een lange en complexe geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar. De stad was ooit de hoofdstad van het oude koninkrijk Dai Viet en heeft verschillende dynastieën doorstaan. Dit rijke verleden is tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar in de vele tempels, pagodes en historische gebouwen die de stad sieren.

De oude wijk, bekend als "Hà Nội Old Quarter", bestaat uit smalle straatjes en traditionele huizen, waar elke straat zijn eigen ambacht of handelsactiviteit heeft. Een bezoek aan Hanoi is niet compleet zonder door de oude wijk gewandeld te hebben. Hier vind je trouwens ook de befaamde Train Street (bekijk ligging), waar de treinen door de smalle kronkelende straten rijden.

Wat zeker zien en doen tijdens je 2-daagse bezoek aan Hanoi:

  • Breng een bezoek aan het Hoa Lo Prison Museum, deze gevangenis werd gebruikt tijdens de oorlog.
  • Het Vietnam Museum of Ethnology, gewijd aan onderzoek, behoud en onderwijs.
  • Nog een prachtige bezienswaardigheid is de Eenzuilige Pagode. Deze wordt gezien als het culturele hart en de ziel van de stad. Deze plek werd gebouwd in de vorm van een lotusbloem en staat boven een reflecterende vijver.
  • Het Ho Chi Minh Mausoleum, een gigantisch gebouw waar Ho Chi Minh ten rust gelegd is.
  • De Tempel van de Literatuur, een prachtige locatie die vroeger diende als Keizerlijke Academie.
  • Bekijk zeker een traditioneel waterpoppenspel in Thang Long of Lotus. Boek hier je tickets en woon zelf een waterpoppentheaters bij.
  • Wandel langs het Hoan Kiem Meer is een prachtig meer in het midden van de stad.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf in het Tropical Theme Studio in Hanoi, een ruim appartement gelegen in de oude wijk van Hanoi.

Dag 9: De Sapa Hooglanden

Deze voorlaatste regio, zijn de Sapa Hooglanden. Deze liggen op een hoogte van 1650 meter, waardoor het het hele jaar door een koel en mistig klimaat heeft. Sapa ligt in de Hoàng Liên So'n bergketen, waar vier verschillende etnische groepen leven: Hmong, Red Dao, Tay en Giay. Dichtbij Sapa vindt je verschillende dorpen en bergen die zeker de moeite waard zijn. De regio heeft prachtige uitzichten, dus vergeet zeker je camera niet.

Als je een prachtige wandeling wil maken, dan is Mount Fansipan, met 3147 meter als hoogste piek, een aanrader. De Ham Rong berg, ook wel de Drakenberg genoemd, is zo'n 1850 meter hoog. Deze werd bekend nadat The Huffington Post in 2015 deze plaats oplijstte als een van de acht beste plekken om de zonsondergang te bekijken. De hoogste glazen brug in de wereld, de Rong May, is gelegen op de top van O Quy Ho Pass. Deze hangt 2000 meter in de lucht en maakt een lus van 600 meter.

Ta Phin is de woonplaats van de Red Dao. Zij hebben een lange traditie in het kweken van geneeskrachtige kruiden rond de stad. Het Cat Cat dorp is de thuisbasis van de Hmong. Hier worden veel traditionele ambachten beoefend. De dagelijkse en wekelijkse markten zijn ook zeker een bezoekje waard.

OVERNACHTINGSTIP: Bijzonder overnachten tijdens je bezoek aan de Sapa Hooglanden? Verblijf dan bij Sapa Chill Retreat in Sa Pa, een charmante accommodatie met een prachtig uitzicht over het landschap.

Dag 10: Ha Long Bay

De laatste stop op deze prachtige rondreis door Vietnam is Ha Long Bay, een van de meest gefotografeerde plaatsen in Vietnam. Deze staat dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. De baai ligt in de Golf van Tonkin en wordt omringd door duizenden kleine eilandjes. Ha Long betekent "waar de draak afdaalt in de oceaan", wat zeer toepasselijk is. Het blauwe heldere water is zeer uitnodigend voor verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken, kajakken en zwemmen.

  • Een leuke manier om de baai te verkennen, is door een cruisetocht te maken door Ha Long Bay. Zo'n cruise brengt je naar de verschillende eilandjes in en rond de baai.
  • Een andere mogelijkheid is door zelf te kajakken. Steek de handen uit de mouwen, stap in een kajak en verken het gebied op eigen houtje. Met een kajak kan je op plekken komen waar een cruise niet bij kan. Boek hier je kajaktocht in Ha Long Bay.
  • Cat Ba Island is een van de vele eilanden in de baai. Hier kan je prachtige wandel- en fietstochten maken door Cat Ba National Park.
  • Je kan ook een van de andere baaien in de regio bezoeken waaronder Lan Ha Bay of Bai Tu Long Bay. Boek hier je excursie in de Ha Long Bay.

OVERNACHTINGSTIP: Sluit je rondreis door Vietnam af met een verblijf op de Aquamarine Premium Cruise.

Boek je vakantie naar Vietnam

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

Download je reisgids Vietnam en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Vietnam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Vietnam met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Vietnam. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Vietnam.

Vietnam

Gratis reisgids Vietnam downloaden


Geschreven door

Nikki De Wit

- 13 augustus 2024 - Huub Boesten

Dit was voor ons voldoende informatie om een keus te maken van wat we willen doen en te bekijken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?