20 x mooiste bezienswaardigheden in Vietnam: wat zeker zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

20 x mooiste bezienswaardigheden in Vietnam: wat zeker zien & doen tijdens je bezoek?

12 juli 2024 in Vietnam0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Vietnam + verblijfstips

Vietnam strekt zich uit over de hele lengte van het Indochinese schiereiland in Zuidoost-Azië, grenzend aan China in het noorden en de Democratische Volksrepubliek Laos en Cambodja in het westen. Het heeft bijna 3.500 kilometer kustlijn aan de Zuid-Chinese Zee. Vietnam is een perfecte keuze voor iedereen die van de natuur houdt, zo biedt het land bergen en delta's van de Rode Rivier en de Mekong. Hier vind je duizenden jaren cultuur en geschiedenis en fijnproevers komen hier voor de heerlijke keuken.

Ontdek in deze blogpost de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Vietnam.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Vietnam

Reisgids
VliegticketsEr zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Brussel, je maakt minstens één tussenstop. Reistijd van 14 à 18 uur.
Boek je vliegtickets naar Hanoi, Ho Chi Minh City of Da Nang bij Cheaptickets of Momondo.
VerblijvenOvernachtingen in Vietnam:
HuurautoOp rondreis door Vietnam? Dan is een auto zo goed als onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.)
Tours en activiteiten
  • Rondleiding door het My Son heiligdom incl. boottocht & lunch, €19 (boek je rondleiding)
  • Bezoek de terrasvelden en lokale dorpen met lunch vanuit Sa Pa, €21 (boek je dagtour)
  • Bezoek de hoogtepunten van Hanoi tijdens een begeleide wandeling, €32 (boek je wandeling)
  • Dompel jezelf onder in de lokale cultuur van de Mekongdelta vanuit Ho Chi Minh City, €21 (boek je excursie)

Inhoud artikel

  1. Ho Chi Minh City

Hanoi mag dan wel de Vietnamese hoofdstad zijn, Ho Chi Minh City (HCMC) is de grootste stad van het land. Vroeger bekend als Saigon, was deze stad de hoofdstad van Frans Indochina vanaf 1887 en daarna de hoofdstad van Zuid-Vietnam tot 1975. Vandaag de dag is het een bruisende plaats met veel verkeer en vooral veel cultuur. In Ho Chi Minh City valt er veel te doen.

Wat mag je zeker niet missen in Ho Chi Minh City?

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf in Ho Chi Minh stad in het Silverland Yen Hotel.

  1. Mekong Rivier

De Mekong (Mê Kông) is een prachtige rivier dat door verschillende delen van Vietnam loopt. De Mekongdelta ligt zo'n 3 uur rijden van Ho Chi Minh City en mondt uit in de Mekongdelta in het zuiden van Vietnam. Rondom de Mekongdelta vind je prachtige rijstvelden, boomgaarden, viskwekerijen en een tal van andere bezienswaardigheden. Je kan er onder andere een boottocht maken, winkelen op de drijvende marktjes of een fietstocht maken.

DAGTRIP: Boek nu een leuke dagtrip vanuit Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta.

  1. Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels (bekijk ligging) is een uitgestrekt ondergronds labyrint dat begon tijdens de Indochinese oorlog (tegen de Fransen) in 1945 en sterk werd uitgebreid tijdens de Amerikaanse oorlog. Het tunnelsysteem bood een plek om troepen en voorraden, wapens en communicatieapparatuur te verbergen. Het succesvolle Tết Offensief van 1968 werd hier bijvoorbeeld gepland en gelanceerd.

Het netwerk besloeg op een gegeven moment 250 kilometer en daalde in drie niveaus af tot wel 12 meter onder de grond. Vandaag de dag is er iets meer dan 120 kilometer aan tunnels bewaard gebleven en bezoekers hebben alleen toegang tot het eerste niveau, ongeveer 3 meter diep. Een bezoek aan deze tunnels laat de Vietnamese vindingrijkheid en vastberadenheid duidelijk zien.

Enkele tips voor je bezoek aan de Cu Chi Tunnels

  • Er zijn twee afzonderlijke delen van het tunnelnetwerk die nu open zijn voor het publiek: Ben Dinh en Ben Duoc. Elk deel biedt verschillende mogelijkheden en er zijn aparte tickets voor nodig.
  • Als je last hebt van claustrofobie, kun je de tunnels beter overslaan. Sommige zijn uitgebreid, maar de ruimtes onder de grond zijn nog steeds krap.
  • Het droge seizoen (december-mei) is de beste tijd voor een bezoek.
  • Er zijn rondleidingen met gids beschikbaar en er zijn meerdere manieren om van de omgeving van de tunnels te genieten, zoals kajakken op een nabijgelegen meer, paintballen, zwemmen in een zwembadcomplex of verschillende vuurwapens uitproberen op een schietbaan.

TICKETS VOOR CU CHI TUNNELS: Boek hier je begeleide dagtour naar de Cu Chi Tunnels.

  1. Con Dao

De Con Dao eilandengroep (bekijk ligging), een paradijselijk eiland, rechtvaardigt wellicht een omweg naar het zuiden van Ho Chi Minh City voor een dag of twee. De oprichting van het Con Dao National Park in 1993 draagt bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de zestien eilanden en de riffen en wateren eromheen.

  • Je kunt het grootste eiland, Con Son (Côn Sơn), bereiken met een korte vlucht vanuit Ho Chi Minh City of door een bus te nemen naar Soc Trang en vervolgens een twee uur durende veerboot.
  • Op het eiland zijn gehuurde fietsen of motorfietsen geweldige manieren om je te verplaatsen.

Onze favoriete bezienswaardigheden op Con Dao eilandengroep

  • Het Con Dao National Park waar je mooie wandelingen kan maken.
  • De prachtige stranden, zoals Bai Nhat of Bai Dam Trau. Hier kan je snorkelen en duiken onder begeleiding.
  • Bezoek het Con Dao Museum dat voorheen gebruikt werd als gevangenis tijdens de Vietnamoorlog.
  • Neem een kijkje in het Phu Hai gevangenkamp of in de Con Dao gevangenis.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf op Con Dao in het Poulo Condor Boutique Resort & Spa.

  1. Mui Ne

Mui Ne (bekijk ligging) is een badplaats die zich uitstrekt langs 15 kilometer kust, met prachtige stranden die worden ondersteund door een tropisch woud. Mui Ne ligt op slechts vier uur van Ho Chi Minh City per trein of bus en is een populair weekendje weg voor stedelingen. Er is een ruim aanbod aan accommodatie en het is een geweldige plek om verse zeevruchten te eten of andere typische Vietnamese gerechten.

Het zal geen verrassing zijn dat het strand de belangrijkste bestemming is. Dankzij de constante sterke wind hier is dit een uitstekende locatie voor windsurfen, paragliden en surfen, en er zijn verschillende surfscholen op en langs het strand.

Wat je zeker moet zien in Mui Ne:

  • De Fairy Stream, een roodbruine rivier die door kleurrijke kliffen en rotsformaties stroomt. Ga hier te voet naartoe of boek je jeeptocht.
  • Bezoek de Witte en Rode Zandduinen. De Witte Zandduinen (bekijk ligging) geven je het gevoel dat je in de Sahara bent terechtgekomen. De Rode Zandduinen (bekijk ligging) zijn iets kleiner, maar zijn uiterst mooi bij zonsondergang.
  • Indien je graag van geschiedenis geniet, ga je best langs bij de Poshanu Cham Torens. Deze zijn gewijd aan Shiva en maakten ooit deel uit van een oude tempel. Nu kan jer er genieten van een prachtig uitzicht.

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek, download hier onze gratis reisgids Vietnam.

  1. Dalat

Dalat (bekijk ligging) is een populaire toeristische bestemming omwille van de matige temperatuur in vergelijking met andere populaire plaatsen in Vietnam. Als je de hitte langs de kust drukkend vindt, zal dit zeker een korte onderbreking bieden - de temperaturen zijn vaak 10°C koeler op deze hoogte.

De nijvere boeren van Dalat voorzien de rest van het land (en sommige buurlanden) van verse producten en bloemen. De tuinen, watervallen en dennenbossen maken dit een weelderig, kleurrijk uitje. Vandaag de dag zijn de bijnamen "Stad van de duizend pijnbomen", "De groentetuin van Vietnam" en "Klein Parijs".

In Dalat kan je veel leuke activiteiten en excursies doen, zo kan je canyoning doen, een bergwandeling maken, de watervallen bezoeken, een ritje maken met de kabelbaan en nog veel meer.

Boek nu je activiteiten op Dalat voor een geweldige en complete ervaring.

  1. Na Thrang

Voor degenen die meer van de sfeer van een strandresort houden, is Nha Trang waarschijnlijk een betere keuze. Deze provinciehoofdstad heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Verschillende accommodaties zijn hier beschikbaar, van eenvoudige verblijven tot vijfsterrenluxe (boek hier je verblijf in Nha Trang).

De stranden van Nha Trang strekken zich uit over meer dan 60 kilometer langs een bochtige baai die bezaaid is met 19 eilanden. Het strand van Nha Trang ligt midden in het centrum en is gemakkelijk te voet te bereiken vanuit de stad. Parasailing, windsurfen en andere sporten zijn hier mogelijk en visrestaurants zijn er in overvloed.

De drie beste stranden van Nha Trang:

  • Hon Chong Beach ligt net buiten de stad, heeft mooie uitzichten en is minder druk.
  • Bai Dai Beach, 30 kilometer van de stad, staat bekend als een van de mooiste stranden van Vietnam.
  • Hon Mun Marine Protected Area is een van de beste snorkelbestemmingen in de regio. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld tijdens deze Snorkeltrip Nha Trang van een halve dag.

Wat mag je zeker niet missen op Nha Trang:

  • Pa Nagar Cham Torens, vier torens die gewijd zijn aan de vier hindoegoden.
  • Christus Koning Kathedraal van Nha Trang, een prachtig religieus bouwwerk.
  • Long Son Pagode, een prachtige pagode met een gigantisch Boeddhabeeld.
  • De Geneeskrachtige Modderbaden, er zijn er drie in de omgeving van Nha Trang.

STADSTOUR: Boek nu alvast je stadstour door Nha Trang met gids, bezoek historische plaatsen als de Ponagar-tempel, leer bij over de lokale ambachten en geniet van het pittoreske platteland van Nha Trang met een stop bij een rijstveld.

  1. Hoi An

Hoi An is een mooie stad met "vredige ontmoetingsplek" als betekenis. Veel toeristen beweren dat hun meest betoverende herinneringen aan Hoi An (Hội An) en de geelgeschilderde houten architectuur uit de 17e-18e eeuw zijn. Het werd in 1999 geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed. UNESCO beschrijft het als een uitzonderlijk goed bewaard gebleven voorbeeld van een traditionele Aziatische handelshaven.

Onze favoriete bezienswaardigheden in Hoi An:

  • Wandel door de oude stad en bezoek de Japanse Overdekte Brug. Deze brug heeft een traditionele bouwstijl en een prachtige mythe. Boek hier je tickets voor een begeleide tour door de oude stad Hoi An.
  • Het Museum van Volkscultuur bevat meer dan 500 artefacten die de traditionele visuele en podiumkunsten en dorpscultuur van Hoi An illustreren.
  • De Hoi Quan Phuoc Assembly Hall, gebouwd als tempel en ontmoetingsplaats voor de Chinezen van Fujian.
  • De Lokale Markt van Hoi An, een kleurrijke, drukke plek waar je zo wat alles kan kopen wat je maar kan bedenken, van lychees tot zijden lantaarns.
  • Maak een boottocht in een mand. Vlakbij de monding van de Thu Bon rivier heb je verschillende opties voor boottochten, waarvan de meest interessante misschien wel een mandboottocht is. Boek nu je mandboottocht in Hoi An.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je verblijf in Villa Angel Garden in Hoi An.

  1. My Son Tempels

Op ongeveer een uur rijden ten zuidwesten van Hoi An vind je een cluster van Cham-tempels die tussen de 4e en 13e eeuw na Christus werden gebouwd ter ere van Shiva. De My Son tempels (bekijk ligging), die op de UNESCO-lijst staan, liggen in een schilderachtige vallei tussen twee bergketens en vormen een ontroerend bewijs van de tien eeuwen waarin het Champa-rijk regeerde.

Hoewel het gebied zware schade opliep tijdens de Amerikaanse oorlog in de jaren 1970, zijn meer dan 70 van de bouwwerken intact gebleven. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar, evenals eten en drinken.

BEGELEIDE TOUR: Koop nu je tickets voor de My Son Tempels begeleide tour.

  1. Da Nang

Da Nang is de op drie na grootste stad van Vietnam. De geschiedenis van de stad gaat ver terug in de tijd van het Champa-rijk, misschien al in de 2e eeuw na Christus. Meer recentelijk diende het tijdens de Amerikaanse oorlog als vliegknooppunt voor de Amerikaanse en Zuid-Vietnamese strijdkrachten en de stranden waren een populaire bestemming voor troepen op zoek naar rust en ontspanning.

Vandaag de dag is het een van de drukste havens van het land. Het is echter geen saaie industriële stad - de stranden zijn nog steeds aantrekkelijk en er zijn nog een aantal andere attracties om te bezoeken. Da Nang is een fantastische bestemming waar je geschiedenis, cultuur, kunst en het lokale eten overal terug kan vinden.

Onze favoriete bezienswaardigheden in Da Nang zijn:

  • De Golden Hands Bridge, een voetgangersbrug dat wordt vastgehouden door twee kolossale handen.
  • De Drakenbrug, een brug van 700 meter lang die twee delen van de stad met elkaar verbindt.
  • My Khe Beach, een strand met prachtig wit zand en kokospalmen.
  • Non Nuoc Beach, een van de zes mooiste stranden ter wereld.
  • Bai Da Beach en Black Rocks Beach, twee stranden met iets ruiger landschap.
  • Het Museum of Cham Sculpture, een museum dat gewijd is aan de sculpturen van de oude Cham-cultuur.

TOUR: Boek hier je tour langs musea en bruggen in Da Nang.

  1. Golden Hands Bridge

Een van deze bezienswaardigheden is de prachtige Golden Hands Bridge (bekijk ligging) in de Ba Na heuvels, ongeveer een uur rijden van Da Nang en op een hoogte van 1.500 meter. Dit heuvelstation biedt weelderig groen, een koeler klimaat en een prachtig uitzicht op Da Nang en de baai.

De 150 meter lange voetgangersbrug, geopend in 2018, kronkelt door het landschap en lijkt te worden vastgehouden door twee kolossale handen. Je bereikt de brug via een kabelbaan, die meerdere technische records op zijn naam heeft staan. Andere bezienswaardigheden in Ba Na Hills zijn een wijnkelder, bloementuinen, een pagode met een 27 meter hoge Boeddha en een themapark in een Frans dorp.

DAGTOUR GOLDEN HANDS BRIDGE: Boek hier je dagtour vanuit Da Nang naar de Golden Hands Bridge.

  1. Marmeren Bergen

Ten zuiden van Da Nang staan er vijf kalkstenen standbeelden die bekend staan als de Marmeren Bergen (bekijk ligging) in de omringende rijstvelden. Hun Vietnamese naam betekent letterlijk "de bergen van de vijf elementen", en ze zijn inderdaad vernoemd naar vuur, water, metaal, hout en aarde.

Deze bergen hebben belangrijke spirituele waarde, alsook historische waarde. De mensen in deze regio beschouwen de standbeelden al eeuwenlang als spirituele plekken en talloze heiligdommen, houtsnijwerk en andere devotionele plaatsen getuigen hiervan. Op een minder heilig vlak boden de grotten en tunnels in de bergen onderdak tijdens de vele oorlogsjaren in Centraal-Vietnam.

Hier kun je twee grote pagodes op de berghelling bezoeken, Tam Thai en Linh Ung. Er zijn talloze grotten op de Waterberg, maar drie van de grootste zijn Huyen Khong en Tang Chon (beide in de buurt van de Tam Thai pagode) en Am Phu, aan de voet van de berg, die ook bekend staat als Hell Cave.

  • We raden aan om hier vroeg in de ochtend of laat in de middag heen te gaan om het heetst van de dag te vermijden.
  • Bereid je voor op het beklimmen van veel ongelijke stenen treden, hoewel er een glazen lift beschikbaar is tegen een nominale toeslag bovenop de toegangsprijs.

DAGTRIP MARMEREN BERGEN: Boek hier je tickets voor een begeleide dagtour naar de Marmeren Bergen.

  1. Hue

Hué (bekijk ligging) werd in 1802 uitgeroepen tot hoofdstad van het verenigde Vietnam en was tot 1945 de zetel van de Nguyen-dynastie. De rijke culturele, politieke en religieuze geschiedenis zorgde ervoor dat UNESCO het in 1993 op de Werelderfgoedlijst plaatste. Hoewel de monumenten de littekens dragen van drie oorlogen, is de restauratie aan de gang en kun je nog steeds onder de indruk zijn van de voormalige koninklijke pracht en praal.

Deze voormalige keizerlijke stad is een plek waar je wel een week kunt doorbrengen zonder een tekort aan dingen om te doen of te zien.

De bezienswaardigheden in Hue die je niet mag missen zijn:

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je overnachting in het luxueuze Silk Path Grand Hue Hotel.

  1. Ninh Binh

Ninh Binh is een prachtige locatie dat even mooi is als Ha Long Bay, maar is ingesloten door land. Deze locatie staat vol met karsttorens, rijstvelden, rivieren en tempels. Dit adembenemende gebied is nog zo'n wonder dat op de UNESCO-lijst staat. Een van de beste manieren om dit prachtige landschap te zien is aan boord van een lange, sierlijke roeiboot, die de roeiers meestal met hun voeten roeien.

Er zijn twee tochten in verschillende gebieden: Tam Coc en Trang An

  • De Trang An boottochten bieden drie verschillende routes, die elk 2-3 uur duren. Route 1 gaat door negen grotten en bezoekt drie tempels. Route 2 omvat vier grotten, drie tempels en de Dia Linh berg, en op Route 3 (die wij aanraden) kun je door een 1000 meter lange grot met indrukwekkende stalactieten zweven en ook tempels bezoeken. Koop hier je tickets voor een Trang An Boottocht.
  • De Tam Coc boottochten nemen je mee door rijstvelden aan de voet van de kartformaties en drie kalksteengrotten. De tochten zijn iets korter dan in Trang An en ongeveer de helft goedkoper. De bootsmannen zijn zelfstandigen en de tochten zijn iets meer ontspannen en informeel. Boek hier je dagtocht naar Ninh Binh met Tam Coc Boottocht, vertrek vanuit Hanoi.

In Ninh Binh kan je nog vele andere bezienswaardigheden bezoeken:

  • De Bich Dong Pagode, een pagode genesteld in een berg. Met een vijver met geneeskrachtig water vlakbij.
  • Het uitkijkpunt van Hang Mua, hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de provincie.
  • De Bai Dinh Pagode, een spiritueel en cultureel complex dat op de Unesco-lijst staat.
  • De Van Long Wetland Nature Reserve, een prachtige locatie voor vogelliefhebbers en ook een mooie bestemming voor een boottocht.

Koop nu je tickets voor verschillende excursies en uitstappen in Ninh Binh.

  1. Hanoi

Hanoi is de prachtige hoofdstad van Vietnam. Hier vindt je het middelpunt van kunst, cultuur én geschiedenis. Dit is de tweede grootste stad in Vietnam, met Ho Chi Minh City dat net iets groter is. Deze stad is meer dan 1000 jaar oud. In de 11e eeuw verplaatste keizer Ly Thai To de hoofdstad van Hoa Lu, Ninh Binh naar Ha Noi. Uitgespreid langs de oevers van de Rode Rivier heeft de stad veel te bieden.

Als het weer goed is, kun je tussen veel van de bezienswaardigheden lopen. Er is een hop-on, hop-off busdienst die een andere optie biedt, en natuurlijk zijn taxi's alomtegenwoordig. Bekijk hier de hop-on, hop-off bus.

Onze favoriete bezienswaardigheden in Hanoi

  • Vietnam Museum of Ethnology, een prachtig museum die een unieke verzameling artefacten tentoonstelt, die de verhalen vertellen van de vele etnische groepen in Vietnam.
  • Ho Chi Minh Museum, een museum met voorwerpen die verband houden met de voormalige leider Ho Chi Minh.
  • Ho Chi Minh Mausoleum, een massief, vierkant gebouw gemaakt voor de voormalige leider.
  • De Eenzuilige Pagode, een heilige plek in de vorm van een lotusbloem.
  • De Tempel van de Literatuur, een tempel gebouwd om Confucius te eren. Deze werd gebruikt als Keizerlijke Academie.
  • Het Hoan Kiem Meer, een prachtig meer waar alsook Traditionele Waterpoppenspelen doorgaan.
  • Mis niets tijdens je verblijf in Hanoi en boek nu een begeleide tour door de stad.

OVERNACHTINGSTIP: Boek alvast je verblijf in het Carillon Boutique Hotel, een driesterrenhotel op wandelafstand van belangrijke bezienswaardigheden als het Hoan Kiem-meer en Sint-Jozefkathedraal.

  1. Waterpoppentheater in Hanoi

De traditie van het waterpoppenspel is zo oud als Ha Noi zelf. Rijstboeren voerden uitgebreide poppenshows op tijdens het oogstseizoen, waarbij de poppen dansten boven het water van de rijstvelden.

De theaters van vandaag de dag hebben een poel met water waarin de poppenspelers staan, die de kleurrijk beschilderde vijgenhouten personages behendig manoeuvreren om klassieke Noord-Vietnamese verhalen te vertellen, begeleid door traditionele instrumenten.

Aan het meer Hoan Kiem vind je de waterpoppentheaters Thang Long (bekijk ligging) en Lotus (bekijk ligging), die beide 's middags en 's avonds verschillende voorstellingen bieden

TICKETS WATERPOPPENTHEATER: Koop nu je tickets voor het waterpoppentheater in Hanoi.

  1. Sapa Hooglanden

De stad Sapa ligt aan het uiteinde van een diepe vallei met terrasvormige rijstvelden. Op 1.650 meter boven zeeniveau bieden de hooglanden van Sapa spectaculaire achtergronden en culturele diversiteit. Het hele jaar door is er een koel, mistig klimaat.

De Sapa Highlands liggen in de Hoàng Liên Sơn bergketen. In het gebied leven vier belangrijke etnische groepen: Hmong (inclusief subgroepen die genoemd zijn naar de overheersende kleuren en patronen van hun traditionele kledij - zwarte, witte, gestreepte en groene Hmong), Red Dao, Tay en Giay. Er zijn ook kleine populaties van andere etnische groepen. Elke groep heeft zijn eigen taal, tradities en folklore, en velen produceren prachtig textiel en handwerk. Een gastgezin in een of meer van deze gemeenschappen is een fascinerende ervaring, maar ook hier moet je boeken via een gerenommeerde organisatie.

In Sapa zijn er verschillende leuke dorpjes en bergen om te bezichtigen:

  • Mount Fansipan, een prachtige berg waar je te voet of met een kabelbaan heen kunt.
  • Ham Rong Berg, ook gekend als de Drakenberg. Een prachtige plaats om de zonsondergang te bekijken.
  • Het dorp Ta Phin, een leuk dorpje gekend voor de geneeskrachtige kruiden.
  • Cat Cat dorp, waar veel traditionele ambachten worden beoefend, zoals weven, zilversmeden en sieraden maken.
  • Rong May, een glazen brug met een lus van 600 meter.
  • Check zeker ook de dagelijkse en wekelijkse markten in Sapa en de omliggende dorpjes.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf in de Sapa Hooglanden.

  1. Ha Long Bay

Ha Long Bay is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van Vietnam en staat op de UNESCO-lijst. Ha Long betekent "waar de draak afdaalt in de oceaan", wat zeer toepasselijk is.

De baai ligt in de Golf van Tonkin, ongeveer 175 kilometer ten oosten van Hanoi, en is bezaaid met dramatische karstpilaren en ongeveer 1600 eilandjes die uit het smaragdgroene water oprijzen. De baai herbergt zeven ecosysteemtypes en talloze bedreigde diersoorten.

Voor bezoekers is het een prachtige plek om te verkennen per klassieke houten jonken (waarvan sommige zeer luxueus zijn) en/of kajaks. Het is zeker een prachtige plaats waar je meerdere dagen gaat willen vertoeven.

EXCURSIE: Boek nu je rondreis naar de eilanden rond Ha Long Bay.

  1. Cat Ba

Cat Ba Island, inclusief het Cat Ba National Park, is het grootste eiland in de baai. Het is de populairste plek in de omgeving om te fietsen; als je er zelfstandig naartoe gaat in plaats van met een cruise, kun je mountainbikes huren. Verschillende fietsroutes op het eiland voeren langs kliffen, grotten, regenwoud, Cat Ba stad en het vredige, rustieke Viet Hai dorp.

Het hoofdkwartier van het nationale park kan informatie geven over zes wandelroutes in het park, variërend van minder dan 2 kilometer tot iets meer dan 12 kilometer en met verschillende moeilijkheidsgraden. Op deze paden kun je zeldzame en bedreigde flora en fauna, grotten en uitzichten op Ha Long Bay verwachten. Je kan Cat Ba ook bezoeken als deel van een cruise dat ook langs Ha Long Bay vaart.

DAGTRIP: Boek hier een dagtrip naar Cat Ba National Park met fietsen en kajakken.

  1. De Mooiste Stranden van Vietnam

Wanneer je op vakantie bent, geniet je natuurlijk ook van een dagje rust. Relaxen aan het strand is een ideale optie om even te bekomen van een rondreis vol bezienswaardigheden. In Vietnam heb je voldoende keuze wanneer het aankomt op stranden. Daarom lijsten wij hier graag even de leukste en mooiste stranden voor u op, om uw keuze iets makkelijker te maken.

Con Dao

De Con Dao eilanden zijn prachtige, paradijselijk eilanden. Het National Park heeft hier bijdrage aan, samen met de zestien eilanden, riffen en wateren eromheen. Het Nationale Park is perfect voor lange wandelingen en het observeren van de belangrijkste broedgebieden van schildpadden.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf in The Secret Con Dao.

Mui Ne

Mui Ne is een van de eerste stranden dat je tegenkomt wanneer je vertrekt uit Ho Chi Minh City. Deze plaats strekt zo'n 15 kilometer uit en heeft een prachtig strand en tropisch woud. Dankzij de wind kan je hier perfect surfen, paragliden en windsurfen.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je verblijf in het Asteria Mui Ne Resort.

Bai Dai Beach

Nha Trang heeft veel stranden die de moeite waard zijn. Toch is een van de mooiste stranden in Vietnam Bai Dai Beach. Het ligt wel zo'n 30 kilometer verwijderd van de stad, maar is zeker de reis waard. Het strand heeft prachtig wit zand en helder blauw water, alles wat je nodig hebt voor een perfecte stranddag.

Non Nuoc Beach

In Da Nang vind je dit prachtige strand dat in 2015 werd uitgeroepen tot een van de zes mooiste stranden ter wereld. Dit strand vind je aan de voet van de Marble Mountains en ligt zo'n 10 kilometer verwijderd van het stadscentrum. Het witte strand loopt zo'n 5 kilometer lang door en ligt aan rustig, klaar water. Aangezien het water zo rustig is, kan je hier geweldig goed zwemmen en andere wateractiviteiten uitvoeren.

Ha Long Bay

Ha Long Bay is omringd door duizenden kleine eilanden en zwevende dorpen. Hierdoor is deze locatie perfect voor verschillende activiteiten zoals cruises, kajakken en zwemmen. Tijdens een cruise kan je ook grotten bezoeken. Het prachtige strand is perfect om te relaxen na een lange reis.

DAGTRIP HA LONG BAY EILANDEN: Boek een leuke excursie naar de Ha Long Eilanden.

  1. Download je reisgids Vietnam en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Vietnam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Vietnam met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Vietnam. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Vietnam.

Vietnam

Gratis reisgids Vietnam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?