6 mooiste bezienswaardigheden in de Sapa Hooglanden: Wat zien en doen in Sapa?

Volledige reisgids kopen voor € 10

6 mooiste bezienswaardigheden in de Sapa Hooglanden: Wat zien en doen in Sapa?

12 juli 2024 in Vietnam0 reacties

Mooiste plekken en bezienswaardigheden in Sapa: wat te zien en doen?

Ongeveer 300 kilometer ten noordwesten van Ha Noi ligt de stad Sapa aan het uiteinde van een diepe vallei met terrasvormige rijstvelden. Op 1.650 meter boven zeeniveau bieden de hooglanden van Sapa spectaculaire achtergronden en culturele diversiteit. Het hele jaar door is er een koel, mistig klimaat.

Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in de Sapa hooglanden.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Vietnam

Reisgids
VliegticketsEr zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Brussel, je maakt minstens één tussenstop. Reistijd van 14 à 18 uur.
Boek je vliegtickets naar Hanoi, Ho Chi Minh City of Da Nang bij Cheaptickets of Momondo.
VerblijvenOvernachtingen in Vietnam:
HuurautoOp rondreis door Vietnam? Dan is een auto zo goed als onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.)
Tours en activiteiten
  • Rondleiding door het My Son heiligdom incl. boottocht & lunch, €19 (boek je rondleiding)
  • Bezoek de terrasvelden en lokale dorpen met lunch vanuit Sa Pa, €21 (boek je dagtour)
  • Bezoek de hoogtepunten van Hanoi tijdens een begeleide wandeling, €32 (boek je wandeling)
  • Dompel jezelf onder in de lokale cultuur van de Mekongdelta vanuit Ho Chi Minh City, €21 (boek je excursie)

Inhoud artikel

  1. Beklim Mount Fansipan

Mount Fansipan, met 3.147 meter de hoogste piek op het Indochinese schiereiland en daarom ook wel het ‘Dak van Indochina’ genoemd, staat trots op de grillige bergkam boven de stad.

Dit gebied, dat een heel andere wereld is dan de hectische steden van Vietnam, is een Shangri-La voor bezoekers die door dramatische landschappen willen trekken, de inheemse bevolking willen bezoeken en over hun handwerk willen leren, of gewoon zichzelf willen verliezen in de pracht van de natuur.6

Het is mogelijk om Mount Fansipan te voet te beklimmen via talloze paden

  • Je kunt ook omhoog, omlaag of in beide richtingen gaan met de kabelbaan die in 2016 is gebouwd.
  • Het is aan te raden om een gids te huren voor een een- of tweedaagse tocht.
  • Er is één pad dat relatief eenvoudig is (hoewel fysiek uitdagend); het beginpunt van de Tram Ton Pass is bij de Love Waterfall (Thác Tình Yêu), 15 kilometer ten westen van Sapa op weg QL4D.
  • Boek hier je begeleide dagtour naar de Mount Fansipan.

De kabelbaan bracht restaurants, heiligdommen, souvenirwinkels en een koperen Boeddhabeeld van 21 meter hoog naar de top van de Fansipan. Het uitzicht vanaf de top is nog steeds spectaculair, maar het is niet langer een eenzame plek. De kabelbaan legt 6 kilometer af en klimt 1.410 meter in 15 minuten (het was de langste kabelbaan ter wereld totdat de Phu Quoc kabelbaan in het zuidelijke puntje van Vietnam het in 2018 overtrof met een 8 kilometer lange baan).

BEGELEIDE TOUR: Boek nu je begeleide tour naar Mount Fansipan.

  1. Ham Rong Mountain

De 1.850 meter hoge Ham Rong (Drakenkaak) berg werd internationale bekend nadat de Amerikaanse publicatie The Huffington Post het beschreef als een van de acht beste plekken ter wereld om de zonsondergang te bekijken (lees hier meer). Er bevinden zich orchideeën-, perzikbloesem- en andere bloementuinen en talloze wandelpaden. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht op Mount Fansipan.

  1. Ta Phin

Een half uur van Sapa ligt het dorp Ta Phin, waar de Red Dao wonen die een lange traditie hebben in het kweken van geneeskrachtige kruiden rond de stad. Met een geheime mix van botanische kruiden die ze in het wild verzamelen, hebben de dorpelingen een formule gemaakt voor een weldadig warm bad in een houten vat. Ta Phin heeft de bijnaam "brokaatdorp" vanwege het felgekleurde borduurwerk van de vrouwen, dat kleding, tassen en accessoires siert en in heel Vietnam bekend is.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf in de buurt verblijven? Boek nu je hotel.


  1. Cat Cat Dorp

Cat Cat dorp, 3 kilometer van Sapa stad, is de thuisbasis van Hmong en Dzao families die nog steeds veel traditionele ambachten beoefenen, zoals weven, zilversmeden en het maken van sieraden. Bezoekers zijn welkom om de tentoonstellingshuizen te bezoeken die de bewoners openstellen om hun architectuur en huiselijke cultuur te delen. De stad is bezaaid met bamboe waterraderen die rijst- en maïsmolens aandrijven.

DAGTRIP: Boek nu je begeleide excursie naar Cat Cat Dorp.

  1. Geniet van het uitzicht op de Rong May Brug

Een glazen brug genaamd Rong May maakt een lus van 600 meter in de leegte vanaf de top van O Quy Ho Pass. Op 2000 meter hoogte is dit de hoogste glazen brug ter wereld. Hier is ook een 200 meter lange hangbrug met losse houten planken die boven de afgrond bungelen.

  • Aangezien veiligheid belangrijk is, worden er helmen en veiligheidsharnassen voorzien. Bezoekers die de uitdaging aangaan en de 171 houten treden op de brug oversteken, worden beloond met een prachtig, panoramisch uitzicht op de Hoang Lien Son bergketen, die zich 180 kilometer uitstrekt over drie noordwestelijke provincies.
  • Bungeejumpen en ziplinen zijn hier ook mogelijk.

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek, download hier onze gratis reisgids Vietnam.

  1. Bezoek de dagelijkse of wekelijkse markten

Dagelijkse of wekelijkse markten in de hooglanden bieden bezoekers een overvloed aan kleuren, winkelmogelijkheden en een kans om de lokale bevolking bijeen te zien komen om nieuws en roddels uit te wisselen en ambachtelijke producten, vee en andere benodigdheden te verhandelen.

In de regio zijn er drie lokale markten:

  • De markt van Sa Pa (in Sa Pa stad) is dagelijks en heeft een breed aanbod aan producten. (bekijk ligging)
  • Muong Hum markt (45 kilometer van Sa Pa) is waar Hmong, Dao, Ha Nhi en Giay etnische mensen samenkomen en elke zondag handel drijven. (bekijk ligging)
  • Coc Ly markt (80 kilometer van Sa Ppa), elke dinsdag, is waar Nung, Tay, Black Zao en H'mong elkaar ontmoeten, kopen en verkopen. (bekijk ligging)

BEGELEIDE DAGTOUR DORPEN: Ontdek alle kleine dorpen in de buurt van Sapa en boek nu je begeleide dagtour.

  1. Hoe bereik je de Sapa Hooglanden?

Je kunt Sa Pa bereiken met een slaaptrein van Ha Noi naar Lao Cai, en vanaf daar vertrekken er regelmatig bussen voor de één uur durende rit naar de stad Sa Pa. Hoewel je zelfstandig door het gebied kunt zwerven, zul je waarschijnlijk de meest lonende ervaring hebben met een rondleiding. Kies je reisorganisatie weloverwogen - sommige zijn minder scrupuleus dan andere als het gaat om het uitbuiten van de lokale bevolking en hulpbronnen.

  • Twee betrouwbare, milieuvriendelijke en gewetensvolle bedrijven die we van harte aanbevelen zijn Handspan en Sapa Sisters. De laatste is een sociale onderneming die eigendom is van en wordt gerund door lokale Hmong-vrouwen.
  • Beide bedrijven kunnen vervoer vanuit Ha Noi regelen.
  • Geen zin in trektochten of mountainbiken? Geen zorgen, ze kunnen tochten per privéauto of motor regelen.

De Sa Pa Highlands liggen in de Hoàng Liên Sơn bergketen. In het gebied leven vier belangrijke etnische groepen: Hmong (inclusief subgroepen die genoemd zijn naar de overheersende kleuren en patronen van hun traditionele kledij - zwarte, witte, gestreepte en groene Hmong), Red Dao, Tay en Giay. Er zijn ook kleine populaties van andere etnische groepen. Elke groep heeft zijn eigen taal, tradities en folklore, en velen produceren prachtig textiel en handwerk. Een gastgezin in een of meer van deze gemeenschappen is een fascinerende ervaring, maar ook hier moet je boeken via een gerenommeerde organisatie.

REISTIP: Boek nu je transfer van Hanoi naar Sapa.

  1. Waar verblijven in Sa Pa?

De Sa Pa Hooglanden bieden een tal van bezienswaardigheden. Daarom is het een goed idee om hier enkele dagen te vertoeven. Hierbij bespreken we enkele mogelijke accommodaties in de regio.

Onze favoriete verblijven in Sa Pa:

  • Dichtbij het centrum in Sa Pa vind je het viersterrenhotel Sapa Charm Hotel. Alle kamers hebben airconditioning, een tv en een kluisje. Er zijn verschillende kamers beschikbaar van twee tot vier personen. Het hotel beschikt over een wellness waar je na vermoeiende dagen kan ontspannen. Meer info en boeken.
  • Een ander prachtig hotel is het Sapa Highland Resort&Spa. Dit prachtige hotel beschikt over een wellness, restaurant en een receptie dat excursies aanbiedt. Elke kamer heeft airconditioning, koelkast en eigen badkamer. Meer info en boeken.
  1. Download je reisgids Vietnam en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Vietnam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Vietnam met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Vietnam. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Vietnam.

Vietnam

Gratis reisgids Vietnam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?