11 x leukste bezienswaardigheden in Hoi An: wat zeker zien en doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

11 x leukste bezienswaardigheden in Hoi An: wat zeker zien en doen tijdens je bezoek?

12 juli 2024 in Vietnam0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Hoi An + verblijftips

Hoi An is een mooie stad met een rijke historische waarde. Zo was de stad al in de 15e eeuw een handelsknooppunt en kooplieden uit China, Japan en Europa beïnvloedden allemaal het leven en de cultuur in de stad, die vooral beroemd werd om zijn kleermakers. Het werd in 1999 geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed.

Hoi An betekent "vredige ontmoetingsplek". Veel toeristen beweren dat hun meest betoverende herinneringen aan Hoi An (Hội An) en de geelgeschilderde houten architectuur uit de 17e-18e eeuw zijn. UNESCO beschrijft het als een uitzonderlijk goed bewaard gebleven voorbeeld van een traditionele Aziatische handelshaven. Ontdek in deze blog de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Hoi An.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Vietnam

Reisgids
VliegticketsEr zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Brussel, je maakt minstens één tussenstop. Reistijd van 14 à 18 uur.
Boek je vliegtickets naar Hanoi, Ho Chi Minh City of Da Nang bij Cheaptickets of Momondo.
VerblijvenOvernachtingen in Vietnam:
HuurautoOp rondreis door Vietnam? Dan is een auto zo goed als onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.)
Tours en activiteiten
  • Rondleiding door het My Son heiligdom incl. boottocht & lunch, €19 (boek je rondleiding)
  • Bezoek de terrasvelden en lokale dorpen met lunch vanuit Sa Pa, €21 (boek je dagtour)
  • Bezoek de hoogtepunten van Hanoi tijdens een begeleide wandeling, €32 (boek je wandeling)
  • Dompel jezelf onder in de lokale cultuur van de Mekongdelta vanuit Ho Chi Minh City, €21 (boek je excursie)

Inhoud artikel

  1. Japanse Overdekte Brug

Een leuk bezienswaardigheid om mee te starten is de Japanse Overdekte Brug (Chùa Cầu). Dit is een van de sites waar je entree voor moet betalen en er is een Ancient City ticketkraampje in de buurt. De site is een harmonieuze mix van Japanse, Chinese en Vietnamese esthetiek.

De brug, gebouwd door een Japanse zakenman in het begin van de 17e eeuw, staat ook bekend als de Cau Pagode. In die tijd vreesden de bewoners demonen die in het water beneden zouden leven en de brug en aangrenzende tempel waren bedoeld om ze te bedwingen.

  1. Duc An Huis

In de Tran Phu Street kom je het Duc An huis (Nhà cổ Đức An) tegen. Het is gebouwd in de late 17e of vroege 18e eeuw en is prachtig bewaard gebleven. De vorm en grootte van het huis zorgen voor een klassiek voorbeeld van een Hoi An winkelhuis: lang en smal (dit huis is 39 meter bij 7 meter), met een commerciële ruimte aan de voorkant, een binnenplaats daarachter, kantoor- en werkruimte aan de achterkant en woonvertrekken daarboven.

Acht generaties hebben het huis onderhouden en gerestaureerd en originele huishoudelijke en decoratieve voorwerpen illustreren de rijke geschiedenis.

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek, download hier onze gratis reisgids Vietnam.

  1. Tan Ky Huis

Dichtbij Nguyen Thai Hoc Street staat het door UNESCO erkende Tan Ky huis (Nhà cổ Tấn Ký) dat dateert uit 1741. Dit is een woonhuis, wederom met Vietnamese, Japanse en Chinese invloeden en gebouwd in een stijl die ervoor zorgt dat het koel is in de zomer en warm in de winter.

Het huis kan gezien worden als een levend museum waar je de traditionele cultuur en architectuur kan ervaren. Er worden veel antieke meubels en huisraad tentoongesteld. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar en worden aanbevolen.

  1. Museum van Volkscultuur

Het Museum van Volkscultuur (Bảo tàng Văn hoá Dân gian Hội An) ligt in het centrum van de oude stad. Het gebouw valt op wegens de grootte en de architectuur met Chinese invloeden. Meer dan 500 artefacten, gehuisvest in een traditioneel Chinees winkelpand, illustreren de traditionele visuele en podiumkunsten en dorpscultuur van Hoi An. Deze culturele gaan tot 2000 jaar terug in de tijd, waardoor je de traditionele cultuur van Vietnam echt kan ervaren.

WANDELTOUR: Bekijk de mooiste bezienswaardigheden van Hoi An tijdens deze begeleide wandeltour.

  1. Hoi Quan Phuoc Assembly Hall

In het noordwesten van Hoi An ligt de Hoi Quan Phuoc Assembly Hall (Hội Quán Phước Kiến) aan Tran Phu Street. Gebouwd in de 16e eeuw als tempel en ontmoetingsplaats voor de Chinezen van Fujian, heeft het ruime interieur een ingewikkelde en levendige decoratie en de binnenplaatsen zijn een vredig toevluchtsoord met koivijvers en bonsai.

Deze Assembly Hall heeft een belangrijke spirituele en historische waarde. Deze grootste en oudste Chinese ontmoetingsplaats in Hoi An is gewijd aan de godin van de zee.

in de Réhahn Gallery vind je tal van kunstwerken gemaakt door een Franse fine-art fotograaf Réhahn die vooral bekend is om zijn portretten, waarmee hij internationale bekendheid en prijzen heeft verworven.

Na jaren in Vietnam te hebben gewerkt, vestigde hij zich in 2011 in Hoi An en opende deze galerie in 2014. Hier vind je een groot aantal van zijn ingelijste werken en prints, boeken, postkaartjes en andere formaten zijn te koop.

  1. Lokale markt van Hoi An

De centrale markt van Hoi An (Chợ Hội An) is een kleurrijke, drukke plek waar je zo ongeveer alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken, van lychees tot zijden lantaarns. Verkopers promoten allemaal hun waren; rustig en beleefd afdingen is gebruikelijk. Er is een foodcourt, een prima plek om wat te eten als je trek of dorst hebt.

  1. Hainan Assembly Hall

Hoi An is de thuisbasis van vijf Chinese ontmoetingshallen-Fujian, Teochew, Canton, Hainan, en een die simpelweg bekend staat als de Chinese ontmoetingshal voor alle Chinezen, ongeacht hun plaats van herkomst. Ze zijn allemaal verschillend en je kunt ze zeker allemaal bezoeken, maar een van de belangrijkste is de Hainan Assembly Hall (Hội quán Hải Nam), minder dan 200 meter ten oosten van zijn tegenhanger in Fujian.

Deze met roze tegels beklede hal werd in 1875 gebouwd ter nagedachtenis aan 108 Hainanese kooplieden die ten onrechte als piraten werden geëxecuteerd.

De Precious Heritage Art Gallery and Museum werd opgericht in 2017 door de Franse fotograaf Réhahn. De exposities bevinden zich in vijf kamers, meer dan 500 vierkante meter, in een 19e-eeuws Frans koloniaal huis. Ze bestaan uit zijn foto's, kostuums, liederen en andere culturele schatten van de 54 etnische groepen in Vietnam. Je kan rustig je weg banen door de verschillende ruimtes en kan je de cultuur van verschillende stammen uit deze cultuur verkennen.

Hier vind je alle begeleide tours en excursies in Hoi An.

  1. Boottocht in een mand

Vlakbij de monding van de Thu Bon rivier heb je verschillende opties voor boottochten, waarvan de meest interessante misschien wel een mandboottocht is. Tijdens de Franse koloniale tijd werden boten belast en weinig Vietnamese vissers konden zich de tarieven veroorloven, dus bedachten ze een nieuw soort vaartuig gemaakt van bamboe dat in de vorm van een mand was gevlochten.

Deze vreemde bootjes, ook wel kokosboten genoemd, zijn een vast onderdeel van het Vietnamese landschap geworden. Verschillende bedrijven bieden rondvaarten met mandjes aan met verschillende voorzieningen, en er zijn ook riviercruises in meer traditionele boten in de buurt.

BOEK JE EIGEN MANDBOOTTOCHT: Misschien wel een van de leukste activiteiten om te doen tijdens je bezoek aan Hoi An: varen door de kanalen van het kokosnotenbos met een bamboemandboot. Boek hier je Mandboottocht in het Kokosnotenbos.

  1. Een nieuw maatpak bij de kleermakers

Hoi An staat onder andere bekend om zijn kleermakers, en er zijn overal in de stad kleermakerswinkels te vinden, ook in de oude stad. Deze getalenteerde ambachtslieden zijn uitstekende kopiisten en kunnen kledingstukken maken op basis van een foto en jouw maten. Als je van plan bent hier langer dan een dag of twee te blijven, is dit een uitstekende gelegenheid om je garderobe op te frissen!

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek, download hier onze gratis reisgids Vietnam.

  1. Waar overnachten in Hoi An?

Hoi An is een leuke en gezellige stad, dus waarom niet langer vertoeven in deze mooie plaats? Hier heb je alvast een lijst met enkele van onze favoriete verblijven. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's en appartementen in Hoi An.

  • Niet ver van de oude stad vind je het gezellige hotel Hoi An Canal House. Dit hotel beschikt over tweepersoonskamers en familiekamers. Elke kamer heeft airconditioning en een mooi uitzicht. Het hotel zelf heeft een zwembad en een 24-uursreceptie. Meer info en boeken.
  • Aan de rand van de stad vind je nog een mooi verblijf, Villa Angel Garden. Alle kamer beschikken over airconditioning, een koelkast en een minibar. Het hotel beschikt over een zwembad en ruime keuze op gebied van ontbijt. Meer info en boeken.
  • Dichtbij het centrum van de oude stad in Hoi An vind je het Zest Resort & Spa. Dit viersterrenhotel biedt verschillende diensten zoals ontbijt, restaurants, privéparking, een zwembad en een fitnessruimte. Je hebt keuze tussen verschillende kamers en bungalows vanaf twee tot vier personen. Meer info en boeken.
  1. Download je reisgids Vietnam en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Vietnam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Vietnam met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Vietnam. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Vietnam.

Vietnam

Gratis reisgids Vietnam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?