10 tips voor een Roadtrip door Corsica

27 december 20171 reactie

Corsica stond al jaren op mijn verlanglijstje. Dit jaar kwam het er voor het eerst van. Twee weken lang reisde ik met Pharos Reizen per auto over het Franse eiland, genieten! Tien redenen om ook naar Corsica te gaan:

Overzicht

1. Veelzijdig kaasje

Kastanjes, mirte, everzwijn. Die ingrediënten vind je op bijna elke Corsicaanse menukaart. Maar dé culinaire schat van Corsica is toch de brocciu (spreek uit: broetsj), een ricotta-achtig schapenkaasje dat overal in wordt verwerkt, van taartjes tot pastasauzen en van omeletten tot visschotels.

2. Wilde Westen

Je kunt op Corsica veel mooie autoritjes maken, maar de allermooiste vond ik (en niet alleen ik!) die tussen Calvi en Piana. In dit rotslandschap waan je je in het Wilde Westen. En dat is het ook: het Wilde Westen van Corsica.

3. De stranden

Ik ben geen type om de hele dag op het strand te vertoeven, maar een paar uurtjes luieren in de namiddag vind ik heerlijk. En Corsica heeft hier genoeg prachtige strandjes voor! Op de meeste hitlijsten scoren die van Palombaggia, Rondinara en Roccapina (alle in het zuiden-zuidoosten) het hoogst. Maar ook elders op het eiland zijn tientallen heerlijke stranden te vinden, vaak rustiger dan deze bekende toppers. Zelf vond ik La Tonnara bij Bonifacio erg leuk, met een klein vogeleilandje op zwemafstand.

4. Wandelschoenen aan in Bonifatu

Vanuit het eerste huisje, in Calenzana, zag ik dagelijks zwaarbepakte wandelaars naar boven klimmen. Zij begonnen aan de GR-20, een wandelpad met bijna mythische allure. Maar je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn om op Corsica de wandelschoenen aan te trekken. Er zijn ook leuke korte wandelingen te maken. Het Bavella-Massief is erg mooi, maar wel wat druk. Rustiger en ook heel mooi: het bos van Bonifatu, in het noorden.

5. Eten in Corte

Corsica heeft zulke mooie kusten dat je het achterland bijna zou vergeten. Zonde! Het is een ‘close call’, maar misschien is het Corsicaanse binnenland nog wel mooier. En minstens zo gevarieerd: je vindt er besneeuwde bergtoppen en fruitgaarden, kastanjebossen en rotsformaties, bloemrijke weides en wijngaarden. En last but not least: prachtige plaatsjes. Erg leuk is Corte, een piepklein universiteitsstadje en het kloppend hart van de Corsicaanse taal en cultuur.

6. Düsseldorf Praktisch

Vervoer

Düsseldorf is erg makkelijk te bereiken met de trein. Wij vertrokken met de Thalys vanuit Brussel-Zuid en een tweetal uurtjes later kwamen we aan in het hoofdstation van Düsseldorf. Er rijden ongeveer 5 rechtstreekse treinen per dag. Perfect voor een daguitstapje of een weekendje weg. Meer info op www.b-europe.com.

Overnachten

Overnachten deden we in Hotel Friends, een designhotel met drie sterren en een hoog hipstergehalte. Het interieur is stijlvol en vernieuwend, met achter elke hoek een nieuwe verrassing. Elke kamer is uniek en heeft een ander thema, van jungle tot theater, muziek en de seventies. Meer info op www.hotelfriends.de.

Extra informatie

Wil je meer weten te weten komen over wat er allemaal in Düsseldorf te beleven valt? Neem dan eens een kijkje op de website van de toeristische dienst www.visitduesseldorf.de en www.duesseldorf-tourismus.de.

7. Ligging op de kaart

8. Wil jij ook deze rondreis op Corsica maken?

Wouter kan onderstaande hotel aanbevelen:

Wil je graag zonder zorgen deze rondreis maken, langs leuke B&B's bij lokale boeren? Wij hebben ze reeds getest en bevelen aan:

Brussel

Wil je ook Corsica gaan verkennen?

Reisroutes

Geschreven door

Wouter Coppens

- 23 december 2017 - wouter

test123 leuk corsica

Ontvang de reisnieuwsbrief met updates en voordelen