13 x mooiste bezienswaardigheden Boa Vista: wat zien & doen + excursies boeken

13 x mooiste bezienswaardigheden Boa Vista: wat zien & doen + excursies boeken

22 mei 2024 in Kaapverdië0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden op Boa Vista + verblijftips

Boa Vista mag dan minder bekend en minder ontwikkeld zijn dan de andere Kaapverdische Eilanden, het doet zijn naam, wat letterlijk vertaald wordt naar 'Mooi Uitzicht', zeker eer aan. Dit Kaapverdische eiland heeft het allemaal: een adembenemende kustlijn, de mooiste zonsondergangen, witte zandduinen waar je kan rondcruisen met de quad, de azuurblauwe zee met een rijke onderwaterwereld, een kleurrijke hoofdstad en heel wat luxeresorts die garant staan voor een onvergetelijk verblijf op Boa Vista.

Ontdek in deze blogpost de mooiste bezienswaardigheden op Boa Vista.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan het eiland Boa Vista

Reisgids
Vliegtickets
PakketreisJe vakantie naar de Kaapverdië als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij Voja Travel, TUI en Djoser
VerblijvenAan te bevelen overnachtingen op Boa Vista:
HuurautoWil je de mooiste plekjes ontdekken van het eiland, dan is een auto onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.)

Inhoud artikel

Kaartje met mooiste bezienswaardigheden Boa Vista

  1. Hoofdstad Sal Rei

Sal Rei is de hoofdstad van Boa Vista, een kleurrijke stad met Afrikaanse en Portugese invloeden. De stad werd gesticht in de 19de eeuw door de Portugese kolonisten tijdens de overheersing van Kaapverdië. Sal Rei is niet bijzonder groot, meer dan enkele kleurrijke straten met spelende kinderen, kleurrijke vissersbootjes, een vismarkt en een kerkje zal je hier niet vinden. Toch is het de moeite waard om even door de stad te wandelen en de lokale bevolking bezig te zien en de authentieke sfeer op te snuiven.

"Sal Rei" vertaald zich letterlijk vanuit het Portugees naar ‘Koning van het zout’, dat verteld ook meteen waarnaar deze stad vernoemd werd. Sal Rei stond, net zoals het Kaapverdische eiland Sal, voornamelijk bekend vanwege de zoutwinning. Je kan de oude zoutpannen, op een paar kilometer van Sal Rei, nog steeds bezichtigen.

Boek hier je eilandtour van een hele dag op Boa Vista

  1. Igreja de Santa Isabel

Het hart van Sal Rei is Praça de Santa Isabel, het belangrijkste plein van de stad. Toen wij er waren (november 2023) was het plein echter helemaal onder constructie. Men wilt het plein herontwikkelen en zo wat meer leven inblazen. Een van de opvallendste bezienswaardigheden is de katholieke kerk van Santa Isabel (Igreja de Santa Isabel) die het plein siert met zijn eenvoudige maar charmante barokke gevel. Ga zeker eens een kijkje nemen binnenin.

  1. Museo Dei Naufraghi

In het hart van Sal Rei vind je het Two Shipwrecks Museum (oftwel Museo Dei Naufraghi), het eerste Kaapverdische kunst- en geschiedenismuseum in Boa Vista. Zoals de naam al doet vermoeden, richt het museum zich op de maritieme geschiedenis van het eiland. Ook vind je er een permanente tentoonstelling die de cultuur van de Kaapverdische eilanden toelicht, evenals haar kunst en geschiedenis. Meer info op de website.

  1. Cabo Santa Maria scheepswrak

Bij Praia da Atalanta, aan de noordkust van Boa Vista, ligt het beroemde Cabo Santa Maria scheepswrak (bekijk ligging). Deze maritieme reus onderging zijn lot in de jaren 1960, uitgerust met de modernste elektronische navigatie en onder het bevel van kapitein Fernando De Solis. Het schip zonk in september 1968 en vervoerde een bemanning van 38 en 5 passagiers, samen met een lading voedsel,machines en geschenken voor generaal Franco en zijn aanhangers. Het scheepswrak is sindsdien een symbool geworden van Boa Vista en heel Kaapverdië.

Het scheepswrak is een van de populairste bezienswaardigheden op Boa Vista, de kans dat je hier alleen zal zijn is klein. Het strand, de zandduinen die het strand omringen en het wrak zorgen voor enkele fotogenieke plaatjes. Het wrak ligt vrij dicht bij het strand, je kan dus tot aan het vrachtschip wandelen maar houd rekening met de soms hevige golven en het aflopende strand.

TOUR: Om het scheepswrak te bereiken, moet je over enkele hobbelige wegen. Zonder een 4×4 is het bijna onmogelijk om er te komen. Het wordt aangeraden om het strand te bezoeken met een gids of door een excursie te boeken. Boek hier je quadavontuur naar het strand van Cabo Santa Maria.

  1. Quadtour door de Viana woestijn

Wanneer je een vakantie naar Kaapverdië boekte, had je misschien niet verwacht dat je de kans zou krijgen om een miniatuurversie van de Sahara-woestijn te ervaren. De Viana-woestijn ligt in het noordwesten van het eiland, op slechts een eindje rijden van de hoofdstad Sal Rei (15 km).

De Deserto de Viana biedt een prachtig woestijnlandschap en indrukwekkende zandduinen ontstaan door de constante passaatwinden die het witte zand van de Sahara over de Atlantische Oceaan naar Boa Vista hebben geblazen.

QUADTOUR: Je kan de woestijn te voet verkennen, maar een quadtour door de woestijn maakt het des te leuker. Wij vonden het alvast een van de leukste excursies die we maakten op Boa Vista. Boek hier je quadavontuur in de woestijn van Viana.

Boek voordelig je vakantie naar Kaapverdië

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

  1. Praia de Chaves

Wie verblijft in een van de mooie RIU hotels in Rabil, kan een wandeling maken naar het pittoreske Praia de Chaves (bekijk ligging). Na een uurtje wandelen, langs de sprankelende zee en door de zandduinen, kom je bij het prachtige zandstrand. Vanaf de top van de duinen heb je een panoramisch uitzicht over de kust en het woestijnlandschap dat zich achter je uitstrekt.

Op het noordelijke puntje van het strand vind je de oude schoorsteen (Chaminé de Chaves), een overblijfsel van de voormalige keramiekfabriek uit de 19de eeuw. Leg je handdoek open of geniet van een cocktail en een heerlijke tonijnsteak bij de strandbar Perola d'Chaves (bekijk ligging).

  1. Kapel van Onze Lieve Vrouw van Fatima

De kapel van Onze Lieve Vrouw van Fatima (Capela de Nossa Senhora de Fátima) ligt vlakbij Praia de Cruz en de begraafplaats van Sal Rei (bekijk ligging). De kapel was oorspronkelijk eigendom van de Benoliel-familie en werd in 1923 gebouwd door de echtgenoot als eerbetoon aan zijn katholieke vrouw.

Na het overlijden van de familie raakte de kapel in verval maar werd later gerestaureerd. De dag van vandaag is het een van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland en een vast tussenstop op de meeste eilandtours van Boa Vista. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf deze pittoreske kapel die in the middle of nowhere staat.

  1. Natuurreservaat Morro de Areia

Natuurreservaat Morro de Areia, gelegen aan de zuidwestelijke kust, is vernoemd naar de heuvel Morro de Areia die 167 meter hoog is. Het natuurreservaat strekt zich uit langs de kustlijn van Praia de Chaves in het noorden tot Praia de Santa Monica in het zuiden en biedt een betoverend landschap met - hoe kan het ook anders - schitterende zandstranden, uitgestrekte zandduinen en unieke fauna en flora (populaire broedplaats voor schildpadden). Een van de leukste activiteiten hier is ongetwijfeld het sandboarden.

  1. Curral Velho, oudste nederzetting op Boa Vista

Curral Velho, de oudste nederzetting van het eiland, dateert uit de 17de eeuw. Wat ooit een levendig vissersdorpje was, is intussen een verlaten spookdorp waar je enkel en alleen nog maar ruïnes terugvindt. Wandel ook even naar praia de Curral Velho, een prachtig ongerept strand of bezoek de nabijgelegen zoutvlaktes (bekijk ligging).

  1. Praia de Varandinha en de grot

Varandinha, aan de westkust is een van de paradijselijke stranden op Boa Vista. Het witte zandstrand wordt omringd door enorme rotswanden en kleine grotten. De rotsen en de Varandinha-grot zorgen voor een beetje schaduw waar je kan schuilen op deze zonovergoten plek.

Van november tot maart is deze plek ook de place to be om te kite- en windsurfen en wie een beetje verder wandelt, komt bij het Praia do Curralinho, waar je onder meer schildpadden kan spotten (bekijk ligging).

  1. Morro Negro vuurtoren

De Morro Negro vuurtoren is gelegen op het meest oostelijke punt van de archipel. Het opvallende witte bouwwerk dateert uit 1930 en is zo'n 12 meter hoog. Bij een bezoekje aan de vuurtoren zal de vuurtorenwachter met plezier wat meer vertellen over de geschiedenis van deze plek en kan je uiteraard genieten van de schitterende uitzichten.

Ontdek de highlights van dit eiland met onderstaande tours op Boa Vista

  1. Maak een boottocht langs de kust van Boa Vista

Veel meer dan relaxen op de vele zandstranden, genieten van de luxe bij de resorts, een quadtour door de zandduinen en een eilandtour langs de highlights valt er niet te beleven op het Kaapverdische eiland. Je kan echter wel - voor wie geen last heeft van zeeziekte - nog een mooie boottocht maken langs de prachtige kustlijn van het Boa Vista.

Stap aan boord van een catamaran in de haven bij Sal Rei (bekijk ligging) en zeil langs de prachtige kust terwijl je geniet van de Kaapverdische muziek, lekkere hapjes en de mooie omgeving. Onderweg wordt er ook gestopt voor een verfrissende duik of een korte snorkeltocht. Een gouden tip: breng voldoende zonnecrème mee 😊

  1. Caretta caretta-schildpadden

Last but not least: de Caretta caretta-schildpad. Boa Vista is een van de belangrijkste plekken ter wereld waar de Caretta caretta-schildpad haar eieren legt. Van half juni tot eind oktober komen de schildpadden aan land (voornamelijk bij Praia de Ervatão) om hun eieren te leggen. Er worden tours georganiseerd waarbij je samen met een gids de schildpadden en hun nesten kan bezichtigen. Boek hier je excursie schildpadden spotten op Boa Vista.

  1. Waar overnachten op Boa Vista?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het eiland Boa Vista maar weet je niet goed waar te overnachten? Boa Vista is een vakantieparadijs met talloze luxe hotels en resorts gelegen aan de mooiste stranden van het eiland.

Hoewel de meeste mensen naar Boa Vista reizen om te verblijven in een van deze resorts, zijn er toch nog enkele authentieke hotels, B&B's en strandhuisjes te vinden zoals B&B Sereia Azul Boa Vista in Sal Rei. Hieronder hebben we alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod resorts en hotels op Boa Vista.

  • Verblijf net zoals ons in het Afrikaanse sprookjespaleis Riu Karamboa vlakbij de stad Rabil. Maak een wandeling langs het strand en geniet van de zonsopgang, ontspan nadien aan een van de vele zwembaden, laat je verwennen in de spa en geniet van heerlijke, gevarieerde buffetten. Een verblijf in dit resort is pure verwennerij.
  • Een andere, absolute aanrader is het Riu Touareg. Het resort is gelegen aan het witte zandstrand van het paradijselijke en zeer rustige Lacacão.
  • Liever een eigen vakantiehuisje vlakbij het strand? Dan is het charmante Caiado Beach House in Sal Rei zeker aan te raden.
  • Of verblijf het milieuvriendelijke Spinguera Ecolodge in Espingueira aan de noordkust van het eiland. De kamers bieden uitzicht op zee en hebben een eigentijdse inrichting. Bij de accommodatie kan je surfen en een auto huren om het eiland zelf te ontdekken.
  1. Op vakantie naar de Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika, vormen tot op de dag van vandaag nog altijd een populaire vakantiebestemming. Deze eilanden worden voornamelijk geboekt door reizigers die een weekje willen uitrusten in de zon, op de paradijselijke witte stranden. Hoewel er op sommige eilanden veel meer te zien en te beleven valt dan zon, zee en strand, kunnen we ze geen ongelijk geven

Maar welk Kaapverdisch eiland is nu het meest geschikt voor jou?

  • Sal: prachtige stranden, een dor, woestijnachtig landschap, duik- en snorkelspots, bekend om zijn beroemde zoutpannen
  • Santiago: grootste eiland, een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuur, groene valleien, ruige bergen en mooie stranden (goed voor wandelliefhebbers)
  • São Vicente: het culturele eiland met de bruisende stad Mindelo, bekend om muziekfestivals en kleurrijke koloniale architectuur
  • Boa Vista: resorteiland, adembenemende zandduinen en ongerepte stranden, thuisbasis van de caretta caretta-schildpadden
  • Fogo: vulkanische landschappen, wijngebieden, São Filipe met zijn koloniale architectuur en een kijk op het traditionele Kaapverdische leven
  • Santo Antão: meest ruige, bergachtige eiland van Kaapverdië met kleine authentieke dorpjes gewijd aan de landbouw

OVERTUIGD? Boek hier je vakantie naar jouw favoriete Kaapverdische eiland.

  1. Mis niets tijdens je vakantie naar Kaapverdië

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Kaapverdische eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download hier je gratis reisgids Kaapverdië met de mooiste bezienswaardigheden van São Vicente, Santo Antão, Sal, Boa Vista, Santiago en het eiland Fogo (+ GPS coördinaten).

Kaapverdië

Gratis reisgids Kaapverdië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?