10 x leukste excursies & daguitstappen op Santorini: dagtours + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x leukste excursies & daguitstappen op Santorini: dagtours + tickets boeken

16 augustus 2024 in Griekenland0 reacties

Overzicht met de leukste daguitstappen en excursies op Santorini + waar tickets boeken?

Ben je van plan om enkele dagen op Santorini te vertoeven, dan raden we je aan om verschillende regio's te verkennen. Ontdek de verschillende stadjes, zoals Fira, Oia, Imerovigli en vele andere plekken.

In deze blog vind je verschillende leuke daguitstappen en excursies om Santorini te ontdekken.

Inhoud artikel

  1. Wandel van Fira naar Oia

Oia, een prachtig dorpje gelegen aan de noordkant van het Griekse eiland Santorini, is een van de meest iconische bestemmingen in de Cycladen. Bekend om zijn verbluffende zonsondergangen, witgekalkte huizen, en smalle geplaveide straatjes, trekt Oia reizigers van over de hele wereld aan die de magie van deze plek willen ervaren.

Vele toeristen zoeken avontuur wanneer ze op vakantie gaan. Een prachtig avontuur dat je niet mag missen in Santorini is de wandeling van Fira naar Oia. Het is een activiteit die een must is geworden voor veel toeristen en het is allesbehalve een gewone wandeling. De tocht begint in de buurt van de prachtige kathedraal van Saint John the Baptist en voert je door de plaatsen Fira, Firostefani en Imerovigli, voordat hij je uiteindelijk naar de prachtige bestemming Oia brengt. De totale afstand van de wandeling is ongeveer 10,5 kilometer, die de meeste mensen in ongeveer 3 tot 4 uur afleggen.

Eens aangekomen in Oia kan je daar door de charmante, geplaveide straatjes van Oia wandelen. Je kunt hier urenlang ronddwalen en genieten van de mooie huizen, kleurrijke bloemen, en unieke boetieks. Veel van de gebouwen in Oia zijn grotendeels bewaard gebleven in hun traditionele stijl, wat bijdraagt aan de authentieke sfeer van het dorp.

TICKETS: Boek hier je tickets voor een begeleide wandeling van Fira naar Oia. Je krijgt de kans om verschillende dorpen onderweg te verkennen tijdens de wandeling. Tijdens de wandeling krijg je meer informatie over de geschiedenis en tradities van Santorini.

  1. Wijnproeven in Pyrgos

Pyrgos is een charmant dorpje dat ooit de hoofdstad van Santorini was. Wandel door de smalle straatjes, bezoek het kasteel van Pyrgos en geniet van het panoramische uitzicht over het eiland. Daarna kun je een wijnproeverij doen in een van de nabijgelegen wijngaarden, zoals Santo Wines of Venetsanos Winery, en genieten van de beroemde Santorini-wijnen terwijl je uitkijkt over de wijngaarden en de caldera.

Santo Wines en Venetsanos Winery zijn twee van de meest gerenommeerde wijngaarden op Santorini

  • Santo Wines is een van de grootste en meest bekende wijnproducenten op Santorini. Gelegen op een klif met een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee en de vulkanische caldera, is Santo Wines een populaire bestemming voor wijnliefhebbers. Bezoekers kunnen deelnemen aan wijnproeverijen en kiezen uit verschillende proefpakketten die worden vergezeld door lokale delicatessen, zoals kaas en olijven. Santo Wines heeft ook een prachtig terras waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je nipt aan een glas wijn. Daarnaast is er een winkel waar je wijnen en andere lokale producten kunt kopen als souvenirs. Meer info op de website.
  • Venetsanos Winery, gelegen in Megalochori, is een historische wijnmakerij die dateert uit 1947. Het was de eerste industriële wijnmakerij op Santorini en is bijzonder vanwege zijn innovatieve architectuur, die deels in de klif is ingebouwd. Net als Santo Wines biedt Venetsanos Winery een spectaculair uitzicht op de caldera, wat het een perfecte plek maakt voor een ontspannen middag. Bezoekers kunnen genieten van een selectie van witte, rode en dessertwijnen, vaak vergezeld van lokale hapjes. Venetsanos Winery is ook een populaire locatie voor bruiloften en evenementen vanwege de prachtige omgeving en het historische karakter van de wijnmakerij. Meer info op de website.

Bekijk hier alle wijntours in Santorini

  1. Bezoek Akrotiri

In het zuiden van Santorini vind je Akrotiri, een klein dorpje dat heel wat toeristen trekt. Akrotiri is een Minoïsche nederzetting dat bekend is omwille van de goed bewaard gebleven ruïnes. Deze plaats gaat terug tot 1600 voor Christus en werd ontdekt onder een dikke laag vulkanisch as, waardoor deze plaats goed bewaard is gebleven. De ruïnes worden ook het 'Griekse Pompeii' genoemd en werden gevonden in 1967. De opgravingen hebben indrukwekkende schilderingen, huizen en geavanceerde infrastructuur onthuld, die een fascinerend inzicht bieden in het leven in de Bronstijd in de Egeïsche Zee. Akrotiri is een van de belangrijkste archeologische schatten van Griekenland.

BEGELEIDE TOUR AKROTIRI: Boek hier je tickets voor Akrotiri met een rondleiding op je smartphone. Je ontvangt een link voor de audiotour en kan dan rondlopen op de prehistorische site Akrotiri.

Op loopafstand van Akrotiri ligt de beroemde Red Beach, bekend om zijn rode vulkanische kliffen en prachtig blauw water. Het is een ideale plek om te ontspannen, te zwemmen en te snorkelen na je bezoek aan de archeologische site.

TICKET AKROTIRI EN RED BEACH: Boek hier je tickets voor een bezoek aan zowel Akrotiri en Red Beach. Na het ontdekken van de archeologische site heb je vrije tijd om even te relaxen op Red Beach.

Je kan ook wandelen in het dorpje Akrotiri om tot rust te komen. Het huidige dorp Akrotiri is charmant en traditioneel, met smalle straatjes en lokale tavernes waar je kunt genieten van Griekse specialiteiten. Het is een rustige plek om even te pauzeren en de lokale cultuur te ervaren.

  1. Ga naar de warmwaterbronnen

Een van de meest populaire daguitstappen is een boottocht naar de vulkanische eilanden Nea Kameni en Palea Kameni. Je kunt wandelen naar de krater van de actieve vulkaan op Nea Kameni en genieten van het spectaculaire uitzicht over de caldera. Je kan ook het Nea Kameni Vulkanisch Park bezoeken, een opmerkelijke onderneming met een interactieve app. Met deze app kun je virtueel de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland verkennen, in de geschiedenis van de historische Minoïsche uitbarsting duiken, over het vulkanische pad van Nea Kameni navigeren en het rijke verhaal van de vulkaan ontdekken

Daarna kun je Palea Kameni. Het eiland is ontstaan door vulkanische uitbarstingen en staat bekend om zijn warmwaterbronnen, die worden verwarmd door de nog steeds actieve vulkaan onder het eiland. Bezoekers komen naar Palea Kameni om te zwemmen in deze natuurlijke warmwaterbronnen, waar het water een aangename temperatuur heeft en een rijke minerale samenstelling, die vaak een therapeutisch effect wordt toegeschreven.

BEGELEIDE TOUR: Boek nu je zeilbootcruise met warmwaterbronnen. Je kan de vulkaanlandschappen bezoeken en een wandeling maken naar de actieve kraters.

  1. Ontdek Santorini met de quad

Ontdek het adembenemende eiland Santorini op een unieke en avontuurlijke manier met een quad! Dit voertuig zorgt ervoor dat je snel het prachtige landschap en verschillende dorpjes van Santorini kan verkennen. Je kan kiezen voor een quad ervaring met of zonder lunch.

Er zijn verschillende quad-ervaringen beschikbaar, wij geven hieronder graag enkele opties

  1. Zeiltocht rond de Caldeira

Een zeiltocht rond de caldera is een geweldige manier om Santorini vanaf het water te verkennen. Je kunt kiezen voor een halve of hele dag zeiltocht waarbij je langs de kliffen van de caldera vaart, stopt bij afgelegen stranden om te zwemmen en snorkelen, en geniet van een heerlijke lunch of diner aan boord. Sommige tours bieden ook de mogelijkheid om de zonsondergang op zee te bekijken.

ZEILTOCHT: Boek nu je zeiltocht rond de Caldera. Deze tocht bevat een verse Griekse maaltijd en een open bar. Je krijgt de kans om te snorkelen en te zwemmen in de warmwaterbronnen. Je zal langs twee vulkanen zeilen en enkele andere bezienswaardigheden.

  1. Ontdek de Griekse keuken

Santorini is een prachtig eiland met geweldige uitzichten, een rijke cultuur en een boeiende geschiedenis. Het lekkere eten maakt deel uit van de rijke cultuur en daarom is het altijd een goed idee om te genieten van de lokale lekkernijen. Een andere manier om hiervan te genieten, is door simpelweg zelf de Griekse keuken onder de knie te krijgen. Daarom zijn er ook verschillende keuzes om te leren koken.

Hieronder verschillende kooklessen in Santorini

  1. Ga op avontuur op Perissa Beach

In het zuidoosten van Santorini vind je Perissa Beach (zie ligging), een van de populairste stranden op Santorini. Het strand is ongeveer 15 kilometer van Fira, de hoofdstad van Santorini. Perissa Beach staat bekend om zijn uitgestrekte strand van zwart vulkanisch zand. Het donkere zand, gevormd door de vulkanische activiteit van het eiland, creëert een opvallend contrast met het heldere turquoise water van de Egeïsche Zee. Het water bij Perissa Beach is kristalhelder en biedt uitstekende mogelijkheden om te zwemmen en te snorkelen. Er zijn comfortabele ligstoelen en parasols te huur, en langs het strand vind je een breed aanbod aan strandbars, tavernes, en restaurants. Veel van deze eet- en drinkgelegenheden bieden service tot aan de ligstoelen, zodat je kunt ontspannen en genieten van een drankje zonder je strandstoel te verlaten.

Het strand is ook een geweldige plek voor watersportliefhebbers. Je kunt hier onder andere jetskiën, windsurfen, kajakken, en parasailen. Voor de avontuurlijke types zijn er ook duikscholen die duikexcursies aanbieden naar nabijgelegen duiklocaties. Perissa Beach is ook populair bij gezinnen vanwege de vriendelijke sfeer, het zachte zand, en de vele eetgelegenheden.

TICKETS JETSKI, TUBING & KAJAKKEN: Boek hier je tickets voor de Jetski, Tubing en Kajakken activiteiten op Perissa Beach. Geniet van een avontuur tijdens je reis naar Santorini.

  1. Duiken op Santorini

Niet alleen het eiland Santorini zelf biedt prachtige ervaringen. Ook de onderwaterwereld kan je ontdekken, een prachtige ervaring die je echt niet mag missen. Op Santorini kan je op verschillende locaties een duikervaring genieten. Alle organisaties zorgen voor professionele begeleiders tijdens de duikervaring. Vooraf krijg je een theoretische uitleg over duiken en over de communicatie onder water. Daarna kan je samen met de instructeur op pad.

DUIKEN OP SANTORINI: Er zijn verschillende leuke duikervaringen beschikbaar op Santorini. Je kan duiken vanuit het dorp Oia, via een duikschool in Kamari of vanuit een duikacademy in Emporio.

  1. Bekijk een Griekse show

Niets leuker dan even ontspannen en genieten van een geweldige show. Een traditionele Griekse show is een betoverende ervaring die de rijke cultuur en geschiedenis van Griekenland tot leven brengt. Deze shows worden vaak uitgevoerd in prachtige openluchttheaters of sfeervolle taverna's, waar bezoekers kunnen genieten van een avond vol muziek, dans, en theater.

Hierbij geven wij graag 2 leuke Griekse shows:

  • Griekse trouwshow: traditionele muziek, sirtaki dansen, wijn en hapjes. Geniet van een echte interactieve Griekse show.
  • Traditionele Griekse show: leuke, spectaculaire avond met tradionele muziek, traditioneel dansen en een zelfbedieningsbuffet en open drankbar in restaurant Dimitris in Kamari.
  1. Nog meer leuke activiteiten

Er zijn op Santorini vele bezienswaardigheden en een tal van activiteiten. Je kan genieten van paardrijden, jetski's en zelfs een helikoptervlucht.

Hieronder geven we graag nog een paar leuke activiteiten.

Tips voor je vervoer van de luchthaven

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel tijd kwijt speelt met het vinden van een bus of ander vervoer, kan je best je tickets voor je vervoer van en naar de luchthaven op voorhand regelen.

Hieronder meerdere activiteiten in Santorini

  1. Mis niets met onze reisgids Santorini

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Santorini? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis preview reisgids Santorini vol met toeristische info en 60 bezienswaardigheden op Santorini (+ GPS coördinaten), koop de volledige reisgids Santorini hier online.

Santorini

Gratis reisgids Santorini downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?