Gent bezoeken? 29 x mooiste bezienswaardigheden + reistips & hidden spots
De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Gent + verblijftips
Het karaktervolle Gent is de perfecte locatie voor een heerlijk weekendje weg of een leuke stedentrip in België. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen voelt heel modern aan, maar heeft tegelijkertijd een indrukwekkend historisch centrum dat getuigt van de eeuwenlange stadsgeschiedenis. Er valt heel wat te doen en te zien in deze prachtige stad: bezoek de mooie oude kerken en de boeiende musea.
Inhoud artikel
Ontdek kunstschatten in de Sint-Baafskathedraal
De Sint-Baafskathedraal torent uit boven het Sint-Baafsplein. De kerk stamt uit de veertiende eeuw en heette oorspronkelijk de Sint-Janskerk. Het was de eerste parochiekerk van Gent. Tegenwoordig vind je er heel wat kunstschatten terug. Zo bevinden zich er in de kerk maar liefst 22 altaren, een bijzondere rococo-preekstoel gemaakt uit marmer en eik en ook verschillende praalgraven van Gentse bisschoppen.
De Sint-Baafskathedraal is vandaag vooral bekend omwille van twee schilderijen
- Het eerste werk is ‘De bekering van Sint-Bavo’ van Pieter Paul Rubens.
- Daarnaast is de Sint-Baafskathedraal ook de thuis van het wereldberoemde veelluik van de gebroeders van Eyck, ‘De aanbidding van het Lam Gods’ uit 1432. In 1934 werden twee van de twaalf panelen gestolen. Eén van de panelen werd kort daarna teruggebracht, maar van het tweede paneel is nog steeds geen spoor. Er werd daarom een replica van gemaakt.
De fiere draak op het Belfort
Het 95 meter hoge Belfort ligt recht tegenover de Sint-Baafskathedraal en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad. Vroeger was het Belfort een uitkijktoren en een gevangenis, maar het is al die tijd ook een klokkentoren geweest. De oudste klokken van de toren dateren van 1314 en de bekendste klok, de Klokke Roeland, is aan de voet van het Belfort te vinden. Op de toren kijkt de Draak van Gent boven de stad uit en binnenin de toren worden de stedelijke privileges van de stad bewaard.
Om van het uitzicht te kunnen genieten moet je de 300 treden op de nauwe stenen wenteltrap naar boven trotseren. De toren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het symbool van de stad. Aan het Belfort vind je ook de gotieke Lakenhalle, een handelsgebouw uit de Middeleeuwen, en de Mammeloker, de oude stadsgevangenis.
WANDELING: Download onze gratis stadswandeling door het centrum van Gent en ontdek de mooiste plekjes van de stad.
Sint-Niklaaskerk in Scheldegotiek
De Sint-Niklaaskerk aan het Korenplein is de derde toren die het stadsbeeld van Gent typeert. Het gebouw stamt uit de dertiende eeuw en werd gebouwd nadat een brand de gebouwen die er toen stonden vernield had.
De Sint-Niklaaskerk dankt haar mooie grijsblauwe kleur aan de Doornikse blauwsteen waarmee ze gebouwd is en is één van de mooiste voorbeelden van de Scheldegotiek. Wat bijzonder is aan deze kerk is dat de 76-meter hoge toren niet boven de ingang, maar boven de kruising van de beuken van de kerk te vinden is. De toren werkt als een soort lantaarn voor de kerk. Ook op de eindgevels van de kerk staan kleinere flankeertorentjes.
Het middeleeuwse Gravensteen
In het centrum van Gent prijkt het eeuwenoude kasteel Gravensteen, een van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden in Gent. Dit waterkasteel stamt deels uit de Romeinse tijd en is door de eeuwen heen steeds verder opgebouwd. Het grootste deel van het huidige kasteel dateert uit de middeleeuwen en is opvallend goed bewaard gebleven. In het kasteel vind je twee musea, het Gerechtsmuseum en het lugubere Wapenmuseum.
Tip: Vanaf het dak van het kasteel heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de stad Gent.
De Vrijdagmarkt en 't Toreken
De Vrijdagmarkt is één van de oudste pleinen van de stad. Vroeger werden er veel terechtstellingen en executies gehouden, maar ook feesten werden – en worden – op het plein georganiseerd. Op het plein vind je een standbeeld van Jacob van Artevelde, een held uit de Honderdjarige Oorlog.
Aan het marktplein vind je verder het Toreken, een vijftiende-eeuws gildehuis in gotische stijl met een kenmerkende trapgevel en een spitstorentje. Het is het oudste gebouw aan de Vrijdagmarkt en je kan nog steeds de oude marktklok aan de toren zien hangen. In het gebouw zelf bevindt zich het Poëziecentrum, een museum over Vlaamse en Nederlandse poëzie.
Rondvaart langs Graslei en de Korenlei
In de elfde eeuw was de Leie de haven van de stad en werd er aan de kade veel handel gedreven. Aan het water vind je daarom nog steeds een aantal statige gildehuizen die vroeger dienst deden als opslagplaats, waag of postkantoor. Het kleinste pandje op de Graslei is het tolhuisje met huisnummer 12. Vandaag vind je langs de Gras- en Korenlei heel wat gezellig restaurants en cafés waar je aan het water van lekkere drankjes en gerechten kan genieten.
Hieronder vind je alvast enkele leuke boottochten door het centrum van Gent
De rijkelijk versierde Vlaamse Opera
Jarenlang werd er over een opera in Gent gesproken, gediscussieerd en geprotesteerd tot er uiteindelijk in 1698 een operagebouw geopend werd en men van de eerste voorstellingen kon genieten. Een brand vernielde echter het gebouw. Omdat het theater erg populair was geworden, werd in 1840 de Vlaamse Opera van Gent in de Schouwburgstraat geopend. De zalen zijn betoverend ingericht en de balkons zijn rijkelijk versierd. Het gebouw is daarom zeker een bezoekje waard. Foto door Luca Schoolof Arts
Het gotische stadhuis en de moderne markthal
Het oude stadhuis is een opvallend gebouw dat uit twee delen bestaat
De gevel aan de Hoogpoort stamt uit het begin van de zestiende eeuw en is een typisch voorbeeld van gotische architectuur. Dit deel van het stadhuis werd ontworpen door Rombout Keldermans, wiens standbeeld terug te vinden is op de gevel.
De gevel aan de Botermarkt werd gebouwd in renaissancestijl aan het einde van dezelfde eeuw en heeft een heel andere uitstraling. In dit deel komen de verschillende zuilen en pilasters naar voren, geïnspireerd op de Italiaanse paleizen. Je kan het stadhuis onder leiding van een gids bezoeken, mocht je dit willen. Met de tour kan je een aantal van de 51 prachtige zalen bezoeken, waaronder de Pacificatiezaal, de Arsenaalzaal, de Gerechtszaal en de Trouwkapel.
Niet ver van het stadhuis kan je ook de moderne markthal vinden. In de volksmond ook wel eens de "schapenstal" genaamd.
Bewonder de 3 torens vanop de Sint-Michielsbrug
Vanaf de prachtige stenen Sint-Michielsbrug heb je uitzicht over de oude Gras- en Korenlei. Je kan vanop de brug ook de drie Gentse torens op één lijn zien. Tot aan de twintigste eeuw was de brug een platte, houten draaibrug die het vaarverkeer kon doorlaten, maar in 1905 werd die vervangen door de romantische stenen boogbrug met lantaarns die de stad vandaag typeert. Lees nog meer over de 3 torens van Gent in onze blogpost.
REISGIDS: Meer zien van deze prachtige stad? Download dan zeker onze uitgebreide reisgids Gent en kom meer te weten over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad.
De begijnhoven
Al sinds de dertiende eeuw kent Gent veel begijnhoven, waarvan sommige vandaag nog steeds bestaan. Zo kan je in Gent het Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouwen ter Hoyen zien, het best bewaarde begijnhof van voor de Franse Revolutie. Het Klein Begijnhof is één van de twee Begijnhoven die door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed.
Het Groot Begijnhof Sint-Elisabeth uit de negentiende eeuw is het andere begijnhof op de lijst. Bezoek ook zeker het derde begijnhof in de stad, het Oud Begijnhof Sint-Elisabeth. Dit Begijnhof is vandaag niet meer omringd door een muur, maar heeft niets van zijn eeuwenoude soberheid verloren. Download onze stadswandeling langs het Oud-Begijnhof.
Sint-Pietersabdij
De Sint-Pietersabdij werd al in de zevende eeuw gesticht en staat aan het doopvont van de stad zelf. In de veertiende en de vijftiende eeuw groeide de abdij uit tot een volwaardig dorp. Het is mogelijk om een kijkje te nemen binnenin de kerk, maar bezoek ook zeker de prachtige tuin met wijngaard binnen de abdijmuren. De tuin is een echte oase van rust in de stad en is een geliefde plek onder Gentenaars om even tot rust te komen. In de tuin worden ook regelmatig tentoonstellingen gehouden.
Het romantische Patershol
Het Patershol is een eeuwenoude wijk die in de afgelopen eeuw voornamelijk bekend stond als de armzalige volksbuurt. Het patroon van de straten stamt nog uit de Middeleeuwen en het is daarom erg romantisch om er doorheen te struinen. In de Middeleeuwen was de wijk het eigendom van de graven van Vlaanderen. In de dertiende eeuw vestigden er zich paters en in de vijftiende eeuw trokken de advocaten en magistraten naar de wijk.
Toen Gent in de negentiende eeuw een industriële stad werd, bloeide Patershol uit tot een arbeiderswijk met kleine arbeiderswoningen. Wanneer de industrie zich later naar de buitenwijken verplaatste, kwam de wijk te vervallen, maar vanaf de jaren zeventig is Patershol omgetoverd tot dé hippe wijk van Gent. Je vindt er allerlei leuke restaurantjes en gezellige cafés.
VERBLIJFTIP: In het nostalgische Patershol vind je Hotel Harmony, een prachtig hotel gevestigd in twee historische gebouwen met luxueuze kamers, een goed ontbijt en een toplocatie (op wandelafstand van het Gravensteen). Meer info en boeken.
Street art in Gent
Wist je dat er 2 belangrijke grondleggers van street art afkomstig zijn uit Gent?
Als het op street art aankomt, staat Gent bovenaan ons lijstje. Wist je dat er 2 belangrijke grondleggers van street art afkomstig zijn uit Gent? Namelijk ROA en Bué. Je kan hun kunst gratis bezichtigen in de stad samen met het werk van nog heel wat andere artiesten. De street art in Gent kent heel wat invloeden uit de Amerikaanse hiphop scene. Een niet te missen plek waar je heel wat bijzondere street art kan vinden in Gent is de autovrije Tweebruggenstraat (zie ligging op de kaart). Hier vind je kunstwerken van bekende artiesten, maar ook street art van verschillende collectieven.
Het werk van de bekende Gentse Bué is vooral te herkennen aan de heldere kleuren, zoals blauw, paars en roze. Hij maakt vooral street art van dieren met grote ogen, zoals vogels of beren. Bués kunst vind je verspreid over heel Gent.
Ook ROA is niet meer weg te denken uit het Gentse straatbeeld, maar zijn werk is ook te vinden in steden als Londen, New York en Rome. ROA's street art staat ook in teken van dieren, meestal dieren die voorkomen op de plek waar hij het kunstwerk plaatst. In Gent kan je bijvoorbeeld een hoop slapende konijnen vinden aan het Tempelhof en een koe aan het oude slachthuis bij de Spanjaardstraat met wat verderop ook nog een vogel.
WANDELTIP: Wil jij ook de mooiste street-art werken zien? Download hier onze street-art wandeling Gent.
Graffitikunst in het graffiti straatje
Op veel plekken in de stad vind je graffitikunstwerken. Op sommige plekken is de graffiti illegaal aangebracht, maar op steeds meer plekken worden graffitiartiesten door pandeigenaars gevraagd om hun fantasie de vrije loop te laten. In de Werregarenstraat (graffiti straatje) is elke muur door graffitikunst ingepalmd.
De graffiti werd voornamelijk door beginnende artiesten aangebracht, maar het is zeker aan te raden om een stadswandeling te maken en op zoek te gaan naar de verschillende kunstwerken. Benieuwd naar dit straatje? Bekijk de ligging op de kaart.
Rondsnuisteren op de brocantemarkt
Ga je een weekendje naar Gent, dan kan je de vrijdag, zaterdag of zondag gaan rond snuisteren op de brocantemarkt rondom de Sint Jacobskerk of in de Brocante bij Sint Jacobs. Op de brocantemarkt vind je tal van leuke kraampjes met tweedehands kledij, vintage spullen, oude decoratie, antiek en brocante, gesitueerd rond de kerk. Heel wat locals en toeristen komen hierop af. Wie weet ga je wel met een vintage parelstuk naar huis!
De botanische tuin van de stad
In Gent kan je ook een bezoek brengen aan de botanische tuin met wel meer dan tienduizend soorten planten, bloemen en bomen. Deze tuin is de Plantentuin van de Universiteit Gent en verspreid zich over zo'n 3 hectare. Het mooiste deel van de tuin vind je bij de broeikas waar je samen met rotstuinen en vijvers de mooiste exotische planten kan vinden.
Een bezoekje aan het S.M.A.K.
Het S.M.A.K., oftewel het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, behoort tot een van de grootste musea voor moderne kunst in België. In het S.M.A.K. vind je een gigantische collectie kunst en verschillende exposities samengesteld uit een verzameling van meer dan drieduizend stukken kunst.
Wat typerend is aan dit museum in Gent, is dat de tentoonstellingen soms provocerend kunnen zijn, maar vooral anders dan anders. Onderwerpen die je misschien niet gewoon bent. Het museum heeft een unieke aanpak, durft grenzen verleggen en de tentoonstellingen zijn soms zelfs door de hele stad te zien. Meer info op de website.
Het STAM: ontdek het verhaal van de stad
In het STAM, het stadsmuseum van Gent, kan je het verhaal van de stad gaan ontdekken. Het STAM is op zich eigenlijk al een prachtig museum, aangezien het gevestigd is in een oud klooster, maar tegelijk prachtig gerenoveerd werd. Een unieke locatie dus!
Wat valt hier te zien en doen? Je reist als het ware door de geschiedenis van de stad tijdens een interactieve reis. En je kan zelfs een kijkje nemen in de toekomst. Nadien geniet je van een hapje of drankje in het gezellige STAMcafé en bij mooi weer op het zalige terras. Eigenlijk is dit dus een niet te missen bezienswaardigheid in Gent als je voor het eerst deze stad bezoekt! Meer info op de website.
Het Design Museum in Gent
Tegenwoordig is design overal en in het Design Museum in Gent kan je ontdekken waarom design zo'n belangrijke impact heeft gehad op België. Laat je verrassen in het grootste design museum van België. We draaien de klok even terug: ontdek via de uitgebreide collectie designs vanaf de jaren stilletjes, vanaf de 15de eeuw tot nu. Bovendien maak je kennis met heel wat ontwerpers, producenten en consumenten die een belangrijke rol speelden. Meer info op de website.
Het MSK: Museum voor Schone Kunsten
In het MSK, Museum voor Schone Kunsten, ben je aan het juiste adres om talloze werken te bewonderen van grote Belgische en internationale namen. Het prachtige werk van bekende schilders uit de 14de tot 20ste eeuw is hier tentoongesteld. Een paar van de belangrijkste zijn Magritte, Emile Clause en Breughel. Meer weten? Bij elk kunstwerk vind je in verschillende talen een woordje uitleg. Het gebouw waar het museum in gevestigd is, is ook een architecturaal pareltje.
TICKETS: Wil je graag zelf het MSK in Gent bezoeken? Bestel je tickets voor het Museum voor Schone Kunsten in Gent online via deze link.
De tijd van toen: het Huis van Alijn
Nog een museum voor je to-do lijstje in Gent is het Huis van Alijn. Dit museum is best bijzonder en helemaal anders dan de andere musea in de stad. Het Huis van Alijn was vroeger een kinderhuis, maar werd gerestaureerd tot een prachtig museum waar je je in het vroegere leven van de Gentenaars waant, van de 18de tot 20ste eeuw. Zo zal je worden ondergedompeld in oude familiefoto's, oude handelszaken, historisch interieur... Heel uniek om eens te zien! De tentoonstelling is volledig in Engels.
Chillen aan de Graslei & Korenlei
Met de Graslei en Korenlei kan je kennismaken van op het water tijdens een boottochtje, maar ook aan land zijn dit twee van de leukste plekjes van de stad. Deze kaaien liggen tegenover elkaar: op de rechteroever van de Leie vind je de Graslei, ertegenover op de linkeroever heb je de Korenlei.
Studenten en locals komen hier 'chillen' bij mooi weer tussen de middeleeuwse panden en met de voeten aan het water. Er zijn ook tal van gezellige terrasjes, oude cafés, restaurants waar je lekker kan eten, dus kortom de ideale ontmoetingsplek! Tijdens de Gentse Feesten (10-daags festival in de stad) wordt deze plek omgetoverd tot het populaire Polé Polé waar je frisse cocktails kan drinken.
Uitblazen in het Citadelpark
Doe zoals de Gentenaren en ga even uitblazen in het Citadelpark na een lange dag in de stad. Tussen het groen ontsnap je hier even aan de drukte van de Gentse binnenstad. Het Citadelpark is gelegen tussen het station Gent-Sint-Pieters en het bekende Sint-Pietersplein, dus je kan er gerust te voet naartoe. In de zomer komen veel mensen hier een balletje schoppen of hun picknickdoek uitslaan voor een hapje of drankje.
Je kan er ook gezellig wandelen (met de hond) of joggen tussen de vele exotische bomen, bloemen en vijver. Het spreekt misschien voor zich, maar ontdek het park wel op klare dag, anders mis je de sfeer en gezelligheid. Bovendien zouden we niet aanraden om nog in het park rond te hangen wanneer het laat en donker is, omwille van de jammerlijke reputatie.
Namiddagje shoppen in Gent
Ook shoppingliefhebbers kunnen volop genieten in Gent. In de oude binnenstad zijn verschillende winkelstraten gelegen waar winkels van grote ketens te vinden zijn, zoals H&M, C&A, Zara en de Body Shop. Daarnaast vind je in de kleinere straten en zijstraten ook veel lokale winkels en boetieks waar je bijvoorbeeld antiek, sieraden, kant en brocante kan kopen. Ook is er sinds een paar jaar een groot winkelcentrum te vinden op een voormalig industrieterrein, Dok Noord.
WANDELING: Wil je graag Gent te voet verkennen? Download onze stadswandelingen door Gent.
Proef van de Gentse specialiteiten
Gent staat bekend om heel wat heerlijke specialiteiten en lekkernijen. Probeer er zeker een paar uit wanneer je op bezoek bent in Gent of neem er een paar mee als souvenirtje.
- Een van de allerbekendste Gentse specialiteiten zijn de traditionele cuberdons. In Gent staat deze lekkernij ook wel bekend als de 'Gentse neuzekes'. Tegenwoordig heb je ze in allerlei kleuren, maar een origineel 'neuzeke' is paars. Het is kegelvormig en klein met een iets hardere buitenkant en binnenin vind je een geleiachtige stroop. Je koopt ze het best in het centrum van Gent aan de Lange Munt. Hier vind je twee kraampjes met neuzenverkopers, recht voor Bakkerij Himschoot.
- De Gentse Kletskop is nog zo'n heerlijke specialiteit. Kletskoppen zijn dunne, krokante koekjes op basis van boter en suiker. De beste Gentse kletskoppen vind je bij het Groot Vleeshuis. (Bekijk ligging op de kaart).
- We hebben al heel wat zoetigheden gehad, maar een typische hartige specialiteit mag ook niet aan het lijstje ontbreken. Een traditioneel gerecht is Gentse specialiteit is Gentse waterzooi. Het wordt gemaakt van groenten, room, aardappelen en meestal met kip of vis. Het gerechtje wordt vooral gegeten met wat brood.
- Ontdek nog meer Gentse specialiteiten.
De Kouter: bloemenmarkt op zondag
Weekendje Gent? Dan kan je je zondagvoormiddag maar beter vrijhouden om gezellig over de bloemenmarkt op de Kouter te struinen. Sinds jaar en dag verzamelen de vaste marktkramers hier op zondagochtend om hun fauna en flora te verkopen. Van verse bloemen, tot kamerplanten, tot boompjes en struiken. Ze hebben werkelijk alles.
Tijdens het ontdekken van de gezellige markt, kan je vaak ook genieten van fanfaremuziek of kan je naar de blauwe kiosk voor een glas champagne met oesters. Zalig!
Lichtfestival
Sinds 2011 wordt er tijdens de winter regelmatig een Lichtfestival in de stad gehouden. Na het grote succes van het Lichtfestival werd er het daaropvolgende jaar een tweede editie gehouden. Sindsdien vindt er om de 3 jaar een Gents Lichtfestival plaats. Bekijk de lichtinstallaties tijdens het lichtfestival 2024 in Gent.
De stad wordt dan bezaaid met verschillende lichtinstallaties die zich uitstekend lenen tot een mooie wandeling. Bij sommige werken gebruiken de artiesten ook geluid of beeldprojecties. Zo zie je de stad eens in een ander licht. Meer info op de website.
Bezoek de stad in volle glorie tijdens de Gentse Feesten
De Gentse Feesten zijn een groots 10-daags festival in de zomer waarbij er overdag allerlei activiteiten in de stad worden georganiseerd zoals theater-, dans- en zangopvoeringen en leuke marktjes.
’s Avonds verandert de stad in één groot feestpodium en zijn er op de verschillende podia verspreid over de stad muzikanten en dj’s te vinden. Duizenden feestvierders maken dan van de stad de vrolijkste plek van het land! De Gentse Feesten hebben steeds plaats de laatste 2 weken van juli. Zeker een bezoekje waard, geniet er van alle optredens en de unieke sfeer. Meer info op de website.
Kom je met de wagen naar Gent? Hou rekening met de LEZ
Opgelet niet elke auto mag de LEZ in
De stad Gent heeft een lage-emissiezone (LEZ) ingevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren en de leefbaarheid in de binnenstad te verhogen. In deze zone mogen vervuilende voertuigen die niet aan de specifieke toelatingseisen voldoen, de binnenstad niet inrijden. Dit initiatief is bedoeld om de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM), te verminderen.
Voor bestuurders is het belangrijk om te controleren of hun voertuig aan de LEZ-eisen voldoet voordat ze de Gentse binnenstad binnenrijden, om boetes te voorkomen en bij te dragen aan een schonere en gezondere stad. Je kan je voertuig hier controleren op deze site.
Liever met de trein naar Gent?
Geen stress over LEZ of parkeerplaatsen? Komt met de trein naar Gent, je kan uitstappen in station Gent-Sint-Pieters, daarna neem je tram 1 richting centrum of kom je aan in station Gent-Dampoort, vanaf daar wandel je richting Sint-Jacobs en de Vrijdagsmarkt. Koop je treinticket online.
Leuke adresjes en hotspots in Gent?
Op zoek naar een sfeervol restaurantje of een gezellige bar voor tijdens je bezoek aan het middeleeuwse Gent? Hieronder vind je een paar leuke adresjes in verschillende prijsklassen waar je kan genieten van de heerlijke gerechten:
- Bij Balls & Glory kan je genieten van een uniek concept: verschillende soorten gehaktballen die met stoemp naar keuze (stamppot) of salade geserveerd worden.
- Liever een lekkere pannenkoek? Dan moet je bij Crèpe Atelier zijn. Hier kan je terecht voor zowel zoete of hartige pannenkoeken. Mmm!
- Toch eerder zin in een frietje? Wat dacht je van een frietje stekken bij het Frites Atelier, de frietzaak van Sergio Herman? De frietjes zijn niet zo goedkoop, maar ze zijn wel heel lekker!
- Bij Mémé Gusta kan je dan weer terecht voor een typisch Vlaamse maaltijd.
Waar overnachten in Gent?
Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Gent? We maakten we een overzicht van de leukste plekjes, van goedkoop tot luxe, zodat je zeker iets vindt dat past bij jouw citytrip!
Filmpje: Sfeerbeelden van de prachtige stad Gent
Benieuwd naar wat deze prachtige stad te bieden heeft? Maak alvast kennis met Gent met onderstaand filmpje. Wil je graag alles zelf zien en beleven? Dan zal je natuurlijk zelf naar Gent moeten af reizen!
Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids
Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.