14-daagse roadtrip door Dresden en Saksisch Zwitserland langs de mooiste bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

14-daagse roadtrip door Dresden en Saksisch Zwitserland langs de mooiste bezienswaardigheden

2 oktober 2024 in Duitsland0 reacties

Roadtrip door Dresden en Saksisch Zwitserland: ontdek onze uitgestippelde route met reisschema + verblijftips

Velen weten het niet, maar deze betoverende regio in Oost-Duitsland, inclusief Saksisch en Boheems Zwitserland dat doorloopt naar Tsjechië, is een ideale bestemming voor een roadtrip. Bekend om zijn levendige steden, rijke industriële geschiedenis en adembenemende natuur, biedt deze roadtrip een unieke charme van de omgeving te ontdekken.

Onze 14-daagse route begint in Leipzig en loopt langs sfeervolle steden als Chemnitz en Dresden, prachtige natuurgebieden als het Ertsgebergte en het schitterende Nationaal Park Sächsische Schweiz en eindigt in het Boheemse Zwitserland, net voorbij de grens met Tsjechië.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Saksisch Zwitserland

Duur5 - 10 dagen ()
VliegticketsBoek een rechtstreekse vlucht naar Leipzig/Halle (LEJ), vergelijk je vliegtickets bij Momondo of Cheaptickets
Met de treinJe kan ook met de European Sleeper naar Dresden reizen, tickets vanaf € 149 (boek hier je treintickets)
VerblijvenWaar overnachten in Saksisch Zwitserland:
BespaartipsZie de mooiste bezienswaardigheden van Dresden en bespaar tijd & geld met de Dresden City Card, €17 Malerweg wandelen? Koop dan best je eigen Gästekarte en geniet van het openbaar vervoer (bussen, overzetboten)
Leuke tours en activiteiten

Inhoud artikel

Dag 1 - 2: Leipzig & omgeving

Deze 14-daagse roadtrip begint in Leipzig. De afstand tussen Brussel en Leipzig bedraagt ongeveer 650 kilometer, afhankelijk van de route die je rijdt. Met de auto doe je er gemiddeld 6,5 tot 7 uur over, exclusief pauzes, via de snelwegen door Duitsland (meestal de A4 en A3). Eenmaal in Leipzig kan je de wagen parkeren bij het hotel waar je verblijft, zo kan je de komende twee dagen de stad verkennen.

Leipzig is een must voor kunst- en cultuurliefhebbers en staat bekend als de stad van de klassieke muziek. Niet voor niets woonden en werkten wereldberoemde componisten zoals Bach, Mendelssohn en Wagner hier tijdens hun succesvolle jaren, en de stad biedt boeiende musea en historische bezienswaardigheden. Bezoek je de stad voor het eerst? Gebruik dan zeker onze stadswandeling door Leipzig als leidraad.

Breng de eerste dag door in het centrum van Leipzig

De eerste dag kan je het stadscentrum van Leipzig verkennen, dat kan op eigen houtje of aan de hand van een georganiseerde wandeltour door Leipzig met gids. Wandel door de levendige straten naar het hart van de stad, de Marktplatz, waar je onder andere het oude stadhuis kan vinden. Verken de Thomaskerk, waar Martin Luther ooit predikte en Johann Sebastian Bach als Thomaskantor diende.

Maak een ontspannen wandeling door het Rosental of het Leipziger Riverside Forest, en breng een bezoek aan bezienswaardigheden als de Sint-Niklaaskerk, Schumann-Haus en het Mendelssohn-Haus. Wandel ook even naar de Mädler Passage, een prachtige overdekte winkelpassage die in de jaren 1910 werd gebouwd. Hier vind je ook Auerbachs Keller, een historisch restaurant dat beroemd werd door Goethe’s "Faust." De passage is een mooi voorbeeld van de rijke handelsgeschiedenis van Leipzig (bekijk de ligging).

OVERNACHTINGSTIP: Boek je verblijf in Leipzig bij Hotel Zur alten Stadtkellerei Leipzig, incl. privéparking.

Op dag 2 kan je de omgeving van Leipzig verkennen

Plan een volledige daguitstap naar de dierentuin van Leipzig, een van de oudste en meest gerenommeerde dierentuinen van Duitsland, met een sterke focus op natuurbehoud. Bewonder de schattige dieren in hun natuurlijke habitat verdeeld over 6 verschillende themawerelden. Bij Gondwanaland, een enorme tropische hal kan je door een regenwoudomgeving wandelen of varen.

TICKETS: Een bezoek aan de Zoo van Leipzig is absoluut de moeite, boek hier je tickets voor de dierentuin van Leipzig en vermijd lange wachtrijen ter plekke.

Of bezoek een van onderstaande steden en dorpjes nabij Leipzig

  • Bezoek het kasteelmuseum en het Gustav Adolf Memorial in Lützen die herinneren aan de Slag bij Lützen, een van de belangrijkste veldslagen van de Dertigjarige Oorlog.
  • In Röcken, een bescheiden boerendorpje, kan je de dorpskerk waar Nietzsche gedoopt werd bezichtigen. Je vindt er een tentoonstelling over zijn kindertijd, visie over het christendom en ook de familiecrypte waar hij begraven ligt.
  • Plauen, een charmante stad vooral bekend om zijn rijke kantwerkerfgoed en prachtige omgeving.
  • Geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan Mödlareuth, een klein dorpje op de grens van Beieren en Thüringen, dat een bijzondere plaats inneemt in de geschiedenis vanwege zijn bijnaam: "Klein-Berlijn". Dit dorp werd, net als Berlijn, tijdens de Koude Oorlog verdeeld door een muur en is een symbool geworden van de deling van Duitsland.
  • Voor een mooie daguitstap in het groen kan je naar het natuurpark Thüringer Leisteengebergte/Upper Saale of het Harzgebergte (op ongeveer 2 uur rijden).

Dag 3 - 4: Chemnitz & omgeving

Na je bezoek aan Leipzig, reis je door naar Chemnitz

Deze stad is gelegen in de noordelijke uitlopers van het Elster- en Ertsgebergte en vormt een belangrijk knooppunt tussen Plauen, Zwickau, Freiberg en Dresden. Na de Duitse hereniging heeft Chemnitz een grote transformatie doorgemaakt, waarbij veel industriële activiteiten verdwenen. Het stadscentrum is door de jaren heen vernieuwd met talrijke winkels en winkelcentra. Als Culturele Hoofdstad van Europa 2025 biedt Chemnitz een blik op zowel haar rijke verleden als veelbelovende toekomst! Ontdek de mooiste bezienswaardigheden aan de hand van onze stadswandeling door Chemnitz.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf de komende twee dagen bij Hotel Folklorehof, rustig gelegen en gevestigd in een 16e-eeuws vakwerkhuis in de wijk Gruena. Meer info en boeken.

Absolute must-see bezienswaardigheden tijdens je bezoek aan Chemnitz

  • De verschillende musea waaronder het Staatsmuseum voor Archeologie Chemnitz, waar je je kan verdiepen in de geschiedenis van de regio Saksen, het Museum für Naturkunde, het Gunzehauser Museum en het Museum of Saxon Vehicles Chemnitz, gevestigd in een van de oudste parkeergarages van Duitsland met een privécollectie met voertuigen uit Saksen.
  • De Kaßberg-gevangenis is een herinnering aan het onrecht dat tijdens de Duitse deling werd aangedaanan. Het was een voormalige locatie was waar het Oost-Duitse regime gevangenen vasthield en vrijliet.
  • Op de markt kan je zowel het oude als het nieuwe stadhuis bezichtigen, net zoals de Jakobikirche.
  • Tot slot raden we aan om een wandeling te maken in het beroemde staatspark rond een prachtig meer (Schlossteich). Op het Schloßteichinsel, of Kasteelvijvereiland, staat de Zipperfontein, gebouwd in 1913, en een nieuw concertpaviljoen dat na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd. Tijdens de warmere maanden kan je er roei- en waterfietsen huren.
  • Je kan ook een privéwandeling volgen door Chemnitz met gids die je de mooiste plekjes van de stad laat zien.

Chemnitz biedt een boeiende mix van moderne kunst, industrieel erfgoed en rijke geschiedenis. Maar ook de omgeving rondom Chemnitz is absoluut de moeite waard om te verkennen. Kasteelliefhebbers kunnen op kastelenjacht gaan en zo een bezoekje brengen aan het heuvelkasteel Rabenstein (hier kan je bovendien ook overnachten, boek hier je kamer bij Schloss Rabenstein), kasteel Rauenstein en kasteel Schönfels terwijl natuurliefhebbers terecht kunnen in het Natuurpark Ertsgebergte/Vogtland voor een mooie wandeling.

Wie liever een stad bezoekt, kan een bezoekje plannen aan Seiffen, bekend om zijn traditionele houten speelgoed en kerstdecoraties. Ook de steden Marienberg (waar je een bezoek kan brengen aan het Museum van het Saksisch-Boheemse Ertsgebergte) en Annaberg (ooit bekend om de mijnbouw, nu omwille van het toeristische skigebied en de zijn kerstmarkten en beeldhouwwerken), Schneeberg met de iconische St. Wolfgangkerk en Schwarzenberg.

Last but not least: Zwickau, na Leipzig, de vierde grootste plaats in Saksen. Deze stad is van historisch belang als de geboorteplaats van componist Robert Schumann. Zijn voormalige woning, nu omgebouwd tot museum, is een van de opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad. Op het martkplein kan je genieten van een terrasje met zicht op de historische, kleurrijke gebouwen.

Dag 5 - 6: Dresden & omgeving

Voor het volgende deel van je avontuur stellen we voor dat je naar Dresden gaat en de komende twee dagen de tijd neemt om zowel de stad als de omgeving te verkennen. Onderweg vanuit Chemnitz kan je nog even langs Freiberg waar bijna 800 jaar mijnbouw floreerde tot 1969. Je kan er onder meer de Freiberg University of Mining and Technology, de oudste mijnbouwuniversiteit ter wereld bezichtigen en de Altstadt met kronkelende steegjes rond de St.Nicolaaskerk, het stadhuis en de St. Pieterskerk. Ook kasteel Freudenstein en de kathedraal zijn een bezoekje waard.

Bezoek de mooiste bezienswaardigheden van Dresden

Dresden, de historische hoofdstad van de keurvorsten en koningen van Saksen, werd door de eeuwen heen verrijkt met culturele en artistieke pracht. Gewaardeerd als het "Juwelendoosje", had Dresden een barok en rococo stadscentrum dat pracht en praal uitstraalde.

Tijdens de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog leed Dresden zwaar onder Amerikaanse en Britse bombardementen, waarbij ongeveer 25.000 mensen omkwamen en het stadscentrum werd verwoest. Na de oorlog zijn delen van de stad zorgvuldig herbouwd. Sinds de Duitse hereniging in 1990 is Dresden opnieuw een belangrijk centrum van cultuur, onderwijs en politiek. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden met onze stadswandeling door Dresden.

OVERNACHTINGSTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor de dagen die je doorbrengt in Dresden? Boutique Hotel Rothenburger Hof bevindt zich vlakbij het centrum en heeft privéparking. Meer info en boeken.

Wat zeker zien & doen tijdens je verblijf in Dresden?

  • De Neumarkt, een sfeervol plein, omringd door statige gebouwen en gezellige cafeetjes. Hier vind je tevens ook de Frauenkirche in barokstijl (boek je tickets voor een rondleiding door de kerk).
  • Zwinger paleizencomplex, dat tegenwoordig verschillende musea huisvest, zoals de Mathematisch-Physikalischer Salon, de Porzellansammlung en de Rüstkammer met oude wapens en harnassen. Verder vind je er ook het Museum für Tierkunde en de Gemäldegalerie Alte Meister dat vooral bekend is door de Sixtijnse Madonna van Rafaël. Boek hier je combiticket voor het Zwingercomplex.
  • Je wandelt ook langs de Brühlsche Terrasse, hooggelegen wandelpad langs de Elbe, ook wel het Balkon van Europa genoemd.
  • Uiteraard ook de Hofkirche (kathedraal van Dresden), het Semperoper (prachtige operagebouw) en het Residenzschloss.
  • De Grote Tuin (Großer Garten), een prachtige tuin die de Saksische barokarchitectuur vertegenwoordigt en het indrukwekkende Zomerpaleis huisvest.
  • Een beetje kunst in de Kunsthofpassage, een netwerk van versierde binnenplaatsen, waar al fresco cafés, kunstenaarsateliers en onafhankelijke boetieks te vinden zijn.
  • Uiteraard ook tal van boeiende musea zoals het Stadsmuseum, het Dresden Transport Museum en andere.

BESPAAR TIP: Ontdek zoveel mogelijk van wat deze prachtige stad te bieden heeft met de Dresden City Card en bespaar tijd en geld. Met deze stadskaart (1 tot 3 dagen), krijg je enorme kortingen en gratis entree tot vele attracties. Bekijk de voordelen hier

Op dag 3 kan je een (begeleide) daguitstap maken vanuit Dresden

Hoewel Dresden een stad is die zelf genoeg te bieden heeft om meerdere dagen te verkennen, is het ook de ideale uitvalsbasis voor daguitstappen naar enkele van de mooiste plekken in Duitsland en zelfs het naburige Tsjechië. Of je nu houdt van natuur, cultuur, geschiedenis of ontspannen in pittoreske stadjes, vanuit Dresden kan je onder andere volgende bestemmingen bezoeken.

  • Radebeul, een charmante tuinstad dat bekendstaat om zijn voortreffelijke wijnen. Dompel jezelf onder in de pracht van de wijngaarden, bewonder de allure van historische gebouwen en duik in boeiende musea in dit prachtige stadje.
  • In Radebeul kan je ook een een nostalgische stoomtreinervaring beleven met de Lößnitzgrundbahn (meer info).
  • Meissen, een boeiende stad langs de Saksische wijnroute, bekend als de geboorteplaats van het beroemde Meissen-porselein. Breng zeker een bezoek aan het "Huis van Meissen" en verdiep je in de fascinerende wereld van het "witte goud" door middel van tentoonstellingen en interactieve workshops (reserveer je kaartjes voor de Meissen porseleinfabriek).
  • Moritzburg met het Schloss Moritzburg, een prachtig barokkasteel met vier ronde torens, gelegen op een symmetrisch kunstmatig eiland.

Optioneel: de Oostkant van Saksen

Als je de tijd hebt, raden we je ten zeerste aan om verder naar het oosten te trekken en de oostkant van Saksen te verkennen. Via deze route kan je enkele hoogtepunten van deze regio verkennen voordat je in Bad Schandau weer bij de hoofdroute voegt om het Nationaal Park Sächsische Schweiz te verkennen.

Op deze optionele dag bezoek je onder andere:

  • Het kasteel Stolpen, gebouwd op basaltrotsen en beroemd om de diepste natuurlijke basaltput ter wereld en het barokkasteel Rammenau, gelegen aan de voet van het Lausitzer gebergte bij Bautzen. Dit is het enige volledig bewaard gebleven kasteel in Saksen.
  • Kamenz, Görlitz en Bautzen. Deze laatste stad heeft een goed bewaard middeleeuws stadscentrum, versierd met talrijke kerken, torens en een stadsmuur langs de steile oevers van de rivier de Spree. Het herbergt een van de oudste overgebleven waterwerken in Midden-Europa, gebouwd in 1558.
  • De toppen van het Zittauer gebergte waar je enkele prachtige panorama's hebt, en de traditionele dorpjes een inkijk in het lokale leven geven.

Dag 7 - 9: Bad Schandau & Saksisch Zwitserland

De precieze volgorde waarin je deze prachtige regio verkent, hangt deels af van het feit of je wel of niet bovenstaande optionele route hebt gevolgd en of je het laatste deel van deze roadtrip wilt volgen. Maar het idee is om op de komende drie dagen (7, 8 en 9) van deze route het Nationaal Park Sächsische Schweiz te verkennen - en we raden je aan om in dit gebied op zijn minst wat tijd te nemen om het te voet te verkennen. Als je vanuit Dresden de Elbe afvaart, maak je een tussenstop in Graupa. Als je de extra optionele dag hebt genomen in Dresden, kom je vanuit Jonsdorf.

Om de mooiste plekjes van deze regio te bezichtigen kan je onder andere de Malerweg volgen, een van de mooiste wandelroutes in Duitsland. De meerdaagse wandelroute Malerweg beslaat een afstand van 116 kilometer, begint bij het dorp Liebethal (bekijk ligging) en loopt door de ruige rotsformaties van het Nationaal Park Sächsische Schweiz voordat de grens met Bohemen wordt bereikt.

De Malerweg wandelen

  • De route loopt langs de linkeroever van de rivier de Elbe, slingert door het gebied van het tafelgebergte en eindigt in het hart van Pirna, een prachtige stad.
  • Tijdens de tocht komen wandelaars smalle kloven, uitgestrekte landschappen, betoverende valleien, zonovergoten bergtoppen, mooie dorpjes en drukke toeristische centra tegen.
  • De Malerweg kan je het best afleggen in verschillende dagetappes: 8 om precies te zijn met afstanden van max. 20 kilometer. Zo kan je het pad rustig en op eigen tempo verkennen met hier en daar een tussenstop. Je kan de roadtrip uitbreiden en enkele (of alle) etappes wandelen.

Enkele van deze hoogtepunten in Saksisch Zwitserland (en de Malerweg)

  • De eerste etappe begint in Pirna-Liebethal Village en loopt langs rotswanden tot Wehlen, waar je de overblijfselen van een van de oudste forten van de regio kan verkennen.
  • Het tweede deel van de Malerweg loopt langs de oevers van de rivier de Elbe naar een van de bekendste bezienswaardigheden in het Saksisch Zwitserland: de iconische Bastei Rots.
  • Afdalen via de Basteiweg, gekenmerkt door een reeks trappen, leidt naar Kurort Rathen.
  • De indrukwekkende Schrammsteine. Vanaf het uitkijkpunt Schrammsteinaussicht (bekijk ligging) heb je een fenomenaal uitzicht!
  • Het eco-dorpje Schmilka en de Lichterhoehle grotten, drie kleine grotten verscholen in het natuurreservaat bij de Papststein.
  • Het fort van Königstein, een van de grootste bergforten van Europa, met een diepgaand inzicht in de militaire en civiele geschiedenis van de regio.
  • Een klein stukje ten zuiden van Königstein vind je nog meer verbazingwekkende rotsformaties met een prachtig uitzicht over de omgeving (bekijk ligging). De Pfaffenstein, vroeger bekend als de Jungfernstein, is een tafelberg in het Elbezandsteengebergte en bereikt een hoogte van 434,6 meter.

LEESTIP: Uiteraard zijn er nog zoveel meer attracties en bezienswaardigheden langs de Malerweg, maar dit zijn enkele van de belangrijkste. Ontdek meer over de Malerweg in onze uitgebreide blogpost..

  • De indrukwekkende Schrammsteine. Vanaf het uitkijkpunt Schrammsteinaussicht (bekijk ligging) heb je een fenomenaal uitzicht!
  • Het eco-dorpje Schmilka en de Lichterhoehle grotten, drie kleine grotten verscholen in het natuurreservaat bij de Papststein.
  • Het fort van Königstein, een van de grootste bergforten van Europa, met een diepgaand inzicht in de militaire en civiele geschiedenis van de regio.
  • Een klein stukje ten zuiden van Königstein vind je nog meer verbazingwekkende rotsformaties met een prachtig uitzicht over de omgeving (bekijk ligging). De Pfaffenstein, vroeger bekend als de Jungfernstein, is een tafelberg in het Elbezandsteengebergte en bereikt een hoogte van 434,6 meter.

LEESTIP: Uiteraard zijn er nog zoveel meer attracties en bezienswaardigheden langs de Malerweg, maar dit zijn enkele van de belangrijkste. Ontdek meer over de Malerweg in onze uitgebreide blogpost..

Bad Schandau ligt tussen zandsteenrotsen in de vallei van de Kirnitzsch en herbergt het Nationaal Park Centrum. De stad trekt heel wat bezoekers vanwege haar centrale ligging in het romantische landschap van Saksisch Zwitserland. De skyline langs de Elbe wordt gedomineerd door Gründerzeit-hotels, twee bruggen en de Johanneskerk (Johanniskirche). Maak er zeker een ritje met de Kirnitzschtalbahn, een historische smalspoortram en een unieke attractie in de regio. Deze tram rijdt door het prachtige Kirnitzschtal (Kirnitzsch-dal), een deel van het Saksisch Zwitserland Nationaal Park, en biedt een bijzondere manier om de omgeving te verkennen.

  • De Lutherse Sint-Janskerk, met een achthoekige toren uit 1679 en een barok torentje uit 1711, heeft een renaissancealtaar van zandsteen, gemaakt door de Dresdense beeldhouwer Hans Walther.
  • Op het marktplein (Marktplatz) staan het stadhuis uit 1863 en diverse renaissancegebouwen, met als middelpunt de Sendigfontein, die tussen 1994 en 2011 werd gereconstrueerd.
  • Daarnaast beschikt Bad Schandau over spafaciliteiten en een botanische tuin van 3500 m² (Pflanzengarten Bad Schandau) met meer dan 1500 plantensoorten.
  • Vlakbij staat de roomskatholieke kerk, gebouwd in de 19e-eeuwse villastijl van Sint Petersburg, die sinds 1924 dienst doet als gewijd gebouw.
  • De historische lift naar Ostrau, een 50 meter hoge vrijstaande ijzeren constructie uit 1904, biedt een panoramisch uitzicht over de regio.
  • Vanuit Bad Schandau kan je een rondvaart maken. Stap aan boord van historische raderstoomboot en vaar langs de rotsformaties van het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan Bad Schandau in het Hotel Lindenhof Bad Schandau.

Dag 10 - 14: Boheems Zwitserland

De laatste dagen op deze roadtrip breng je door in Boheems Zwitserland, net voorbij de grens met Tsjechië. In Hřensko, waar je de grens oversteekt, zijn er twee verschillende grensovergangen: de weggrensovergang Hřensko/Schmilka en
de riviergrensovergang Hřensko/Schöna. De weg loopt parallel aan de oevers van de Elbe, met aparte grenscontrolepunten in zowel Duitsland als Tsjechië.

De veerdienst over de rivier bij Hřensko vergemakkelijkt internationale grensovergangen. Let op: de veerboot vaart zonder vaste dienstregeling. Meer informatie over de veerboot.

Hřensko is een schilderachtig dorp, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Boheems Zwitserland (České Švýcarsko). Het staat bekend om zijn adembenemende natuur, vooral vanwege de nabijheid van spectaculaire rotsformaties, diepe kloven en bijzondere landschappen die deel uitmaken van de Elbezandsteengebergte.

OVERNACHTINGSTIP: Het dorpje is een populaire uitvalsbasis voor wie de regio wilt verkennen. Je kan verblijven in het Hotel Mezní Louka.

Ontdek de mooiste plekken van Boheems Zwitserland

Een van de bekendste bezienswaardigheden die je vanuit Hřensko kan bezoeken is de Pravčická Brána. Het is de grootste zandstenen boog van Europa en dat maakt indruk. Het is het toeristische hart van het nationaal park – al blijft het hier nog steeds behoorlijk rustig. Je kan de boog op verschillende manieren bewonderen.

Een andere absolute aanrader is een boottochtje op de Kamenice in de Edmund-kloof. Vanop de grote parkeerplaats van Hřensko (bekijk ligging) volg je het wandelpad in de richting van Edmind’s Gorge.

Wat nog meer zien in Boheems Zwitserland?

  • Bezoek Vysoká Lípa, een van de oudste nederzettingen in het Nationaal Park met een charmante reeks huisjes.
  • De overblijfselen van het kasteel Schauenstein (bekijk ligging), dat bekend staat als een bolwerk van bandieten en dat prachtige uitzichten biedt op het omringende landschap. Achter het kasteel ligt de Malá Pravčická brána (een kleine zandboog), wat de site nog aantrekkelijker maakt.
  • Jetřichovice met zijn prachtige oude huisjes, omgeven door zandsteenformaties en weidse uitzichten op ravijnen en beboste heuvels.
  • Děčín met een rijk erfgoed, waaronder het kasteel van Děčín bovenop de heuvel, verschillende historische kerken en opmerkelijke bruggen. Vlakbij vind je de rotspilaren van Tisá waarvan sommige tot 30 meter hoog reiken.
  • Het stadje Krásná Lípa en Česká Kamenice waarvan het stadscentrum zorgvuldig bewaard is gebleven.
  • Panská skála, ook bekend als het "Rotsorgel", is een natuurmonument in de buurt van de stad Kamenický Šenov. Deze basaltformatie staat bekend om zijn zuilen, die lijken op de pijpen van een kerkorgel.

EXCURSIE: Je kan er ook voor kiezen om een begeleide excursie te boeken naar de mooiste bezienswaardigheden van Boheems Zwitserland. Bekijk hier het aanbod tours en excursies naar Boheems Zwitserland.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Saksisch-Zwitserland

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Saksisch-Zwitserland ? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Saksisch-Zwitserland met alle belangrijke bezienswaardigheden in Zuid-Duitsland en Noord-Tsjechië (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Saksisch-Zwitserland.

Saksisch-Zwitserland

Gratis reisgids Saksisch Zwitserland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?