13 x leukste tours en excursies op Gran Canaria: wat zijn de mooiste daguitstappen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

13 x leukste tours en excursies op Gran Canaria: wat zijn de mooiste daguitstappen?

Overzicht met de leukste tours, excursies en daguitstappen op Gran Canaria + waar tickets boeken?

Gran Canaria staat natuurlijk bekend om zijn gouden stranden en aangenaam klimaat, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan zon, zee en zand. Naast lekker relaxen aan het strand, kan je op Gran Canaria ook tal van daguitstappen maken en deelnemen aan begeleide tours en excursies: van een dag waterpret in Aqualand en een ontspannen boottocht langs de kust tot een kamelentocht door de zandduinen.

Ontdek in deze blogpost de leukste tours en excursies op Gran Canaria.

Inhoud artikel

  1. Duik 25 meter diep met de Golden Shark van Submarine Adventure

Verken de rijke onderwaterwereld van Puerto de Mogán tijdens een avontuurlijke tour met de onderzeeër Golden Shark van Submarine Adventure. Daal af tot een diepte van 25 meter en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld zonder zelf te moeten duiken: van mysterieuze scheepswrakken tot unieke rotsformaties en kleurrijke ecosystemen. Deze onvergetelijke ervaring is geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen!

EXCURSIE: Bekijk verschillende scheepswrakken op de bodem van de oceaan en geniet van de onderwaterwereld tijdens deze onderzeeboottocht vanuit Puerto de Mogán.

  1. Wandel tussen de kleurrijke vissen bij Poema del Mar Aquarium

Of verdiep je in de onderwaterwereld van Gran Canaria in het Poema del Mar. Poema del Mar betekent letterlijk 'gedicht van de zee'. Deze grote aquarium zit gevestigd in een prachtig modern gebouw aan de Muelle Sanapú-pier in de haven van Las Palmas en op wandelafstand van het winkelcentrum El Muelle. Het aquarium is onderverderdeeld in drie leuke themagebieden en herbergt maar liefst 8 miljoen liter water.

TICKETS: Wil jij ook graag dit grote aquarium bezoeken op Gran Canaria? Bestel je tickets voor Poema del Mar online op voorhand en ga zorgeloos op vakantie.

  1. Maak een boottocht vanuit Puerto de Mogán

In de haven van Puerto de Mogán zijn er naast talloze restaurants, winkels en cafeetjes ook heel wat organisaties te vinden die verschillende soorten boottochten aanbieden. Een boottocht met de onderzeeër van Submarine Adventures laat je kennis maken met de rijke onderwaterwereld rondom het vissersdorpje, maar je kan ook de omgeving boven water beter leren kennen. Stap aan boord van een zeilboot en verken het zuiden van Gran Canaria of ga op dolfijnen spotten tijdens een boottocht langs de zuidwestkust.

  1. Verken de duinen van Maspalomas op een kameel

Je kan door de duinen van Maspalomas wandelen, maar het is natuurlijk veel mooier om het natuurgebied te verkennen vanop de rug van een kameel. Een tocht duurt een half uurtje. Na een woordje uitleg van de gids, kruip je op het zadel van je kameel en trek je samen de duinen in! Tickets voor een kamelentocht kan je makkelijk online boeken.

  1. Canyoning op Gran Canaria

Canyoning op Gran Canaria is een spannende en avontuurlijke excursie waarbij je de ruige natuur van het eiland op een unieke manier kunt verkennen. Een ideale activiteit voor adrenalinezoekers en natuurliefhebbers.

Bij canyoning, ook wel "kloven wandelen" genoemd, moet je door smalle kloven en ravijnen navigeren, met behulp van technieken zoals abseilen, klimmen, springen en soms zelfs zwemmen. Het ruige binnenland van Gran Canaria is bezaaid met diepe ravijnen, steile rotsformaties, watervallen en natuurlijke waterpoelen, ideaal voor deze soort sport! Absolute aanrader voor avonturiers onder ons. Boek hier je canyoningtour op Gran Canaria.

  1. Maak een dagtocht naar Pico de las Nieves & Roque Nublo

Verken het binnenland van Gran Canaria tijdens een begeleide dagtrip vanuit Las Palmas

Eerst bezoek je de lokale boerenmarkt van San Mateo alvorens je verder rijdt naar de toppen van Gran Canaria. Pico de las Nieves, is het hoogste punt van het eiland, en place to be voor prachtige vergezichten, inclusief een glimp van Tenerife op heldere dagen. Reis nadien verder door naar de imposante Roque Nublo, een iconische vulkanische rotsformatie. Stop bij het Kruis van Tejeda om lokale lekkernijen zoals kaas en honing te proeven en sluit de dag af met een bezoek aan het pittoreske dorp Teror, waar je de charmante straatjes en de Basiliek van de Vrouwe van de Pijnboom kunt bewonderen, voordat je terugkeert naar Las Palmas.

Boek hier je daguitstap naar Pico de las Nieves & Roque Nublo
  1. Bezoek bananenplantage Hacienda La ReKompensa

Verdiep je in de lokale cultuur, plan een bezoekje aan een bananenplantage en dompel je onder in de wereld van bananenteelt op Gran Canaria. Bij Hacienda La ReKompensa (bekijk ligging) kan je een unieke en leerzame rondleiding volgen waar je meer te weten komt over de productie en geschiedenis van de bananenindustrie. Wandel door het Bananenmuseum en proef uiteraard ook even van de vers geplukte bananen.

  1. Dolfijnen en walvissen spotten op Gran Canaria

Altijd al eens dolfijnen of walvissen willen spotten? Tijdens je vakantie op Gran Canaria kan dat zeker. Er worden verschillende boottochten georganiseerd waarbij je de kans krijgt om dolfijnen en/of walvissen van allerlei soorten, van ver en soms van dichtbij te bezichtigen. Boten mogen vaak niet te dichtbij komen zodat de prachtige dieren genoeg plaats hebben om vrij te bewegen. Het is een onvergetelijke ervaring die we alleen maar kunnen aanraden!

Bekijk alvast enkele populaire dolfijn- en walvistour op Gran Canaria hieronder

  1. Wandeling door Barranco de Las Vacas met gids

Midden in de Barranco de El Barafonso, ook wel bekend als Barranco de Las Vacas, vind je de Tobas de Colores. Deze prachtige rotskloof, met zijn roodachtige kleuren, is gevormd door erosie veroorzaakt door water en wind, en lijkt op een kleinere versie van de 'Antelope Canyon' in de VS. Je kan er te voet komen in ongeveer tien minuten, maar de parkeergelegenheid bij de ingang is beperkt en kan snel vol raken.

TIP: Of maak het jezelf gemakkelijk en bezoek de Barranco de Las Vacas tijdens deze Red Canyon Tour op Gran Canaria en ontdek dramatische landschappen en charmante dorpjes als Santa Lucía de Tirajana en geniet van de mooiste uitzichten als het Guriete uitkijkpunt en Caldera de Tirajana.

  1. Ontdek het ruige landschap tijdens een begeleide buggytour

Stap aan boord van een buggy, ga off road en verken het ruige binnenland van het prachtige Gran Canaria! Tijdens de Gran Canaria Buggy Tour verken je het zuidelijke gedeelte van Gran Canaria samen met een gids, reis je naar een panoramisch uitzichtpunt Pedro Gonzales vanwaar je een schitterend zicht hebt over de Ayagaures-vallei en de omliggende bergen, bekijk je de charmante oude dorpjes in de verte en reis je langs stuwmeren en de vallei van Fataga. Boek hier je Buggytour op Gran Canaria.

  1. Bezoek een van de themaparken op Gran Canaria

Beleef het wilde westen in Sioux City Park

Op 15 minuten rijden van het centrum van Maspalomas ligt het Sioux City Park. Wanneer je dit themapark bezoekt, lijkt het wel alsof je je in het echte Wilde Westen waant. Je kan er enkele spectaculaire shows zoals spannende cowboyduels, een bankoverval en shoot outs tussen bandieten en de sheriff bijwonen.

Honger en dorst gekregen? Dan kan je altijd terecht voor een hapje en een drankje in de typische Sioux City Saloon. Verder is er ook een dierentuin waar je onder andere reuzekippen en dwergkrokodillen kan bezichtigen. Bestel alvast je tickets voor het Sioux City Park.

Wooland Holiday World Maspalomas

Of maak een daguitstap van Wooland Holiday World Maspalomas. Dit amusement park is gelegen in het hart van Maspalomas en biedt ongetwijfeld een dag vol plezier voor zowel jong als oud. Je vindt hier verschillende soorten attracties zowel binnen als buiten. Denk maar aan een reuzenrad dat een prachtig 360 graden zicht biedt over het eiland, een escaperoom, een piratenschip, een 900 meter lange achtbaan met snelheden van bijna 60km/uur.

Daarnaast zijn er ook verschillende kinderspeeltuinen voorzien en kan je even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje in een van de restaurants die in het park gevestigd zijn.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Wooland Holiday World Maspalomas online op voorhand.

Wandel tussen de krokodillen en slangen in Crocodile Park

Crocodile Park is meer dan alleen een dierentuin; het is een toevluchtsoord voor dieren die gered zijn van mishandeling. Hier krijgen ze een tweede kans. Naast krokodillen (de grootste tentoonstelling van alligators in Europa) vind je er een diversiteit aan andere dieren, zoals slangen, apen, lemuren, papegaaien, eenden, kippen, lama's, herten, schildpadden, en leguanen. Bij je bezoek ontvang je interessante informatie over deze dieren, en de entreeprijs draagt bij aan hun redding! Boek hier je tickets voor Crocodile Park.

Treed in de voetsporen van de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden bij Mundo Aborigen

Mundo Aborigen is een familievriendelijk themapark en museum dat uitkijkt over een kloof en een nagemaakt oud Canarisch dorp. Tijdens een wandeling door de diorama's en het prachtige landschap leer je meer over de prehistorische bewoners van de Canarische Eilanden. In dit openluchtmuseum vind je onder andere 100 levensgrote figuren die momenten uit het dagelijks leven weergeven zodat je je makkelijker kan inleven. Tickets voor Mundo Aborigen boek je hier.

Waterpret voor de hele familie in Aqualand

Een van de populairste daguitstappen vanuit Maspalomas is een bezoekje aan Aqualand. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud. Het is de ideale daguitstap voor wat verkoeling. Wanneer de ouders tot rust komen in het solarium, glijden de kinderen van de spannende wildwaterbanen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Aqualand Maspalomas online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen beginnen aan deze leuke daguitstap.

  1. Bezoek een wijnmakerij en geniet van een proeverij

De wijncultuur op Gran Canaria heeft een rijke geschiedenis en is geworteld in lokale tradities. Belangrijke druivensoorten zijn Malvasía, Listán Negro, Negramoll, Moscatel en Vijariego, die gedijen in het vulkanische en subtropische klimaat. De belangrijkste wijnregio's zijn Agaete, Santa Brígida, Telde en San Bartolomé de Tirajana. Kleine familiebedrijven en coöperaties produceren een verscheidenheid aan wijnen, van wit tot rood en rosé, met traditionele enmoderne technieken.

Ben je een wijnliefhebber? Of heb je gewoon interesse naar de wijnbouw op Gran Canaria? Boek dan zeker deze wijntour op Gran Canaria, bezoek enkele prachtige wijngaarden, geniet van het weidse uitzicht vanaf de top van een vulkaan en ontdek de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Puur genieten!

  1. Verken de mooiste plekjes van Gran Canaria tijdens een dagtour

Wil je graag enkele van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland bezichtigen, maar heb je geen huurauto? Dan kan je ook altijd een georganiseerde dagtour boeken op Gran Canaria. Tijdens deze begeleide tours word je meestal opgehaald bij het hotel waar je verblijft (hotels en resorts op Gran Canaria kan je hier boeken) en brengen je langs de mooiste plekjes van het Spaanse eiland. Absolute aanrader als je op zoek bent naar een daguitstap op het eiland.

Boek je reis naar de Gran Canaria voordelig

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?