Roadtrip op Gran Canaria: 14-daagse route langs de mooiste bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Roadtrip op Gran Canaria: 14-daagse route langs de mooiste bezienswaardigheden

15 oktober 2024 in Canarische Eilanden0 reacties

Op vakantie naar Gran Canaria? Gebruik onze uitgestippelde 14-daagse route op Gran Canaria + verblijftips

Gran Canaria is een veelzijdig eiland binnen de Canarische Eilanden, dat bekend staat om zijn diverse landschap en rijke cultuur. Het eiland biedt prachtige witte zandstranden, levendige badplaatsen, indrukwekkende vulkanische landschappen, talloze wandel- en fietsmogelijkheden, alsook archeologische vindplaatsen die inzicht geven in het leven van de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen.

Kortom, Gran Canaria is een prachtige vakantiebestemming die heel wat te bieden heeft voor zowel rustzoekers en zonnekloppers als natuurliefhebber en avonturiers. Deze roadtrip brengt je in 14 dagen langs de absolute must-see bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Praktische info & tickets voor je vakantie Gran Canaria

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Gran Canaria naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Gran Canaria zijn:
HuurautoWil je Gran Canaria zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met route van de roadtrip op Gran Canaria

Deze mooie roadtrip van 14 dagen rond het Canarische Eiland Gran Canaria start en eindigt in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria (niet onbelangrijk als je vliegtickets voor Gran Canaria wilt boeken). Na je bezoek aan de levendige hoofdstad, reis je naar de populaire badplaats Maspalomas in het zuiden. Later verken je de westkant van het eiland maar ook het prachtige binnenland van Gran Canaria alvorens je terugkeert naar het beginpunt.

Hieronder het reisschema van een 14-daagse roadtrip op Gran Canaria op de kaart

Dag 1: Las Palmas de Gran Canaria

Zoals we hier boven reeds hebben aangehaald, begint deze 14-daagse roadtrip in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Het is niet alleen de hoofdstad maar ook de grootste stad op het eiland en de negende grootste in Spanje. Deze bruisende havenstad heeft een typisch Spaanse sfeer, vermengd met diverse invloeden. Samen met Santa Cruz de Tenerife fungeert het als de officieuze hoofdstad van de Canarische Eilanden en werd het opgericht in 1478, waar het diende als hoofdstad tot de 17e eeuw.

Naast zijn historische betekenis heeft Las Palmas een bloeiende culturele scene en diverse architectuur die de lange en gevarieerde geschiedenis weerspiegelt. De stad staat vooral bekend om het jaarlijkse carnaval van Las Palmas, een van 's werelds grootste carnavalsfeesten met levendige optochten, muziek en kleurrijke kostuums.

Wat zeker zien & doen tijdens je bezoek aan Las Palmas de Gran Canaria?

Vegueta, de historische wijk, herbergt opmerkelijke bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende kathedraal van Santa Ana en Casa de Colón, een museum gewijd aan Christoffel Columbus. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en ontdek charmante pleintjes en traditionele Canarische architectuur. Ontdek de historische oude binnenstad van Las Palmas tijdens deze begeleide wandeling door Vegueta.

  • Kom meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de Canarische Eilanden in het Museo Canario, met een focus op de inheemse Guanches.
  • Geniet van het zonnetje aan het stadsstrand van Las Palmas: Las Canteras Beach, hier kan je onder andere zonnebaden, watersporten ondernemen en snorkelen! Boek hier je snorkelexcursie bij Las Canteras.
  • Bezoek Castillo de Mata en Castillo de La Luz, een historisch fort dat dateert uit 1494 en een prachtig uitzicht op de zee biedt. Boek hier je tickets voor een rondleiding door Castillo de la Luz.
  • Las Palmas heeft ook een gevarieerde culinaire scene, met lokale markten zoals Mercado de Vegueta waar je verse producten en authentieke Canarische lekkernijen kunt proeven.

Je kan er ook voor kiezen om Las Palmas de Gran Canaria te ontdekken met een lokale gids die je meer informatie geeft over de topbezienswaardigheden van deze stad, een begeleide wandeling door Las Palmas met gids kan je hier boeken. Er zijn ook heel wat tours en excursies die je kan boeken vanuit de stad als je verkiest om meerdere dagen hier te blijven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Poema del Mar en ontdek de rijke onderwaterwereld van het eiland (boek hier je tickets) of ontdek het ruige landschap tijdens een begeleide buggytour vanuit Las Palmas.

Op zoek naar een aangenaam verblijf in Las Palmas de Gran Canaria?

Dag 2: Las Palmas naar Telde

Na een eerste verkenning van Las Palmas de Gran Canaria, reis je van Las Palmas naar Telde, te beginnen bij de ontzagwekkende Caldera de Bandama. Deze vulkaan is 2000 jaar geleden ontstaan tijdens intense uitbarstingen en markeert de meest recente vulkanische activiteit op Gran Canaria. Wandel naar beneden voor een meeslepende ervaring of rijd naar Pico de Bandama voor een panoramisch uitzich (bekijk hier onze wandelroute rond Caldera de Bandama).

Wat staat er nog meer op de planning van dag 2?

  • Ontdek de levendige markten van Santa Brígida, vooral op zondag, een oude Drago-boom en verken de gratis archeologische vindplaats El Tejar om de pre-Spaanse geschiedenis te ontdekken.
  • Bezoek het schilderachtige bergdorpje La Atalaya dat bekend staat om zijn pottenbakkerij en verken de historische plekken van Telde vroeg op de dag om de drukte te vermijden.
  • Vlakbij is Parque San Juan, ideaal om te ontspannen en als je de tijd hebt, verken dan de ruige kustlijn in de buurt, waar je een indrukwekkende blowhole vindt; El bufadero de La Garita.
  • Sluit je Telde-avontuur af met een bezoek aan het Casa-Museo León y Castillo voor een kijkje in de plaatselijke geschiedenis en geniet 's avonds van een lekker diner op Plaza San Gregorio.

OVERNACHTINGSTIP: Gelegen in het stadscentrum van Telde kan je overnachten bij La Casa de San Juan met een buitenzwembad, een terras en gratis WiFi. Meer info en boeken.

Boek je reis naar de Gran Canaria voordelig

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb
Je vakantie Gran Canaria bij Prijsvrij.nl vanaf € 282: Bekijk het aanbod
De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Dag 3: Telde naar Agüimes

Vandaag verken je het gebied tussen Telde en Agüimes en zet je je eerste stappen in het vulkanische hart van het eiland. Begin je dag met een bezoek aan de levendige markt in het dorpje Valsequillo bekend om zijn landbouw (met name de teelt van fruit zoals peren en abrikozen), traditionele architectuur, lokale ambachten. Maak nog even een ontspannen wandeling door het weelderige Barranco de los Cernícalos (bekijk hier de wandelroute). Of kies voor een schilderachtige wandeling over de Ruta del Tajinaste Azul vanaf de Caldera de Los Marteles.

Ontdek de pre-Spaanse geschiedenis in Cueva de Cuatro Puertas en geniet van de Aboriginal site en het strand in Tufia. Bewonder het uitzicht vanaf Mirador y Cueva de La Pasadilla (bekijk ligging), verken de fascinerende vulkanische formaties van Barranco Del Draguillo en ontdek het grottendorp Guayadeque die een diepgaand inzicht bieden in de pre-Spaanse geschiedenis.

Na een bezoek aan het historische Ingenio reis je door naar Agüimes waar je kan proeven van de tijdloze charme die hier rondhangt. Agüimes is uitgegroeid tot het beste voorbeeld van een traditionele Canarische heuvelstad en het centrum wordt gedomineerd door de imposante koepelkerk van San Sebastián op Plaza Nuestra Señora del Rosario, een prachtig voorbeeld van Canarische neoklassieke architectuur.

Dag 4: Agüimes naar Santa Lucía de Tirajana

Op dag 4 raden we aan om door te rijden naar Santa Lucía de Tirajana of misschien San Bartolome de Tirajana en daar te verblijven voordat je naar de zuidkust van het eiland gaat. Onderweg kan je een bezoek brengen aan Cocodrilo Park, een uniek reddingscentrum met verschillende dieren (boek hier je tickets), of verken de prachtige rotskloof van Barranco de Las Vacas die lijkt op een kleinere versie van de 'Antelope Canyon' in de VS. Na ongeveer tien minuten wandelen bereik je de barranco, maar de parkeergelegenheid bij de ingang is beperkt en kan snel vol raken (vooral in het hoogseizoen).

EXCURSIE: Ontdek tijdens deze begeleide tour Barranco de las Vacas en verborgen pareltjes.

Eindig de dag in Santa Lucía de Tirajana, verscholen tussen de majestueuze hellingen van de krater van Las Tirajanas. In het hart van de stad vind je de sierlijke kerk van Santa Lucía, een meesterwerk van architectuur. Bewonder de prachtige voorgevel, met zijn fijn gebeeldhouwde steenwerk dat samen met de witte gevel en de elegante koepel het gebouw een uniek karakter geeft.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan Santa Lucía de Tirajana in Casa rural cercado de don paco, een landelijk huis in Canarische stijl, moderne voorzieiningen en een eigen buitenzwembad. Meer info en boeken.

Dag 5: Santa Lucía de Tirajana naar Maspalomas

Na een heerlijke nachtrust kan je het rustige bergdorpje San Bartolomé de Tirajana bezoeken, het hart van het binnenland van Gran Canaria. Wandel door het centrum, bezoek de historische kerk en de traditionele huizen. Neem hier je tijd om wat te ontbijten in een lokaal café. Rijd vervolgens richting het natuurpark Pilancones, een prachtig natuurgebied vol dennenbossen, ravijnen en indrukwekkende landschappen. Maak een korte stop om van de natuur en de uitzichten te genieten en rijd nadien verder door naar het charmante dorpje Fataga, ook wel "de vallei van de duizend palmbomen" genoemd.

Wat staat er nog meer op de planning voor je Maspalomas bereikt?

  • Na Fataga kan je een bezoek brengen aan het Kamelen Safari Park, waar je de unieke kans hebt om een ritje te maken op een kameel en te genieten van het woestijnachtige landschap. Tickets boek je hier online!
  • Bezoek Necrópolis de Arteara, een archeologische site met meer dan duizend grafkamers uit de tijd van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria. Leer meer over de fascinerende pre-Spaanse geschiedenis van het eiland.
  • Op weg naar beneden richting de kust, stop je bij het Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas (bekijk ligging). Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair panorama over het zuiden van Gran Canaria.
  • Als je tijd en interesse hebt, bezoek dan ook even Mundo Aborigen, een openluchtmuseum dat gewijd is aan de cultuur en geschiedenis van de Guanchen. Hier krijg je een beeld van hoe de inheemse bevolking leefde, met reconstructies van hun dorpen en rituelen.
  • Vervolg je maak je een korte strandwandeling langs de kust van Playa del Inglés en eindig in Maspalomas waar je nog een gezellige avondwandeling kan maken door de duinen van Maspalomas.

OVERNACHTINGSTIP: Lopesan Baobab Resort is een absolute aanrader. Dit luxe resort gelegen te midden van tropische tuinen en ontworpen in Afrikaanse stijl. Het resort beschikt over een groot buitenzwembad en ligt op wandelafstand van het strand van Maspalomas. De kamers van het hotel zijn elegant, ruim en voorzien van een balkon. Meer info en boeken.

Dag 6: Maspalomas naar Puerto de Mogán

Op dag 6 verken je de bruisende zuidkust van het eiland en maak je je weg naar het kleurrijke, sfeervolle dorpje Puerto de Mogán. Maar misschien wil je eerst nog een kleine omweg maken naar enkele nabijgelegen attracties in het binnenland zoals een van de vele themaparken Aqualand Maspalomas en het Palmitos Park of bezoek Ayagaures voor traditionele charme en schilderachtige wandelingen.

Verken ook de chique badplaats Las Meloneras en duik in de vissershaven en authentieke sfeer van Arguineguin, gevolgd door de levendige stad Puerto Rico voor nog een porto zon, strand en nachtleven. Breng je liever nog wat tijd door aan het strand? Bezoek dan het rustige Playa de Amadores, het gezinsvriendelijke Playa del Cura met twee kleine baaien en ontspan op het afgelegen strandresort Playa Taurito.

Puerto de Mogán, een van de mooiste dorpjes op Gran Canaria

Bekend als "Klein Venetië," heeft het kustdorpje zijn charme te danken aan de pittoreske kanalen die het dorp doorkruisen. Het charmante Puerto de Mogan staat ook bekend om zijn kleurrijke gebouwen, versierd met Bougainville in tinten roze, paars, rood, oranje of geel, langs kronkelige straatjes. De schilderachtige haven draagt bij aan het perfecte plaatje van dit pittoreske en verfijnde vissersdorpje. Smalle, geplaveide straatjes leiden tussen traditionele, witgekalkte huizen door, terwijl de haven een ideale plek is om glamoureuze jachten te bewonderen.

OVERNACHTINGSTIP: Hotel Cordial Mogán Playa is een groot complex dat is gebouwd in de stijl van een Canarisch dorp. Het hotel beschikt over moderne accommodatie, ruime kamers en wordt omgeven door tropische tuinen en twee buitenbaden. Er is ook een spa én een met 1 Michelin-ster bekroonde à-la-carterestaurant Los Guayres. Meer info en boeken.

Dag 7: Puerto de Mogán naar La Aldea de San Nicolás de Tolentino

Ondertussen ben je al aan de helft van je roadtrip op Gran Canaria. Vandaag verlaat je de drukke kustlijn en trek je het rustige binnenland van Gran Canaria in, maar onderschat de afstand niet. De route is geen snelweg maar een lokale weg, dus wees voorbereid op files, opstoppingen en wegafsluitingen. Neem dus de tijd!

Op weg naar het noorden kom je bij het dorp El Molino, gelegen in de gemeente Mogán, bekend om zijn indrukwekkende windmolen uit de 19e eeuw. Als je verder rijdt, zijn er verschillende uitkijkpunten waar je even kan stoppen om van het adembenemende uitzicht te genieten voordat je het kleine dorpje Veneguera bereikt.

Als je de reis verder zet, rijd je langs enkele bijzondere kleurrijke rotsformaties: ook wel de Rainbow Rocks genoemd (Los Azulejos De Veneguera). Hier kan je even de wagen aan de kant zetten, en het pad volgen naar nog meer gekleurde rotsen. Wat verder ligt Tasarte en het Mirador de San Nicolás (bekijk ligging) vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op de westkust.

Alvorens je La Aldea de San Nicolas de Tolentino bereikt, bezoek je eerst nog even Cactualdea Park, het grootste cactuspark van Europa, met een diverse verzameling cactussen uit de hele wereld. Na een wandeling door het park vol inheemse Canarische planten en cactussen, kan je nog even rondwandelen in het centrum van La Aldea.

OVERNACHTINGSTIP: Vlakbij het dorpje kan je overnachten bij El blanquizal, een gezellig appartement met een volledig uitgeruste keuken en een terras.

Dag 8: Parque Natural de Tamadaba

Vandaag verken je het grootste deel van het adembenemende Tamadaba Natuurpark, met hoogtepunten zoals Mirador del Balcón en de majestueuze 'Drakenstaart' zeekliffen (bekijk ligging), een van de bekendste plekken langs de westkust van Gran Canaria.

Enkele highlights van het Tamadaba Natuurpark

  • Laat je betoveren door de schilderachtige charme van Carrizal de Tejeda en neem een moment van rust bij Mirador del Molino voordat je de mysterieuze Cuevas de Acusa Seca verkent. Overweeg een overnachting op deze vredige plek om volledig van de omgeving te genieten.
  • Dwaal door de unieke landschappen van Tamadaba en breng een bezoek aan de UNESCO-werelderfgoedlocatie Risco Caído, met prehistorische grotwoningen en een astronomisch observatorium.
  • Sluit je dag af in het serene bergdorp Artenara of kies voor accommodatie in het pittoreske Agaete.

OVERNACHTINGSTIP: Altijd al eens willen overnachten in een grotwoning? Casa Cueva El Mimo zit gevestigd in de rotsen en biedt accommodatie voor max. 6 personen, biedt een gedeeld zwembad, en gratis parking in de buurt van het verblijf. Meer info en boeken.

Dag 9: Artenara naar Santa María de Guía

Vandaag staat een avontuurlijke dag op de planning

Na een heerlijke nachtrust bij Casa Cueva El Mimo rijd je door naar de indrukwekkende Maipes necropolis (de meest indrukwekkende begraafplaatsen op Gran Canaria) in het Parque Arqueológico Maipés de Agaete. Nadien rijd je door naar het charmante stadje Agaete met haar witgekalkte huisjes die tegen de vallei aanleunen en historische gebouwen uit de 19de eeuw die de traditionele architectuur van die tijd weerspiegelen. Ook het schilderachtige vissersdorp Puerto de las Nieves (waar je vanaf de haven de veerboot kan nemen naar Tenerife).

Daarna ga je naar Sardina voor wat ontspanning aan het strand en kan je eventueel nog wat duiken. Vervolgens rijd je door naar het historische Gáldar met zijn archeologische schatten en sluit je de dag af met een bezoek aan de adembenemende Cueva de Sanson. Om er te komen moet je omhoog lopen over een onverhard en stenen pad en je hebt passend schoeisel nodig. De grot is spectaculair, het uitzicht is geweldig. Bekijk hier de wandelroute vanuit Guía.

Eindig de dag in Santa María de Guía, waar je nog even door het historische centrum kan dwalen en kan genieten van de rijke geschiedenis en cultuur. Bewonder het Quintana Huis, gelegen aan het Plaza Mayor de Guía en breng een bezoekje aan het (gratis) museumhuis gewijd aan de componist, schrijver en journalist Néstor Álamo. Overnachten kan hier of terugkeren naar Artenara voor nog een nacht in de bergen (de terugrit duurt nog ongeveer 40 minuten).

Dag 10: Santa María de Guía naar Artenara

De eerste stop van vandaag is Cenobio de Valerón, een gigantische pre-Spaanse graanopslagcomplex, bestaande uit meer dan 350 opslagruimtes. Geniet nadien van een picknick in het recreatiegebied El Brezal de Santa Cristina.

Rijd nadien door het bergachtige landschap van Pinos de Gáldar; onderweg kom je langs het Casa del Queso, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen, en maak nog een korte wandeling naar het uitkijkpunt Mirador de Montaña Alta, met zijn adembenemende panorama's (bekijk ligging). Ontdek het charmante bergdorp Fontanales, een van de mooiste dorpen in het noorden. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf het Mirador Astronómico de Pinos de Gáldar (bekijk ligging), voordat je je weg vervolgt naar het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria, Artenara.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf bij Casa Cueva El Caidero, een unieke grotwoning dat beschikt over een eigen zwembad met uitzicht op het platteland. Na deze dag kan je genieten van een gezellige barbecue. Meer info en boeken.

Dag 11: Artenara naar Vega de San Mateo

Vandaag maak je een spannende en adembenemende tocht over het hoogste deel van het eiland. Verken de charmante plattelandsstadje Tejeda en de culturele bezienswaardigheden. Bezoek Roque Bentayga en Roque Nublo voor adembenemende rotsformaties en panoramische uitzichten. Bekijk hier onze wandelroute naar Roque Nublo en Pico de las Nieves.

Geniet van een wandeling van Pico de las Nieves naar Morro de la Agujereada, langs Llanos de La Pez en het uitkijkpunt Pico de los Pozos (bekijk ligging). Ontdek historische plaatsen zoals Pozo de las Nieves. Sluit de dag af in Vega de San Mateo.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan Vega de San Mateo bij Hotel Rural Las Calas. Dit 17e-eeuwse herenhuis ligt in een beschermd natuurgebied in de bergen van Gran Canaria op 5 minuten van de Vega de San Mateo. Het hotel beschikt over ruime, modern ingerichte kamers, kleurrijke, tropische tuinen en een buitenzwembad! Meer info en boeken.

Dag 12: Vega de San Mateo naar Parque Rural Doramas

Vandaag staat Teror op de planning, waar je het rijke erfgoed met als hoogtepunt de basiliek van Nuestra Señora del Pino en de heerlijke gebakjes die je hier kan proeven. Teror is een van de oudste steden van de Canarische Eilanden. Na een wandeling door het centrum van Teror, ga je verder naar enkele hoogtepunten van het Parque Rural de Doramas:

  • Bezoek Valleseco voor prachtige landschappen. Dit schilderachtige natuurgebied heeft wandelpaden, picknickplaatsen en een speeltuin omgeven door de lagune en kastanjebomen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en rustig te wandelen.
  • Geniet van de groene omgeving van Valsendero, ook wel de "Droge Vallei" genoemd, en ontdekt het laurisilva-bos van Barranco de la Virgen, een van de belangrijkste ravijnen in Valleseco.
  • Maak een wandeling door Barranco Obscuro en verken de mooiste plekjes van Reserva Natural Especial de los Tilos, om vervolgens je dag af te sluiten met een snelle verkenning bij het Centro de Interpretación de Los Tilos de Moya.

Dag 13: Parque Rural de Doramas naar Arucas

Op de voorlaatste dag van je roadtrip door Gran Canaria, bezoek je enkele van de meest charmante en interessante nederzettingen in het noorden van het eiland. Verken het culturele erfgoed van het charmante dorpje Moya, de geboorteplaats van de beroemde modernistische dichter Tomás Morales. Doorgewinterde wandelaars bezoeken het prachtige ravijn van de Barranco de Azuaje, bekend om zijn laurierbomen, heldere beejes en watervallen.

Ontdek ook Firgas, het "balkon van de Atlantische Oceaan", met een charmant oud stadje en een waterval. Bezoek El Roque, een historische kustplaats, en geniet van Jardín de la Marquesa, een vredige botanische tuin in een bananenplantage. Sluit de dag af in het historische Arucas, met zijn historische kerk en de Ron de Arehucas Rumfabriek en Museum.

OVERNACHTINGSTIP: Ontsnap naar Hotel Rural Hacienda del Buen Suceso in het rustige platteland omgeven door bananenvelden in dit prachtig gerestaureerde landhuis. Meer info en boeken.

Dag 14: Arucas naar Las Palmas

Vandaag, op de laatste dag van deze roadtrip, keer je terug naar Las Palmas en maak je onderweg nog een paar tussenstops om meer te ontdekken. Verken het charmante dorpje Cardones, met zijn goed onderhouden kerk, voordat je het Museo del Plátano bezoekt voor een interessante rondleiding door een bananenplantage gevolgd door een heerlijke proeverij.

Wat nog meer zien & doen op de laatste dag van je roadtrip?

  • Verfris jezelf bij de zeewaterzwembaden van Los Charcones De Bañaderos en Charco de Las Palomas, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de oceaan.
  • Bewonder de ruige schoonheid bij Salinas El Bufadero, bekend om zijn indrukwekkende lavakliffen en natuurlijke zwembaden.
  • Maak vervolgens een ontspannende wandeling van El Puertillo naar Cuevas del Guinche, langs natuurlijke poelen en fascinerende geologische formaties.
  • Sluit je onvergetelijke reis af bij Mirador del Sendero Azúl, waar je kunt genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op de uitgestrekte oceaan (bekijk hier de ligging).

Welke auto huren voor je rondreis Gran Canaria?

Er zijn verschillende soorten auto’s die je kan huren in Gran Canaria

De wegen die de hoogtepunten van het eiland met elkaar verbinden zijn in uitstekende staat. Je kan dus gerust kiezen voor een gewoon economy model als je op zoek gaat naar een huurauto. Zo bespaar je heel wat geld. Sommige wegen die wat hoger in de bergen te vinden zijn, liggen er minder goed bij. Ben je van plan om veel tijd hier te spenderen? Dan kan het handig zijn om te investeren in een 4×4. Maar dat is dus geheel persoonlijk.

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?