10 x mooiste bezienswaardigheden in La Orotava: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste bezienswaardigheden in La Orotava: wat zien & doen tijdens je bezoek?

12 september 2024 in Canarische Eilanden0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in La Orotava + verblijftips

La Orotava is een historische stad die bekend staat om zijn prachtige koloniale architectuur, weelderige tuinen en rijke culturele erfgoed. Daarnaast is het niet alleen de hoogst gelegen stad van Spanje, maar ook de steilste, met een hoogte die stijgt van zeeniveau tot 3718 meter op de Teide, de hoogste top van Spanje. Het goed bewaard gebleven historische centrum van de stad is uitgeroepen tot Historisch - Artistiek Monumentaal Complex waar je kan genieten van voorbeelden van traditionele Canarische architectuur, zoals herenhuizen met houten balkons, indrukwekkende kerken en pleinen met fonteinen.

Ontdek in deze blogpost de mooiste bezienswaardigheden in La Orotava.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in La Orotava

La Orotava bevindt zich aan de noordkant van het Spaanse eiland Tenerife, in de vallei die ook de naam "Valle de La Orotava" draagt. Het ligt op ongeveer 5 kilometer van de kust en strekt zich uit van zeeniveau tot aan de hellingen van de Teide, de hoogste berg van Spanje. De ligging van La Orotava biedt een prachtig uitzicht op zowel de Atlantische Oceaan als op de Teide. Bezoek je de stad voor het eerst? Gebruik dan zeker onze stadswandeling door Orotava als leidraad.

Ontdek hieronder alvast de mooiste plekken en bezienswaardigheden in La Orotava op de kaart

  1. Iglesia de la Concepción

De Iglesia de la Concepción, verbonden met de stichting van La Orotava, is de derde die in 1768 werd gesticht . Het gebouw, met zijn barokke gevel en elegante koepel, herbergt het Museum voor Heilige Kunst met zeven tentoonstellingszalen die deel uitmaken van de geschiedenis en tradities van de regio. Aan de gevel zie je ook verwijzingen naar het rijke verleden van de stad, onder andere met Cubaanse verwijzingen.

  1. Casa Monteverde

Casa Monteverde een mooi voorbeeld van traditionele Canarische architectuur uit de 17e eeuw. Dit herenhuis diende als verblijfplaats voor een invloedrijke families en heeft een rijke geschiedenis. Het is nu vaak het toneel van culturele evenementen en exposities.

  1. Casa de los Balcones

Bezoek zeker eens Casa de los Balcones, een prachtig herenhuis met indrukwekkende houten balkons. Dit historische gebouw herbergt een museum dat de traditionele ambachten, gastronomie en levensstijl van La Orotava toont. Binnen in La Casa de Los Balcones kan je genieten van een breed aanbod aan ambachtelijke producten, waaronder handgemaakte keramiek, borduurwerk, houtsnijwerk en Canarische sieraden.

Daarnaast biedt het centrum ook een unieke selectie van lokale gastronomi sche producten, zoals kazen, wijnen, likeuren en traditionele zoetigheden. Extra leuk bij een bezoekje aan La Casa de Los Balcones is dat je de traditionele Canarische klederdracht kan bewonderen en zelfs kan passen. Meer info op de officiële website.

Boek hier je tickets voor Casa de los Balcones Museum

  1. Iglesia Santo Domingo

Iglesia Santo Domingo (de Kerk van Santo Domingo) is een emblematisch kloostercomplex bestaande uit een tempel en een bijgevoegd voormalig klooster. De tempel, met zijn sobere ornamenten en basiliekvormige plattegrond, herbergt talrijke kapellen en opvallende werken zoals de "Maagd van La Consolación" van Vlaamse afkomst. Het aangrenzende voormalige klooster huisvest het Museum van Ibero - Amerikaanse Ambachten (MAIT).

  1. Molino de Gofio La Máquina

Molino de Gofio La Máquina, een historische molen waar vroeger graan werd gemalen om gofio te maken, een traditioneel Canarisch ingrediënt. Het is een interessante plek om meer te weten te komen over de traditionele culinaire praktijken van de regio.

COMBI-TICKET: Bezoek Casa de los Balcones + Molino del Hoyo Gofio Molen, twee iconische gebouwen in het historische centrum van La Orotava. Boek hier je combi-ticket voor Casa de los Balcones en de Gofio Molen.

De leukste verblijven op het eiland Tenerife?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Tenerife? Boek een overnachting in een (luxe)hotel, een kindvriendelijk resort, of verblijf op het platteland in een van de traditionele landelijke huizen of boerderijen die werden omgebouwd tot een gezellig vakantieverblijf. Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
SunwebAll-inclusive hotels op Tenerife
TUI → Boek een (kindvriendelijk) resort bij TUI
Prijsvrij → Hotels en vakantieappartementen bij Prijsvrij
ElizawashereTraditioneel overnachten in Casa Rurales

  1. Casa Ponte Fonte

Casa Ponte Fonte, of Casa Lercaro Decoración, een ander opvallend herenhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Dit prachtige gebouw staat bekend om zijn elegante architectuur en is een symbool van de welvaart van La Orotava tijdens die periode. Er huist nu een voortreffelijk restaurant.

  1. Het gemeentehuis van La Orotava

Het gemeentehuis van La Orotava, gelegen in het hart van de historische binnenstad, is een ander mooi voorbeeld van de Canarische architectuur. Met zijn indrukwekkende gevel en kenmerkende Canarische balkons, straalt het gebouw een tijdloze elegantie uit. Het dient als het administratieve centrum van de stad en staat symbool voor h aar rijke geschiedenis en culturele erfgoed. Het plein waar het gemeentehuis zich bevindt is elk jaar het toneel van het Corpus Christi - festival, een van de meest opvallende en kleurrijke vieringen op Tenerife.

Corpus Christi festival

Tijdens dit religieuze festival worden de straten van de stad versierd m et prachtige tapijten van gekleurd zand, bloemblaadjes en andere natuurlijke materialen. Kunstenaars werken dagenlang aan deze intrigerende ontwerpen, die religieuze en culturele motieven bevatten en de straten omtoveren tot ware kunstwerken. Op de dag van Corpus Christi worden de prachtige tapijten bewonderd door duizenden bezoekers, terwijl een processie met het Heilige Sacrament door de met bloemen versierde straten trekt.

  1. Centro de Interpretación del Arte Efímero

In het Centro de Interpretación del Arte Efímero (ook wel bekend als het Museo de las Alfombras) kom je meer te weten over de geschiedenis en technieken achter het maken van deze prachtige tapijten. Het museum toont een verscheidenheid aan voorbeelden van alfombras, evenals gereedschappen en materialen die worden gebruikt bij hun creatie. Het biedt ook inzicht in de symboliek en betekenis achter de ontwerpen van de tapijten, die vaak religieuze en culturele motieven bevatten.

Ontdek nog veel meer van La Orotava en Tenerife met onderstaande tours en excursies

  1. Hijuela del Botánico

Hijuela del Botánico, een botanische tuin die deel uitmaakt van de Botanische Tuin van Puerto de la Cruz. Deze tuin herbergt een indrukwekkende collectie inheemse en exotische planten en biedt een fascinerende kijk op de biodiversiteit van de regio.

  1. Jardines del Marquesado de la Quinta Roja

Na het verkennen van de historische gebouwen, kan je wat ontspannen in de weelderige Jardines del Marquesado de la Quinta Roja. Deze prachtige tuinen zijn een ware oase van rust, met weelderige vegetatie, kronkelende paden en rustige fonteinen. Geniet van een rustige wandeling en bewonder de natuurlijke schoonheid om je heen.

De tuinen maakten ooit deel uit van het landhuis van de markiezin, Quinta Roja, dat later het beroemde Hotel Victoria werd. De terrassen zijn ontworpen om naar het mausoleum van de vrijmetselaars te leiden, dat de markiezin liet bouwen om haar zoon Diego de Ponte del Castillo te begraven nadat de kerk weigerde hem te begraven vanwege zijn lidmaatschap van de vrijmetselarij. Het Pantheon is gevuld met symbolen van de Vrijmetselaars. Deze tuinen bieden een adembenemend uitzicht op de Villa de La Orotava en de top van de Teide.

  1. Bezoek een bananenplantage in La Orotava

Verdiep je in de lokale cultuur, plan een bezoekje aan een bananenplantage en dompel je onder in de wereld van bananenteelt op het eiland. Bij bananaECOplantation, net buiten het stadscentrum (bekijk ligging) kan je een unieke en leerzame rondleiding volgen waar je meer te weten komt over de productie en geschiedenis van de bananenindustrie. Uiteraard kan je ook proeven van vers geplukte bananen en lokale producten zoals de bananenlikeur. Een boeiende en leerrijke uitstap!

  1. Waar overnachten in La Orotava?

Ben je op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan La Orotava? Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, variërend van charmante hotels tot landelijke vakantiehuizen en appartementen. Hieronder geven we alvast drie leuke verblijftplaats in La Orotava en nabije omgeving, of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in La Orotava.

  • Finca: Finca Oscar Burchard biedt charmante accommodatie middenin de wijngaarden aan de rand van de stad. Er zijn drie verschillende huisjes die volledig onafhankelijk zijn en geen faciliteiten delen, behalve de moestuin, de kippenboerderij en de enorme parkeerplaats. Meer info en boeken.
  • Hotel: Hotel Alhambra, gevestigd in een prachtig herenhuis, bevindt zich op een kleine 10 minuten rijden van de stranden en biedt ruime kamers in klassieke stijl, een speelkamer met bordspellen en een tv en een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
  • Lodge - La Orotava: El Pino Centenario 3 ligt aan de voet van het nationaal park, in de Orotava-vallei. Word wakker met de zonsopgang, fluitende vogels en geniet van een kopje koffie met een spectaculair panoramisch uitzicht. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Tenerife?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Tenerife? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Tenerife met alle belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Tenerife.

Tenerife

Gratis reisgids Tenerife downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?