19 x top bezienswaardigheden Dijon? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf + foto's

Koop de volledige reisgids voor € 10

19 x top bezienswaardigheden Dijon? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf + foto's

9 januari 2024 in Bourgogne8 reacties

Overzicht van de mooiste bezienswaardigheden Dijon + verblijftips

Dijon is de hoofdstad van Bourgondië en een leuke stad die je op enkele uren kan verkennen. Je kent Dijon waarschijnlijk als de geboorteplaats van de mosterd, maar wist je dat het ook de thuisbasis is van de apéritif Kir? Natuurlijk zijn die lokale specialiteiten niet de enige reden om de stad te bezoeken.

Dijon wordt namelijk wel eens de stad van de 1000 torens genoemd. Dat is ietwat overdreven, maar het grote aantal kerktorens zal je zonder twijfel opvallen. Daarnaast heeft de stad nog heel wat andere troeven die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Tickets & tours voor je bezoek aan Dijon!

Dijon bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Dijon.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Jardin Darcy

Jardin Darcy was de eerste openbare tuin in Frankrijk, aangelegd in 1888. Het park werd vernoemd naar Henry Darcy (1803-1858), een ingenieur die de stad van drinkwater voorzag. Een opvallende "bewoner" van het park is een witte stenen ijsbeer bij de ingang. Het is een kopie van de beroemde "l'Ours Blanc" van de Dijonse beeldhouwer François Pompon.

Wil je graag deze stad verkennen aan de hand van een uitgestippelde wandeltocht? Dat kan! Download onze stadswandeling door Dijon, de hoofdstad van Bourgondië, mosterd & Kir!

  1. Porte Guillaume

In de middeleeuwen stond op deze plek al een stadspoort, maar de huidige versie van de Porte Guillaume dateert uit de 18e eeuw. Aanvankelijk heette de stadspoort echter Porte de Condé, als eerbetoon vernoemd naar de toenmalige gouverneur van Bourgondië, prins van Condé.

  • Tijdens de Franse Revolutie werd het bouwwerk vervolgens omgedoopt tot Porte de la Liberté.
  • Pas later kreeg het de naam Porte Guillaume, naar Saint-Guillaume de Volpiano, een 1e-eeuwse kloosterhervormer uit Dijon.
  • De vier beelden van de poort zijn van de hand van Claude-François Attiret. Het monument wordt sinds 1938 beschermd.
  1. Les Halles

Elke dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend komen de lokale handelaars naar Les Halles om hun fruit, groenten, vleeswaren, kazen, enz. aan de man te brengen. De gietijzeren constructie is een prachtig overblijfsel van de belle-epoque-periode. Bekende producenten van delicatessen uit Dijon hebben ook hier hun marktkramen. Zeker eens de moeite als je de tijd hebt om deze markt te bezoeken en te proeven van de smaken die zo typisch zijn voor Dijon!

Wist je dat...

Les Halles ontworpen is door Gustav Eiffel die ook de ontwerper van de Eiffeltoren is?

Nog meer smaken van Dijon leren kennen? Ga mee met een wijntour vanaf €30!

  1. Eglise Notre-Dame

De Notre-Dame de Dijon kerk, gebouwd in Bourgondische gotische stijl (1230-1250) is een van de grootste bezienswaardigheden van de stad. De kerk werd echter gebouwd op een locatie waar weinig ruimte was, waardoor de architect gedwongen was bijzondere tactieken toe te passen op de bouw. Zo kwam het gewicht op de pilaren te liggen in plaats van op de luchtbogen. De constructie wordt hierdoor wel nog steeds bewonderenswaardig genoemd.

Boven de voorgevel steekt het torentje met de Jaquemart uit

Deze Jaquemart komt origineel uit Vlaanderen en werd door hertog Filips de Stoute uit Kortrijk gehaald na de Slag bij Westrozebeke in 1382. In 1651 is er nog een vrouwelijk figuur bijgekomen genaamd Jacqueline, in 1714 het zoontje Jacquelinet en in 1884 nog het dochtertje Jacquelinette. Jaquemart slaat de klok op het hele uur, Jacqueline op het halve uur, en de twee kinderen slaan om kwart voor en kwart over het hele uur op de kleinere klokken.

Wat kan je verwachten van je bezoek aan de Eglise Notre-Dame

  • In de kerk zijn verschillende kunstwerken te aanschouwen, maar het hoogtepunt is het houten beeld van de Notre-Dame de Bon-Espoir (de zwarte Madonna). Dit beeld dateert uit de 11de-eeuw en was origineel te zien zittend op een troon met het kindeke Jezus op haar knieën. De troon is later verwijderd, en het kindeke Jezus is verdwenen tijdens de Franse Revolutie.
  • Ook de hoge bogen en prachtige glas-in-loodramen zijn een trekpleister.
  • Een andere bezienswaardigheid van de kerk is te vinden aan de noordzijde van het gebouw. Hier is een uil in steen gehouwen in het exterieur van een kapel die in de 15de-of 16de-eeuw is toegevoegd. De uil zou geluk brengen wanneer het aangeraakt wordt met de linkerhand, waardoor het over de jaren heen glad is geworden door de vele aaien die het heeft gekregen
  1. Palais des Ducs

Het Musée des Beaux-Arts is gevestigd in een vleugel van het indrukwekkende Palais des Ducs, een paleis van de hertogen van Bourgondië. Je kan er collecties bekijken van de Romeinse periode tot de 15e-eeuwse Italiaanse schilderkunst en van de Franse renaissance en de barok tot hedendaagse kunst.

Extravagante graven

In de Salle des Gardes, aanvankelijk een feestzaal, kan je de extravagante graven van de hertogen Philips de Stoute, Johannes de Onbevreesde en Margaretha van Beieren zien.

  • Het graf van Filips de Stoute werd tussen 1385 en 1410 gemaakt door de Franse kunstenaar Jean de Marville en de Nederlandse kunstenaars Klaas van de Werve en Claus Sluter. Neem even de tijd om de figuren onderaan te waarderen. Ze hebben een rouwende houding, dragen rouwkleding en hun hoofden zijn gesluierd.
  • Het andere graf (1443-1470) toont de beelden van Johannes de Vrees en Margaretha van Beieren. Jean de la Huerta en Le Moiturier hebben aan die grafsteen gewerkt. De graven zijn al sinds 1827 in deze zaal te zien.
  • We raden je ook aan om de toren te beklimmen. Na 316 treden bereik je een platform met een prachtig uitzicht over de stad. De toren maakte deel uit van het huis van hertog Filips de Goede (1396-1467).

Ben je van plan om verschillende culturele bezienswaardigheden en andere activiteiten in Dijon en omgeving te bezoeken? Dan kan het de moeite waard zijn om een City Pass van Dijon aan te kopen! Deze is beschikbaar voor verschillende dagen. Een bezoek aan de Tour Philippe le Bon is in deze pass inbegrepen. Lees meer over de City Pass van Dijon.

  1. Place de la Libération

Place de la Libération werd aangelegd op het einde van de 17e eeuw toen Dijon het hoogtepunt van zijn parlementaire macht bereikt had. Jules Hardouin-Mansart, hofarchitect in Versailles, ontwierp het plein. De bouw van Place de la Libération maakte deel uit van de herinrichting van de hele wijk rond het hertogelijk paleis. Het plein heeft een halfronde vorm en wordt omzoomd met arcades en huizen van zandsteen.

Onder begeleiding op ontdekking in Dijon? Bekijk hier alle tours in Dijon!

  1. Justitiepaleis

Het justitiepaleis werd in de 16e eeuw voltooid en valt op dankzij een prachtige renaissancegevel. Hier zetelde vroeger het parlement van Bourgondië.

  • De deur in het portaal, ondersteund door roze zuilen, is prachtig gedecoreerd. De originele houten deur werd vervangen door een nieuw exemplaar, maar je kan de oorspronkelijke deur wel nog bewonderen in het Musée des Beaux-Arts.
  • De must-see in het justitiepaleis is de Salle des Pas Perdus (zaal van de verloren trappen), een lange galerij met een houten gewelf dat lijkt op de romp van een omgekeerd schip.
  • In de chambre dorée (vergulde kamer) vind je dan weer een heel mooi caissonplafond.
  1. Historische straten en herenhuizen

Ten zuiden van Place de la Liberation liggen de straten van het historische centrum van Dijon. Ga zeker even ronddwalen in één van deze straten. Ze bevatten een brede mix van architecturale stijlen, middeleeuwse vakwerkhuizen, renaissance architectuur, kerken en 18e-eeuwse herenhuizen, welke allemaal een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Dijon.

De imposante herenhuizen uit de 18e eeuw zijn gebouwd door de overheidsfunctionarissen die in het parlementsgebouw (Justitiepaleis van Dijon) werkten. De belangrijkste straat in het historische centrum van Dijon is Rue des Forges, ten noordwesten van Place de la Liberation.

Wil je graag zoveel mogelijk te zien krijgen van de stad? Download onze stadswandeling door Dijon en kom langs de mooiste plekjes!

  1. Musée Magnin

Het Musée Magnin, gevestigd in het privé-eigendom Lantin, huist de private kunstverzameling van Maurice Magnin (1861-1939) en zijn zus Jeanne (1855-1937), Ze waren gepassioneerde kunstliefhebbers tot aan hun dood en bouwden zo een privécollectie uit van maar liefst 1500 werken. Na het overlijden van de Maurice Magnin werd de collectie aan de stad nagelaten, op de voorwaarde dat er een kleinschalig museum gesticht zou worden in een huiselijke sfeer.

Doorheen het museum waan je jezelf in een periode van de 16de eeuw tot de 19de eeuw. Er hangen verschillende topwerken van Italiaanse, Franse, Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. Niet alleen schilderijen worden tentoongesteld, ook meubels, tekeningen, beeldhouwwerken en andere kunstvoorwerpen hebben hun plaats gevonden in de tentoonstelling. De collectie is inmiddels uitgebreid tot ongeveer 2000 werken.

Let op, dit museum is niet gratis toegankelijk, maar de toegangsprijs is erg laag. We raden kunstliefhebbers dan ook zeker aan om het Musée Magnin aan te stippen.
  1. Musée Rude

François Rude (1784-1855), naar wie het Musée Rude is genoemd, werd geboren in Dijon. Hij is vooral bekend als de kunstenaar van het beeld "Départ des Volontaires" op de Arc de Triomphe in Parijs. In dit kleine museum, in een zaal van de voormalige Saint-Etienne-kerk, kan je afgietsels van dat beroemde beeldhouwwerk zien. Ook de fundamenten van een koor uit de 11e eeuw en de restanten van een castrum uit de Gallo-Romeinse periode verdienen je aandacht.

Benieuwd naar wat Bourgondië nog meer te bieden heeft? Download onze gratis preview reisgids Bourgondië en ontdek alvast enkele mooie plekjes!

  1. Eglise Saint-Michel

De Eglise Saint-Michel is een van de zes monumentale kerken die de skyline van Dijon vormen. De bouw van deze kerk werd aangevat aan het einde van de 15e eeuw en afgewerkt in de 16e eeuw. Hierdoor is de kerk een combinatie van de gotische architectuur en de renaissance. Deze speciale mix zorgt ervoor dat de Eglise Saint-Michel als een van de mooiste kerken van Frankrijk wordt beschouwd.

Naast de twee verschillende bouwstijlen die de kerk typeren, is ook de binnenkant zeker het bezoeken waard. Zo hangen er 4 doeken van de Duitse schilder Franz Krause en is ook Elisabeth de la Trinité er begraven. Zij is recentelijk in 2016 nog als heilige verklaard.

  1. Musée de la Vie Bourguignonne Perrin de Puycousin

Het Musée de la Vie Bourguignonne Perrin de Puycousin is gevestigd in een voormalig klooster van de Bernardijnen (Cisterciënzers) uit de 17e eeuw. Binnenin kom je alles te weten over het dagelijkse leven in de 18e eeuw aan de hand van een gerepliceerde laat-middeleeuwse straat. Je leert er over de Bourgondische folklore en tradities en wandelt rond in nagebouwde 18e-eeuwse winkels, een woonkamer en een keuken. Ben je benieuwd hoe mensen zich in die tijd vermaakten en hoe kunstwerken toen gemaakt werken? Bezoek dan zeker dit museum.

  1. Musée d'Art Sacré

Het Musée d'Art Sacré stelt liturgische voorwerpen tentoon uit de 12e tot de 19e eeuw. Je vindt het museum in een voormalige kloosterkerk gewijd aan Sainte-Anne van de Bernardines (Cisterciënzers). Je vindt er een reeks kelken, kruisbeelden, priestergewaden, houten beelden en nog veel meer. Het pronkstuk is het marmeren hoofdaltaar (1672) gemaakt door Jean Dubois. Het beeldt het bezoek van de heilige Maria aan Elisabeth uit. De Bernardijnen vestigden zich in 1623 in Dijon en drukten hun stempel op de stad.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan Dijon? Bekijk hier het volledige aanbod hotels in Dijon en haal het beste uit je vakantie.

  1. Kathedraal van Saint-Benigne

De Cathédrale Saint-Benígne de Dijon is gelegen aan het Place Saint Bénigne ten westen van het Paleis van de Hertogen van Bourgondië. Wat je vandaag ziet van de Cathédrale Saint-Benigne dateert uit de 13e en 14e eeuw en is een knap staaltje architecturaal werk en een uitstekend voorbeeld van de Bourgondische gotiek.

De kathedraal wordt aan de buitenkant gekenmerkt door de zeshoekige torens met kleinere zijtorentjes aan beide zijden van de voorgevel en een roosvenster in het midden van de gevel. De 100 m hoge spitse toren die op de kruising van de beuken te zien is werd pas in de 19de-eeuw toegevoegd aan het bouwwerk. Verder is het dak van de kathedraal bedekt met geglazuurde dakpannen, een traditionele Bourgondische dakbedekking die op veel andere gebouwen in Dijon terug te zien is.

  • De crypte van deze kerk maakte zelfs deel uit van de romaanse basiliek uit de 11e eeuw die hiervoor op dezelfde plek stond. Het was de abt Hugues d'Arc die de nieuwe kerk liet bouwen en ze inwijdde als een kathedraal.
  • De hoofdingang bevat een portaal dat uit de 12e eeuw dateert.
  • Een deel van het dak is bedekt met geglazuurde tegels, iets wat vaker voorkomt in de 16e- en 17e-eeuwse herenhuizen van Dijon. Het was een uiting van prestige. Het interieur van de kerk ziet er somber en eenvoudig uit. Dat komt omdat een groot deel van de inhoud van de kerk tijdens de Franse Revolutie gestolen werd. Wat je vandaag de dag ziet, is een verzameling voorwerpen uit andere kerken in Dijon.

Sarcofagen

Beneden in de crypte, waarvan een deel dus ongeveer duizend jaar oud is, zie je verschillende sarcofagen waaronder die van de heilige Bénigne. Er staat ook een opmerkelijke dodenkapel, een kapel die verwijst naar het graf van Christus in Jeruzalem waar een gelijkaardig bouwwerk stond.

Tegenwoordig zijn er maar acht dodenkapellen in deze vorm te vinden. Dit exemplaar is echter extra bijzonder omdat je er de oudste romaanse kapitelen in Bourgondië kan bewonderen. De kapel bestaat uit drie concentrische cirkels met zuilen waarvan sommige nog de oorspronkelijke kapitelen hebben. Het is een unieke verzameling pre-romaanse beeldhouwkunst die de tand des tijds uitstekend doorstaan heeft.

  1. Archeologisch Museum

In het Archeologisch Museum, binnenin het voormalige klooster van Saint-Bénigne, worden artefacten en kunstwerken tentoongesteld. De oudste voorwerpen dateren uit de prehistorie, maar je vindt er vooral veel middeleeuwse werken. De collectie omvat onder andere aardewerk, middeleeuwse huishoudtoestellen, beelden, ex voto's, overblijfselen van grafmonumenten en nog veel meer.

  1. Chartreuse de Champmol

Ten westen van het centrum van Dijon, officieel net buiten de stad, vind je het voormalige Chartreuse de Champmol. In de 14de eeuw werd dit klooster gesticht door Filips de Stoute, hertog van Bourgondië, voor de kartuizerorde. Het klooster zou dienst doen als laatste rustplaats van Filips maar werd in 1377 gedeeltelijk vernield tijdens de Franse Revolutie. De overgebleven gebouwen van het klooster werden opgeheven en maken nu deel uit van het psychiatrisch ziekenhuis in Dijon.

Kapel

  • Ondanks een groot deel van de kunst is verhuisd naar verschillende musea, onder andere naar het Musée des Beaux-Arts en het Archeologische Museum in Dijon, kan je er nog een klein deel van de kunstwerken terugvinden, waaronder enkele beelden aan de ingang van de kapel.
  • De monumentale ingang van de kapel wordt toegeschreven aan Drouet de Dammartin, maar bij het beeld van de Maagd met Kind op de middenpilaar wordt ook aan Jean de Marville en Claus Sluter gedacht. Ook de beelden van de diverse hertogen en heiligen zouden van Sluter zijn. De groepering van de beelden lijkt op die van het portaal van de Notre Dame in Parijs dat in opdracht van de Capetingische koningen in Parijs gemaakt is.
  1. Mozesput

In de kloostergalerij van Champmol waren verschillende kunstwerken te vinden, waarvan een groot deel is verdwenen. Echter is de Mozesput, het centrale deel, bewaard gebleven. In de 19de-eeuw is hier een paviljoen omheen gebouwd waar het nog steeds te vinden is. Het beeldhouwwerk diende als een sokkel voor het originele kruisbeeld, dat sindsdien is verdwenen.

De Mozesput werd gemaakt door de Hollandse kunstenaar Claus Sluter in de 14de-eeuw. Hij trad in 1385 in dienst van Filips de Stoute en maakte de verschillende beeldengroepen die oorspronkelijk allemaal in de kloostergalerij te vinden waren. De Mozesput is een 7 m hoog zeshoekig voetstuk waarop 6 verschillende figuren uit het Oude Testament te zien zijn omgeven door treurende engelen. De figuren die op het voetstuk te zien zijn, zijn Mozes, David, Jeremia, Zacharia, Daniël en Jesaja. Zij zijn allen herkenbaar gemaakt door de attributen, en zo heeft David bijvoorbeeld een lier, Jeremia een boek en Zacharia een pen met inkt.

De put is te bezoeken met een begeleide excursie, waarnaast er ook een kopie in het centrum van de stad te vinden is.
  1. Jardin Botanique de l'Arquebuse

Net buiten het centrum van de stad kan je even een momentje van rust pakken in de botanische tuin van Dijon. Het park is 5 hectare groot en werd in de 18de-eeuw ingericht door tuinarchitect Jean-Marie Morel, in opdracht van de laatste kapitein van de haakbusschutters.

Er zijn maar liefst zo’n 4.000 verschillende planten terug te vinden, waarnaast er ook een arboretum te vinden is met eeuwenoude cipressen, en een herbarium met zo’n 100.000 gedroogde exemplaren. Daarnaast kan je hier ook een bezoek brengen aan het Natuurhistorisch Museum van de stad en het planetarium.

  1. Musée des Beaux-Arts

Het Museum voor Schone Kunsten is een van de oudste en grootste musea van Frankrijk. Het idee voor het museum werd zag in 1783 voor het eerst het licht, waarna de oostelijke vleugel van het Palais des ducs et des États de Bourgogne werd gebouwd. Vier jaar later opende het de deuren maar niet als museum. In eerste instantie was het bedoeld als onderwijslocatie voor studenten van de kunstschool.

De kunstcollectie

Door de jaren heen werd de collectie van het museum uitgebreid en de gehele collectie bestaat nu uit zo’n 130.000 werken zoals schilderijen, beelden, tekeningen, decoratieve kunst en meer. Het grootste deel van de collectie bestaat uit werken en objecten uit de periode vanaf de Middeleeuwen tot de 20ste-eeuw, maar er is ook een collectie aan Egyptische antiquiteiten tentoongesteld, waarbij onder andere 11 Fajoemportretten en verschillende doodsmaskers te zien zijn.

  • Een groot deel van de kunstcollectie is een erfenis van de Bourgondische staat, waarbij het museum onder andere in het bezit is van middeleeuwse werken van de Primitieven.
  • Ook zijn er verschillende bekende kunstwerken uit de Renaissance en de 19de-eeuw terug te vinden, met als laatste nog een kleine verzameling aan werken uit de moderne kunststromingen.
  • Bekende werken die in het museum te aanschouwen zijn, zijn onder andere: Het kasteel van Mariemont van Jan Brueghel de Oude, Étretat, la Porte d’Aval van Claude Monet, Henriette II van Henri Matisse, evenals werken van Manet, Titiaal, Delacroix en meer.

De Grote Zaal

Een ruimte die zeker niet gemist kan worden bij een bezoek is de Grote Zaal. In deze laatgotische paleiszaal zijn een drietal grafmonumenten terug te zien van Filips de Stoute, Jan zonder Vrees en Margaretha van Beieren. De praalgraven stammen uit de 14de- en 15de-eeuw en werden in eerste instantie in het klooster van Champmol geplaatst, maar worden sinds 1827 in de paleiszaal tentoongesteld.

  • Het Museum voor Schone Kunsten is iedere woensdag tot en met maandag geopend.
  • In de zomerperiode is het museum van 10:00 tot 18:30 geopend en vanaf 1 oktober tot 1 mei van 09:30 en 18:00.
  • Toegang is gratis, een rondleiding door het museum kost €6.
  1. Waar overnachten in Dijon?

Voor je bezoek aan de historische stadje Dijon, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Dijon online bekijken.

Odalys City Dijon Les Cordeliers

Odalys City Dijon Les Cordeliers ligt in het historische centrum van Dijon. Het aparthotel is gevestigd in een voormalig klooster en biedt ruime kamers met badkamer. Ontspannen kan je in de gezellige tuin of in het stoombad. Restaurants en bars bevinden zich op wandelafstand van het hotel. Meer info en boeken.

Hôtel des Ducs

Hôtel des Ducs is gelegen in het historisch centrum van Dijon. Het Paleis van de hertogen van Bourgondië ligt op zo'n 50 meter. De gemakkelijkste manier om de omgeving te verkennen is om het "uilenpad" te volgen dat voor het hotel langsgaat. De kamers van het hotel zijn modern en ruim ingericht en 's morgens wacht je een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

Oceania Le Jura Dijon

Het viersterrenhotel Oceania Le Jura, in het centrum van Dijon, verwelkomt je in een elegante setting met een chique design, dat het historische karakter van het hotel weergeeft. Het moderne hotel gevestigd in een herenhuis beschikt over ruime kamers, allemaal verschillend en individueel ingericht. Ze bieden indrukwekkende plafondhoogtes, warme en levendige kleuren en zeer aangename badkamers met inloopdouches. Vanuit je kamer zal je ook de tuin, een klein stukje groen en rust waarderen. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: Ontdek Dijon!

Benieuwd naar Dijon? Ontdek in onderstaand filmpje wat je mag verwachten van deze op en top Bourgondische stad! Als je zelf Dijon wilt zien en proeven zal je natuurlijk zelf moeten afreizen naar de stad!

  1. Mis niets met onze reisgids Bourgondië

Herkenbaar: Op rondreis in Bourgondië en je wil er zeker van zijn dat je niets mist? Koop onze volledige reisgids Bourgondië met de route des Grand Crus, 3 stadswandelingen+ tips en verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Bourgondië om in de stemming te komen en ga op pad!

Bourgogne (Bourgondië)

Gratis reisgids Bourgondië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 augustus 2024 - Patrick DURIEUX

Prima! Interess

- 5 februari 2024 - Mertens Miel

top

- 23 augustus 2022 - [email protected]

heel goeie reisgids! gaan in september uitproberen!

- 27 juli 2022 - Cobie Steenbeek

Nuttige tips voor Dijon en omgeving. Hartelijk dank voor al jullie (voor)werk!!

- 10 mei 2022 - Benjamin

Dijon is een prachtige stad. Hoofdstad van de Bourgogne met prachtige wijnen. Vooral de authentieke middeleeuwse gebouwen die gewrongen staan in tal van smalle doorgangen en steegjes zijn de moeite waard, onverminderd de vele andere bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de put van Mozes en uiteraard het Musée des Beaux-Arts in het Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?