Rondreis Menorca: Uitgestippelde route + reisschema langs de mooiste plekken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Menorca: Uitgestippelde route + reisschema langs de mooiste plekken

2 september 2024 in Balearen0 reacties

Een complete rondreis door Menorca langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Menorca is een prachtige vakantiebestemming die bekend staat om zijn rustige sfeer, prachtige stranden en rijke geschiedenis. Het eiland heeft adembenemende baaien met kristalhelder water, zoals Cala Macarella en Cala Mitjana, en biedt volop mogelijkheden voor wandelen en fietsen langs de schitterende kustpaden. Naast de natuurlijke schoonheid herbergt Menorca ook historische steden zoals Ciutadella en Mahón, met oude architectuur, levendige markten en een rijke culturele traditie.

Tijdens de rondreis reis je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, steden en stranden. Hierbij beschrijven wij de 14-daagse rondreis door Menorca.

Praktische info & tickets voor je vakantie op Menorca

Reisgids
Vliegtickets2u30 vliegen naar Mahón, richtprijs € 69 vergelijk prijzen bij TUI, Transavia of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen op Menorca:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Eliza Was Here (va. € 650) of bij TUI
HuurautoOp Menorca is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Dag 1: Mahón

We beginnen de 14-daagse rondreis in Menorca in Mahón (of Maó), de hoofdstad van Menorca. Deze stad staat bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke haven, een van de grootste ter wereld. Bezienswaardigheden in Mahón zijn onder andere het historische stadhuis, de kerk van Santa Maria, en het fort La Mola, dat de haven beschermt.

Mahón biedt ook een levendige sfeer met restaurants, cafés en winkels langs de haven, en is een ideaal vertrekpunt om het eiland te verkennen. Je kan ook met een havencruise door Port de Mahón de haven verkennen. Je kan ook de naburige eilanden, onderwaterwereld en de geschiedenis van Menorca verkennen.

De bezienswaardigheden die je zeker wil bezoeken tijdens je reis

  • Port de Mahón: een van de grootste en meest indrukwekkende havens ter wereld.
  • De Santa Maria Kerk: een prachtig religieus gebouw in het hart van Mahón.
  • Teatre Principal de Mao: een schitterend theater en een belangrijke culturele plaats in Mahón.
  • Museo de Menorca: het belangrijkste museum op Menorca waar je de rijke cultuur en geschiedenis van Menorca kan verkennen.
  • Plaça de la Conquesta: het oude stadscentrum van Menorca. Hier kan je genieten van een drankje en hapje in een van de leuke bars, cafés of restaurants in de buurt.
  • Nog vele andere bezienswaardigheden.

OVERNACHTINGSTIP: Het Sindic Hotel in Mahón is een geweldig verblijf met een geweldig uitzicht over de stad. Het hotel is voorzien van een buitenzwembad en zonneterras. De kamers zijn voorzien van airconditioning en zijn voorzien van alle comfort. Meer info en boeken.

Dag 2: Mahón - Binibeca

Op dag 2 van de rondreis vertrek je uit Mahón en zal je naar Binibeca reizen. Onderweg kom je tal van andere bezienswaardigheden en dorpjes tegen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zal je langs Llucmaçanes passeren, een traditioneel Menoriaans dorpje gekend om de witgekalkte boerderijen. Bij Poblat Talaiòtic de Trepucó kan je een stukje geschiedenis verkennen met de talayots en overblijfselen van een oude gemeenschap.

Dichtbij Mahón kom je Es Castell tegen, een leuk stadje dichtbij het Castillo de San Felipe. Deze ligt aan de poort van de haven van Mahón. Verder zal je nog langs de Cala de Sant Esteve, Fort Malborough, Torre D'en Penjat, Talaiot de Trebaluger, Sant Lluis, Cova des Trull o de s'oli, Cala Rafalet, S'Algar en Cala Alcaufar tegen.

Dichtbij Binibeca ligt Punta Prima, het hoofdresort van die deel van het eiland. Een perfect startpunt voor mooie wandelingen, er is trouwens ook een mooi waterpark dichtbij. Vanuit Punta Prima kan je een e-biketocht maken naar Binibeca. Daar kan je het strand en de stad verkennen voor je terugkeert naar Punta Prima.

Je laatste stop van de dag is Binibeca. Binibeca is een mooi vissersdorp aan de zuidkust van Menorca, bekend om zijn witgekalkte huizen en smalle, kronkelige straatjes. Het rustige dorpje straalt een authentieke, mediterrane charme uit en trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar rust en fotogenieke uitzichten. Dit dorp is perfect om tot rust te komen tijdens je reis, met rustige stranden, rustige straten en een prachtige omgeving.

OVERNACHTINGSTIP: In het centrum van Binibeca heb je het Apartamento Cap Roig. Een leuke vakantiewoning met 2 slaapkamers en airconditioning. De woning heeft verder een woonkamer, keuken en badkamer. Deze woning is geschikt voor 4 personen. Meer info en boeken.

Dag 3: Binibeca - Alaior

De derde dag van de reis begint in Binibeca en eindigt in Alaior. Wanneer je vertrekt in Binibeca kom je langs Binisafúller, een mooie baai met wit zand. Een ideale plaats voor een stranduitstapje. Cap d'en Font is de volgende plaats dat je zal voorbijrijden. Dit is een leuke woonwijk rond een kaap en komt uit op zee. Nog twee andere baaien die je tijdens je reis tegenkomt zijn Cala de Biniparratx en Cala Binidali.

Verder naar Alaior kom je ook Es Canutells tegen, een afgelegen resort perfect als je op zoek bent naar rust en natuur. Je komt nog tal van andere plaatsen en bezienswaardigheden tegen, zoals Sant Climent, Talayot de Binixquer, Cala en Porter, Taula, So Na Caçana, Torralba d'en Salort, de Navetas van Rafal Rubi en L'Argentina.

Alaior is een historisch stadje in het binnenland van Menorca, gelegen op een heuvel met een doolhof van kronkelende straatjes en karakteristieke witte huizen. Het is een van de oudste steden van het eiland en staat bekend om zijn rijke ambachtelijke tradities, met name in de productie van kaas, leer en schoenen.

De indrukwekkende kerk van Santa Eulalia, die boven de stad uittorent, vormt het hart van Alaior en weerspiegelt de diepgewortelde religieuze en culturele geschiedenis. De Sant Pere Nou Hermitage is alsook een prachtig religieus gebouw met geweldige wandelpaden in de buurt. Op het Plaça de la Constitució vindt er het hele jaar door bijeenkomsten, culturele uitwisselingen en festiviteiten plaats. En om kunst te verkennen moet je in het Lôac zijn. Er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden in Alaior, waardoor je hier echt lang kan vertoeven.

Het stadje heeft een authentieke, rustige sfeer en biedt bezoekers een glimp van het traditionele Menorcaanse leven.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je overnachting in het Encant de Alaior Boutique Hotel. Een 4-sterrenhotel in het centrum van Alaior met mooie kamers die voorzien zijn van airconditioning en alle nodige faciliteiten. Meer info en boeken.

Dag 4: Alaior - Santo Tomas

Na je vertrek in Alaior kom je enkele prachtige locaties tegen die een kijkje waard zijn. Zo kom je eerst langs de oude steengroeve Pedrera de Santa Ponça waar je indrukwekkende kliffen en landschappen kan bezichtigen. Daarna kom je een prachtige archeologische site tegen, Torre d'en Galmés. Wanneer je verder rijdt, kom je Ses Roques Llises, Son Bou en Cala de Llucalari tegen.

Santo Tomás is een kleine, rustige badplaats aan de zuidkust van Menorca, geliefd om zijn lange zandstranden en ontspannen sfeer. Het dorp strekt zich uit langs de kust en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Santo Tomás is perfect voor gezinnen en rustzoekers, met een ongedwongen sfeer en directe toegang tot stranden zoals Playa Santo Tomás en Playa Binigaus. Naast de stranden zijn er wandelroutes langs de kust en door de omliggende natuur, wat het een ideale bestemming maakt voor liefhebbers van zon, zee en natuur. Deze plaats is een belangrijke toeristisch vakantieoord waar vele toeristen elk jaar naartoe komen.

OVERNACHTINGSTIP: In het centrum van Santo Tomás vindt je Seth 55, een 4-sterrenhotel met een wellness en buitenzwembad. Elke kamer heeft airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel heeft privéparking, een bar en restaurant. Boek nu je verblijf in Seth 55.

Dag 5: Santo Tomas - Cala Galdana

Na je vertrek in Santo Tomas kom je bij Sant Agusti, een prachtig Talayotisch dorp. Daarna kom je bij een ander Talayotisch dorp, Talaiot de Santa Mònica. Es Migjorn Gran, een rustig dorp dichtbij Santo Tomas. Cova des Coloms is de volgende bezienswaardigheid, een prachtige, natuurlijke grot. Verder kom je Pinos de Biniatzem, Son Mercer de Baix en Talaiot de Binicalsitx tegen opweg naar Cala Galdana.

Cala Galdana is een van de meest populaire baaien op Menorca, gelegen aan de zuidkust van het eiland. De baai wordt gekenmerkt door een halvemaanvormig zandstrand, omgeven door steile kliffen en dennenbossen, met kalm, kristalhelder water dat ideaal is voor zwemmen en watersporten.

Het dorp zelf biedt een breed aanbod aan accommodaties, restaurants en voorzieningen, terwijl de omgeving perfect is voor wandelingen langs de beroemde Cami de Cavalls-route. Cala Galdana combineert natuurlijke schoonheid met gemakkelijke toegang tot voorzieningen, wat het een geliefde bestemming maakt voor gezinnen en natuurliefhebbers.

OVERNACHTINGSTIP: Apartamentos Alta Galdana is een leuke accommodatie in het hart van Cala Galdana. Het complex heeft een buitenzwembad, bar, restaurant, excursiebalie en er is een gratis parking in de buurt. De appartementen hebben hebben 2 slaapkamers, badkamer, keuken en woonkamer. Meer info en boeken.

Dag 6: Cala Galdana - Cap D'Artrurtx

Bij dag 6 vertrek je vanuit Cala Galdana en zal je langs enkele leuke plaatsen passeren opweg naar Cal D'Arturux. Van het uitkijkpunt Mirador del Camina de Macarella tot resortcomplex Son Xoriguer. De toren Talaia d'Artrutx ligt ook op de weg, net Bellavista Beach en Sont Taura, leuke plaatsen om tot rust te komen.

Je zal ook passeren aan volgende baaien:

  • Cala Macarella
  • Cala Macaraletta
  • Cala Turqueta
  • Cala Talaier
  • Cala n' Bosch

Als laatste stop van de dag, kom je aan bij Cap d'Artrutx, een mooie kaap aan de zuidwestelijke punt van Menorca, bekend om zijn iconische vuurtoren die uitkijkt over de Middellandse Zee. De vuurtoren, gebouwd in de 19e eeuw, is zo'n 45 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht op de kust en de naburige Balearen, vooral tijdens de zonsondergang.

Rondom Cap d'Artrutx ligt een rustige residentiële buurt met vakantiehuizen en resorts. De nabijheid van het levendige Cala'n Bosch biedt bezoekers gemakkelijke toegang tot restaurants en stranden, terwijl de kaap zelf een rustige plek is voor ontspanning en het bewonderen van de natuurlijke schoonheid van de zee en de rotsachtige kust.

OVERNACHTINGSTIP: Met Casa Tramuntana heb je een leuke accommodatie in het hart van Cap d'Artrutx. Deze woning heeft 2 slaapkamers, een badkamer, een zithoek, keuken en terras. Er kunnen 4 personen verblijven in deze villa. Er is alsook een buitenzwembad aanwezig en een gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

Dag 7: Ciutadella de Menorca

Na Cap D'Arturutx rij je op dag 7 van je rondreis door Menorca richting Ciutadella de Menorca. Je zal langs twee baaien rijden opweg naar de stad: Cala Blance en Cala Santandria. Beide mooie keuzes als je graag naar het strand gaat. De stranden zijn beide relatiefdruk bezocht, hou daar zeker rekening mee als je het liever rustiger hebt.

Ciutadella de Menorca, gelegen aan de westkust van het eiland, is een historische en elegante stad die ooit de hoofdstad van Menorca was. De stad is doordrenkt van geschiedenis, met smalle, geplaveide straatjes, prachtige paleizen, en monumenten.

Ciutadella bevat vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, hieronder de hoogtepunten

  • De gotische kathedraal van Menorca, gebouwd in de 14e eeuw.
  • Ciutadella heeft ook een sfeervolle haven, omgeven door restaurants en cafés, waar je kunt genieten van de lokale keuken.
  • Het levendige centrale plein, Plaça des Born, en de kleurrijke markten dragen bij aan de charmante en authentieke sfeer van de stad.
  • In de markthal Mercat Municipal vind je verschillende lokale lekkernijen, zeevruchten, kazen, wijn en ook leuke toeristische spulletjes.
  • Voor verschillende workshops, educatieve cursussen en andere leuke activiteiten kan je terecht in het Centre Municipal d'Art de Ciutadella.
  • Het oude stadsplein, Plaça d'Alfons III, heeft tal van restaurants en cafés waar je tot rust kan komen.
  • Nog vele andere bezienswaardigheden.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je overnachting in het Alfons Hotel, een 3-sterrenhotel in Ciutadella de Menorca. Het hotel heeft een bar, restaurant, wellnesscentrum en een privéparking. Het hotel biedt 's ochtends ontbijt aan en alle kamers hebben airconditioning en een ensuite badkamer. Meer info en boeken.

Dag 8: Ciutadella - Cala Morell

Dag 8 begint met een vertrek uit Ciutadella de Menorca en eindigt in Cala Morell. Onderweg kom je weer enkele leuke bezienswaardigheden, baaien en historische plaatsen tegen. Zo is er Cala en Blandes, Cala en Brut en Cala en Forcat. Drie prachtige baaien, de ene al wat drukker dan de andere en alledrie een mooie keuze voor een leuk dagje aan het strand.

Als je liever een mooie wandeling wil maken, dan is Pont d'en Gil een leuke locatie. Je krijgt er een prachtig uitzicht vanop de top van de klif. Het observatiedek van Sa Falconera zorgt alsook voor een geweldig uitzicht. Een andere leuke locatie voor een mooi uitzicht is Far de Punta Nati, een afgelegen vuurtoren waar je zelfs wilde dieren kan observeren. Een andere laatste bezienswaardigheid opweg naar Cala Morell, namelijk Taula y Talaiot de Son Bernardi, de overblijfselen van een grote Talaiot.

Cala Morell is een kleine baai aan de noordwestkust van Menorca, omgeven door steile kliffen en bekend om zijn rustieke charme. De baai heeft een kiezel- en zandstrand met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen en te zwemmen.

Wat Cala Morell uniek maakt, is de aanwezigheid van een prehistorische necropolis, een netwerk van uitgehouwen grotten die duizenden jaren oud zijn en die de rijke geschiedenis van het eiland weerspiegelen. Het dorpje boven de baai bestaat voornamelijk uit witte vakantiehuizen, die een serene en afgelegen sfeer creëren, perfect voor wie op zoek is naar een rustige ontsnapping.

OVERNACHTINGSTIP: Beachfront Apartment in Cala Morell is een leuke 4-sterrenaccommodatie in Cala Morell. Het appartement biedt een buitenzwembad en een privéparking. Hier kunnen tot 5 gasten verblijven. Meer info en boeken.

Dag 9: Cala Morell - Ferreries

Op dag 9 zal je zo'n 70 kilometer reizen van Cala Morell naar Ferreries. Onderweg kom je opnieuw heel wat tegen dat zeker een kijkje waard is. Zo kom je eerst Algaiarens Beach tegen, een rustig strand omringd door prachtige kliffen. Dicht daartegen kom je Montefi tegen, een nederzetting uit de brons- en ijzertijd. Verder kom je nog enkele leuke plaatsen tegen:

  • Lithica, Pedreres de s'Hostal: een prachtig gebied met labyrinten, groene tuinen en een amfitheater.
  • Naveta d'Es Tudons: een van de oude begrafenisstructuren en collectieve graftombes.
  • Torretrencada: een historische Talaiotische nederzetting.
  • Torrellafuda: een Talayotisch dorp omringd door bossen.
  • Cala del Pilar: een prachtige kustlijn met schitterende uitzichten, helder water en een rustige sfeer.
  • Binisuès: een historische boerderij waar je de kans krijgt om de traditionele landbouwpraktijken te ervaren.
  • Museo de Ciencias Naturales de Menorca: een collectie bestaande uit natuur elementen zoals paddenstoelen en insecten.
  • Kasteel van Santa Agueda: overblijfselen van een historisch fort en de derde hoogste top van Menorca.
  • Barranc d'Algendar: een prachtig landschap rijk aan biodiversiteit. Hier vindt je twee grotten terug die teruggaan tot de Talayotische tijd.

Daarna kom je aan in Ferreries, een charmant stadje in het hart van Menorca, omgeven door glooiende heuvels en groen landschap. Het ligt tussen Es Mercadal en Ciutadella en staat bekend om zijn traditionele ambachten, met name in de productie van schoenen en sieraden. Het stadje is ook gekend door de uitstekende markten en door het geologische centrum.

Ferreries heeft een rustige, authentieke sfeer en biedt een glimp van het traditionele Menorcaanse leven. De smalle straatjes, witte huizen en levendige weekmarkten dragen bij aan de charme van de stad. Daarnaast is Ferreries een toegangspunt tot enkele van de mooiste natuurgebieden van het eiland, zoals de prachtige baai van Cala Mitjana en de berg Monte Toro.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je verblijf in Hotel Anhel in Ferreries. De rookvrije kamers hebben airconditioning, een eigen badkamers, een mooi uitzicht en zijn geïsoleerd tegen geluid. Meer info en boeken.

Dag 10: Ferreries - Fornells

Op dag 10 van deze 14-daagse rondreis door Menorca zal je naar Fornells rijden. Je rit van 59 kilometer begint bij de eerste halte, Es Mercadal. Een klein marktstadje met een middeleeuws karakter. Daarna kom je El Toro, ook wel Monte Toro genoemd, tegen. Een torenhoge piek waar je een prachtig uitzicht krijgt over het landschap. Verder kom je ook nog Binimel-la tegen, een rood strand met rustig landschap.

Als je verder rijdt naar Fornells kom je nog Cala Pregonda, Cavalleria Beach en Cala Mica tegen. Drie mooie stranden waar je tot rust kan komen tijdens je reis. Net voor je aankomt in Fornells kom je aan bij Far de Cavalleria, een vuurtoren waar je een geweldig uitzicht krijgt over de zee. Vlakbij is er ook een archeologische vindplaats Sanisera. Daarna rijd je Fornells binnen.

Fornells is een vissersdorp aan de noordkust van Menorca, bekend om zijn witte huizen, rustige sfeer en de prachtige Baai van Fornells, ideaal voor watersporten zoals zeilen en windsurfen. Het dorp staat vooral bekend om de Caldereta de Langosta, een kreeftenstoofpot die als delicatesse wordt beschouwd. Fornells heeft een oud kasteel, de Torre de Fornells, met uitzicht over zee en omgeving. Ondanks de populariteit onder toeristen heeft het dorp zijn authentieke charme behouden, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen, ver weg van drukke resorts. Daarnaast heb je ook Playa de Fornells een badplaats waar je zowel activiteiten kan doen als rusten op het strand. Boek hier een rondvaart langs de kust in Fornells.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je overnachting Mevamar in Fornells. Een 4-sterrenverblijf waar tot 6 gasten kunnen verblijven. Het appartement heeft alle faciliteiten, zoals badkamer, slaapkamers, keuken en balkon. Er is alsook airconditioning en een vaatwasser. Het verblijf ligt vlakbij het strand. Meer info en boeken.

Dag 11: Fornells - Port D'Addaia

Vanuit Fornells rijdt je richting Port D'Addaia, De rit is zo'n 46 kilometer lang en passeert opnieuw langs prachtige en historische plaatsen. De eerste halte is Basilica d'Es Cap des Port, een oude gebedsplaats. Daarna kom je in Son Parc waar je Arenal de Son Saura hebt, een groot strand en een echte trekpleister voor toeristen. Nog een leuk strand op de weg naar Port d'Addaia is Cala Pudent, op wandelafstand van Arenal Son Saura.

Vanuit Arenal Son Saura heb je nog een prachtige wandeling van zo'n 6 kilometer waarbij je langs oude ruïnes en forten wandelt. Uiteindelijk kom je aan in Fornells Head waar je een prachtig uitzicht hebt over het landschap.

Verder richting je eindbestemming van de dag kom je ook nog langs een mooie badplaats Arenal D'en Castell en het dorp Na Macaret waar ook een prachtige baai is. Daarna kom je terecht in port d'Addaia.

Port d'Addaia is een rustige jachthaven aan de noordkust van Menorca, gelegen tussen Mahón en Fornells. Het dorp is kleinschalig met een paar restaurants en cafés, wat bijdraagt aan de serene sfeer. Nabijgelegen stranden, zoals Cala Moli, trekken bezoekers met helder water en rotsachtige kusten, ideaal om te zwemmen en snorkelen. Port d'Addaia is populair bij families en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige vakantie in de natuur van Menorca. Eens je in Port d'Addaia bent aangekomen kan je ook een boottocht maken rond de noordkust.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu je overnachting in appartement Edisol 24, een accommodatie in het hart van Port d'Addaia. Het appartement is voorzien van twee slaapkamers, badkamer, keuken en een terras met uitzicht op het zwembad. De accommodatie is rookvrij en is voorzien van airconditioning. Er is ook een barbecue, vaatwasser, wasmachine en een zwembad aanwezig in de accommodatie. Meer info en boeken.

Dag 12: Port D'Addaia - Es Grau

Wanneer je vertrekt in Port d'Addaia moet je zo'n 96 kilometer rijden om naar de eindbestemming van vandaag te gaan: Es Grau.

Opweg kom je volgende bezienswaardigheden en plaatsen tegen:

  • Parque Natural de s'Albufera des Grau: een prachtig reservaat van zo'n 5000 hectare waar verschillende soorten planten en dieren terug te vinden zijn.
  • Salines d'Addaia: zo'n 9 kilometer weg van Port d'Addaia vind je een prachtige open plek om flamingo's te observeren. Het is ook een perfecte plaats om mooie wandelingen te maken.
  • Kaap Favaritx: Een actieve vuurtoren waar je een adembenemend uitzicht krijgt op de zee. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is zo'n wandeling van 2 kilometer verwijderd. (zie ligging)
  • Cala Presili: Dichtbij de vuurtoren aan Kaap Favaritx vind je deze prachtige tosachtige inham met kliffen.
  • Platja d'en Tortuga: Onderweg naar Cala Presili kom je voorbij deze prachtige stenen baai.
  • Poblat Talaiòtic de Sa Torreta: Een mooie Talayotische nederzetting.

Op het einde kom je uit bij Es Grau, een klein vissersdorp aan de noordoostkust van Menorca, gelegen in het natuurreservaat Albufera des Grau. Het heeft rustige stranden en ondiepe wateren, ideaal voor zwemmen, kajakken en vogels spotten. Je kan ook een snorkelervaring boeken met begeleiding om de onderwaterwereld te verkennen. Grenzend aan de grootste lagune van Menorca biedt het reservaat wandelroutes door een rijke biodiversiteit. Het dorp heeft een ontspannen sfeer met enkele lokale restaurants en behoudt zijn authentieke karakter. Es Grau is een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers, weg van het massatoerisme.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier een overnachting in Roques5, een accommodatie in Es Grau. Deze accommodatie is geschikt voor 2 personen en bevat alle nodige faciliteiten: slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken en ook nog airconditioning. Je kan na een drukke dag genieten van het uitzicht op het terras. Meer info en boeken.

Dag 13: Es Grau - Cala Llonga

Voor je vertrekt naar je volgende bestemming, zal je in Es Grau het Parque Natural de s'Albufera des Grau verkennen indien je op dag 12 geen tijd had hiervoor. Het reservaat heeft een parkeerplaats (zie ligging) zodat je daarna je reis kan verder zetten zonder ver te moeten wandelen.

Dan kom je Sa Mesquida tegen, een Britse toren uit de jaren 1700. Deze toren kijkt uit over Mesquida Bay maar is helaas niet toegankelijk voor rondleidingen. Dichtbij deze toren is Cap Roig een mooie locatie. Er is een ruime, gratis parking in de buurt van deze mooie plaats (zie ligging). Hier kan je genieten van een lekkere maaltijd. De voorlaatste stop van dag 13 is Es Murtar, een klein vissersdorpje waar vooral oudere inwoners zijn.

Cala Llonga is de laatste stop van de dag. Hier kan je tot rust komen met een prachtig uitzicht over de haven van Mahón. Het gebied staat bekend om moderne villa's met uitzicht op zee en een jachthaven met uitstekende faciliteiten voor zeilliefhebbers. Cala Llonga biedt rustige plekken voor wandelen, zwemmen en genieten van de kustlijn, en trekt vooral gezinnen en vakantiegangers die privacy en comfort zoeken.

OVERNACHTINGSTIP: Calallonga Hotel Menorca is een leuk verblijf in het hart van Cala Llonga. Het hotel biedt kleine studio's aan met kitchenette, woonkamer, badkamer en slaapkamer. Er is een buitenzwembad, restaurant, bar en 24-uursreceptie. Meer info en boeken.

Dag 14: Cala Llonga - Mahón

De laatste dag van de 14-daagse rondreis door Menorca eindigt waar hij begon: in de hoofdstad Mahón. Onderweg van Cala Llonga naar Mahón kom je nog enkele leuke bezienswaardigheden tegen voordat de rit van 19 kilometer eindigt in je eindbestemming.

Onderweg kom je deze 4 bezienswaardigheden nog tegen:

  • Het Fort van Isabel II: Ook La Mola genoemd, een historische wachtpost die ooit over de toegang van de haven van Mahón waakte.
  • Llatzaret: Een klein geïsoleerd eiland in de haven van Mahón. Een eiland aangelegd voor quarantaine wanneer de haven te kampen had met congestie.
  • Illa de la Quarantena: Een ander klein eiland achter Llatzaret, ook Illa Plana genoemd. Hier werden de goederen in quarantaine geplaatst.
  • Cala Rata: Een klein strand in de haven van Mahón. Een prachtige plaats om je reis te eindigen.

OVERNACHTINGSTIP: Boek nu een overnachting in het Apartementos Royal Life. Een 3-sterrenverblijf op 5 minuten van de haven van Mahón. Er is een zwembad en een bar aanwezig om tot rust te komen na een lange dag. Er zijn appartementen voor 2 of 3 personen beschikbaar en elk appartement is voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Meer info en boeken.

Wil je ook niets missen tijdens je verblijf op Menorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Menorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Menorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Balearen.

Menorca

Gratis reisgids Menorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?