10 x mooiste agriturismo op Menorca: Overnachten in een vakantieboerderij op het platteland

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste agriturismo op Menorca: Overnachten in een vakantieboerderij op het platteland

26 augustus 2024 in Balearen0 reacties

Overnachten in een vakantieboerderij op het platteland van Menorca? Ontdek hier de mooiste agriturismo op Menorca

Wil je graag overnachten in een authentieke vakantieboerderij op het platteland?. Verspreid over het eiland zijn er verschillende agriturismo te vinden waar je een onvergetelijk verblijf tegemoet gaat. Kom tot rust in de prachtige natuur van Menorca en maak kennis met het lokale leven op het platteland.

Ontdek hier alvast onze selectie favoriete agriturismo op Menorca.

Inhoud artikel

  1. Agroturismo Ses Talaies in Ciutadella

Agroturismo Ses Talaies, een klein familiebedrijf, ligt op 1 km van Ciutadella de Menorca. Deze vakantieboerderij biedt charmante kamers met een moderne stijl, voorzien van airco en de nodige luxe. De kamers bevinden zich op de begane grond, in de oude stal van de rustieke boerderij. 's Ochtends word je wakker met zicht op de prachtige tuin met fruit- en olijfbomen. Verder biedt het verblijf gratis wifi, een seizoensgebonden buitenzwembad en een gedeelde eet- en loungeruimte. Ontbijt is inbegrepen. Meer info en boeken.

  1. Amagatay Menorca, luxeverblijf in Alaior

Gelegen op een 19e-eeuwse boerderij van meer dan 30 hectare, omringd door olijfgaarden, biedt Amagatay Menorca een onvergetelijk verblijf. Met 20 suites, die op harmonieuze wijze authentieke en originele Menorcaanse architectuur combineren, een buitenzwembad, een heerlijk ontbijt en een eigen restaurant waar je culinair verwend wordt, is het de perfecte plek om je even lost te koppelen van de alledaagse drukte en de ware essentie van het eiland te ervaren. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Matxani Gran in Sant Climent Mahon

Matxani Gran is een typisch Menorcaans landhuis uit de 18de eeuw dat is omgebouwd tot een van de eerste agriturismo van het eiland. Sinds 2010 staan Yola en Llorenç klaar voor je een onvergetelijk verblijf te bieden op dit prachtige eiland. De kamers van Matxani Gran bevinden zich op de begane grond van de boerderij, met uitzondering van de familiekamers of suites die zich op de eerste verdieping bevinden. Verder is er ook een buitenzwembad met uitzicht, een bar en 's ochtends geniet je er van een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Finca Atalis, adults-only verblijf

Het Finca Atalis ligt in Es Migjourn Gran (een slaperig dorpje in het zuiden van Menorca) en biedt een 70 hectare groot terrein, dat deels wordt gebruikt voor de graanteelt en het houden van vee. Te midden van het terrein vind je deze accommodatie met ruim ingerichte kamers, een seizoensgebonden buitenzwembad en gratis parking.

's Ochtends kan je terecht in de gemeenschappelijke eetkamer waar je kan genieten van een typisch Menorcaanse ontbijt. Nadien kan je een wandeling maken naar het nabijgelegen Santo Tomas, Platja de Talis (max. 30 minuten wandelen) of stap in je huurwagen en verken het eiland op eigen houtje. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Turmaden des Capita in Alaior

Agroturismo Turmaden des Capita is gevestigd in een gerestaureerde 19e-eeuwse boerderij, tussen Alaior en Es Mercadal. Deze accommodatie biedt kamers en een suite, ingericht met een combinatie van rustieke en moderne elementen én voorzien van een eigen terrasje. Geniet van de Spaanse zon in de grote tuin, zoek afkoeling in het buitenbad en sluit je dag af met een heerlijke barbecue. Breng ook zeker een bezoekje aan een van de boerderijdieren op het terrein waar biologische gewassen worden verbouwd. Lunch en diner kan je verkrijgen op aanvraag. Meer info en boeken.

  1. Rustieke vakantiewoningen bij Menorca Agroturismo Llimpet

Menorca Agroturismo Llimpet Llimpet is een rustiek pand gelegen in Alaior, op slechts een steenworp afstand van alle stranden. Deze vakantieboerderij wordt uitgebaat door een enthousiast koppel en biedt accommodatie in zowel kamers, als appartementen en huizen. Verder is er ook een buitenzwembad en kan je iedere ochtend genieten van een heerlijk ontbijt met lokale producten. Neem ook zeker een kijkje bij de boerderij zelf en zie de geitjes en paarden grazen. Meer info en boeken.

  1. Geniet van de rust bij Agroturismo Rafal Rubí

Gelegen tussen het platteland en de zee, op slechts 20 minuten van de kust en 15 minuten van zowel de luchthaven als Maó (de hoofdstad van het eiland), ligt Agroturismo Rafal Rubí. Deze gezellige boerderij beslaat meer dan 5 hectare land, versierd met wilde olijfbomen, tuinen, boomgaarden waar kippen rondlopen. Het verblijf bestaat uit één hoofdgebouw, bekend als Casa Señorial, en vier andere eenheden verspreid over het hele terrein. Ontdek de paden en tuinen die de huizen omringen en geniet van de romantische tuin.

Het buitenzwembad is het hele jaar geopend, er is een sfeervolle bar en een restaurant waar je kan proeven van typische Menorcaanse gerechten. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij het verblijf een fiets of auto huren. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Son Triay vlakbij Cala Galdana

Een authentiek landhuis, waar historie en elegantie de boventoon voeren sinds de 18de eeuw, dat is Agroturismo Son Triay. De rustige ligging, het buitenzwembad, de prachtige tuinen, de tennisbaan, de akkers en de bossen, maken deze vakantieboerderij tot een idyllische plek. Je hebt de mogelijkheid om te overnachten in een van de rustiek ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer en zicht op de tuinen, maar er zijn ook ruime appartementen en villa's beschikbaar.

Gelegen in het zuiden van het eiland Menorca, op slechts 10 minuten van het populaire zandstrand Cala Galdana. Dit verblijf is een ideale plek voor zowel koppels die op zoek zijn naar een romantisch verblijf als gezinnen die een paar dagen willen doorbrengen in het authentieke Menorca. Meer info en boeken.

  1. Agroturisme Llucmaçanes Gran, kleinschalige vakantieboerderij

Deze kleinschalige vakantieboerderij Llucmaçanes Gran Agroturismo bevindt zich in het centrum van Llucmaçanes en biedt een prachtig uitzicht op het platteland en de kerk La Gaeità. Je verblijft in een van de charmant ingerichte kamers met balkon en eigen badkamer. 's Avonds kan je nog een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad en genieten van een gezellige barbecue. Het verblijf bevindt zich op 10 minuten rijden van Maó. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rural Sant Ignasi

Hotel Rural Sant Ignasi ligt in een afgelegen hoek van Menorca, op slechts 3 kilometer van Ciutadella en ongeveer 7 kilometer van het strand van La Vall, een van de mooiste stranden van het eiland. Het landgoed dateert uit de 18de eeuw en beschikt over een buitenzwembad omringd door een eeuwenoude steeneikentuin.

Zin in een potje tennis of paddle of eerder een rustgevende namiddag met massages? Het kan hier allemaal. Elke kamer is versierd met prachtige decoratie en uitgerust met moderne voorzieningen zoals airco. Verder is er ook een gratis parking, gratis wifi en mogelijkheid tot huren van fietsen. Ontbijt zit ook inbegrepen in de prijs. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Menorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Menorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Menorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Menorca (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Menorca.

Menorca

Gratis reisgids Menorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?