Waar overnachten in Sorrento? De 10 beste hotels en verblijven om te slapen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Sorrento? De 10 beste hotels en verblijven om te slapen

Het prachtige Sorrento wordt door veel vakantiegangers beschouwd als de ideale uitvalsbasis om zowel de stad zelf als de prachtige omgeving te verkennen. De badplaats is gezegend met een strategische ligging, waardoor bekende bezienswaardigheden en plaatsen makkelijk en snel te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Maar Sorrento heeft zelf ook een overvloed aan schoonheid en charme, wat een verblijf in deze kustplaats tot een zeer aangename ervaring maakt.

Sorrento biedt een breed aanbod aan accommodaties, van historische kloosters tot charmante hotels. Hieronder vind je een selectie van verblijven waar je niet alleen heerlijk kunt overnachten, maar die ook de ideale uitvalsbasis vormen om zowel de stad als de prachtige omgeving te verkennen.

OVERNACHTEN: Bekijk hier alle accommodaties in Sorrento.

Inhoud artikel

  1. La Tonnarella

Hotel La Tonnarella is een charmant 4-sterrenhotel, gelegen op een schitterende rotsachtige uitloper en biedt een adembenemend uitzicht over de hele Golf van Napels. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de majestueuze Vesuvius en het pittoreske vissersdorp Marina Grande.

De ligging van La Tonnarella is ideaal: direct aan een klein strand en op een korte afstand van het bruisende stadscentrum van Sorrento. Hier vind je een overvloed aan restaurants, winkels en bars, maar het hotel zelf is een oase van rust en luxe. De accommodatie beschikt over een breed aanbod aan elegante suites en kamers, elk met unieke kenmerken zoals panoramische balkons en privé-tuinen. De Executive Suite, bijvoorbeeld, biedt een ruime living, een elegante slaapkamer, en een groot terras met een ligstoel voor ultieme ontspanning. Boek nu je verblijf in het Hotel La Tonnarella.

  1. Grand Hotel Riviera

Grand Hotel Riviera is absoluut een aanrader wanneer je wilt genieten van een geweldig verblijf. Dit luxe hotel ligt op een spectaculaire klif met een panoramisch uitzicht over de Golf van Napels en biedt een combinatie van luxe, comfort en adembenemende uitzichten. Bovendien ligt het hotel op slechts 500 meter van het centrale plein van Sorrento, wat het een uitstekende uitvalsbasis maakt om de stad te verkennen. De prachtig aangelegde tuinen en terrassen zorgen voor een rustige sfeer, perfect om te ontspannen na een dag sightseeing. Boek hier deze accommodatie.

Waarom kiezen voor Grand Hotel Riviera?

  • Het panoramische buitenzwembad: omgeven door palmbomen en eucalyptus, biedt het zwembad een prachtig uitzicht op zee en de imposante Vesuvius
  • Na een dagje bezienswaardigheden bezoeken kan je relaxen in de jacuzzi met hydromassage
  • Zin in een snackje of in een drankje? De snackbar in het hotel is een perfecte keuze
  • Een elegante Amerikaanse bar en een restaurant dat internationale gerechten serveert
  • Je kan ook gewoon uitrusten in de lounge met een enorm terras met uitzicht op zee
  • Het privéstrand van het Grand Hotel Riviera: via een lift kom je direct op het goed uitgeruste strand, waar ligstoelen, parasols, kleedcabines, douches en een bar tot je beschikking staan.
  1. Agriturismo Il Giardino di Vigliano

Agriturismo Il Giardino di Vigliano, vlakbij Sorrento, is een verborgen plekje waar je kunt genieten van een vakantie vol rust en authenticiteit op het prachtige Sorrentijnse Schiereiland. Zodra je door de poort stapt, loop je door een lange, met citroenen overdekte laan die je meteen in de vakantiesfeer brengt.

De accommodatie is eenvoudig maar comfortabel, en biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf. Het echte hoogtepunt zijn de authentieke maaltijden die je hier kunt proeven. De eigenaars maken de pasta met de hand, bereiden verse koemelk-mozzarella en bakken wekelijks heerlijk brood in de houtoven. De gerechten die ze serveren zijn een eerbetoon aan de traditionele mediterrane keuken, met ingrediënten die rechtstreeks uit hun eigen tuin komen. Het is de perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een stukje echt Italië, ver weg van de drukte, maar dicht bij het hart van de Sorrentijnse cultuur. Boek hier je verblijf in deze Agriturismo.

  1. Palazzo Marziale

In het hart van het historisch centrum vind je het Palazzo Marziale, deze bijzondere accommodatie ligt tegenover het klooster van San Francesco. Dit elegante hotel biedt een schitterend uitzicht en ligt op een steenworp afstand van de Villa Comunale waardoor het de goede uitvalsbasis is om de stad te verkennen. In elke kamer vind je moderne voorzieningen zoals een minibar, flatscreen-tv, wifi en airconditioning, zonder in te boeten op de historische charme.

Wat het Palazzo Marziale bijzonder maakt, is de combinatie van historische allure en persoonlijke service. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, of je nu hulp nodig hebt bij het plannen van je uitstapjes of gewoon wat lokale aanbevelingen zoekt. Meer info en boeken.

  1. Villa La Terrazza Suites

Villa La Terrazza is een historisch pand dat bovenop een klif aan de rand van de stad is gelegen. Dankzij deze unieke ligging geniet je hier van adembenemende uitzichten, zowel over zee als over de stad zelf. Het gebouw herbergt verschillende appartementen, elk ingericht in een charmante traditionele mediterrane stijl. Op het zonneterras met zwembad kun je heerlijk ontspannen en volop genieten van de omliggende natuur. Er zijn verschillende units beschikbaar, van standaard appartementen, tot deluxe suites en junior suites.

Bovendien ligt Villa La Terrazza op slechts een paar minuten lopen van het centrum, waar je verschillende gezellige barretjes en restaurants vindt. La Terrazza is de ideale plek om te genieten van zowel de rustige ambiance als de levendige charme van dit stukje Campania. Boek hier je overnachting in Villa La Terrazza.

  1. Unconventional Sorrento Coast

Voor een bijzonder verblijf kun je terecht bij Unconventional Sorrento, een voormalig klooster uit het jaar 1844 dat tegenover een sfeervol zeventiende-eeuws heiligdom ligt. Wat ooit diende als ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap, waar mensen samenkwamen voor sociale activiteiten, is nu omgevormd tot een bijzondere accommodatie.

Unconventional Sorrento mengt de eenvoud van het monastieke leven met een moderne twist. De inrichting is strak en minimalistisch, zo siert de ‘bloem des levens’ het logo van het hotel, een oud symbool dat ooit het klooster sierde en de verbondenheid van al het leven vertegenwoordigt. Hier vind je een prachtige balans tussen oud en nieuw, waarbij de authentieke sfeer naadloos samengaat met hedendaags comfort. De accommodatie heeft een tuin, bar en zwembad. Verder is er een heerlijk ontbijt beschikbaar in het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Il Nido in Sorrento

Buiten het bruisende centrum van Sorrento vind je Hotel Il Nido, een oase van rust en elegantie. De kamers zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien, zodat je na een dag verkennen optimaal kunt ontspannen. Als je 's avonds nog zin hebt in een hapje, hoef je niet ver te zoeken; het hotel heeft een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke Napolitaanse gerechten, bereid met verse lokale ingrediënten. Het terras biedt bovendien een prachtig uitzicht over de stad en zee, waardoor je maaltijd nog specialer wordt. Boek hier je overnachting.

  • Hoewel Il Nido een beetje buiten het stadscentrum ligt, is het een uitstekende keuze voor wie met de auto reist of van plan is er eentje te huren.
  • Je kunt je auto gratis parkeren op het dakterras van het hotel en deze rustig laten staan tijdens je verblijf.
  • Voor de momenten dat je de stad wilt verkennen, biedt het hotel een gratis shuttle naar het centrum van Sorrento, zodat je gemakkelijk de levendige sfeer van de stad kunt opsnuiven zonder je zorgen te maken over parkeren.
  1. Villa Oriana Relais

Villa Oriana Relais is een prachtig boutique hotel dat met liefde wordt beheerd door een gepassioneerde familie. Gelegen in de prachtige heuvels van Sorrento, biedt deze accommodatie een serene en ontspannen sfeer, vergezeld van adembenemende uitzichten. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over airconditioning, een eigen badkamer en een balkon of terras met uitzicht op zee.

Het hotel heeft een zonneterras met comfortabele ligbedden en parasols, perfect om van de zon te genieten. Daarnaast is er een jacuzzi waar je heerlijk kunt ontspannen. Het hotel biedt zowel fietsverhuur en autoverhuur. Villa Oriana Relais is de ideale keuze voor een luxe en ontspannen verblijf, met de levendige sfeer van het stadscentrum op slechts een korte afstand. Boek hier je overnachting in het Villa Oriana Relais verblijf.

  1. Villa Jarito

Als je op zoek bent naar rust maar ook de nodige luxe, dan is Villa Jarito in Sant’Agata sui Due Golfi een ideaal verblijf. De villa heeft een architectuur die doet denken aan de strakke, witte lijnen van Griekse huizen. De zorgvuldige integratie van het ontwerp met de omgeving zorgt voor een rustgevende en uitnodigende sfeer.

  • Binnen word je verwelkomd door ruime kamers die baden in natuurlijk licht: houten accenten en panoramische uitzichten dragen bij aan de warme uitstraling van de villa
  • De buitenruimtes zijn een ander hoogtepunt, met terrassen die een weids uitzicht bieden over zee en de omliggende natuur. Het infinity-zwembad, omgeven door olijfbomen, biedt een ontspannen plek om te genieten van de omgeving.

Hoewel Villa Jarito rustig en afgelegen ligt, is het toch goed verbonden met de nabijgelegen dorpjes, stranden en andere bezienswaardigheden op het Sorrentijns schiereiland. Boek nu deze accommodatie.

  1. Villaggio Verde

Villaggio Verde is een sfeervol vakantiepark net buiten het centrum van Sorrento, waar je kunt genieten van een ontspannen verblijf in een mediterrane setting. Je verblijft in een ruime bungalow, omringd door een prachtige tuin vol citroen- en olijfbomen. Elke bungalow is uitgerust met een eigen kitchenette, een badkamer, en een privépatio waar je heerlijk kunt relaxen in de schaduw van het groen.

Voor een verfrissende duik kun je terecht in het zwembad, en in het restaurant op het park proef je de smaken van de lokale keuken. Naast de bungalows zijn er ook comfortabele hotelkamers beschikbaar, elk voorzien van moderne faciliteiten en een (gedeeld) terras. Of je nu kiest voor een bungalow of een hotelkamer, bij Villaggio Verde vind je de perfecte mix van rust en natuur, terwijl het bruisende stadscentrum van Sorrento op slechts een steenworp afstand ligt. Boek nu je overnachting.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Nikki De Wit

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?