Op vakantie naar de Azoren met kinderen? Ontdek de 10 leukste uitstappen en excursies

Op vakantie naar de Azoren met kinderen? Ontdek de 10 leukste uitstappen en excursies

22 oktober 2024 in Azoren0 reacties

De leukste activiteiten en daguitstappen op de Azoren met de kinderen

Op vakantie met kinderen? De Azoren is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Er is niet alleen veel strand, water en zee, maar er zijn ook tal van andere activiteiten. Wat denk je bijvoorbeeld van dolfijnen spotten, een ritje maken met een buggy langs de mooiste meren, of de onderwaterwereld verkennen? .

Ontdek in dit blogartikel de leukste daguitstappen met kinderen op Gran Canaria + boek hier je vliegtickets voor de Azoren.

Inhoud artikel

  1. Kajakken op het meer van Furnas

Het meer van Furnas is een van de drie grote meren op het eiland São Miguel. Als je langs de oever wandelt, word je omringd door weelderige vegetatie en een prachtig uitzicht op het omringende vulkaanlandschap. Deze rustige omgeving is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan unieke wilde dieren en inheemse flora, dus houd je ogen goed open voor zeldzame vogels en plantensoorten.

Je kunt een kajak of waterfiets huren en het rustige water verkennen, een rondwandeling om het meer maken (dat ook toegankelijk is voor fietsen en wandelwagens), of gewoon achterover leunen en genieten van de vredige sfeer van dit natuurwonder. Vergeet niet om een Bolo Lêvedo das Furnas te proeven; je kunt deze lokale lekkernijen vinden bij een klein kraampje bij Lagoa das Furnas of bij de beroemde bakkerij Rosa Quental in Furnas (bekijk hier de ligging).

OVERNACHTINGSTIP: Wil je graag overnachten aan de oevers van het meer? Dan kan je een verblijf boeken bij Furnas Lake Forest Living. Deze moderne 4-sterrenappartementen bieden uitzicht op de weelderige groene velden, er is een buitenzwembad en je kan er fietsen en auto's huren. Meer info en boeken.

  1. Bezoek de warmwaterbronnen van Furnas

Naast de natuurlijke thermale baden zijn er ook geisers en modderpoelen die continu pruttelen en stoom afgeven. Kinderen zullen deze plek best fascinerend vinden, omdat het bijna lijkt alsof je je op een andere planeet bevindt. De grond trilt soms lichtjes, en overal zie je damp omhoog komen.

Nog een leuk weetje voor de kinderen is dat de lokale bevolking deze geothermische activiteit gebruikt om voedsel te koken. Misschien kan je tijdens je bezoek wel met eigen ogen zien hoe men de traditionele "Cozido das Furnas" kookt. Deze stoofpot wordt in een gat in de grond klaargemaakt door de hitte van de aarde. Een leerrijk bezoek voor het hele gezin.

Boek je vakantie naar de Azoren

Verschillende aanbieders vliegvakanties naar de Azoren

Vergelijk goedkope vliegtickets

  1. Wandelen, kajakken en stand-up paddleboarding bij de Sete Cidades-meren

Sete Cidades is zonder enige twijfel een van de mooiste plekken op het eiland São Miguel. Een bezoekje aan deze stad en haar prachtige meren mag absoluut niet ontbreken, ook als je met kinderen op vakantie bent. Deze bijzondere plek bevindt zich in een enorme vulkanische caldera die ongeveer 5 kilometer breed is en 350 meter diep. Deze caldera is het resultaat van een reeks vulkaanuitbarstingen die duizenden jaren geleden plaatsvonden. Binnen deze caldera bevinden zich twee iconische meren: Lagoa Azul en Lagoa Verde waar je heerlijk kan wandelen, ontspannen en genieten.

Er zijn verschillende wandel- en fietspaden uitgewerkt zodat je de omgeving makkelijk op eigen houtje kan verkennen (reserveer hier je huurfiets). In het stadscentrum kan je de Igreja de São Nicolau bezoeken, een wandeling maken naar de mooiste uitzichtpunten rond Sete Cidades of zoek het verlaten hotel Monte Palace op. Je kan ook het water op, een mooie boottocht maken, kajakken of kiezen voor stand-up paddleboarding. Er valt hier vanalles te beleven voor jong en oud.

  1. Baden in het geothermisch bad bij Terra Nostra Park

Het Terra Nostra Park is ongetwijfeld de belangrijkste attractie die bezoekers naar Furnas lokt. Het park ligt in het Terra Nostra Garden Hotel en biedt een geothermisch warm zwembad dat tegen een kleine vergoeding toegankelijk is voor het publiek, of je nu gast van het hotel bent of niet.

Het hoofdzwembad heeft een kenmerkende geeloranje tint door de hoge concentratie ijzer in het water. Er zijn verschillende kleinere zwembaden die zorgen voor de ultieme relaxervaring. De watertemperatuur blijft constant tussen de 35 en 40 graden Celsius, zodat je zelfs bij bewolkt of regenachtig weer kunt genieten van je duik. We raden aan om lichtgekleurde of witte zwemkleding te vermijden, omdat het strijkijzer vlekken kan maken op de stof. Meer info op de website.

  1. Het omgekeerde huis, Casa Invertida

Het omgekeerde huis is een unieke attractie die gegarandeerd je innerlijke kind naar boven haalt, perfect voor kinderen en volwassenen. Het ligt in het hart van de stad Furnas, op weg naar het Terra Nostra park (bekijk hier de ligging). Het is geen woonhuis, maar een transformatorstation van het plaatselijke elektriciteitsbedrijf.

  1. Boek een excursie walvis- en dolfijnen spotten

Een van de leukste dingen om te doen met kinderen is misschien wel dolfijnen en walvissen spotten! De eilanden Pico en Faial bieden de hoogste kans om walvissen te zien, met meer dan 85% kans tijdens het seizoen. Ook Terceira en São Miguel zijn populair voor zowel walvissen als dolfijnen. Veel van deze boottochten vertrekken vanuit de haven van Ponta Delgada of nabijgelegen steden en duren 3 tot 4 uur, afhankelijk van het bedrijf en de weersomstandigheden.

Ontdek alvast enkele leuke tours en excursies om dolfijnen en walvissen te spotten op de Azoren

  1. Bezoek een van de plantages op de Azoren

Op de Azoren kan je verschillende unieke plantages bezoeken, waarbij vooral thee-, ananas- en wijnplantages populair zijn. Deze plantages bieden een unieke kans om meer te leren over traditionele landbouwmethoden die al generaties lang op de eilanden worden toegepast. Zo kan je een bezoekje plannen aan de Theefabriek van Gorreana, waar je tijdens een wandeling door de theevelden naar de plaatselijke theeplantage dieper kan ingaan op de wereld van de theeteelt.

Of breng een bezoekje aan een ananasplantage. De ananas heeft een lange en fascinerende geschiedenis op de Azoren. De lokale bevolking verwerkte de vrucht in allerlei gerechten, waaronder zoetigheden en likeuren. Interessant is dat São Miguel de enige plek ter wereld is waar ananas in kassen wordt gekweekt.

Hoewel er meer dan 6.000 ananasplantages op het eiland zijn, zijn slechts een paar open voor het publiek zonder entreegeld, waaronder de Ananás Santo António plantage (meer info) en de Ananasplantage A Arruda (meer info). De plantages liggen aan de rand van Ponta Delgada en biedt de kans om de unieke wereld van de ananasteelt op de Azoren te ontdekken.

  1. Verdiep je in het erfgoed van de walvisvaarders in de Azoren

Kom meer te weten over de walvisvangst en oude tradities op de Azoren tijdens deze boeiende erfgoedtour door walvisvaarders op de Azoren. Na een korte uitleg over de lokale walvisvangstcultuur, bezoek je de authentieke walvisboot "Senhora de Fátima" uit 1945. Nadien rijd je verder met een busje naar het uitkijkpunt voor walvisvaardersVigia da Furada” bij Capelas (bekijk ligging hier) en leer de eeuwenoude technieken voor het spotten van walvissen uit 1830, die ertoe hebben bijgedragen dat het spotten van walvissen in de Azoren is uitgegroeid tot een van de beste ter wereld.

Als laatste breng je ook nog een bezoekje aan de vuurtoren van Ponta Garça uit 1957 voor een korte rondleiding door de vuurtorenwachter die met plezier verteld over de functie en geschiedenis van dit gebouw. Uiteraard geniet je hier ook nog even van een schitterend uitzicht.

  1. Museu dos Baleeiros, het Walvisvaardersmuseum op Pico bezoeken

Verdiep je nog meer in de walvisindustrie in het Museu dos Baleeiros op het eiland Pico, ook wel bekend als het Walvisvaardersmuseum. Dit museum biedt een ontnuchterende kijk in de gevaarlijke en verwoestende walvisindustrie die ooit floreerde op Pico. Naast het feit dat het ongelooflijk gevaarlijk was voor de jachtbemanningen, was de bloeiende industrie in die tijd ook rampzalig voor de walvispopulatie in het gebied.

Uiteindelijk werd de walvisjacht illegaal in 1984 en er wordt aangenomen dat de walvisjacht stopte zodat Portugal eindelijk lid kon worden van de Europese Unie, wat kort daarna gebeurde, in 1986. Dit kleine museum biedt een diepgaande kijk op de walvisjachtindustrie van het eiland, met verschillende tentoonstellingen, documentaires en educatief materiaal waarin de geschiedenis van de walvisjacht in Pico wordt beschreven. De entree op zondag is gratis en de rest van de week slechts 2€, dus de ervaring is zeker de moeite waard.

  1. Duik het water in en ga op snorkelavontuur

Dolfijnen en walvissen spotten is een van de populairste activiteiten die je kan boeken op de Azoren, maar je kan ook zelf het water in duiken om de wondermooie onderwaterwereld te ontdekken! Er worden namelijk verschillende soorten excursies snorkelen aangeboden op verschillende eilanden. Tijdens deze excursies heb je de kans om kleurrijke vissen, octopussen, krabben en andere zeedieren te spotten, maar ook indrukwekkende vulkanische formaties, waaronder lavatunnels, grotten en rotswanden.

  1. Filmpje: ontdek de prachtige Azoren!

Ben je benieuwd wat de Azoren te bieden hebben? In dit filmpje nemen we je mee naar deze bijzondere eilandengroep! Als je zelf de natuurpracht van deze eilanden wilt ontdekken zal je natuurlijk zelf moeten afreizen naar de Azoren.

  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?