Bezoek de Sete Cidades-meren op São Miguel: spectaculair kratermeer op de Azoren

Bezoek de Sete Cidades-meren op São Miguel: spectaculair kratermeer op de Azoren

21 oktober 2024 in Azoren0 reacties

Sete Cidades bezoeken op de São Miguel: ontdek de mooiste plekken rond Sete Cidades + tours

Sete Cidades is misschien wel een van de mooiste plekken die je kan bezoeken op het eiland São Miguel. Deze bijzondere plek bevindt zich in een enorme vulkanische caldera die ongeveer 5 kilometer breed is en 350 meter diep. Deze caldera is het resultaat van een reeks vulkaanuitbarstingen die duizenden jaren geleden plaatsvonden. Binnen deze caldera bevinden zich twee iconische meren: Lagoa Azul en Lagoa Verde waar je heerlijk kan wandelen, ontspannen en genieten!

Ontdek in deze blogpost wat Sete Cidades op São Miguel allemaal te bieden heeft.

Inhoud artikel

  1. Idyllische meren van Sete Cidades

Als je ooit foto's van de Azoren hebt gezien, heb je waarschijnlijk de betoverende Sete Cidades-meren gezien. Deze tweelingmeren, die in de krater van een slapende vulkaan aan de westkant van São Miguel liggen (bekijk hier de ligging), behoren tot de bekendste natuurwonderen van de Azoren. De 5 kilometer brede en 500 meter diepe caldera, omgeven door een dichte mantel van groene vegetatie, werd meer dan 20.000 jaar geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen.

De Sete Cidades-krater bevat onderling verbonden meren, het grotere Lagoa Azul (Blauwe Meer) en het kleinere Lagoa Verde (Groene Meer). Hoewel de wetenschap deze prachtige kleuren al lang heeft verklaard, vertelt een legende over een verboden liefde tussen een prinses en een blauwogige herdersjongen.

De vader van de prinses, de koning van de regio, keurde hun liefde af en verbood het verliefde stel elkaar te zien. Omdat ze gedoemd waren tot een leven apart, huilden de twee om hun liefde en de tranen die ze vergoten vormden de twee meren - een groen van de smaragdgroene ogen van de prinses en een blauw voor de blauwe ogen van haar geliefde.
  1. Sete Cidades-stad met de Igreja de São Nicolau

Er is maar één kleine stad in het gebied, Sete Cidades, met slechts 800 permanente inwoners, en hoewel de meeste toeristen het overslaan, is het een bezoek meer dan waard. Het stadje ligt verscholen in de zijkant van een berg en de geplaveide straatjes zijn bezaaid met charmante huizen, leuke cafés en winkeltjes, wat geweldig is als je niet genoeg snacks hebt ingepakt.

Je kan ook je eigen lunch meenemen naar het meer en picknicken met uitzicht op het betoverende heterochromatische water van het meer. Het uitzicht is gewoonweg adembenemend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Van daaruit kun je ook een kajak huren of gaan paddleboarden op het meer voor een extra dosis plezier. Je kan ook de betoverende regio Sete Cidades verkennen vanop de fiets (boek hier je Sete Cidades Fietsverhuur).

Een van de enige monumenten in het stadje Sete Cidades, de Igreja de São Nicolau, is een prachtige witte kerk die afsteekt tegen het weelderige groen waarin het is genesteld. Het is de moeite waard om over het terrein te lopen om het aantrekkelijke groen en de met bomen omzoomde ingang te bekijken.

TOUR: Ontdek de Sete Cidades tijdens een dagtour en verken een van de mooiste plekken aan de westkant van het eiland São Miguel.

  1. Monte Palace, het verlaten hotel

Het zou verrassend zijn als iemand ervoor zou kiezen om een verlaten overblijfsel van een gebouw te bezoeken tussen al het natuurschoon eromheen. Maar het Monte Palace is een uitzondering. Monte Palace werd in 1989 gebouwd en was een van de allereerste luxe hotels op de Azoren, maar deze titel duurde niet lang.

Het project kampte met financiële problemen en het luxe paleis met 88 kamers moest al na een paar maanden zijn deuren sluiten in 1990. Ondanks de uitzonderlijke locatie en het prachtige uitzicht op de Sete Cidades-meren waren de ambities voor het Monte Palace te hoog gegrepen voor die tijd, aangezien het internationale toerisme nog in de kinderschoenen stond. Het is de afgelopen 13 jaar verlaten gebleven en de natuur heeft het gebouw en de omliggende tuinen langzaam overgenomen.

Ondanks de staat van verval blijft het Monte Palace een indrukwekkend gezicht

Vandaag de dag zijn de ruïnes van het hotel opengesteld voor het publiek en zijn ze een populaire plek geworden om de stad te verkennen. De griezelige en desolate sfeer die in de gestreepte gangen hangt, zorgt voor een spookachtig mooi tafereel. Vergeet geen zaklamp mee te nemen als je alle hoekjes en gaatjes wilt verkennen.

  1. Lagoa do Canário

Een ander beroemde plek rondom de Sete Cidades-meren, is de Lagoa do Canário, ook wel bekend als het 'Snapchatmeer'. Deze lagune wordt gekenmerkt door de groen-blauwe tinten die contrasteren met de groene vegetatie eromheen. Het Lagoa do Canário is van een onbeschrijfelijke schoonheid, een toeristische trekpleister, vooral vanwege zijn kenmerkende vorm. Kan jij de onmiskenbare Snapchat spookkenmerken zien terwijl je naar de Miradouro da Boca do Inferno wandelt?

  1. Mooiste uitzichtpunten rondom Sete Cidades

Miradouro da Vista do Rei

Als je tijdens je hele roadtrip naar de Sete Cidades-meren maar één uitkijkpunt kunt bezoeken, is het Miradouro da Vista do Rei, ook wel bekend als het uitkijkpunt van de koning, vernoemd naar koning D. Carlos I en koningin D. Amelia. Zij waren tijdens hun bezoek aan het eiland in 1901 onder de indruk van de adembenemende natuurlijke schoonheid die dit uitkijkpunt bood.

Omdat dit een van de populairdere plekken is om de meren beneden te bekijken, moet je plannen rond de drukke middaguren en proberen er vroeg te zijn om te genieten van een ononderbroken uitzicht. De frisse berglucht en het rustige landschap kunnen je inspireren om uren te gaan wandelen, en met een verscheidenheid aan beschikbare paden zul je niet teleurgesteld worden.

Boek hier je daguitstap naar Sete Cidades

Miradouro da Boca do Inferno

Een andere stop op je Sete Cidades uitzichtpuntentour is het Miradouro da Boca do Inferno, wat zich direct laat vertalen als Uitzichtpunt in de Mond van de Hel. Je moet parkeren aan de voet van het pad (bekijk hier de ligging) en dan 15 minuten omhoog lopen naar de top van de caldera om bij het uitkijkpunt te komen, maar het is de reis meer dan waard. Hier zie je een nieuw perspectief op de meren van Sete Cidades en kun je kleinere kraters bekijken zoals Lagoa do Santiago, Lagoa Rasa en Caldeira do Alferes.

Als je een beetje verbeelding gebruikt terwijl je naar beneden kijkt, kun je je voorstellen hoe de prachtige meren hieronder zijn ontstaan. De openingen die werden gevormd door de vulkaanuitbarstingen zouden opmerkelijk veel lijken op de mond van de hel.

Boek je vakantie naar de Azoren

Verschillende aanbieders vliegvakanties naar de Azoren

Vergelijk goedkope vliegtickets

  1. Muro das Nove Janela's en Aqueduto do Carvão

Hoewel de meeste toeristen per ongeluk op deze minder bekende bezienswaardigheden stuiten, verdienen de Muro das Nove Janela's en Aqueduto do Carvão op zichzelf al een plekje in je reisroute. De Muro das Nove Janela betekent 'Muur van Negen Ramen' en is een aquaductstructuur die deel uitmaakt van het grotere Aqueduto do Carvão.

Het is een opmerkelijk staaltje ingenieurskunst van groot historisch belang, want het werd gebouwd tussen 17e en 18e eeuw, toen de stad Ponta Delgada te kampen had met ernstige waterschaarste. Het aquaduct bestaat uit een reeks bogen en tunnels van zwart vulkanisch gesteente die nu zijn overwoekerd door struiken, mos en prachtige bloemen.

  1. Wandelen rond de Sete Cidades-meren

De omgeving rondom Sete Cidades is een van de mooiste en daarom ook populairste plekken om te wandelen op São Miguel. Er zijn verschillende wandelroutes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, maar ze bieden allemaal adembenemende uitzichten op de meren, de vulkanische caldera en het omliggende landschap. Hieronder alvast enkele aanraders:

  1. Of maak een fietstocht rond de Sete Cidades-meren

Geen zin om te wandelen? Wat dacht je van een mooie, ontspannen fietstocht rond de meren? Bij Futurismo Azores Adventures (bekijk hier de ligging) kan je zowel fietsen huren als mountainbikes. Fiets door het prachtige landschap omgeven, geniet van een gezellig picknick langs het meer en maak kennis met de prachtige omgeving van Sete Cidades. Je kan er ook voor kiezen om met een e-bike door het betoverende vulkaanlandschap van Sete Cidades te trekken.

  1. Avontuurlijk buggytour rondom Sete Cidades

Mag het iets avontuurlijker voor je zijn? Dan kan je ook altijd kiezen voor een avontuurlijke buggytour rondom de Sete Cidades-meren! Deze tours brengen je naar de hoogste punten rondom de vulkaan Sete Cidades. Ga off-road en verken het prachtige landschap rondom de meren, geniet van de panoramische uitzichten en kom meer te weten over de regio dankzij de gids.

  1. Wat is de ligging van Sete Cidades?

Sete Cidades bevindt zich aan de westkant van het eiland São Miguel, het grootste eiland van de Azoren-archipel, die in de Atlantische Oceaan ligt. Vanuit de hoofdstad van het eiland, Ponta Delgada, is het ongeveer 25 kilometer rijden naar Sete Cidades. Eenmaal aangekomen in Sete Cidades kan je de auto kwijt op een van de voorziene parkings, parkeer bij de uitzichtpunten, het meer of in het stadje zelf. Met een huurauto verplaats je je gemakkelijk van het ene punt naar het andere. Je kan ook een fiets huren en de omgeving vanop de fiets leren kennen of ga zorgeloos op stap en boek een begeleide dagtour naar Sete Cidades.

Ligging van Sete Cidades en de mooiste plekken in de omgeving op de kaart

  1. Waar overnachten in Sete Cidades?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan Sete Cidades? In het centrum zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Je kan er ook voor kiezen om aan de oevers van de meren te verblijven of in de nabije omgeving. Je vindt er alle soorten accommodaties, van hotels tot vakantiehuizen en lodges aan het water. Ontdek hieronder alvast enkele van onze favorieten of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Sete Cidades online.

  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?